Įkraunama...
Įkraunama...

Skalbinių džiovyklė - 2

Jau ir as pastebejau, kad blunka spalvos po dziovykles, bet kolkas pastebejau tik ant vaikisku rubu ir nebrangios patalynes, matyt toks ir dazymas, nes kokybiskiems rubams dar nieko nenutiko. Kaip nenorejau, bet matyt teks pirkti dziovykle, statyti i terasa, kai geri orai, dziovinti naturaliai.
Atsakyti
Aš kažkaip nepastebėjau jokio blukimo rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(navanas @ 2012 02 22, 12:07)
Tikrai džiovyklės trina audinius ir rūbai susinešioja greičiau. Vien tas faktas, kad jei raudoną drabužį džiovini, tai raudonos dulkės ir kaupiasi. Man senus rankšluoščius iškart "sutvarkė" po kelių mėnesių pradėjo plyšinėti, tie kur silpnesni buvo. Taip kad mylimus rūbus ar patalynę reikėtų vengti džiovinti džiovyklėje, bent jau tada naudoti švelnius režimus. O tos dulkės....tai ta džiovyklė jas ir pati pagamina trindama rūbus.
Dėl blukinimo. mano darbinį kombinezoą labai stipriai išblukino po vienintelio džiovinimo. Taigi tai labiau priklauso nuo audinio ar nudažymo būdo. Tai tikrai ne džiovyklės gedimas.

na kaip.... pas mus išbluko du trečdaliai audinių g.gif bet kokia spalva, buvusi "skaisti", "ryški' atrodo tokia lyg pilkšva. Gerai, tarkim programą blogą parinkom. Todėl ir klausiu - su kokia programa džiovinat vaikiškas pėdkelnes, medvilnines puskojines?
Papildyta:
QUOTE(Avocetė @ 2012 02 22, 12:14)
aš asmeniškai viską džiovinu ant sintetikos programos į spintą.
Ir medvilnę ir sintetiką.
Jei uždedu medvilnės programą man per daug džiovina ir labiau suglamžo

4u.gif
Atsakyti
Naudoju tokias programas, kokius audinius džiovinu: jei medvilnė tai medvilnės, jei sportiniai, tai sportas ir pan. Dažnai naudoju sušvelninimo mygtuką Pas bosch toks su nupiešta plunksna yra. Kiek suprantu tada džiovina žemesnėje temperatūroje, bet ilgiau. Jei dabar pirkčiau džiovyklę tai pirkčiau tas, su šilumos siurbliais be garų funkcijos. Po džiovyklės įsigijimo teko nemažai rūbų dasipirkti, nes nemažai susitraukė.
Atsakyti
Oho pirmą kart girdžiu, kad darbužiai blunka nuo džiovyklės... gal vis tik nuo skalbimo miltelių???
Kad gali susitraukti, jei naudojama per aukšta temperatūra, tai tikiu, bet dėl spalvų...
Audiniai gali šiek tiek retėti, nes iš jų išpučiamos dulkės. Bet tai turi ir privalumų.
Jau daugelį metų naudoju džiovyklę, naudojam jau antrą, nes pirmoji paseno smile.gif ir niekas menęs neįtikintų kabinti skalbinių ant "šniūro"
Aišku kiek žmonių tiek nuomonių
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Donatas ir Monika: 23 vasario 2012 - 13:02
QUOTE(navanas @ 2012 02 23, 11:16)
Naudoju tokias programas, kokius audinius džiovinu: jei medvilnė tai medvilnės, jei sportiniai, tai sportas ir pan. Dažnai naudoju sušvelninimo mygtuką Pas bosch toks su nupiešta plunksna yra. Kiek suprantu tada džiovina žemesnėje temperatūroje, bet ilgiau. Jei dabar pirkčiau džiovyklę tai pirkčiau tas, su šilumos siurbliais be garų funkcijos. Po džiovyklės įsigijimo teko nemažai rūbų dasipirkti, nes nemažai susitraukė.

Man taip nesigauna schmoll.gif nes dažniausiai išskalbiu visokio "plauko" rūbų. Nes rušiuoju juos pagal spalvą biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Avocetė @ 2012 02 23, 15:06)
Man taip nesigauna  schmoll.gif nes dažniausiai išskalbiu visokio "plauko" rūbų. Nes rušiuoju juos pagal spalvą  biggrin.gif

Aš taip pat rūšiuoju pagal spalvą 4u.gif ir dedu sintetikos progarmą (kitur dar vadinama mišriems audiniams) thumbup.gif
Nes medvilnės programa naudoja aukščiausią temperatūrą. Tad jos vengiu.
Atsakyti
QUOTE(Donatas ir Monika @ 2012 02 23, 14:00)
Oho pirmą kart girdžiu, kad darbužiai blunka nuo džiovyklės... gal vis tik nuo skalbimo miltelių???
Kad gali susitraukti, jei naudojama per aukšta temperatūra, tai tikiu, bet dėl spalvų...
Audiniai gali šiek tiek retėti, nes iš jų išpučiamos dulkės. Bet tai turi ir privalumų.
Jau daugelį metų naudoju džiovyklę, naudojam jau antrą, nes pirmoji paseno smile.gif ir niekas menęs neįtikintų kabinti skalbinių ant "šniūro"
Aišku kiek žmonių tiek  nuomonių

Vat ant "šniūro" nieks neblunka schmoll.gif susitraukt nesusitraukia. Kad džiovyklė nerealiai patogu tai drinks_cheers.gif . Patinka man viskas išskyrus tą blukinimą doh.gif Medvilninės kojinės po džiovyklės lieka su baltesniu dryžiuku lenkimo vietoj g.gif tas mane labai erzina rolleyes.gif o programas įvairiausias kokios tik yra bandėm.... ir garantinis yra, ir meistrai žiūrėjo, bet niekaip nesugebam įrodyt, kad džiovyklė blukina rolleyes.gif Labai norėčiau pakeisti į tokią, kuri neblukintų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(anastazas @ 2012 02 23, 15:05)
Vat ant "šniūro" nieks neblunka  schmoll.gif susitraukt nesusitraukia. Kad džiovyklė nerealiai patogu tai  drinks_cheers.gif . Patinka man viskas išskyrus tą blukinimą  doh.gif Medvilninės kojinės po džiovyklės lieka su baltesniu dryžiuku lenkimo vietoj  g.gif tas mane labai erzina  rolleyes.gif o programas įvairiausias kokios tik yra bandėm.... ir garantinis yra, ir meistrai žiūrėjo, bet niekaip nesugebam įrodyt, kad džiovyklė blukina  rolleyes.gif Labai norėčiau pakeisti į tokią, kuri neblukintų  4u.gif

Gal su skalbykle pas Jus kažkas negerai ar su skalbimo milteliais g.gif - specialiai ėjau pažiūrėt: nėra pas mus nei ant vienų kojinių jokių baltesnių dryžiukų lenkimo vietoj schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif Ir niekas neblunka 4u.gif
Atsakyti
Blukina, ir ne milteliai kalti, nes milteliu nekeiciau, visada tie patys, ir rubai jau n kartu skalbti, tik po dziovykles naudojimo, pradejau stebeti blukima. Sunaus rudi, melyni megztukai pabalo, juodos vyro kojines praranda spalva.
Bet uztat dar nei vieno daikto nesugadinau, t.y. nesumazinau biggrin.gif Sito labiausiai bijojau doh.gif biggrin.gif Gal dar atrasiu programas, kurios neblukins spalvu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mivida @ 2012 02 23, 15:58)
Blukina, ir ne milteliai kalti, nes milteliu nekeiciau, visada tie patys, ir rubai jau n kartu skalbti, tik po dziovykles naudojimo, pradejau stebeti blukima. Sunaus rudi, melyni megztukai pabalo, juodos vyro kojines praranda spalva.
Bet uztat dar nei vieno daikto nesugadinau, t.y. nesumazinau  biggrin.gif Sito labiausiai bijojau  doh.gif  biggrin.gif Gal dar atrasiu programas, kurios neblukins spalvu  g.gif

pas mus tas pats drinks_cheers.gif
garantiniam meistrai irgi suvertė bėdą skalbimo mašinai, nes ji sena, ir pasak jų, gali būt viduj prikalkėjus. Bet mistika ta, kad ant virvės kabantys rūbai neblunka g.gif
tai dabar irgi ieškau programų ir patarimų, visgi džiovyklę turim nepilnus tris mėnesius, gal tikrai dar "neatradom" kaip taisyklingai džiovint verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(anastazas @ 2012 02 23, 15:23)
pas mus tas pats  drinks_cheers.gif
garantiniam meistrai irgi suvertė bėdą skalbimo mašinai, nes ji sena, ir pasak jų, gali būt viduj prikalkėjus. Bet mistika ta, kad ant virvės kabantys rūbai neblunka  g.gif
tai dabar irgi ieškau programų ir patarimų, visgi džiovyklę turim nepilnus tris mėnesius, gal tikrai dar "neatradom" kaip taisyklingai džiovint  verysad.gif

Tikrai en nuo masinos, nes mes vienu metu pirkom dziovykle ir masina, viskas nauja, ir tik po dziovykles blunka.
Atsakyti