Bulvės su lupenomis gerai išplauname su šepečiu. Verdame pasūdytame vandenyje kol suminkštės. Įdarui imame fetos sūrio,grietinės,smulkinto česnako pagal skonį ir smulkintų petražolių. Viską gerai išmaišome. Imame bulvės,viršuje su šaukštu padarome duobutę į kurią sudedame įdarą. Kepame orkaitėje 200 l temp. maždaug 20 minučių.
Čanachai ar čenakai
Mėsą pasirenkame pagal skonį.Šį kartą gaminau iš veršienos. 4 porcijoms maždaug reiks (priklauso nuo indėlių dydžio): veršiena 0.5 kilogramo bulvės maždaug apie 1 kilogramas morkos nedidelės 4 vnt. svogūnai 2 vnt. česnakai 4 skiltelės druska,prieskoniai mėsai pagal skonį pomidorų padažas 4 šaukštai
Bulvės ir morkas nulupame ir supjaustome. Mėsą irgi supjaustome kvadratais.Paskaniname druska,pipirais,prieskoniais mėsai. Svogūną,česnaką susmulkiname. Mėsą kartu su svogūnais apkepiname. Imame indėlius čanachams, po lygiai į kiekvieną indą dedame smulkintus česnakus,lauro lapą,pomidorų padažą ir mėsą.Ant viršaus dedame morkas,o ant morkų sudedame bulvės. Užpilame verdančio vandens. Troškiname orkaitėje maždaug 1 val.
Daržovių troškinys arba alia Ratatouille Ratatouille taip prancūziškai vadinamas tradicinis iš Provanso kilęs troškintų daržovių patiekalas. Produktų kiekis priklauso nuo indo dydžio kuriame kepsite daržovės .
Baklažanus ir cukinijas supjaustyti griežiniais ir gausiai pabarstyti druska,palikti 30 min. Po to druską greitai nuplauti po tekančiu vandeniu ir daržoves nusausinti popieriniais rankšluosčiais. 3 pomidorus supjaustyti griežiniais,o 1 sutarkuoti. 1 svogūną smulkiai supjaustyti kitą griežiniais. Papriką smulkiai supjaustyti. Keptuvėje apkepiname papriką,svogūną ir tarkuotą pomidorą.Įdėti porą šaukštų pomidorų padažo,paskaninti druska,pipirais ir gerai viską išmaišyti. Imame kepimo indą ir supilame padažą ant dugno. Ant viršaus gražiai sudedame baklažanus,cukinijas,pomidorus ir svogūnus. Smulkintą česnaką sumaišome su Provanso žolelėmis ir įpilame alyvuogių aliejaus. Imame padažo su šaukštu ir gausiai pilame ant daržovių. Uždengiame kepimo indą su folga ir kepame apie 40 minučių 200 ℃ įkaitintoje orkaitėje.
Gerumo neįmanoma atiduoti, nes jis visada sugrįžta...
Kepiau vakar pagal Jūsų receptą lietinius blynus tai super gavosi tokie kaip Jūsų foto,o seniau niekada man tokie nesigaudavo,nes aliejų ne į masę pildavau. Kepiau Bauer keptuvėje tai viskas
Tai čia apie 5gr. Jei tikras šafranas, tai jau pavydžiu , patiekalas, kainuojantis šimtais Man nereiktų nei paukštienos, nei ko kito, tik tų ryžių, šafrano ir sviesto truputį