Įkraunama...
Įkraunama...

Pankreatitas(kasos uždegimas)

QUOTE(Tarasova @ 2011 06 01, 09:24)
O IS KUR ESATE?

Aš tai iš Vilniaus. Bet tikrai labai keistas atvejis, kad jums ir Vilniuj, ir Kaune nieko nepamatė... blink.gif Bet reik labai tikėtis, kad viskas bus gerai, ir dar suspėta nors šiek tiek laiku 4u.gif
Atsakyti
tikuosi.o gal zinote kaip ta cista salina?
Atsakyti
Apie cistas nieko nežinau, man nešalino, tik labai stiprus uždegimas buvo... Čia jums Jammin geriau patars smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eglegle: 01 birželio 2011 - 08:06
LABAS.Rasau mano cista randasi?Kasos uodegoje skyto tankio cista 10cm,su solidiniais intarpais,spaudziantis bluznies vartus.,aplink svelni rektyvine rekcija ir pedsakai skyscio.Pilvo ertmeje smulkus daugybiniai limfmazgiai,patologiskai pad.Parasiau kaip jie raso daktarai.galit pakomentuoti kokia cia bus operacija?ir kaip cia bus? verysad.gif tulzia irgi salins
Atsakyti
Sveikos,kas sveikos sioje temeleje.
Ziuriu musu burys vis dideja.Dziugu kad musu Jammin isbridusi is skausmu.O visoms kitoms kaip ir man,tik tyrimai ir ieskojimai skausmu priezasciu.Man 8 birzelio trecia karta reikia vykti tai niekaip nepadaromai tulzies salinimo operacijai,tai jau stogas vaziuoja nuo to laukimo ir galvojimo ar si siki padarys ar vel atras kazkokiu blogybiu,nors skausmai yra aprime gal ne pries gera g.gif
Tarasova tau stiprybes,gaila kad nieko negaliu patarti tave dominanciais klausimais,tik malonu kad esi mano zemiete as taip pat is taurages,tik siuo metu esu airijoje,ir esu patekusi pas airiu gydytojus,jauciuosi kaip ju bandomasis triusis.
Atsakyti
Tarasova čia šis tas apie pseudocistu gydyma
www.chirurgija.lt/t2n3/str09.pdf
tik nesupratau ar pas tave cista ar psiaudocista,pas mane kasos uodegoje yra psiaudocista 2x3cm,bet gydytojai jos nesureiksmino,ji kaip likutinis darinys po kasos uždegimo,na taviske didoka ir jei spaudžia kt organus tures skirti koki gydymą,laikykis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo solo2: 01 birželio 2011 - 17:25
QUOTE(Tarasova @ 2011 06 01, 13:41)
LABAS.Rasau mano cista randasi?Kasos uodegoje skyto tankio cista 10cm,su solidiniais intarpais,spaudziantis bluznies vartus.,aplink svelni rektyvine rekcija ir pedsakai skyscio.Pilvo ertmeje smulkus daugybiniai limfmazgiai,patologiskai pad.Parasiau kaip jie raso daktarai.galit pakomentuoti kokia cia bus operacija?ir kaip cia bus? verysad.gif tulzia irgi salins

Nepamenu jau kokio dydžio cistos pas mane buvo, bet organus irgi spaudė. Irgi spaudė blužnį,tulžį, kažkokius latakus. Man darė operaciją-pašalino tulžį, beveik visą kasą ir dvylikapirštės dalį, kartu ir tas cistas. Kasos dalį pašalino, nes jau buvo nekrozė. Žinau kad cistas galima ir punktuoti, t.y. ištraukti skysčius. Tačiau jei šalins tulžį, tai manau ir cistų nepunktuos o kartu pašalins. bet kiekvienu atveju gydytojai tariasi tarpusavyje ir keliese sprendžia kaip geriau pacientui, todėl ką tiksliai darys gali pasakyti tik gydantis gydytojas smile.gif
Na bet ir pragarą praėjai doh.gif
Atsakyti
Daktaras sako kad cista yra kad pasmane pilve viskuo yra.( kad dideles delsimas buvo 2m daug ka padare) sake ziures kaip ja isimti, be operacijos neapsieisiu,tik nezino kaip ja isimti. verysad.gif ooperuos Kaselis
Papildyta:
nu jo galvojau kad isprotesiu.o pjiuvio nedarys?o tas puktavimas kas tai?kasa irgi sake kad salins nes jos beveik nebeliko .o kaip po visko po operacijos ar skauda ar greit pasveiksti?ar jums senai dare?ir kur daretes?o kusu pilvas irgi buvo istines?
Atsakyti

punktavimas kai su adata prduria cista ir ištraukia joje esantį skystį,o ar tikrai kasa šalins,manau kad kalba ėjo apie tulžį,ja šalina esant akmenims dažniausiai laporaskopu(4 maži 1-2cm pjuviai)
Atsakyti
QUOTE(Tarasova @ 2011 06 01, 21:52)
Daktaras sako kad cista yra kad pasmane pilve viskuo yra.( kad dideles delsimas buvo 2m daug ka padare)  sake ziures kaip ja isimti, be operacijos neapsieisiu,tik nezino kaip ja isimti. verysad.gif ooperuos Kaselis
Papildyta:
nu jo galvojau kad isprotesiu.o pjiuvio nedarys?o tas puktavimas kas tai?kasa irgi sake kad salins nes jos beveik nebeliko .o kaip po visko po operacijos ar skauda ar greit pasveiksti?ar jums senai dare?ir kur daretes?o kusu pilvas irgi buvo istines?

Nežinau kaip jūsų atveju, ar darys pjūvį ar ne smile.gif
Punktavimas/punkcija tai cistos pradūrimas ir skysčių iš cistos ištraukimas. kaip tiksliai tai daroma nelabai žinau, nes pati to nesu patyrusi smile.gif
Kas dėl operacijos, tai nenoriu gąsdinti, bet operacija tikrai sunki ir pavojinga. Sveikau labai ilgai, nes prireikė antros,per kurią traukė stentą iš pilvo. Man darė 2009metais, po pirmos operacijos praleidau beveik mėnesį ligoninėje su morfijaus pompa. Tokio kaip ir didelio skausmo nebuvo, nes morfijus jį apmalšindavo, bet negalėjau atsisėsti daugiau nei dvi savaites, o pirmąją savaitę net rankų nelabai galėjau pakelti rolleyes.gif Na, tik žinoma nebijokit, juk jum gali daryti visai kitokią, mažesnę ar lengvesnę operaciją. Tiesa, dariausi santariškių klinikose, o pilvas prieš operacija buvo išsipūtęs dėl infiltrato smile.gif
O kasa jūsų irgi nekrozavo? nesakė kokia dalis?
Atsakyti
tulze salins birzelio 22d,o kasa irgi sake ?o gal ne taip supratau?sake taip kad ji jau naikinas pati save,ir kad galiu susirkti cukriniu debetu,reikia man stebeti cukru kraujije
Papildyta:

zinokit jie man nieko nesako kaip viska darys,jie tyli.o del pilvo istinimo irgi nieko nesako .pasake taip kai atvaziuosiu birzelio 22d tada ir bus viskas aisku>
Atsakyti
QUOTE(Tarasova @ 2011 06 01, 22:26)
tulze salins birzelio 22d,o kasa irgi sake ?o gal ne taip supratau?sake taip kad ji jau naikinas pati save,ir kad galiu susirkti cukriniu debetu,reikia man stebeti cukru kraujije
Papildyta:

zinokit jie man nieko nesako kaip viska darys,jie tyli.o del pilvo istinimo irgi nieko nesako .pasake taip kai atvaziuosiu birzelio 22d tada ir bus viskas aisku>

Tai gal ir patys dar tiksliai nežino kaip ką darys, nes man tik prieš dieną pasakė kad darys tokią didelę operaciją, o prieš tai galvojo bandyt punktuoti, o poto jei nepavyks pjauti. Pas mane kaiptik tuo metu didelis uždegimas buvo ir reikėjo įvertinti operacijos rizika, bet surizikavo ir viskas ok dabar smile.gif
O tu nuvažiavus drąsiai klausk ir domėkis, nes chirurgai šiaip labai jau nekalbūs. Geriau iš anksto žinoti kas tavęs laukia ir tam nusiteikti, o ne kaip aš su šypsena į operacinę važiavau, nes tikėjausi tik kokią valandą po peiliu gulėt, o atgulėjau 8 doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jammin1: 01 birželio 2011 - 21:55