Saunuoles merginos,visi patiekaliukai atrodo daugiau nei skaniai Kur man tos fantazijos ir neisranku vyra nusipirkt Kadangi irgi bandau numest lisnus kg,ateinu,jusu pusbroliu,makaronu,armoniku,blynu uzvalgau virtualiai ir isivaizduoju,kad pavalgiau
DaivaP o kaip jus armonika gaminat?
Sian sau Triusiu vistiena paruosiau.Dievinu keptas morkas,tai ju nepagailejau
Reikes vistienos,morku ir prieskoniu.5 didziules morkas sutarkavau,paskleidziau ant skardos dugno.Kad morkos butu skanesnes,vistiena marinavau pikantiskiau: daug cesnako,saldziu ir aitriu papriku,garstyciu milteliu,provanso zoleliu ir druska.Vistiena dejau ant morku,slakeli vandens i skarda,uzdengiau folija ir kepiau kol suminkstejo morkos,atidengiau pries kepimo pabaiga ,kad apskrustu
Gal kas zinos ir parasys receptuka,yra toks zydu patiekalas,beda ta,kad nepamenu kaip vadinasi,zinau,kad daug morku ieina ir vistiena(ar vistu odeles ) ar bent pavadinima zinot gal
Turiu klausimeli del armonikos is sprandines Jeigu kepciau is puses kilogramo mesos, kiek laiko reiketu kepti?
QUOTE(Anka @ 2011 02 23, 19:24)
Turiu klausimeli del armonikos is sprandines Jeigu kepciau is puses kilogramo mesos, kiek laiko reiketu kepti?
apie 30 min
kiek cia pas jumis visokiu gerybiu... pasiziuri ir norisi eit i virtuve kazka uzkast
Mmm..mhmmmm kiek skanumynų vėl smagu, kai randi ką užvalgyti ir dar taip skaniai visoms po
Jautienos suktinis
jautienos mėsos du gab.~1500kg.
vištienos krūtinėlė
riebios šoninės 400gr.
džiovintų mėl.slyvų 50gr.
džiovintų abrikosų 50gr.
graikiškų riešutų 50gr.
česnako 4 didesnes skilteles
kelios šakelės krapų ir petražolių šviežių
alaus 0,33 ltr.(pusantros stiklinės)
majonezo
kepsnio prieskonių, druskos
Vištienos krūtinėlę, šoninę, slyvas, abikosus, riešutus, česnaką, krapus, petražoles sumalam, dedam druskos, išminkom.Jautienos gabalus, įpjaunam, išskleidžiam, pamušam gerokai, pabarstom pipirais, druska, prieskoniais, jų vidų išklojam pasiruoštu įdaru, susukam, apsukam storesniais siūlais, dedam ant grotelių, kurios turi tilpti į kepimo indą, ar skardą(aš tokių mažų neturėjau, tai tam pasitarnavo paprastas garintuvas) pilam alų į skardą ir sandariai apsukam foliją, dedam į įkaitintą iki 200temp. orkaitę ir kepam apie val. laiko.Po valandos ištraukiam, nuimam foliją, gausiai ištepam majonezu ir vėl 15-20min. įkišam, kol paruduoja gražiai.Nesijaučia nei abrikosų, nei slyvų, nei riešutų, bet visumoje skonis gaunasi labai geras.Tinka ir karštiems ir šaltiems patiekalams.
Šaltinis:liveinternet.ru
Dar bulvių kepiau kurią dieną, tai galvojau, kad bus mažokai, tai dešrelių dar užmečiau ant viršaus.O bulves supjausčiau labai plonai, su spec. tarkute bulvėms, paskleidžiau kepimo inde, išplakiau šaukštą nepilną miltų, pieno pusę stiklinės, grietinėlės 150gr.druskos, užpyliau ant bulvių, kepiau gal 20min., paskui užmečiau dešreles, pabarsčiau sūriu ir kepiau, kol parudavo.
Jautienos suktinis
jautienos mėsos du gab.~1500kg.
vištienos krūtinėlė
riebios šoninės 400gr.
džiovintų mėl.slyvų 50gr.
džiovintų abrikosų 50gr.
graikiškų riešutų 50gr.
česnako 4 didesnes skilteles
kelios šakelės krapų ir petražolių šviežių
alaus 0,33 ltr.(pusantros stiklinės)
majonezo
kepsnio prieskonių, druskos
Vištienos krūtinėlę, šoninę, slyvas, abikosus, riešutus, česnaką, krapus, petražoles sumalam, dedam druskos, išminkom.Jautienos gabalus, įpjaunam, išskleidžiam, pamušam gerokai, pabarstom pipirais, druska, prieskoniais, jų vidų išklojam pasiruoštu įdaru, susukam, apsukam storesniais siūlais, dedam ant grotelių, kurios turi tilpti į kepimo indą, ar skardą(aš tokių mažų neturėjau, tai tam pasitarnavo paprastas garintuvas) pilam alų į skardą ir sandariai apsukam foliją, dedam į įkaitintą iki 200temp. orkaitę ir kepam apie val. laiko.Po valandos ištraukiam, nuimam foliją, gausiai ištepam majonezu ir vėl 15-20min. įkišam, kol paruduoja gražiai.Nesijaučia nei abrikosų, nei slyvų, nei riešutų, bet visumoje skonis gaunasi labai geras.Tinka ir karštiems ir šaltiems patiekalams.
Šaltinis:liveinternet.ru
Dar bulvių kepiau kurią dieną, tai galvojau, kad bus mažokai, tai dešrelių dar užmečiau ant viršaus.O bulves supjausčiau labai plonai, su spec. tarkute bulvėms, paskleidžiau kepimo inde, išplakiau šaukštą nepilną miltų, pieno pusę stiklinės, grietinėlės 150gr.druskos, užpyliau ant bulvių, kepiau gal 20min., paskui užmečiau dešreles, pabarsčiau sūriu ir kepiau, kol parudavo.
Nežinau ar tai tas kurio ieškote, bet žinau žydų virtuvės patiekalą pavadinimu Tzimmes, rusiškai Цимус yra labai daug įvairių receptų, kaip galima jį gaminti. Jei skaitote rusiškai galite čia pažiūrėti http://www.russianfo...e.php?rid=28307 .
QUOTE(Evelincik @ 2011 02 23, 18:04)
QUOTE
Gal kas zinos ir parasys receptuka,yra toks zydu patiekalas,beda ta,kad nepamenu kaip vadinasi,zinau,kad daug morku ieina ir vistiena(ar vistu odeles ) ar bent pavadinima zinot gal
QUOTE(MajaLi @ 2011 02 24, 02:36)
Tzimmes
aciu,sio ir ieskojau
QUOTE(Evelincik @ 2011 02 23, 18:04)
Labai atsiprasau uz klausimuka ne i tema bet kokia tarka naudojat, kad taip graziai morkas supjausto? O gal tai virtuvinio kombaino darbas?
QUOTE(Bitulka @ 2011 02 24, 09:22)
Labai atsiprasau uz klausimuka ne i tema bet kokia tarka naudojat, kad taip graziai morkas supjausto? O gal tai virtuvinio kombaino darbas?
kokia gera ideja su morkom
Srove, tu kaip visad nuostabi
Amerikietiški blyneliai
Receptą radau neringa-blogas.com . Labai švelnūs, lengvi, puikūs blynai.
Reikia:
Stiklinė 200 ml.
1 ir 1/4 stiklines miltų
1 kiaušinis
1 ir 1/4 stiklines kefyro
1/4 stiklinės cukraus
1 a.š. kepimo miltelių
1/4 stiklinės aliejaus
druskos
Sumaišyti atskirai visus sausus produktus ir skystus atskirai, vėliau juos sujungti ir gerai išmaišyti tešlą, kad neliktų gumulėlių.
Kepti sausoje įkaitintoje keptuvėje ant nedidėlės ugnies.
Srove, tu kaip visad nuostabi
Amerikietiški blyneliai
Receptą radau neringa-blogas.com . Labai švelnūs, lengvi, puikūs blynai.
Reikia:
Stiklinė 200 ml.
1 ir 1/4 stiklines miltų
1 kiaušinis
1 ir 1/4 stiklines kefyro
1/4 stiklinės cukraus
1 a.š. kepimo miltelių
1/4 stiklinės aliejaus
druskos
Sumaišyti atskirai visus sausus produktus ir skystus atskirai, vėliau juos sujungti ir gerai išmaišyti tešlą, kad neliktų gumulėlių.
Kepti sausoje įkaitintoje keptuvėje ant nedidėlės ugnies.
QUOTE(Evelincik @ 2011 02 23, 18:04)
DaivaP o kaip jus armonika gaminat?
Tai kad labai panašiai, kaip Ulė
Naudoju žvėrieną, ją tepu garstyčiomis, pilu visokių žolelių, česnakų, truputį alyvų aliejaus, pipirų, druskos, supjaustau tokiomis pačiomis juostelėmis, o vidų dedu ką tuo metu turiu, tik netepu majonezu, kišu pomidorus, cukiniją, keptas morkas, slyvų džiovintų, abrikosų džiovintų, sūrio, obuolių šviežių, kartais grybų, kartais marinuotų agurkų ir t.t. Čia fantazija neribota
Man keptos morkos ir
Srove, Ule, jūsų patiekalai