Plovu pavadinti nedrįstu, todėl tebūnie
"Plovo pusbrolis" 500 gr kiaulienos kumpio
200 gr ryžių (reikejo det 300 vis gi)
1 didele morka
2 svogūnai
2-3 česnako
druska, pipirai, prieskoninės žolelės (Medžiotojų, pvz)
Aliejus, vanduo
Sausoje įkaitintoje keptuvėje apkepti gabaliukais supjaustytą mėsą. Kai apkeps, pabarstyti druska, pipirais. Sudėti į karščiui atsparų indą su dangčiu (pas mane- molinis).
Į tą pačią keptuvę įpilti truputį aliejaus, suberti svogūnus, česnaką, tarkuotą morką. Kai suminkštės, sudėti ant mėsos ir pabarstyti prieskoniais, dar druskytės, pipiriukų....
Ant viršaus suberti nuplautus ryžius, užpilti vandeniu per pora pirštų aukščiau , įdėti į orkaitę, kepti apie valandą, išjungti ir da palaikyti min.
Tada ištraukti:
ir ragauti:
Pas mane naudoti apvalieji ryžiai, todėl plovas nebirus, bet aš taip mėgstu
O šiaip, skanu, paprasta, greit padaroma
Dariau siandien 'Mesos Teftelius", dekoju uz recepta, labai skanu