Įkraunama...
Įkraunama...

Pankreatitas(kasos uždegimas)

QUOTE(Jammin1 @ 2011 05 11, 20:36)
Labutis visoms smile.gif
Kaip laikotės? Tyloka čia-temelėje smile.gif
DEM, kad kasa sustreikuoja nuo nervų aš galiu patvirtinti smile.gif Ankščiau tokie stresai šeimoj buvo, tai kas truputuką ir iškart kasą pradėdavo skaudėti, nereikėdavo net maisto kažkokio blogo užvalgyt  doh.gif  Ačiū Die kad visa tai gilioje praeityje  smile.gif  O į kaimynus patarčiau arba išvis nekreipti dėmesio(iš visų jėgų pasistengt dėl savo sveikatos), arba imtis kažkokių priemonių kaip policija,kad apsiramintų ir negadintų gyvenimo  doh.gif

Renatėle, o kada tau tą tyrimą neaiškų darys? Aš youtube pažiūrėjau, tai radau kažkokias nesąmones, pavadinimas labai panašus , bet geriau susilaikysiu nuo komentarų kolkas, nes jaučiu tau visai ne tą darys smile.gif

Pelyte,
pagal aprašymą labai sunku nuspėti ką skauda, kartais galima ir skrandžio skausmą sumaišyti su kasos, gal tik mes senbūvės užkietėjusios kasininkės geriau jį pažįstame wink.gif Todėl sakyčiau kad reiktų dar išsitirti kraują, būtent P-Amyl (amylazę), geriausia per pablogėjimą. Bus aiškiau tuomet smile.gif O ir kai skauda labai-kviesk greitukę-ištirs ir galbūt suras priežastį smile.gif Jei įtari kasą-kentėti tikrai neverta, man tai jau koks milijonas gydytojų yra pasakę  mirksiukas.gif  Didelė rizika, nes kasos negalavimai kartais progresuoja  doh.gif  Linkiu nenuleist rankų, kaip ir visoms sakiau- reikia eiti per krūvas gyd.kad rastų priežastį  unsure.gif
Man tai truko beveik metelius, tad kantrybės ir užsispyrimo, reikalauk siuntimo į trečio lygio įstaigas smile.gif

Labas Jamin . man ta tyrima darys geguzes 26 . jo as irgi skaiciau kad nesamones taip kad gilioj nezinioj . Bet as taip juaciu kad tai ir darys apie ka tu ziurejai . verysad.gif
Atsakyti
Labutis visoms
Kaip laikotės? Tyloka čia-temelėje
DEM, kad kasa sustreikuoja nuo nervų aš galiu patvirtinti Ankščiau tokie stresai šeimoj buvo, tai kas truputuką ir iškart kasą pradėdavo skaudėti, nereikėdavo net maisto kažkokio blogo užvalgyt Ačiū Die kad visa tai gilioje praeityje O į kaimynus patarčiau arba išvis nekreipti dėmesio(iš visų jėgų pasistengt dėl savo sveikatos), arba imtis kažkokių priemonių kaip policija,kad apsiramintų ir negadintų gyvenimo

Renatėle, o kada tau tą tyrimą neaiškų darys? Aš youtube pažiūrėjau, tai radau kažkokias nesąmones, pavadinimas labai panašus , bet geriau susilaikysiu nuo komentarų kolkas, nes jaučiu tau visai ne tą darys

Pelyte,
pagal aprašymą labai sunku nuspėti ką skauda, kartais galima ir skrandžio skausmą sumaišyti su kasos, gal tik mes senbūvės užkietėjusios kasininkės geriau jį pažįstame Todėl sakyčiau kad reiktų dar išsitirti kraują, būtent P-Amyl (amylazę), geriausia per pablogėjimą. Bus aiškiau tuomet O ir kai skauda labai-kviesk greitukę-ištirs ir galbūt suras priežastį Jei įtari kasą-kentėti tikrai neverta, man tai jau koks milijonas gydytojų yra pasakę Didelė rizika, nes kasos negalavimai kartais progresuoja Linkiu nenuleist rankų, kaip ir visoms sakiau- reikia eiti per krūvas gyd.kad rastų priežastį
Man tai truko beveik metelius, tad kantrybės ir užsispyrimo, reikalauk siuntimo į trečio lygio įstaigas

Sveikutes:)

mane tai jau siutas ima su tuo sonu ir daktarais) tai va, dabar man jau padaryti ir amilazės tyrimai ir birubilino ar kaip jis ten ir kraujo pakartitiniai, ir kolpograma ar kaip ji ten, ir viskas visur gerai, išskyrus kopograma - na rodo virskinimo suteikimus. maitinuosi kaip didziausias ligonis - kefyru, kose ir pan., o nieko ne geriau. anot gydytojos, tai ka jus cia norite - dar tik savaite vaistus nuo refliukso geriate, nuo jo juk ir skauda, reikia baigti gydymą. Panasu, kad netekusi kantrybės eisiu kitą savaitę ir primygtinai pareikalausiu siuntimo pas trečio lygio, jei net ir užsiregistravau. ot košmaras. aišku, visa laime, kad nesiskundžiu labai dideliu skausmu, bet tas praktiškai nuolatinis naudimas tai šone, tai nugaroje, tai jau tikrai, kad nedžiugina. nors miegu tai gerai, nieko neskauda - gal isprotejau, ar ka? beprotybe butu labai gerai, palyginus su pankretatitu:))))
Atsakyti
Sveikos.
Ziuriu visai neblogai visos laikotes,tai dziugu.
O del to neaiskaus tyrimo,tai mano mociutei ji dare Klaipedoje,nenoriu gazdinti,bet jausmas ir skausmas nezmoniskas taip sake mociute.Trumpai papasakosiu,per isange kisa kazkokia slangele pro kuria pumpuoja ora,ir tas malonumas trunka apie 20min.aisku ta slangele vis judina,tai sako skausmas baisus.Bet girdejau kad Vilniuje kazkokioje klinikoje toki tyrima darant taiko narkoze.Nepaguodziau,tik pasakiau ka zinau,mociute sake,jai dar karta tektu toki tyrima atlikti jau geriau mirtu,nei dar karta kentetu.Jai ji dare,nes pastovios bedos su zarnynu,kai issitustina skausmas toks stiprus kad net samone praranda,tai galvojo kad zarnose yra kokiu nors augliuku,bet aciu dievui neaptiko.Bet tik to tyrimo metu gali matyti kas tavo zarnyne darosi,yra didelis monitorius per kuri mato visas zarneles ir ju turini.Gal tau netoki atliks g.gif nes pavadinimo as neatsimenu blush2.gif
Anavjera,kaip tu laikaisi?
Atsakyti
QUOTE(Armon @ 2011 05 17, 12:19)
Sveikos.
Ziuriu visai neblogai visos laikotes,tai dziugu.
O del to neaiskaus tyrimo,tai mano mociutei ji dare Klaipedoje,nenoriu gazdinti,bet jausmas ir skausmas nezmoniskas taip sake mociute.Trumpai papasakosiu,per isange kisa kazkokia slangele pro kuria pumpuoja ora,ir tas malonumas trunka apie 20min.aisku ta slangele vis judina,tai sako skausmas baisus.Bet girdejau kad Vilniuje kazkokioje klinikoje toki tyrima darant taiko narkoze.Nepaguodziau,tik pasakiau ka zinau,mociute sake,jai dar karta tektu toki tyrima atlikti jau geriau mirtu,nei dar karta kentetu.Jai ji dare,nes pastovios bedos su zarnynu,kai issitustina skausmas toks stiprus kad net samone praranda,tai galvojo kad zarnose yra kokiu nors augliuku,bet aciu dievui neaptiko.Bet tik to tyrimo metu gali matyti kas tavo zarnyne darosi,yra didelis monitorius per kuri mato visas zarneles ir ju turini.Gal tau netoki atliks g.gif nes pavadinimo as neatsimenu blush2.gif
Anavjera,kaip tu laikaisi?

Armon,
Tai čia ta kolonoskopija vadinama, kurią apibūdinai. Matyt Renatėlei kažką kitokio darys smile.gif
Atsakyti
Jammin tu gal ir teisi,nes as tikrai neisigilinau i to tyrimo pavadinima.Tikiuosi,jai teks lengvesnis isbandymas.
Atsakyti
Sveikutes,

pripratau jau prie jūsų puslapėlio, Jammin jau net ir darba vaziuodama prisimenu:) saunuole mergina - belieka tik zavetis...smile.gif
o ka man daryti, tai jau net nzn - nuejau pas trecio lygio gastroenterologą, tai vel per nauja uzsake darytis tyrimus kraujo, echo ir zondu, ir josios nuomone praktiskai neimanoma, kad man kasa sutreikavusi butu, nes juk nei as geriu, nei ka, nei man tulzies kokie akmenys... na na, galvoju - teoriskai neimanoma... o praktiskai?smile.gif tai va, o kaip nepareina visos tos nesamones taip nepraeina, nepaisant visu dietu. šianakt jau sapnavau, kad sone skyle kazkokia akyta atsirado - nieko sau jau ir sapnas - reikia pasiziureti ar snd pranasingi, anot lietuvos ryto:))))
Atsakyti
QUOTE(pelyte77 @ 2011 05 20, 05:27)
Sveikutes,

pripratau jau prie jūsų puslapėlio, Jammin jau net ir darba vaziuodama prisimenu:) saunuole mergina - belieka tik zavetis...smile.gif
o ka man daryti, tai jau net nzn - nuejau pas trecio lygio gastroenterologą, tai vel per nauja uzsake darytis tyrimus kraujo, echo ir zondu, ir josios nuomone praktiskai neimanoma, kad man kasa sutreikavusi butu, nes juk nei as geriu, nei ka, nei man tulzies kokie akmenys... na na, galvoju - teoriskai neimanoma... o praktiskai?smile.gif tai va, o kaip nepareina visos tos nesamones taip nepraeina, nepaisant visu dietu. šianakt jau sapnavau, kad sone skyle kazkokia akyta atsirado - nieko sau jau ir sapnas - reikia pasiziureti ar snd pranasingi, anot lietuvos ryto:))))

........Labas Pelyt jei paguosiu pas mane tulzis svari jokiu akmeneliu visus tyrimus dare sviete nieko nerado o buvo viso organizmo uzdegimai kraujas taip rode o visokie eho ten lelikai nieko . Paskutiny tyrima kai dare RCP tada juk ir rado priezasty kad tulzies ir kasos latakai susieureja iki 1mm nebebuvo prateketi kur skysciam . kankinausi daugiau nei metus . Dabar vel taip pat nors dziaugiuosi sia savaite pykino maziau . Jammin labutis nebedarys to tyrimo 26 atsauke tipo sumaise bet darys kita 25 but nevalgius ryte 8 val ligoninei turiu buti matyt mikdys tai dabar ir nezinau koki laisko dar negavau . geriau jau per burna ne per ten fuj bbbrrrrr. Kaip kitos kasininkes begyvena ? kaip laikotes ar susitvarkot su savo kasa ?
Atsakyti
sveikos mergaiciukes! Temeleje tyloka, tai dziugina! Nes savijauta turbut pagerejo. Pasirodziau trumpam smile.gif Tyrimai vyksta, kai bus viskas aisku tiksliai tai viska ir aprasysiu smile.gif
Atsakyti
Renatele, o kokį tyrimą darė, kai jau rado? Mano visi tyrimai kraujo buvo geri iki šiol, bet pasiprašiau, kad kitą savaitę padarytų naujai, tai darys ir, kaip suprantu, daugiau jau ju bus, nei pries tai daryta. o siaip tai ketinu prasyti ir tomografijos arba magn. rezonanso.
Atsakyti
QUOTE(pelyte77 @ 2011 05 20, 07:27)
Sveikutes,

Labutis smile.gif
Pelyte,na va, tai puiku kad naujai tyrimus darys, aišku malonumas gal ir menkas ryti tuos zondus, bet gal aną kartą kažką pražiopsojo smile.gif
Dėl rezonanso tai idėja gera(tuo atveju jei kitų tyrimų metu nieko neras) smile.gif
O sapnai sapneliai pas tave biggrin.gif doh.gif Tikiuosi kad horoskopas šiandien melagingas smile.gif

Renatėle, tai pas tave vėl tie latakai susiaurėjo, kad vėl blogiau, ane? g.gif Na bet kaip tau nesiseka sad.gif Bet bent tyrimą ne tą baisų darys smile.gif

Kadangi visos tiriatės, tai už visas laikau kumščius, kad savijauta būtų gera ir tyrimai sėkmingi smile.gif

Na, o aš laikausi gerai, skausmai dingę(na, buvo vieną rytą atsiradę, bet nekreipiu dėmesio smile.gif ), profilaktiškai ryju kreidą(gastalį), nes jei neišgeriu puola rūgštys ir manau ilgainiui vėl sulaukčiau tų šlykščių skausmų smile.gif Dėl mažakraujystės neprisiruošiu nueiti išsitirti, kraujo tyrimo lapelis jau daugiau nei mėnesį ant stalo voliojasi biggrin.gif Geležį gerti mečiau, nes pasijutau geriau, sustiprėjau smile.gif
Gero savaitgalio visoms, gerų nuotaikų ir jokių skausmų drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jammin1: 20 gegužės 2011 - 16:03
QUOTE(Jammin1 @ 2011 05 20, 15:02)
Labutis smile.gif
Pelyte,na va, tai puiku kad naujai tyrimus darys, aišku malonumas gal ir menkas ryti tuos zondus, bet gal aną kartą kažką pražiopsojo smile.gif
Dėl rezonanso tai idėja gera(tuo atveju jei kitų tyrimų metu nieko neras) smile.gif
O sapnai sapneliai pas tave  biggrin.gif  doh.gif  Tikiuosi kad horoskopas šiandien melagingas smile.gif

Renatėle, tai pas tave vėl tie latakai susiaurėjo, kad vėl blogiau, ane?  g.gif  Na bet kaip tau nesiseka sad.gif Bet bent tyrimą ne tą baisų darys smile.gif

Kadangi visos tiriatės, tai už visas laikau kumščius, kad savijauta būtų gera ir tyrimai sėkmingi smile.gif

Na, o aš laikausi gerai, skausmai dingę(na, buvo vieną rytą atsiradę, bet nekreipiu dėmesio  smile.gif ), profilaktiškai ryju kreidą(gastalį), nes jei neišgeriu puola rūgštys ir manau ilgainiui vėl sulaukčiau tų šlykščių skausmų smile.gif Dėl mažakraujystės neprisiruošiu nueiti išsitirti, kraujo tyrimo lapelis jau daugiau nei mėnesį ant stalo voliojasi  biggrin.gif  Geležį gerti mečiau, nes pasijutau geriau, sustiprėjau  smile.gif
Gero savaitgalio visoms, gerų nuotaikų ir jokių skausmų  drinks_cheers.gif

Labas rytas visoms . Pelyt man kraujas rode pakitimus o visi televizorei nieko nemate . Tai kai padare rco tai ir pasake kur suo pakastas . Bet is po rcp metesi umus kasos uzdegimas 2 savaites pragulejau ligoninei . bet isikapsciau . Jammin ne to tyrimo nebedarys baisaus ir tuom dziaugiuosi . treciadieny guluos y ligonine ryte darys kasos skana ziures ar nera akmenu kasoje . Net neisivaizduoju kaip bus daroma . o kita ketvirtadieny tirs lulzy suleis y vena kazkokio radoektyvaus skyscio ir puse valandos turesiu guleti ir su kazkuo mane ziures . Greiciausei kad uzsikise panasus skausmai panasus blogumas . Na matysiu ka cia ras . Ikiukas laikykites .
Atsakyti
sveikutes,
mane jau ir juokas ir nervas ima is savo ligos - tai vienzo, pagal pirminius tyrimus man nieko nera (nu aisku darys dar kartą), bet valgyti tai beveik nieko negaliu, geriu Kreona (ačiū Dievui dar tik 10 000) ir vis kazka skauda:)) ale vistiek atseit sveika:) mano mama jau keletą metų serga lėtiniu pankreatitu, tačiau dabar as už ją tai blogiau jaučiuosi - budama atseit sveika:DDD kaip buti gerai, jei man tiesiog butu pasimaises protas ir visus simptomus issigalvociau:)

na ka gi - tiriames, tiriames toliau, kas belieka:)

sveikatytes visoms 4u.gif
Atsakyti