Na, negaliu ir aš neparašyt apie Kauno Prisikėlimo bažnyčią
Praeitą šeštadienį sesuo tekėjo, tai buvau pakraupus nuo tokio plėšikavimo
Pirmiausia savaitę prieš ceremoniją reikėjo susimokėt 150 Lt. už bažnyčios puošimą ir 100 Lt. už vargonus ir giedojimą + dar 150 Lt. auka, bet ne bažnyčiai, o kunigui (taip buvo parašyta ant voko, į kurį sudėjo pinigus
Viso gavosi 400 Lt.
Ir kaip jūs galvojat, kaip buvo papuošta bažnyčia už tuos 150 Lt., kuriuos surenka nuo kiekvienos poros
O jų ten tuokiasi daug, tikras konvejeris, panašiai kaip ir rotušėj
Taigi ant kiekvieno suolo buvo padėta po vazonėlį baltų gėlių ir pora puokščių prie altoriaus ten, kur sėdėjo jaunieji
Na, iš tolo bažnyčia atrodė tikrai labai gražiai, bet kai pagalvoji, kad tuos pačius vazonėlius jie stato ant suolų turbūt visą vasarą, tai ką aš žinau ar verti jie tų 150 Lt.
O išvis gražiausia buvo po ceremonijos, kai visi svečiai norėjo pasikelti ant bažnyčios terasos
Jaunieji turėjo tokį leidimą, su kuriuo svečiai gali nemokamai pasikelti ant stogo, bet... pasirodo laiptais
Į liftą įleido tik jaunuosius, net senelius, kuriems virš 85 metų išvarė. Taigi teko sumokėt už kiekvieną svečią po 5 Lt., taigi "uždirbo" dar 150 Lt.
Juokingai graudu, kai įėjus į bažnyčia pamatai užrašą KASA
ps.: Čia grynai mano įspūdžiai, galbūt jauniesiems atrodė kitaip
Mes taip pat tuokemes Kaune Prisikelimo baznycioje. Aukojome 100 Lt.
Galima buvo pasirinkti ar vargonai su giedotoja ar tik vienas is dveiju. Pasirinkom vargonus, sumokejom 60 Lt, bet per ceremonija vistiek buvo visas "komplektas"
Dar tvarkant dokumentus is kunigelio gavom floristes vizitine (atseit su ja susitart del papuosimu musu ceremonijai). Neskambinau. Pagalvojom tiek to - nereikia. Ceremonijos diena baznycia vistiek buvo papuosta (tikriausiai tais paciais krepseliais