Įkraunama...
Įkraunama...

"Įkainiai" bažnyčioje

Atleiskit merginos as gal ne i tema bet, gal galetumet parasyti kokius dar mokescius turetu padengti liudininkai?
Atsakyti
QUOTE(Jesika @ 2005 04 18, 16:51)
Atleiskit merginos as gal ne  i tema bet, gal galetumet parasyti kokius dar mokescius turetu padengti liudininkai?

na manyciau daugiau tikrai nieko, nesinori zmones apkraut, ir taip nemazai islaidu gausis ax.gif
Atsakyti
Anksčiau piršliai mokėdavo už jaunųju transportą 4u.gif
Atsakyti
Anksčiau tikrai viskas buvo visiškai kitaip, bet šiais laikais aš tikrai abejoju, ar yra toks terminas "mokesčiai, kuriuos turi sumokėti liudininkai" unsure.gif Mes tuokėmės Klaipėdoje Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje. Bažnyčios papuošimams reikiamus dalykus (gėles, žvakutes) davėme merginai, kuri viska papuošė. Berods už darbą davėm 30 Lt. Po santuokos ceremonijos, kai liudininkas nuėjo paimti santuokos dokumentų, vyras jam įdavė 200 Lt., kad paaukotų bažnyčiai. Būtent bažnyčiai, o ne kunigui. Na, mūsų liudininkas vis tiek susijaukė ir pasakė - čia jums biggrin.gif Klebonas pataisė, kad ne man, o bažnyčiai. Tiesa, mano tėvai savo rupžtu klebonui įteikė dovaną, bet čia jau asmeniški dalykai, nes klebonas mūsų šeimos geras pažįstamas. Dėl sumų tikrai patariu nesinervinti, kad duosit per mažai ar per daug. Kiek kas gali, tiek aukoja. Šiaip iš tiesų svyruoja nuo 50 iki 150 Lt. Bent jau pernai taip buvo.

Tiesa, dar apie pareigas. Kažkaip man keistai nuskambėjo, kad vyrai nedovanoja nuotakos puokštės g.gif Yra dar tokių - aš savo puokštę pamačiau tik prie altoriaus smile.gif Ji pranoko visus mano lūkesčius. O šiaip aš manau, kad liudininkai jokiomis pareigomis tikrai neturėtų būti apkrauti. Juolab finansiniais dalykais.
Atsakyti
Gal galite patarti, kada geriausia sumoketi pinigus kunigui?
Tik atnešus dokumentus į bažnyčią (bet iki vestuvių ceremonijos gal jis pamirš kokią sumą gavo mirksiukas.gif ) ar geriau vestuvių dieną?
Atsakyti
QUOTE(Wajda @ 2005 04 19, 17:56)
Gal galite patarti, kada geriausia sumoketi pinigus kunigui?
Tik atnešus dokumentus į bažnyčią (bet iki vestuvių ceremonijos gal jis pamirš kokią sumą gavo  mirksiukas.gif ) ar geriau vestuvių dieną?


geriau vestuvių dieną po to kai pasirašysite liudijime (tai yra jau po santuokos)
Atsakyti
...ir gal geriau i voka ideti?
Atsakyti
o gal imest i ta dezute? blush-anim-cl.gif
na nezinau net
Atsakyti
Na toks pasakymas, kad bažnytinė santuoka apsėjo be išlaidų nes tuokė kunigas pusbrolis labai jau stačiokiškai pasakyta. Gi auka duodama bažnyčiai, o ne mokama už kunigo darbą. Ir beje sakyti užpirktos mišios negalima, nes mišių niekas nepardavinėja.
Mūsų santuokoje dalyvaus mano vaikystės draugas, jo dėka gavome santuokai visą 1h, visa ceremonija vyks su mišiomis ir mes už tai planuojama ne tai kad dėl draugo neaukoti nieko, bet paaukoti už tokį rūpestį kur kas daugiau... biggrin.gif
Atsakyti
oho, su visomis misiomis, tai kur kurioje baznycioje tuoksis?kad su tokiais navarotais?smile.gif
Atsakyti
tiesa, nemanau kad nuo to santuoka bus tvirtesne:)tai tik mano nuomone:)
Atsakyti
QUOTE(lotute @ 2005 04 20, 12:44)
oho, su visomis misiomis, tai kur kurioje baznycioje tuoksis?kad su tokiais navarotais?smile.gif

manau su misiom ar be kiekvienoj baznycioj galima pasirinkti. viskas priklauso tik nuo noro. Mums kunigelis liepe pasvarstyt, kaip mums atrodo geriau, bet man bent atrodo kad su misiom graziau ir iskilmingiau ax.gif
Atsakyti