Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralios kosmetikos gamintojai -82- tema

QUOTE(ligiukss @ 2011 02 18, 14:30)
4u.gif registruojuosi  biggrin.gif
Sveiki, mano sūnelio labai sausa veido odelė, nebežinau su kuo tepti namie rdau šio tepaliuko pasakykit ar labai kenksmingas?
Veiklioji medžiaga: -1 ml emulsijos yra 40 mg urėjos.
- Pagalbinės medžiagos yra: natrio laktato tirpalas, pieno rūgštis, triklosanas, chlorheksidino dihidrochloridas, polyetylenglykolsorbitanizostearatas, makrogolglicerolio ricinoleatas, metoksipolietilenglikolio 22/dodecyl glikolio kopolimeras, skystasis lengvas parafinas, vidutinės grandinės trigliceridai, dimetikonas, miristilio laktatas, aromatinės medžiagos, išgrynintas vanduo. Lipidų kiekis - 36 %.

Vaikams iki 3m nerekomenduojami produktai su šlapalu (urea), nebent gydytojas rekomenduotų.

Gal galit pakomentuoti sudėtį? Ar jau visai blogis ar iš bėdos naudot galima...
Drėkinantis losjonas
Ingrédients :
AQUA, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, GLYCERIN, PENTYLENE GLYCOL, COCOS NUCIFERA, PALM GLYCERIDES, BUTYROSPERMUM PARKII, OLEA EUROPAEA, HYDROGENATED LECITHIN, HYDROXYETHYLCELLULOSE, CAPRYLYL GLYCOL, XANTHAN GUM, SQUALANE, SODIUM CARBOMER, CARBOMER, CERAMIDE 3

Dušo kremas:
aqua, glycerin, hexylene glycol, sodium cocoamphoacetate, lauryl glucoside, Acrylates copolymer, sodium chloride, Caprylic/Capric Triglyceride, hydrogenaten lecithin, Hydroxyethyl cellulose, penthylene glycol, Disodium Lauryl Sulfosuccinate, Butyrospermum parkii , Guar hydroxypropyltrimonium chloride, squalane, ceramide 3, citric acid

Ačiū labai iš anksto 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2011 02 18, 21:30)
Baisokas kaip vaikui..ir triklozanas ir dimetikonas ir karbamido (urea) nemažai, ar jis tikrai labai mažiems vaikams skirtas g.gif Tokia koncentracija "Exicipial" labai sausai odai/dermatologinėm ligom kenčiantiems gaminamas.

Siaubas kažkos man liepė gyd. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ligiukss @ 2011 02 19, 15:58)
Siaubas kažkos man liepė gyd.  doh.gif

tie daktarai dar ne to gali liepti ir pasiulyti doh.gif
Rasma, aciu uz info, reiskia ir as metu glicerina:) o ka tu su glicerinu darai? ax.gif
Atsakyti
Jau maždaug mėnesį naudoju damaskinių rožių hidrolatą iš AN. Nedėjau į jį nieko, naudoju gryną, be priemaišų. Iš pradžių buvo super, o dabar ėmė graužti odą. Užsipurškus ant veido ima dilgčioti oda, ypatingai apie akis ir lūpas. Jeigu patenka į akis, tai labai skauda, o jei patenka ant lūpų, tai jos tokios šiurkščios pasidaro. Atidėjau jį kol kas hidrolatą, pasiėmiau rozmarinus, tačiau nesuprantu kas nutiko - kodėl prieš tai naudojus nepasireiškė jokia alerginė reakcija?
Atsakyti

Sveikos, gal kuri nors naudojot ar girdėjot apie "Alverde" kosmetika? 4u.gif Kaina mažesnė, nei kitų, todėl nežinau kokios kokybės tikėtis smile.gif

Pati esu išbandžius Nvey lūpų dažus (puikūs), Laksmi makiažo valiklį (irgi puikus), Nvey kreminę pudrą (išryškina, jei yra papleiskanojusių vietų), Druide lūpų balzamą apelsinų skonio (gali būt, kad butent jis sukėlė baisią alerginę reakciją), todėl ji pakeičiau Aubrey balzamu (pasiskaičiau jūsų atsiliepimus bloge), taukmedžio sviestą ir Druide muilą (gavau dovanų, rožių kvapas truputį erzina, bet šeip neblogas).
Atsakyti
Sveikos smile.gif . Noriu pasidalinti savo patirtimi/spejimais, apie Bentley Organic skystu rankoms muilu. Kaina nedidele, bet norejau ismeginti vien del sertifikuojancio produkta zenkliuko - soil. Nusivyliau! Labai, labai sausina oda, nors naudojau ji lb lb gerai. Per 2sav, panaudojus ji gal 5krt, ranku oda issuasejo iki pleiskanu, paziurpo. Rankas visada vakarais tepu kremu, dbr naudoju BalmBalm toki kai vazelina butent sunkiai issausejusioms rankoms, bet rodos, nei sis vazelinas nesugeba atlikti savo darbo po Bentey Organic rankoms skirto muilo verysad.gif
Atsakyti
Labas rytas smile.gif
Pastaruoju metu vis matau klausimus ką naudoti nėštumo metu, kad išvengti strijų. Taigi nutariau atiduoti duoklę šiai temai, kurią seku nuo pirmosios temos, esu pasinaudojusi daugumos iš senbuvių atradimais ir už tai labai dėkinga 4u.gif
Prieš beveik metus pradėjau "ne strijoms" programą, rezultatas - nei vienos strijos, nors liemens apimtis iš 60cm buvo paaugusi iki 110. Nuo trečio nėštumo mėn. pilvą, šlaunis, krūtinę ir nugarą (kurios oda vėliau man labai tempė) tepiau migdolų, sezamų, simondsijų ir vitE aliejų mišiniu. Vėliau į jį ėmiau lašinti 1,5% mandarinų EA, kai įsidrasinau nuo 5 mėn. mandarinus kaitaliojau su levandų EA. Kartais tepdavausi kokosais, kartais kokiu drėkinančiu kūno pieneliu. Tada užteko 1 karto per dieną.
Vėlaiu odą ėmė tempti, niežėti, dėl to pasinagrinėjus Weledos aliejaus nuo strijų sudėtį ėmiau į mišinį pilti ir 10-15% kviečių gemalų aliejaus.
8-9 mėn. jau atrodė, kad neišgelbės niekas, tada tepiau grynus kviečių gemalų arba kanapių (šitas buvo tikra atgaiva) aliejus daug kartų per dieną, oda buvo labai sausa, viskas tuoj pat susigerdavo, tada vėl ir vėl tepdavau.
Sakoma, kad strijos gali atsirasti dar 3 mėn po gimdymo. Oda buvo baisiai sausa, tepdavausi pradiniu mišiniu bent kartą per 1-2d., švelniai pamasažuodavau nes visa oda buvo skaudi. Po 10d. visa oda jau buvo susitraukusi į savo vietas ir NEI VIENOS STRIJOS!
Dabar kai mažylei kartais pasausėja odelė, patepu kokosų al. arba trupučiu nilinio sviestmedžio, užpakaliuką - Weledos cinko kremu (per 3 mėn. prisireikė dar tik 4 kartus, tepti reikia labai plonai, kitaip galima prisižaisti).

Tikiuosi mano patirtis taip pat kam nors pravers, manau, kad man labai pasisekė, kad laiku atradau natūralią kosmetiką.

p.s. kodėl nenaudojau tiesiog Weledos ar kt. aliejaus nuo strijų? Todėl, kad jis brangus. Per visą nėštumą turbūt sutepiau daugiau nei litrą aliejaus, iš pradžių juos pirkau AN, bet pamačius kokių kiekių reikia ir gerai apžiūrėjus "Aliejus" siūlomus nerafinuotus aliejus pasilikau prie jų.
Atsakyti
QUOTE(Jur&ta @ 2011 02 20, 11:01)
Sveikos  smile.gif . Noriu pasidalinti savo patirtimi/spejimais, apie Bentley Organic skystu rankoms muilu. Kaina nedidele, bet norejau ismeginti vien del sertifikuojancio produkta zenkliuko - soil. Nusivyliau! Labai, labai sausina oda, nors naudojau ji lb lb gerai. Per 2sav, panaudojus ji gal 5krt, ranku oda issuasejo iki pleiskanu, paziurpo. Rankas visada vakarais tepu kremu, dbr naudoju BalmBalm toki kai vazelina butent sunkiai issausejusioms rankoms, bet rodos, nei sis vazelinas nesugeba atlikti savo darbo po Bentey Organic rankoms skirto muilo  verysad.gif

kad zenkliukas yra tai nereiskia, kad turi buti poveikiu labai jau ten super priemone..

manau, kad net nereikia tiketis, kad vazelinas/balzamas atstatytu dregmes balansa odoje.. juk tai aliejai ir vaskai.. jau ne karta buvo rasyta, kad odai reikia ir vandens gauti.. Taigi tam atvejui reiketu drekinancio kremo, o ne balzamo..
Papildyta:
QUOTE(Rita @ 2011 02 20, 13:32)
Tikiuosi mano patirtis taip pat kam nors pravers, manau, kad man labai pasisekė, kad laiku atradau natūralią kosmetiką.

Nurasau kokiu EA reiketu vengti nestumo metu:
baziliku, berzu, ciobreliu, jazminaiciu, kadagiu, kedru, kiparisu, kvapiuju salaviju, mairunu, miros, muskatu, pelargoniju, pipirmeciu, rozmarinu, vaistiniu kieciu (peletrunu).

taip pat reiketu vengti (raso kad 3 men.):
levandu, pelargoniju, ramuneliu, roziu.

siaip manyciau striju prevencijai uztektu tik baziniu alieju (o dar manyciau, kad vien aliejais neapsiriboti.. geriau pakaitom ir koki kuno krema naudoti), o su eteriniais geriau jau nezaisti.. maza kas..
Atsakyti
Sveikos mirksiukas.gif
mergaites, noreciau gauti keleta patarimu...prie ekologisku priemoniu einu po truputi..vis gi krize tad visko ismesti sirdis neleidzia, nors pagal sudeti ten vien tik nafa, ir kaina nebloga...tai va iskilo man tokia beda, gyvenu su sese, as esu uz ekologija, o ji ne...esme tame kad plaunu plaukus ekologisku sampunu, naudoju ekologiska geli, alieju ir plaukai kasdien vis labiau sauseja ir praranda visa grozi, o ji naudoja "Kerastaze" labai brangi ir isgirta visu, nors sudetis rodo, kad naudingu medziagu tenai mazuma..bet jos plaukai tiesiog svyti!!! tai ji man ir zyzia, kad jei nemesiu savo ekologisku sampunu, plaukus susigadinsiu...kad negali tokia brangi kosmetika kaip kerastaze buti bloga..
o as vis kenciu ir nekeiciu sampuno..mano plaukai garbanoti, sausi..taciau po sampuno net balzamo nereik, bet nelabai patinka man ju isvaizda ir viskas...
patarkit!!!! help.gif
Atsakyti
QUOTE(sineja @ 2011 02 20, 14:24)
Sveikos  mirksiukas.gif
mergaites, noreciau gauti keleta patarimu...prie ekologisku priemoniu einu po truputi..vis gi krize tad visko ismesti sirdis neleidzia, nors pagal sudeti ten vien tik nafa, ir kaina nebloga...tai va iskilo man tokia beda, gyvenu su sese, as esu uz ekologija, o ji ne...esme tame kad plaunu plaukus ekologisku sampunu, naudoju ekologiska geli, alieju ir plaukai kasdien vis labiau sauseja ir praranda visa grozi, o ji naudoja "Kerastaze" labai brangi ir isgirta visu, nors sudetis rodo, kad naudingu medziagu tenai mazuma..bet jos plaukai tiesiog svyti!!! tai ji man ir zyzia, kad jei nemesiu savo ekologisku sampunu, plaukus susigadinsiu...kad negali tokia brangi kosmetika kaip kerastaze buti bloga..
o as vis kenciu ir nekeiciu sampuno..mano plaukai garbanoti, sausi..taciau po sampuno net balzamo nereik, bet nelabai patinka man ju isvaizda ir viskas...
patarkit!!!! help.gif

tai jei plaukai sausi, tai jiems vien sampuno neuztenka.. reikia plaukus ir balzamu palepinti.. karts nuo karto aliejine kauke padaryti plaukams.. ir bus grazus plaukai..
o kad pas sese plaukai zvilga ir t.t., tai nuo silikonu zvilga.. jie gi tik apklijuoja plauka ir padaro grazu.. laikinai.. issiplautu plaukus kelis kartus su eko sampunu ir pamatytu tikraja savo plauku bukle..
Atsakyti
QUOTE(Rita @ 2011 02 20, 12:32)
Labas rytas  smile.gif 
Pastaruoju metu vis matau klausimus ką naudoti nėštumo metu, kad išvengti strijų. Taigi nutariau atiduoti duoklę šiai temai, kurią seku nuo pirmosios temos, esu pasinaudojusi daugumos iš senbuvių atradimais ir už tai labai dėkinga  4u.gif
Prieš beveik metus pradėjau "ne strijoms" programą, rezultatas - nei vienos strijos, nors liemens apimtis iš 60cm buvo paaugusi iki 110. Nuo trečio nėštumo mėn. pilvą, šlaunis, krūtinę ir nugarą (kurios oda vėliau man labai tempė) tepiau migdolų, sezamų, simondsijų ir vitE aliejų mišiniu. Vėliau į jį ėmiau lašinti 1,5% mandarinų EA, kai įsidrasinau nuo 5 mėn. mandarinus kaitaliojau su levandų EA. Kartais tepdavausi kokosais, kartais kokiu drėkinančiu kūno pieneliu. Tada užteko 1 karto per dieną.
Vėlaiu odą ėmė tempti, niežėti, dėl to pasinagrinėjus Weledos aliejaus nuo strijų sudėtį ėmiau į mišinį pilti ir 10-15% kviečių gemalų aliejaus.
8-9 mėn. jau atrodė, kad neišgelbės niekas, tada tepiau grynus kviečių gemalų arba kanapių (šitas buvo tikra atgaiva) aliejus daug kartų per dieną, oda buvo labai sausa, viskas tuoj pat susigerdavo, tada vėl ir vėl tepdavau.
Sakoma, kad strijos gali atsirasti dar 3 mėn po gimdymo. Oda buvo baisiai sausa, tepdavausi pradiniu mišiniu bent kartą per 1-2d., švelniai pamasažuodavau nes visa oda buvo skaudi. Po 10d. visa oda jau buvo susitraukusi į savo vietas ir NEI VIENOS STRIJOS!
Dabar kai mažylei kartais pasausėja odelė, patepu kokosų al. arba trupučiu nilinio sviestmedžio, užpakaliuką - Weledos cinko kremu (per 3 mėn. prisireikė dar tik 4 kartus, tepti reikia labai plonai, kitaip galima prisižaisti).

p.s. kodėl nenaudojau tiesiog Weledos ar kt. aliejaus nuo strijų? Todėl, kad jis brangus. Per visą nėštumą turbūt sutepiau daugiau nei litrą aliejaus, iš pradžių juos pirkau AN, bet pamačius kokių kiekių reikia ir gerai apžiūrėjus "Aliejus" siūlomus nerafinuotus aliejus pasilikau prie jų.

Aš kaip užsikirtusi plokštelė kartoju kad aliejus galima tepti tik po dušo/vonios ant šlapios odos antraip galima sulaukti atvirkštinio procesos - odos sausėjimo smile.gif Aš tepdavausi elementariu slyvuogių aliejumi, kokosų, migdolų buvau pirkus ir weledos buvau ir tepiau tik po dušo kol oda minkšta, šlapia, atsidariusiomis poromis. Buvo ok, strijų nebuvo, oda buvo minkšta, elsatinga. Bet kai pagimdžiau ir imiau kūsti, strijos ant šlaunų vistiek atsirado.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo srauni_upe: 20 vasario 2011 - 13:34
QUOTE(sineja @ 2011 02 20, 14:24)

Tai gal pradžiai šampūną pasikeisk į tinkamą? Tada nereiks jaudintis, kad sesės plaukai atrodo gražiau už tavo lotuliukas.gif Natūralias priemones reikia lygiai taip pat atsirinkti kaip ir nenatūralias.
Atsakyti