Įkraunama...
Įkraunama...

"Įkainiai" bažnyčioje

QUOTE(Gendre @ 2007 02 19, 17:22)
Kunigas uzsirase, kad jus aukojot pinigus todel, kad baznycioje yra privaloma kiek ir kas jiems aukoja uzrasyti tai tik del to, kad pinigai atitektu baznyciai, o ne kunigui doh.gif keisti jus zmones jei sito nesuprantat tai tik irodo kaip daznai lankotes baznycioje ir kiek ji jums reiskia, tik kyla klausimas kam tada isvis tuoktis baznycioj jei gaila bent poros simteliu per visa gyvenima paaukot baznyciai...Pinigus paprastai aukoja po ceremonijos...

gerai ir teisingai cia pasakyta thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(chorisste @ 2007 02 19, 18:34)
visai kitoks jausmas buna duodant pinigus savo noru ir kai kunigas aiskiai to praso ir dar tikslia suma nurodo. musu kunigelis nieko dar neprase, bet kai per pirmaji susitikima paaukojom 50lt, tai maciau, kaip savo knygutej uzsirase, kad butent mes davem tiek ir tiek. man tik idomu, o tuos pinigelius reiktu duot visus iskart ir ar pries ar po ceremonijos? nes mes kazkaip galvojam karts nuo karto nuvaziuojant i ta baznycia paaukot ir jau vestuviu diena po ceremonijos.

pakomentuosiu, gal ir ne i tema, bet siek tiek is praktines puses. Pati tvarkau parapijos buhalterija. Taip, nenustebkite, ten yra toks dalykas, yra isleisti vyskupijos reikalavimai, kaip apskaityti parapijos pajamas. Taigi, nebijokite tu uzrasu, tai tik irodo, kad parapijoje viskas ciki, kunigelis ne sau i kisene viska deda, o skiria tai parapijos, aptarnaujancio personalo ar kurijos islaikymui. mirksiukas.gif
O del auku pries ar po, sunku pasakyti, tik kazkodel atrodo, kad po ceremonijos jau ne tas galvoje buna. Visi buna laimingi ir ne atsiskaitymai galvoje tongue.gif
Atsakyti
Kadangi as susidurusi su visiskai keistais kunigais,tai man ir aukoti po daug nesinori visiskai.O ir kai pagalvoji,tai tikejimas laisvas ir Dievui pinigu nereikia,baznyciu irgi nepuola restouruoti,nors prasosi stipriai,tai klausimas,kur tie pinigai dingsta.Bobutes aukoja kiekviena sekmadieni,meta aukeles i dezutes,laidotuviu daugybe buna,vestuvių ir t.t...
Mes kai ejome mano gimtame miestelyje pas kuniga kalbeti del datos,tai labai idomu buvo situacija:
Sedi kunigelis,kaip mafijozas:akiniai nuo saules(baznycioje ten nelabai ji sviecia),juoda odeske,plaukai ilgi,barzdele...Na,i kalbas nesileido jis.Net knygeles tos nepilde,ka privalejo padaryti.Isprase tiesiog mus grazia forma.Nes nedavem is anksto litu...Nuvykome i kita baznycia,tai kunigelis savo nedarbo laika gaiso ir pilde knyga,bei data uzsirase.
Be to,ta mano gimtines kunigeli meta lauk is parapijos,uz per dideli uliavojima ir merginas biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Na,ir buk zmogus,aukok...Ne ne ne...Tikrai jau nemokesim mes.Kai susitvarkys ta sistemele baznyciose,tuomet aukosim.Laukia ir krikstynos kazkada ir laidotuves ir t.t...Dar bus uz ka ten pinigus palikti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aggate: 20 vasario 2007 - 09:57
QUOTE(Gendre @ 2007 02 19, 18:22)
Kunigas uzsirase, kad jus aukojot pinigus todel, kad baznycioje yra privaloma kiek ir kas jiems aukoja uzrasyti tai tik del to, kad pinigai atitektu baznyciai, o ne kunigui doh.gif keisti jus zmones jei sito nesuprantat tai tik irodo kaip daznai lankotes baznycioje ir kiek ji jums reiskia, tik kyla klausimas kam tada isvis tuoktis baznycioj jei gaila bent poros simteliu per visa gyvenima paaukot baznyciai...Pinigus paprastai aukoja po ceremonijos...

na as tikrai sito nezinojau, kad kunigas uzsiraso kas ir kiek aukoja. dabar zinosiu. bet tai tikrai nerodo, kad baznycioj as lankausi retai ar visai nesilankau, tiesiog iki siol aukodavau misiu metu, o ne tiesiogiai kunigui. be to, niekur nerasiau, kad man gaila aukoti.
Atsakyti
O kokios Kaune stafkes? g.gif Kike reikia duoti kunigeliui?
Atsakyti
QUOTE(welkom1 @ 2007 02 27, 12:12)
O kokios Kaune stafkes? g.gif Kike reikia duoti kunigeliui?

Aha tikrai kiek reikia aukoti? Aš net neįsivaizduoju.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Giedrutėė @ 2007 03 11, 14:40)
Aha tikrai kiek reikia aukoti? Aš net neįsivaizduoju..  g.gif

Kiek girdejau,tai visi duoda nuo 200lt ir t.t. g.gif Nors juk duodi,kiek gali.Siaip nera stafkiu ax.gif Juk jei negali duoti daugiau,tai is kur duosi.Mes tuokiames ne didmiestyje,tai duosim 100lt ir dar vargonininkui duodama apie 100lt ar 60lt.Geriau jau tureti kiseneje daugiau,kad nebutu soko smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Giedrutėė @ 2007 03 11, 13:40)
Aha tikrai kiek reikia aukoti? Aš net neįsivaizduoju..  g.gif

mes aukojom 200Lt, tai kunigas buvo be galo dėkingas...tai manau, kad dažniausiai kas kiek gali, tas tiek aukoja (čia negalioja VYtauto ir Prisikėlimo bažnyčiose doh.gif ) Vargoninkas irgi labai naglai 40LT išsiprašė...bet čia turbūt natūralu lotuliukas.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti