Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

QUOTE(keistuole @ 2011 03 21, 09:55)
Beje gal kurioj iki kas matėt keptuvių už lipdukus. Sugalvojau, kad man reikia, o jų niekur nebėra  doh.gif

of topikas aišku, bet aš laaabai nepatenkinta ta keptuve schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(rutulyte @ 2011 03 21, 11:31)
of topikas aišku, bet aš laaabai nepatenkinta ta keptuve  schmoll.gif

o as laaabai patenkinta biggrin.gif
Atsakyti
Užbaigsiu temą biggrin.gif

Bulvės įdarytos feta sūriu

Bulvės su lupenomis gerai išplauname su šepečiu.
Verdame pasūdytame vandenyje kol suminkštės.
Įdarui imame fetos sūrio,grietinės,smulkinto česnako pagal skonį ir smulkintų petražolių.
Viską gerai išmaišome.
Imame bulvės,viršuje su šaukštu padarome duobutę į kurią sudedame įdarą.
Kepame orkaitėje 200 l temp. maždaug 20 minučių.

user posted image

user posted image

Čanachai ar čenakai

Mėsą pasirenkame pagal skonį.Šį kartą gaminau iš veršienos.
4 porcijoms maždaug reiks (priklauso nuo indėlių dydžio):
veršiena 0.5 kilogramo
bulvės maždaug apie 1 kilogramas
morkos nedidelės 4 vnt.
svogūnai 2 vnt.
česnakai 4 skiltelės
druska,prieskoniai mėsai pagal skonį
pomidorų padažas 4 šaukštai

Bulvės ir morkas nulupame ir supjaustome.
Mėsą irgi supjaustome kvadratais.Paskaniname druska,pipirais,prieskoniais mėsai.
Svogūną,česnaką susmulkiname.
Mėsą kartu su svogūnais apkepiname.
Imame indėlius čanachams, po lygiai į kiekvieną indą dedame smulkintus česnakus,lauro lapą,pomidorų padažą ir mėsą.Ant viršaus dedame morkas,o ant morkų sudedame bulvės.
Užpilame verdančio vandens.
Troškiname orkaitėje maždaug 1 val.

user posted image

user posted image

Daržovių troškinys arba alia Ratatouille
„Ratatouille“ – taip prancūziškai vadinamas tradicinis iš Provanso kilęs troškintų daržovių patiekalas.
Produktų kiekis priklauso nuo indo dydžio kuriame kepsite daržovės .

2 dideli svogūnai
1 baklažanas
1 cukinija
4 pomidorai
1 raudonas pipiras
Druska, pipirai,česnakai
Alyvuogių aliejus
Provanso žolelės

Baklažanus ir cukinijas supjaustyti griežiniais ir gausiai pabarstyti druska,palikti 30 min. Po to druską greitai nuplauti po tekančiu vandeniu ir daržoves nusausinti popieriniais rankšluosčiais.
3 pomidorus supjaustyti griežiniais,o 1 sutarkuoti.
1 svogūną smulkiai supjaustyti kitą griežiniais.
Papriką smulkiai supjaustyti.
Keptuvėje apkepiname papriką,svogūną ir tarkuotą pomidorą.Įdėti porą šaukštų pomidorų padažo,paskaninti druska,pipirais ir gerai viską išmaišyti.
Imame kepimo indą ir supilame padažą ant dugno.
Ant viršaus gražiai sudedame baklažanus,cukinijas,pomidorus ir svogūnus.
Smulkintą česnaką sumaišome su Provanso žolelėmis ir įpilame alyvuogių aliejaus.
Imame padažo su šaukštu ir gausiai pilame ant daržovių.
Uždengiame kepimo indą su folga ir kepame apie 40 minučių 200 ℃ įkaitintoje orkaitėje.


user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2011 03 21, 10:41)
o as laaabai patenkinta biggrin.gif

nepritraukia? aš turiu tą mažą, tai viską tieeek traukia doh.gif
Atsakyti
QUOTE(rutulyte @ 2011 03 21, 12:19)
nepritraukia? aš turiu tą mažą, tai viską tieeek traukia  doh.gif

kepu joje tik leistinus produktus, lietiniai nei vienoje keptuveje nesigauna tokie auksiniai kaip joje smile.gif

http://skanusgyvenim...ch/label/Blynai

http://skanusgyvenim...-blyneliai.html

troskinu ,kepinu darzoves thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2011 03 21, 11:42)
kepu joje tik leistinus produktus, lietiniai nei vienoje keptuveje nesigauna tokie auksiniai kaip joje smile.gif

http://skanusgyvenim...ch/label/Blynai

Kepiau vakar pagal Jūsų receptą lietinius blynus tai super gavosi tokie kaip Jūsų foto,o seniau niekada man tokie nesigaudavo,nes aliejų ne į masę pildavau. Kepiau Bauer keptuvėje tai viskas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2011 03 21, 09:21)
Ispaniškas daugiaryžis
1a.š, šafrano


Tai čia apie 5gr. doh.gif Jei tikras šafranas, tai jau pavydžiu tongue.gif , patiekalas, kainuojantis šimtais wub.gif Man nereiktų nei paukštienos, nei ko kito, tik tų ryžių, šafrano ir sviesto truputį thumbup.gif

Elena, tavo bulvės mane visada veda iš proto lotuliukas.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Srove @ 2011 03 21, 12:57)
Tai čia apie 5gr. doh.gif


ne ne,jis gi kaip pienes pukas begalo lengvas, mano dezuteje 8 gr., o dezute kaip sviesto pokelis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 03 21, 09:55)
Beje gal kurioj iki kas matėt keptuvių už lipdukus. Sugalvojau, kad man reikia, o jų niekur nebėra  doh.gif

gal ir nebeieškok, panašu, kad su kokybe šį kartą prasti reikalai.

QUOTE(rutulyte @ 2011 03 21, 10:31)
of topikas aišku, bet aš laaabai nepatenkinta ta keptuve  schmoll.gif

aš dvi turiu, viena - patenkinta, kita - ne, kimba, svyla didesnioji.
Atsakyti
Nu ir aš turiu tą keptuvę, tai man ji superinė, geriau už visus tefalius, kuriu greit pasidaro su kalnu per vidurį, tik man vienos mažai.
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti