Įkraunama...
Įkraunama...

Pankreatitas(kasos uždegimas)

QUOTE(pelyte77 @ 2011 05 23, 13:32)
sveikutes,
mane jau ir juokas ir nervas ima is savo ligos - tai vienzo, pagal pirminius tyrimus man nieko nera (nu aisku darys dar kartą), bet valgyti tai beveik nieko negaliu, geriu Kreona (ačiū Dievui dar tik 10 000) ir vis kazka skauda:)) ale vistiek atseit sveika:) mano mama jau keletą metų serga lėtiniu pankreatitu, tačiau dabar as už ją tai blogiau jaučiuosi - budama atseit sveika:DDD kaip buti gerai, jei man tiesiog butu pasimaises protas ir visus simptomus issigalvociau:)

na ka gi - tiriames, tiriames toliau, kas belieka:)

sveikatytes visoms  4u.gif

Labas rytas . Po skano rezultatas Kasa be akmenu ir be pakitimu . Skausmu priezasties reikia ieskoti kitur . Tai vat dar kita savaite tulzy paziures ir bus jau viskas aisku . Kaip jus begyvenate ? Kaip sveikatos ?
Atsakyti
profilaktiškai ryju kreidą(gastalį), nes jei neišgeriu puola rūgštys ir manau ilgainiui vėl sulaukčiau tų šlykščių skausmų

Čia tai negerai darote,tai nei gydymas,nei profilaktika,po to kai jų trumpalaikis veikimas baigiasi paprastai rūgštingumas dar didėja.Pats blogiausias variantas ,kai žmonės rūgštis numuša soda.Geriau pasitarkite su savo gydytoja,jei kamuoja tos rūštingumas kad būna net skausmai,galbūt verta pavartoti rimtesni vaistą .
Atsakyti
Sveikos, senokai užsukus buvau... Visos tik tiriatės, tai ir aš į tą būrį. Taip buvo blogai šią savaitę, kad nulėkiau net į privačią. Kažkodėl ėmiau manyti, kad man gal cukraligė, prisigalvojau sau pagal visokius požymius. Ir norėjau tik gliukozę pasidaryt. Bet registratorė sako - gal pirma pas gydytoją, jei jau visai blogai? Nekreipdama dėmesio, kiek man kainuos, nuėjau. Ir ji paskyrė visokius tyrimus. Taigi laukiu atsakymų su didžiausia baime dėl cukraligės. Nueinu - jokios cukraligės nėra, kasa irgi viskas tvarkoj (valioooo), visa kita tvarkoj, nu hemoglobinas, dar kažkas, ir - paskutinis tyrimų lapelis - skydliaukė. O čia va ir rado - taigi skydliaukės hipofunkcija, per daug to TSH (ar THS? nelabai dar įsigilinau, reiks turbūt eit ir į skydliaudininkių temą). Dar darys echo ir pakonsultuos endokrinologas. Tai užtat man nuolat ir bloga - spaudimas žemas, galvą nežmoniškai skauda, lyg ir pykina, kažkurią dieną jau maniau, kad parduotuvėj nualpsiu, puoliau valgyt šokoladą (nes juk maniau, kad man gal cukraligė ir reikia gliukozės), nuo to šokolado kasa sustreikavo, dar blogiau pasidarė smile.gif Žodžiu, prisigalvojau sau ligų, o apie skydliaukę net nepagalvojau smile.gif
Atsakyti
Sveikutes:) kaip teisingai pastebejo Egle, tai panasu, kad ka tik dabar ir darome, tai po daktarus lakstome biggrin.gif as tai jau net savo gyvenima planuoju tik pagal apsilankymus pas daktarus ir vis tik galvoju kokius tyrimus galima butu pasidaryti doh.gif dabar laukiu fermentu tyrimu atsakymu, tai ziuresim ka cia parodys, nes pakartotinis echo nieko nerodo, o skrandyje kazkoks ten paraudimas ar kazkas, nu bet kazko man neatrodo, kad nuo skrandzio tokie dalykai man gali vykti. gal kas zinote, ar tie daromi fermentu tyrimai gali buti pakankamai informatyvus del kasos ligu? nes kai perskaiciau visa imanoma literatura, tai man susidare tokia nuomone, kad to letinio kasos uzdegimo tai niekaip neimanoma nustatyti kol jis jau nesukelia kazkokiu vaizdiniu pakitimu i kasoje. ir apskritai, del tos kasos tai i toki depresijos liuna ikritau, kad ne tik aplinkiniai, bet ir pati saves jau neatpazystu doh.gif et, dar pries menesi laksciau sau sveika ir linksma, o dabar va...

nesirkim:)
Atsakyti
LABAS.AR GALECIAU PRIE JUSU PRISIJUKTI.
Papildyta:

Ana savaite suzinojau kas sergu,Letinio pankreatito paumejimas.Koplikacijos, Kasos pseudocista 10cm.Lydicios ligos.letinis kalkulinis cholecistitas. Tai tokia degnose isgirdau.Respubllikine klaipedos ligoninej.gyd.Lekstutis .mano 2metu skausmai pagaliau istirti tiek laiko visur apvaziavau vilnius kaunas,ie niekas nepasake kad as tuo sergu.patarkit ka man daryti toliau? verysad.gif
Atsakyti
Labutis visoms smile.gif

Smagu kad tiriatės, tik nesmagu, kad vis nė vienai neatranda priežasčių doh.gif
Drrr, gal ir jūsų tiesa smile.gif Bet jau mečiau visus gastalius, kartais rūgštys paėda skrandį, bet gyventi galima. Tfu tfu tfu tie dideli skausmai liovėsi. su skrandžiu jau kovoju senokai, tai žinau ir visus vaistukus, tik kad nenorėjau gerti rimtesnių vaistų, nes planuojam leliuką, bijau pakenkti jei kartais pavyktų suplanuoti smile.gif

Eglegle, vaje, aš irgi apie skydliaukę nepagalvočiau niekada smile.gif Tiesa pasakius niekada nesu jos tikrinusi ir net neįsivaizduoju kaip tai daroma smile.gif Visgi skydliaukė hormonus reguliuoja, o apie ją mes net nesusimąstom smile.gif Turbūt gausi vaistukų, gal net ir ilgam ar visam, bet svarbiausia kad priežastis visų blogumų atrasta ir stiprėk, sveik smile.gif Linkiu kad endokrinologas nieko rimto nerastų ir užtektų tik vaistukų smile.gif

Pelyte, nemanau ir aš kad skrandžio paraudimas(jei tikrai tik tiek) gali sukelti didelį skausmą. Kasos fermentai, kaip jau ir minėjau yra tiksliausi tiriant paūmėjimo metu- t.y. žiauriai skauda-bėgi ir daraisi išsamius kraujo tyrimus. Tačiau jei nuolat prastai jautiesi ir viso to priežastis yra kasa, tai ir fermentai pakitę bent kažkiek turėtų būti g.gif

Tarasova, sveika prisijungus 4u.gif Jamam tave į savo būrį ir manau visoms įdomu bus išgirsti tavo patirtį smile.gif Man turbūt ypač, nes ir pati su pseudocistom kovojau smile.gif
Ką gydytojai dėl diagnozės sako? Ar tulžį planuoja operuoti? Ką dėl tokios nemažos pseudocistos kasoje darys,punktuos ar lauks kol rezorbuosis? kurioje vietoje ta pseudocista?

P.S.aš jaučiuosi puikiai, tik kažkokia alergija užpuolė doh.gif Niekada gyvenime nesirgau alergija, o dabar vietomis kūnas išbertas. Turbūt ir man teks čiuožt pas gydytojus-dermatologus doh.gif Bet dar kiek luktelsiu, gal saulė nunaikins tas dėmeles smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jammin1: 31 gegužės 2011 - 18:57
QUOTE(Jammin1 @ 2011 05 31, 20:51)
Eglegle, vaje, aš irgi apie skydliaukę nepagalvočiau niekada smile.gif Tiesa pasakius niekada nesu jos tikrinusi ir net neįsivaizduoju kaip tai daroma smile.gif Visgi skydliaukė hormonus reguliuoja, o apie ją mes net nesusimąstom smile.gif Turbūt gausi vaistukų, gal net ir ilgam ar visam, bet svarbiausia kad priežastis visų blogumų atrasta ir stiprėk, sveik smile.gif Linkiu kad endokrinologas nieko rimto nerastų ir užtektų tik vaistukų smile.gif

Kaip tik grįžau iš echoskopijos - nieko nerado toj skydliaukėj, o kad ten kažkoks skaičius padidėjęs - vaistų gert dar nereikia, nebent ateity dar didės. Ir išvis sakė - "man atrodo, eikit jūs geriau atostogų" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(eglegle @ 2011 05 31, 20:08)
Kaip tik grįžau iš echoskopijos - nieko nerado toj skydliaukėj, o kad ten kažkoks skaičius padidėjęs - vaistų gert dar nereikia, nebent ateity dar didės. Ir išvis sakė - "man atrodo, eikit jūs geriau atostogų"  biggrin.gif

Gydytojas-psixologas doh.gif Na, bet labai gerai kad neteks net ir vaistų vartoti smile.gif O ko galima/negalima valgyt,gert ar dar kitaip keisti gyvenseną pasakė? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Jammin1 @ 2011 05 31, 21:32)
Gydytojas-psixologas  doh.gif  Na, bet labai gerai kad neteks net ir vaistų vartoti smile.gif O ko galima/negalima valgyt,gert ar dar kitaip keisti gyvenseną pasakė?  g.gif

Nieko nepasakė, neva jam atrodo, kad čia tik pervargimas
Atsakyti
labas visom.Pabandysiu papasakuoti viska ispradziu jei padarysiu klaidu nepykit ir iskart atsiprasau del klaidu. 4u.gif Viskas prasidejo 2009 03 24 as pagimdziau.Po penkiu menesiu prasidejo sono skausmai ir jie vis stiprejo. Dar po 2men istiko priepolis nuvaziavai y greitaja.As negalejau nieko daryti nei valgyti nei kvepuoti,net miegoti.net nemuoku papasakoti to skausmo.O mane greitojoj nusinte pas moteru,ten nieko nerado ir vel y greitaja ten tada sviete kasa ir kitus organus,ir pasake viskas yra gerai ir kad galiu vaziuoti namo.Ir as su savo skausmu nuvaziavau namo tada man praskaudejo 5d.galvojau kad as isprotesiu tai istveriau tik su olfenu leiziaus kas1val. Ir prasidejo maratonas pas daktaru,kiek isleidau pinigu verysad.gif .Pirmiausia nuvaziavau i kauna ten man doc.daktarai padare tyrimus vel sviete kasa ir kitus organus ir dar paeme crb baltyma turbut taip vadinasi.Aisku viska dare nes daviau pinigu.Ojie man sako kad man viskas gerai jokiu pakitimu nera tik crb baltymas sukilias rode 300,tai jie man israse atibijotikus.ir vel parvaziavau namo.o kai buvo tie skausmai ir vis jie stiprejo.Po kaskiek laiko Nuvaziavau y Vilniu pastoky daktara,atseit labai geras jis vel dare man tyrimus,tai pasake kad man su galva negerai.Israse nuo depresijos gerti vaistus.Atseit po gimdimo.Geriu tuos vaistus kreta plaukai.Bet skausmai net nepraina.Tada as koky pusmeti niekur nebesikreipiau.Vis kentejau viena su savo olfenu.Pradejau mesti svori numeciau 40kg,atrodus skausmai baigesi.kokius 4men nebuvo ju,buvo mazi ciut ciut paskaudedavo,ar kaip as vyrui sakau pripranti prie visko.(As per nestumo buvau daug priaugus 50kg.bet vaikeli savo pagimdziau 7men 4kg,man jy iseme.)O dabar pries 2men vel pasirode didelis skausmas bet laike savaite.Tada bandziau vel pas daktaru vaziuti.Pirmiausia nuejau pas savo neurloga jis mane kur tik nesiunte,nes jis mate mano tuos skausmus.As vis galvojau kad man del isvarzos tie skausmai.Bet daktarai pasake kad ne.vel sviete eme kraujo ir vis sake kad man viskas gerai.Nuvaziavau i klaipeda y Jurininkus ten man sake DAKTARE Pekina, kad man reikia eiti pas psihologo kad as prisigalvuoju tuos skausmus kad man nieko neskauda.kad as galiu guleti ant kairejo sono .AS TOKI ISRASA TURIU verysad.gif IR MANES NIEKAS NEGULDO Y LIGONINE,JAU NET NEBEZINAU KUR DIKTI.Tada as nuvaziavau pas daktara Lekstuti.O tada jis sako kaip tu gyva likai.Tu turejai buti mirusi.Sake pirma syki matau kad tokius skausmus butu istverias zmogus.Man paskirta operacija 22d birzialio.ims lauku tulzia o del cistos ziures kaip ja isimti,laukiu atsakimo del vezio lasteliu.Net nezinau ka daryti?net bijau pagalvuoti.........tai turiu savo auksa vaika 2m.
Atsakyti
QUOTE(Tarasova @ 2011 06 01, 00:26)
O tada jis sako kaip tu gyva likai.Tu turejai buti mirusi.Sake pirma syki matau kad tokius skausmus butu istverias zmogus.

Siaubas kažkoks, tai kas čia per daktarai??? blink.gif O tą skausmą tai įsivaizduoju, pati ligoninėj tokį kentėjau, bet tik kokią savaitę, ir man leido morfijų, taigi košmarų košmaras tas skausmas. Nieko nebesuprantu apie daktarų kompetenciją - viską nurašyt "nervams" blink.gif Tai gal ir man kas nors išties yra, o vakar tik pasakė - eit atostogų g.gif Bet vėl eit pas kitus daktarus? g.gif
Atsakyti
O IS KUR ESATE?AS ESU IS TAURAGES,TAI SUPRACIAU KAD TAURAGE BUTU NEMACIUS TOS AKMENLEGES IS PRADZIU,BET KAUNAS VILNIUS KUR JIE ZIUREJO?.........MANO DAKTARAS SAKE JEI BUTU ISPRADZIU PAMATE KAI VISKAS PRRASIDEJO TAI NEBUCIAU IKI TIEK nepriejus CISTU. AS GALEJAU MIRTI IR DABAR VAIKSTAU KAIP KIAUSINIS BIJAU KAD TIK KAD NETRUKTU CISTA........As nepasitikeciau vienu daktaru jei skauda tai kaskas yra negerai>>>IR KAD PASKUI NEBUTU TOKIU REZULTATU KAIP MANO....... verysad.gif
Atsakyti