Įkraunama...
Įkraunama...

Pankreatitas(kasos uždegimas)

Kas liecia skausma,tai man jis atsiranda staiga,atrodo skrandis sustoja,o paskui pradeda raizyti sona(tiesiog atrodo,kad pilve pilna oro ir priedo kazkas taip stipriai spaudzia,raizo),bet tas skausmas tikrai stiprus,o svarbiausia tai nerandu vietos,nei sedeti,nei guleti neina.Ir dar labai dziovina burna,ir atrodo nieko negaliu suvalgyti,net nuo vandens pykina.Aisku kiekvienai skirtingai tie simptomai pasireiskia.O kas liecia mityba,jei stiprus paumejimas tai geriausias vaistas dieta,nieko is vis nevalgyti,bent tris dienas.Svarbiausia valgyti daznai ir po mazai,cia man taip rekomendavo,nezinau ka kitos daro.
Atsakyti
Sveikutes kasininkes! Armon gal zinai ka apie Jammin, kazkuo prapuole. Neramu verysad.gif Sveikutes ir naujokes! Uzjauciu del aplankiusiu skausmu. Kaip rase Armon kiekvienam vis kitaip. man kai prasidejo po Nauju taip ir nepaleidzia. Pusdieni skauda pusdieni ne. Reta diena buna visai be skausmo. Tik tiek kad jis nera labai stiprus, toks ikyrus ir varantis is proto. Viduriai uzketeje.Tik ramiau kad kovo vidury sulauksiu ultragarso. Armon, gal ir gerai kad darysiesi cia operacija nes manau nera cia gyd tokie blogi kaip kad kiti sako. Drauge mano gimde ir as buvau kartu tai prieziura tikrai labai gera buvo smile.gif . Ziurekime sveikateles ir bukime sveikos! smile.gif Jammin, tikimies tau viskas gerai smile.gif
Atsakyti
Sveika Anavjera,ne nieko nezinau apie Jammin,tikiuosi jai viskas gerai,gal tik neturi laiko prisesti. g.gif
O kas liecia viduriu uzkietejima man jis irgi visada budavo,bet kai israse cia virskinimo fermentu buvo pasitaise reikalai,taciau siuo metu nebegeriu,nes jau pasibaige vaistai, kuriuos skyres buvo seimos gydytojas,tai vel bedos su viduriu kietejimu.
Pasiguodziam ir gyvenam toliau. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Armon @ 2011 02 25, 12:37)
bedos su viduriu kietejimu.

Jei kasa leidžia tai kivių paskanaukit, manau tos problemos su viduriais susitvarkys thumb_yello.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo solo2: 25 vasario 2011 - 15:30
Sveikos mergikes! 4u.gif Kaip siandiena jauciames? Jauciu kad gerai!Rita_So ziurekis tyrimu kad issiaiskintum kas yra is tikrio. Armon o tau daug tu akmeniuku tulzy ir ar jutai kokius pozymius kad juos nesioji? Ir ar gali valgyti darzoves ir vaisius. Jei taip tai kokius? Sveikatytes mergaites, vykime tuos skausmus toliau! smile.gif
Atsakyti
Kiek akmenuku nesioju dar nezinau,nes tik kovo 8d.vaziuosiu i ligonine,del tu akmenuku aiskintis,nes dabar visas demesys buvo kasai.O kas liecia darzoves tai valgau pomidorus be odeles,agurkus be zieveles.aisbergo salotas,brokolius,burokelius virtus,man tik kopustu sake nevalgyti tiek zaliu,tiek raugintu.O siaip mano pusryciai visada skrudinta duona su uogiene,paskui banana suvalgau,veliau kokia lengva sriuba,vakarienei tai virta paukstiena,troskinuosi zuvi,bet valgau dazniau ir po maziau.As buvau megeja pavalgyti,tai man dabar labai sunku su maistu ax.gif
Atsakyti
Labukas mergaiciukes! smile.gif Kaip siandiena reikaliukai? Mano rytas prasidejo be skausmu, tikiuosi taip ir bus toliau smile.gif Armon, aciu uz pasidalinima savo valgiarascio ypatumais, praverte, bandysiu pomidorus paskanauti. O tu nebandei kreveciu valgyti(aisku jei megsti) Bent mano kasa gerai atlaiko tuos kirminelius ir be to labai daug baltymu, kas mums labai naudinga.Is tikro labai del Jammin neramu. Labai noriu tiketi kad jai viskas tvarkoje. Mes su tavimi Jammin!!!!! Dienele musu miestalyje grazi, sauleta, 14laipsniuku silumeles. reikes isnesti kaulelius laukan smile.gif Nors tokie tie kauleliai biggrin.gif Is 98kg numeciau kol kas tik 12kg. Taip kad Armon kaip supranti irgi buvau megeja pavalgyti+pries pora metu meciau rukyti tai apetitas dar padidejo. Valgiau viska be saiko, ir tuo paciu save keikdavau, svajojau buti lieknesne. Organimas mano nora ispilde, deje atimdamas sveikata. Bet, pati prisidirbau g.gif . Visoms noriu palinketi is tikro ziureti ka valgome. Teks dabar kasele saugoti ir myleti(atpildas uz naikinima). Gal veliau ir ji mums atsidekos gera sveikata. Oj, kad prirasiaaaau unsure.gif
Atsakyti
Labutis mergytės smile.gif
Matau, kad pergyvenot kur dingau blush2.gif Aną savaitę iš paskutinių jėgų dirbau, o savaitės gale skausmai buvo tokie dažni ir ūmūs, kad nusprendžiau spjauti į darbus ir greičiau lėkt pas gydytojus doh.gif
Taigi penktadienį skubiai darė bendrą kraują ir echoskopiją. Rado išplėstus kasos latakus.. Kadangi po operacijos mano žarnos sujungtos kitaip nei pas visus žmones, tai echoskopuotoja paaiškino jog greičiausiai bus kasos-dvylikapirštės žarnos uždegimas. O kraujas parodė mažakraujystę doh.gif
Tiesą pasakius šįkart labiau įtariu dvylikapirštę streikuojant, nes skausmas kiek kitoks nei kasos. Užeina staigiai,driekiasi per pusę pilvo,plinta į nugarą, bet labiausiai juntamas ties saulės rezginiu,kaip ir kasos. raitausi kokių 10-15 min. ir savaime dingsta. Ir taip daug kartų per dieną. 15min kankinuosi, poto apie valandą, kartais tik pusvalandį ramu blink.gif O svarbiausia kad dieną man geriau, o naktim normaliai miegoti negaliu, tik užmiegu ir vėl pabundu pasiraityti doh.gif
Šiandien ryte pridaviau dar kraujo, darė išsamius fermentų tyrimus, ir dar galybė kitų rodiklių kurių net nežinau biggrin.gif
Trečiadienį žingsniuosiu pas gydytoją, matysim ką ten ras ax.gif

Žiūriu ir jums mergytės nekaip verysad.gif Na, laikykitės kuo tvirčiau ir nosytes kuo aukščiau 4u.gif Pavasaris po truputį ateina, tikiuosi jis atneš ne tik daugiau optimizmo, bet ir sveikatėlės mums visoms smile.gif

Na ir prisiskundžiau doh.gif blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(anavjera @ 2011 02 26, 12:37)
Is 98kg numeciau kol kas tik 12kg. Taip kad Armon kaip

Ohoho, dvylika kg jau tikrai nemažai blink.gif Čia per kurį laiką tiek? ax.gif
Nieko, tuoj turėsi nuostabią figurytę biggrin.gif Aišku juokas pro ašaras kaip sakant smile.gif Aš kažkada irgi svėriau net 83-84 doh.gif Dabartinių 54-55 man užtenka,- lengviau vaikščioti ir pasitikėjimo daugiau smile.gif

Ir dar:dėl vidurių užkietėjimo- pabandykit pagerti lepicolį(tik nežinau ar užsienyje taip pat vadinasi, gal kažkokios alternatyvos yra), bent jau man sutvarkė vidurius ir sakyčiau greitai. Įtariu kad ir gerosios žarnyno bakterijos, visokios jogurto kapsulės kažkiek pagelbėti turėtų smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jammin1: 28 vasario 2011 - 10:59
Jammin, kaip tau nesekas. Jei ne viens, tai kits. Gerai, kad nors stipri moteris esi thumbup.gif Mums tik semtis ir semtis iš tavęs stiprybės.
O man tai ką daba g.gif Visko būna. Bet pastaruoju metu toks keistas jausmas pilve: pavalgau, ir tikrai nedaug, mergos darbe sako : kuom tu gyva, ir toks jausmas, kad sprogsiu. Nu pilnas pilnas pilvas. Sakiau gal kokios dujos. Nu bet neeee schmoll.gif Nesuprantu to pilnumo jausmo. Kažin gal nuo kokio maisto g.gif Bet ir nuo košės būna. Ir nuo sriubos būna. Tiesiog suvalgai mažai, bet išsipučiu visa. blush2.gif Kažin kas tai g.gif
Atsakyti
QUOTE(DEM @ 2011 02 28, 11:58)
Jammin, kaip tau nesekas. Jei ne viens, tai kits. Gerai, kad nors stipri moteris esi  thumbup.gif  Mums tik semtis ir semtis iš tavęs stiprybės.
O man tai ką daba g.gif  Visko būna. Bet pastaruoju metu toks keistas jausmas pilve: pavalgau, ir tikrai nedaug, mergos darbe sako : kuom tu gyva, ir toks jausmas, kad sprogsiu. Nu pilnas pilnas pilvas. Sakiau gal kokios dujos. Nu bet neeee schmoll.gif  Nesuprantu to pilnumo jausmo. Kažin gal nuo kokio maisto g.gif  Bet ir nuo košės būna. Ir nuo sriubos būna. Tiesiog suvalgai mažai, bet išsipučiu visa.  blush2.gif  Kažin kas tai g.gif

Ai, tokia čia ta ir stiprybė ax.gif Porą naktų su ašarom jau buvo ax.gif

Hm, kaip keista su tuo išsipūtimu g.gif O nebandei kažko nuo vidurių pūtimo, gal čia rimtai kokios dujos kaltos? g.gif Kokio nekalto vaistuko ar arbatėlės gal pamėgink smile.gif O fermentus naudoji?
Man atvirkščiai-pavalgau, o po pusvalandžio vėl alkana, gargaliuoja visas pilvas smile.gif Nors pastarosios dienos jau visiški nevalgiadieniai, bet čia dėl prastos savijautos smile.gif

Papildyta:
Dabar pasiskaičiau apie dvylikapirštės opaligę-manieji simptomai žiauriai atitinka. Net ir mažakraujystė išsivysto prie dvylikapirštės opaligės blink.gif Jau nujaučiu, kad trečiadienį kraujo rezultatai nieko gero neparodys doh.gif Siaube su siaubeliais, tikiuosi čia tik sutapimas tų simptomų ir kažko panašaus neras verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jammin1: 28 vasario 2011 - 11:21
Ne jokių fermentų nevartoju. Tik spintelėj turiu kreono atsargai, nes mezimas nepadeda jei kokia bėda. blush2.gif Nu gėriau nu pūtimosi, bet nieko schmoll.gif Ir praeina savaime, po kokios valandos, nu pusvalandžio.
Atsakyti
QUOTE(DEM @ 2011 02 28, 12:10)
Ne jokių fermentų nevartoju. Tik spintelėj turiu kreono atsargai, nes mezimas nepadeda jei kokia bėda.  blush2.gif Nu gėriau nu pūtimosi, bet nieko schmoll.gif  Ir praeina savaime, po kokios valandos, nu pusvalandžio.

Įdomiai g.gif Pasisakyk gydytojai, jei kada planuoji vizitą, gal patars kažką unsure.gif
Atsakyti