Poema super,o kepat foljoj? ka i tarpelius dedat? kuria vistienos dali ruosiat
[/quote]
Kepam folijoj i tarpus dedam fermentini suri,pomidora,cesnaka.Krutinele su visu kauliuku
COLOR=blue]Irmama[/COLOR] Jums uz karkos vyniotinio recepta
Butinai artimiausiu metu isbandysiu MB visada praso kokiu nors vyniotiniu naminiu, per sventes MB mama kartais gamina vyniotini, bet is kumpiu, nugariniu - tai gaunasi labai brangu. O cia ir pigu ir skanu matosi
Butinai kai busiu turguje nusipirksiu karkos. Tik bijau kad neiseis man taip graziai kauliuko to atskirti...
Nu nudziuginiote su savo receptu situo tikiuosi viskas ir man taip gausis kaip Jums
o sakykite is vidutines karkos didelis viniotinis gaunasi...? nezinau, gal is karto is dvieju karku gaminti, t.y. du viniotinius. Bet mes dviese, tai gal valgyti nespesime - suges?...
Butinai artimiausiu metu isbandysiu MB visada praso kokiu nors vyniotiniu naminiu, per sventes MB mama kartais gamina vyniotini, bet is kumpiu, nugariniu - tai gaunasi labai brangu. O cia ir pigu ir skanu matosi
Butinai kai busiu turguje nusipirksiu karkos. Tik bijau kad neiseis man taip graziai kauliuko to atskirti...
Nu nudziuginiote su savo receptu situo tikiuosi viskas ir man taip gausis kaip Jums
o sakykite is vidutines karkos didelis viniotinis gaunasi...? nezinau, gal is karto is dvieju karku gaminti, t.y. du viniotinius. Bet mes dviese, tai gal valgyti nespesime - suges?...
QUOTE(ewacka @ 2011 03 14, 15:13)
o sakykite is vidutines karkos didelis viniotinis gaunasi...? nezinau, gal is karto is dvieju karku gaminti, t.y. du viniotinius. Bet mes dviese, tai gal valgyti nespesime - suges?...
Priklausys nuo karkos dydžio ir apetito Jūsų. Mes ir dviese, tai perkam kuo mažesnę (tokia ir mažiau riebi būna), tai pusryčiams, ir kartais įsideda į darbą sumuštinius, užtenka iki sekančio turgaus.
QUOTE(ewacka @ 2011 03 14, 15:13)
Aciu uz pagyras ale pirma ismeginkit ir pasakysit, ar patiko
Mano karka buvo vidutine, tai matet is foto, kokio dydzio Zinokit, sventems as visada 2 vnt. pasidarau, nes bais skani...susivalgo greitai, saldytuve neblogai ji issilaiko
Nuo kauliuko labai lengva nuimti, tik priekine nusipirkite...vienoje vietoje ipjaunate ir paskui labai graziai ji nusiima....
Tikrai pavyks, pabandykite
Bananų suktinukai su kumpiu, apkepti sūriu (receptas)
1 normaliai porcijai -
Reikės:
Suktinukams:
* 1 vid. dydžio pernokusio banano
* 1 (arba 3 mažų) didelio plonai atpjauto kalakutienos kumpio griežinėlio
* 100 g smulkiai sutarkuoto fermentinio sūrio.
Bešamelio padažui:
* 20 g miltų
* 20 g sviesto
* 125 ml pieno
* juodųjų pipirų
* druskos
* malto muskato riešuto
Bananą nulupti, perpjauti pusiau.
Lėkštėje sudėti 1 didelį (arba 3 mažus) griežinėlį kalakutienos kumpio ( galima imti tiek jautienos, tiek kiaulienos kumpį - tai kas Jums labiau patinka.)
Ant kumpio griežinėlio pabarstyti smulkiai tarkuotą fermentinį sūrį, ant viršaus uždėti vieną banano pusę ir viską gan tampriai susukti (o jei nesilaiko, kumpio kraštus galima prismeigti mediniais iešmeliais). Lygiai taip pat įvynioti ir kitą banano pusę.
Bananų suktinukus sudėti į kepimo indą, iš kraštų imesti keletą mažyčių gabalėlių sviesto.
Paruošti bešamelio padažą :
kaitinimo inde ar tiesiog keptuveje ant silpnos ugnies išlydyti sviestą, palaipsniui suberti miltus nuolat maišant šluotele, kad nesusidarytų gumulėlių. Tada po truputį supilti pieną nuolat plakant šluotele, kad gautųsi vientisas padažas. Pagardinti druska, juodaisiais pipirais ir maltu muskato riešutu.
Ant viršaus užpilti paruoštu bešamelio padažu. (jei labai tingite ruošti šį padažą, tai jį galima pakeisti paprasta grietine - ja aptepti suktinukų paviršių.)
Ant viršaus užberti likusiu smulkiai tarkuotu fermentiu sūriu.
Kepti 180° - 200° C laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~20-30 min, kol bananai pilnai suminkštės ir ant paviršiaus pabarstytas fermentinis sūris dailiai apskrus.
Patiekti iš karto. Puikiai dera su žalių salotų lapais, pvz. aisbergo.
Skanaus.
1 normaliai porcijai -
Reikės:
Suktinukams:
* 1 vid. dydžio pernokusio banano
* 1 (arba 3 mažų) didelio plonai atpjauto kalakutienos kumpio griežinėlio
* 100 g smulkiai sutarkuoto fermentinio sūrio.
Bešamelio padažui:
* 20 g miltų
* 20 g sviesto
* 125 ml pieno
* juodųjų pipirų
* druskos
* malto muskato riešuto
Bananą nulupti, perpjauti pusiau.
Lėkštėje sudėti 1 didelį (arba 3 mažus) griežinėlį kalakutienos kumpio ( galima imti tiek jautienos, tiek kiaulienos kumpį - tai kas Jums labiau patinka.)
Ant kumpio griežinėlio pabarstyti smulkiai tarkuotą fermentinį sūrį, ant viršaus uždėti vieną banano pusę ir viską gan tampriai susukti (o jei nesilaiko, kumpio kraštus galima prismeigti mediniais iešmeliais). Lygiai taip pat įvynioti ir kitą banano pusę.
Bananų suktinukus sudėti į kepimo indą, iš kraštų imesti keletą mažyčių gabalėlių sviesto.
Paruošti bešamelio padažą :
kaitinimo inde ar tiesiog keptuveje ant silpnos ugnies išlydyti sviestą, palaipsniui suberti miltus nuolat maišant šluotele, kad nesusidarytų gumulėlių. Tada po truputį supilti pieną nuolat plakant šluotele, kad gautųsi vientisas padažas. Pagardinti druska, juodaisiais pipirais ir maltu muskato riešutu.
Ant viršaus užpilti paruoštu bešamelio padažu. (jei labai tingite ruošti šį padažą, tai jį galima pakeisti paprasta grietine - ja aptepti suktinukų paviršių.)
Ant viršaus užberti likusiu smulkiai tarkuotu fermentiu sūriu.
Kepti 180° - 200° C laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~20-30 min, kol bananai pilnai suminkštės ir ant paviršiaus pabarstytas fermentinis sūris dailiai apskrus.
Patiekti iš karto. Puikiai dera su žalių salotų lapais, pvz. aisbergo.
Skanaus.
QUOTE(Irmama @ 2011 03 14, 14:31)
Aciu uz pagyras ale pirma ismeginkit ir pasakysit, ar patiko
Mano karka buvo vidutine, tai matet is foto, kokio dydzio Zinokit, sventems as visada 2 vnt. pasidarau, nes bais skani...susivalgo greitai, saldytuve neblogai ji issilaiko
Nuo kauliuko labai lengva nuimti, tik priekine nusipirkite...vienoje vietoje ipjaunate ir paskui labai graziai ji nusiima....
Tikrai pavyks, pabandykite
Mano karka buvo vidutine, tai matet is foto, kokio dydzio Zinokit, sventems as visada 2 vnt. pasidarau, nes bais skani...susivalgo greitai, saldytuve neblogai ji issilaiko
Nuo kauliuko labai lengva nuimti, tik priekine nusipirkite...vienoje vietoje ipjaunate ir paskui labai graziai ji nusiima....
Tikrai pavyks, pabandykite
Nezinau kaip ten man pavyks, bet is foto matau, kad toks kaip mes ir megstame. Gaminsiu is pradziu is vienos...
viskas, netersiu temos, kai isbandysiu, pasirodysiu, pasisakysiu
o galima atskirt kur priekine karka o kur ne?
nes viena kart dariau toki vyniotini bet toks sausas gavos kad sakiau daugiau nesdarysiu niekada, nesivalge visai, tai daba galvoju gal ten galine karka buvo? nuo ko toks sausas gavos
nes viena kart dariau toki vyniotini bet toks sausas gavos kad sakiau daugiau nesdarysiu niekada, nesivalge visai, tai daba galvoju gal ten galine karka buvo? nuo ko toks sausas gavos
Na priekinė karkutė tai būna kaip kojiukė-kanopinė striukum bukum ir viskas, o užpakalinės su kulniuku, išlenkimu tokiu.
Isbandziau Ules "Aguoneles varskiniai blynai" tirpo burnoje, super duper geras receptas
Aciu
Papildyta:
Teisingai arba jei bijote apsirikti, paklauskit pardavejos
Aciu
Papildyta:
QUOTE(SOLI-SOL @ 2011 03 14, 17:36)
Na priekinė karkutė tai būna kaip kojiukė-kanopinė striukum bukum ir viskas, o užpakalinės su kulniuku, išlenkimu tokiu.
Teisingai arba jei bijote apsirikti, paklauskit pardavejos
Jau uzmarinavau karka
o sakykite, ja i verdanti vandeni deti, ar ne...?
Bet zinote, as neturejau marlios, tai i specialu toki salafana suvyniojau, mes visada jame vyniotinius verdame...
o sakykite, ja i verdanti vandeni deti, ar ne...?
Bet zinote, as neturejau marlios, tai i specialu toki salafana suvyniojau, mes visada jame vyniotinius verdame...
Vištiena Curry sause padaže
600 g. vištienos
4-5 morkos
3 -4 sk. česnako
4-5 v.š Curry sause padažo
3 paprikos (aš dėjau savo šaldytas)
druskos, muskato, kario, kurkumos sezamo pagal skoni
aliejaus kepimui
morkas, vištieną ir paprikas supjaustom šiaudeliais.
morkas pakepiname. Prieš pabaigą dedam susmulkintą česnaka ir curry pažadą.
Atskirai pakepiname paprikas.
išgriebem daržves ir sudedame paukštiena apibarstome (išvardytais) prieskoniais ir dar porą šaukštų dedam Curry padažo.
Visus ingridiantus sumaišome paliekame apie 5 min. kad maistas "susiderintu"
Valgom su ryžiais.
Skanaus.
600 g. vištienos
4-5 morkos
3 -4 sk. česnako
4-5 v.š Curry sause padažo
3 paprikos (aš dėjau savo šaldytas)
druskos, muskato, kario, kurkumos sezamo pagal skoni
aliejaus kepimui
morkas, vištieną ir paprikas supjaustom šiaudeliais.
morkas pakepiname. Prieš pabaigą dedam susmulkintą česnaka ir curry pažadą.
Atskirai pakepiname paprikas.
išgriebem daržves ir sudedame paukštiena apibarstome (išvardytais) prieskoniais ir dar porą šaukštų dedam Curry padažo.
Visus ingridiantus sumaišome paliekame apie 5 min. kad maistas "susiderintu"
Valgom su ryžiais.
Skanaus.