Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

QUOTE(mamairute @ 2011 02 23, 14:13)
help.gif  help.gif
Turiu du klausimus:
1. Esu išsisaugojusi koldūnų receptą:
koldūnai:
3 stiklinės miltų
1 stiklinė verdančio vandens
3 šaukštai aliejaus
druskos.
Miltus užplikyti, supilti aliejų, druską ir kai pravės, gerai išminkyt apie 10 min, ne trumpiau. Tešla būtinai turi būti kietoka, nes jei paminkštinsit- koldūnai bus irgi minkšti, nelabai skanūs
Įdarui: jautienos/kiaulienos faršo apie gr, svogūnas sukapotas, druska, pipirai, keli šaukštai vandenuko. Viską gerai išminkyt.
Na, ir formuojam kolduniukus

Klausimas - kiek maždaug reikia faršo?

2. Ko reikia užpilti ant cheko, kad nesijaustų jo ,,nuostabaus" kvapo?

Ačiū

1. na, apie 400 gr. 4u.gif
2. net nezinau, kiti zuvi piene pamirko, kad kvapas dingtu, bet nesu tikra smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mamairute @ 2011 02 23, 12:13)
help.gif  help.gif
Turiu du klausimus:
1. Esu išsisaugojusi koldūnų receptą:
koldūnai:
3 stiklinės miltų
1 stiklinė verdančio vandens
3 šaukštai aliejaus
druskos.
Miltus užplikyti, supilti aliejų, druską ir kai pravės, gerai išminkyt apie 10 min, ne trumpiau. Tešla būtinai turi būti kietoka, nes jei paminkštinsit- koldūnai bus irgi minkšti, nelabai skanūs
Įdarui: jautienos/kiaulienos faršo apie gr, svogūnas sukapotas, druska, pipirai, keli šaukštai vandenuko. Viską gerai išminkyt.
Na, ir formuojam kolduniukus

Klausimas - kiek maždaug reikia faršo

Ačiū

man 300 užteko. beje, receptas nuostabus! pasigamino lengvai lengvai, be jokių miltuotų rankų ir paviršių.
Atsakyti
QUOTE(mamairute @ 2011 02 23, 12:13)

2. Ko reikia užpilti ant cheko, kad nesijaustų jo ,,nuostabaus" kvapo?


Aš, kad dumblo kvapo nesijaustų įtrinu česnaku, citrinos sulčių spaudžiu, šiek tiek žievelės patarkuoju. Tai gal ir tą specifinį heko kvapą prislopintų?
Atsakyti
QUOTE(G.Jurgita @ 2011 02 23, 14:20)
Aš, kad dumblo kvapo nesijaustų įtrinu česnaku, citrinos sulčių spaudžiu, šiek tiek žievelės patarkuoju. Tai gal ir tą specifinį heko kvapą prislopintų?

Dumblu kvepia karpis, linas.... o vat chekas turi tokį specifinį schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(mamairute @ 2011 02 23, 14:28)
Dumblu kvepia karpis, linas.... o vat chekas turi tokį specifinį schmoll.gif

Žinau. Užtat ir rašiau, kad GAL ir tam specifiniam kvapui padėtų smile.gif
Atsakyti
Kasos iš sprandinės

Produktai:

kiaulienos sprandinės
druska,pipirai,prieskoniai mėsai
aliejus,citrinos sultis


Sprandinę supjaustyti juostelėmis.
Juostelės apibarstome druska,prieskoniais mėsai,pipirai,išspaudžiame citrinos,įpilame aliejaus ir paliekame pasimarinavimui.

Imame 3 juosteles mėsos sutvirtiname smeigtuku ir piname kasą, pabaigoje vėl sutvirtiname smeigtuku.
Į kepimo indą įpilame biški aliejaus, sudedame stambiai pjaustytą svogūną o ant viršaus sudedame mėsą.
Uždengiame su foliją ir kepame orkaitėje 200 laipsn. maždaug 40 min.
Prieš kepimo pabaigą folija nuimame.
Labai skanu su bruknių uogienė rolleyes.gif
Garnyrą pasirenkame pagal skonį.Pas mane buvo likę bulvių košės, įmušiau kiaušinį,įpyliau biški miltų,išmaišiau ir iškepiau paplotėlius 4u.gif

user posted image

user posted image


Suktinukai su raugintais kopūstais

Suktinukams reikia arba sprandinės arba nugarinės.

Mėsą supjaustome gabaliukais kaip karbonadui ir gerai išmušame.
Apibarstome druska,pipirais,mėsos prieskoniais.
Raugintus kopūstus išplauname ir apverdame.
Imame mėsos gabaliuką ir ant jo išdėliojame kopūstus.
Susukame ir sutvirtiname su smeigtukais.
Suktinukus apkepiname geria įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių.
Sudedame suktinukus į puodą,įpilame vandens kad apsemtų iki puses ir troškiname 30 min.
Garnyrui bulvių košė.
Salotos: saldžiosios paprikos 2 vnt, morkos didelės 2 vnt,svogūnai 2 vnt.Paprikas ir morkas supjaustome šiaudeliais.Svogūną pusžiedžiais.Viską apkepiname ant aliejaus,pagal skonį dedame druskos,cukraus.Pabaigoje sudedame pomidorų padažą.
Kepame kol suminkštėja morkos.


user posted image

user posted image


Atsakyti
elena,nu super kaip viskas skaniai atrodo wub.gif o as ant dietos sedziu,valgyt noriu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(G.Jurgita @ 2011 02 23, 14:20)
Aš, kad dumblo kvapo nesijaustų įtrinu česnaku, citrinos sulčių spaudžiu, šiek tiek žievelės patarkuoju. Tai gal ir tą specifinį heko kvapą prislopintų?

piene pamirkyt
Atsakyti
JOLKA999,nulipk trumpam nuo tos dietos lotuliukas.gif

Bulviniai blynai su lašiša

Bulves sutarkuojame stambia tarka (burokine), dedame druskos, pipirų, įmušame kiaušinį, dedame porą šaukštų miltų. Išmaišome ir kepame blynus.
Ant blyno dedame grietinės ir sūdytos lašišos gabaliuką 4u.gif

user posted image

user posted image

Atsakyti
Elena, na kodel siandien, kai mes su Jolka999 esam itin jautrios tokiems vaizdams? cry.gif
Bet viskas atrodo labai skaniai wub.gif
Kasytes jau seniai as 'paemus i taikini', reiks butinai issikepti... o jeigu jas padaryti plonesnes, ilgiau pamrinuoti, kazin, ant groteliu lauke iskeptu normaliai??? g.gif Vasara 'pasiurpinciau' draugelius eilini karta biggrin.gif
Suktinukai grazuciai, o garnyras isvis suzavejo, reiks butinai pasigaminti!
Blyneliai irgi is koto verciantys swoon.gif
Atsakyti
QUOTE(brashke77 @ 2011 02 23, 16:47)
Elena, na kodel siandien, kai mes su Jolka999 esam itin jautrios tokiems vaizdams? cry.gif
Bet viskas atrodo labai skaniai  wub.gif
Kasytes jau seniai as 'paemus i taikini', reiks butinai issikepti... o jeigu jas padaryti plonesnes, ilgiau pamrinuoti, kazin, ant groteliu lauke iskeptu normaliai???  g.gif Vasara 'pasiurpinciau' draugelius eilini karta  biggrin.gif
Suktinukai grazuciai, o garnyras isvis suzavejo, reiks butinai pasigaminti!
Blyneliai irgi is koto verciantys swoon.gif



Užuojauta jums abiems lotuliukas.gif

brashke77,o tu daryk iš vištienos..manau tikrai iškeps...o ir iš žuvies galima 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2011 02 23, 18:53)

Užuojauta jums abiems  lotuliukas.gif

brashke77,o tu daryk iš vištienos..manau tikrai iškeps...o ir iš žuvies galima  4u.gif


tikrai bigsmile.gif !!! Krutinelei kiek gi ten reikia- aciu 4u.gif thumbup.gif
Atsakyti