Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

QUOTE(Kristepala @ 2011 03 16, 17:50)
O man taip nesigavo  g.gif  Kepiau orkaitej apie 40 min 200 laipsniu orkaitej, bet man neapskrudo, tik apacia kur lietesi su aliejum. Gavau kelias min pakepti keptuvej. Kazi kodel man neapskrudo dziuveseliai  g.gif

Man viskas pavyko, atrode butent taip suktinukai, mirkiau dukart kiausinyje bei dziuveseliuose; irgi kepiau ~40min. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Egloja: 17 kovo 2011 - 16:43
QUOTE(Kristepala @ 2011 03 16, 19:50)
O man taip nesigavo  g.gif  Kepiau orkaitej apie 40 min 200 laipsniu orkaitej, bet man neapskrudo, tik apacia kur lietesi su aliejum. Gavau kelias min pakepti keptuvej. Kazi kodel man neapskrudo dziuveseliai  g.gif

Na net nzn g.gif As kepiau el. orkaitej infraterminio kaitinimo rezimu 3 pakopoj. Gaila, kad neapskrudo.
Atsakyti
Skrudintu papriku ir pomidoru sriuba

Labai skani, šiek tiek rūgštoka sriuba. O nuo skrudintos paprikos namai labai gardžiai kvepia:)
user posted image
Produktai:

1 didelė raudona paprika
700 g. šviežių pomidorų (apie 6-7 vnt.)
1 raudonas svogūnas
3 česnako skiltelės
480 g. pomidorų savo sultyse be odelių (grynojo produkto svorio)
50 g. sviesto
400 ml sultinio
druska, pipirai

Sumuštiniai:

Skrudinta balta duona
česnakas
virtas kiaušinis
skrudinta paprika
svogūno laiškai
alyvuogių aliejus

Eiga: Šviežius pomidorus įpjauti kryžmai ir užpilti verdančiu vandeniu. Palaikyti 20 sekundžių ir užpilti šaltu vandeniu, palaikyti 5 min, kol atšoks odelė. Pomidorus perpjauti į 4 dalis, pašalinti sėklas. Susmulkinti pomidorus kvadratukais (aš naudojau su sėklytėm). Papriką nuplauti, dėti į kepimo popieriumi ištiestą skardą ir į el. orkaitę 220 laipsnių, kol odelė pajuoduos arba paskrudinti virš dujinės viryklės. Apdegusią papriką įdėti į šaltą vandenį kelioms sekundėm, kad odelė atšoktų. Nuimti odelę, išimti sėklas. Dalį paprikos pasilikti sumuštiniams, o kitą supjaustyti kvadratukais. Svogūną ir česnakus susmulkinti. Įkaitinti puodą su sviestu ir sudėti visas pjaustytas daržoves. Kaitinti, kol svogūnas suminkštės. Sudėti pomidorus savo sultyse su skysčiu, bei supilti sultinį. Pavirti 10 min. ant lėtos ugnies. Nukėlus nuo ugnies, sutrinti blenderiu, bei paskaninti druska ir pipirais.
Sumuštiniams: baltą duoną paskrudinti, įtrinti česnaku, uždėti riekelę virto kiaušinio, skrudintos paprikos, apibarstyti svogūno laiškais bei apšlakstyti alyvuogių aliejumi.

Skanaus

P.s. Sutrynus blenderiu, sriubą aš pagardinau tik pipirais, druskos nedėjau, nes pakako nuo sultinio ir plius pakako rūgštumo nuo pomidorų. Jei sriuba gaunasi per skysta, galima įpilti truputį krakmolo, išmaišyto šaltame vandenyje. Man gavosi tirštumas pats tas.
user posted image
Atsakyti
Kiauliena su sparaginemis pupelemis
user posted image
Produktai:

250 g. ryžių
450 g. kiaulienos nugarinės (aš naudojau sprandinę)
200 g. šaldytų šparaginių pupelių
1 raudona paprika
1 v.š. ryžių acto
2 v.š. sojos padažo
1 a.š. cukraus
3 v.š. vandens
1 a.š. aitriųjų paprikų
aliejus

Eiga: Ryžius išvirti pagal pakuotės nuorodą. Šparagines pupeles sudėti į verdantį vandenį ir pavirti apie 3 min., nusausinti virtuviniu rankšluosčiu. Pupeles perpjauti pusiau. Papriką supjaustyti juostelėmis. Kiaulieną taip pat supjaustyti plonomis juostelėmis. Įkaitinti keptuvę, įpilti šiek tiek aliejaus ir ant stiprios ugnies pakepti kiaulieną, apibarsčius aitriąja paprika. Kepti apie 4 min. ir perdėti į lėkštę. Į keptuvę įpilti šlakelį aliejaus ir sudėti paprikas su pupelėmis, pakepti ant stiprios ugnies apie 2-3 min. Dubenėlyje sumaišyti cukrų, ryžių actą bei sojos padažą. Ant kepamų daržovių sudėti kiaulieną, užpilti paruoštą užpilą bei 3 v.š. vandens ir viską patroškinti 2 min.

Skanaus
P.s. šiame recepte visai nenaudojama druska ir man jos netrūko, nes nelabai mėgstu sūriai. Jei norite šiek tiek sūrumo, kepant kiaulieną pagardinkite druska.
Atsakyti
QUOTE(revenage @ 2011 03 16, 20:00)
cia gi mente rolleyes.gif  karka yra knuckle.


oi blyn, nu ir susimoviau doh.gif nu ka bandysim kazka is mentes daryt ryt tada, tik pati nezinau ka dar g.gif
Atsakyti
QUOTE(revenage @ 2011 03 16, 21:00)
cia gi mente rolleyes.gif

o mentas netinka? būtinai mente turi būti?
Atsakyti
Susigundziau ir as issivirti karkos vyniotini bigsmile.gif Dar man toks klausimas kilo, ar reikia papildomai deti prieskoniu i ta vandeni kur virsime, ar jau pakaks, kiek pasimarinavo g.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(babis @ 2011 03 18, 09:55)
Susigundziau ir as issivirti karkos vyniotini bigsmile.gif  Dar man toks klausimas kilo, ar reikia papildomai deti prieskoniu i ta vandeni kur virsime, ar jau pakaks, kiek pasimarinavo g.gif  blush2.gif

Nereikia nieko deti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Irmama @ 2011 03 18, 09:04)
Nereikia nieko deti mirksiukas.gif

Aciu uz toki greita atsakyma 4u.gif
Karkyte mano jau verda bigsmile.gif
Atsakyti
Nežinau, ar Keila čia buvo įdėjusi varškės apkepą, bet kadangi jis mums laabai patiko, tai įdėsiu, gal kas susigundys, taip paprastai paruošiamas ir toks senovinis, kurio jau nebepamenu, kada valgiau, taigi Keila, tau linkiu gero vyro ir daug vaikų, už šį receptą hihihi.gif
Varškės apkepas

250gr. varškės
50 gr. grietinės
2 maži kiaušinukai
2 šaukštai cukraus
3 šaukštai manų
ketvirtis šaukštelio kepimo miltelių
Varškę, grietinę, kiaušinius išsukti šaukštu, suberti manus ir kep. miltelius, sudėti razinas, išmaišyti.Razinas nuplikyti karštu vandeniu(neturėjau ir nedėjau) Toks senovinis, skanus, purus varškės apkepas.
Šaltinis:fantazijos virtuvėje
user posted image
user posted image
Atsakyti
VARŠKĖS APKEPAS

o kokia riebumo varske dejot, nes matos tokios varskes kruopeles,? kazi su maksimos kur pokeliuose tiktu ar gal butu susmeges?
Atsakyti
[quote=Srove,2011 03 18, 14:35]
Nežinau, ar Keila čia buvo įdėjusi varškės apkepą, bet kadangi jis mums laabai patiko, tai įdėsiu, gal kas susigundys, taip paprastai paruošiamas ir toks senovinis, kurio jau nebepamenu, kada valgiau, taigi Keila, tau linkiu gero vyro ir daug vaikų, už šį receptą hihihi.gif
Varškės apkepas

Kazi ar iseitu is pertrintos varskes? Musuose tokios su gabaliukais nera..
Atsakyti