Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

QUOTE(liepa68 @ 2011 03 11, 01:17)
Bet tai ir marinuojame tam, kad mėsa įgautų kiek sūrumo ir prieskonių aromato. Aš visada darau marinatą aliejaus pagrindu ( aliejus, druska, prieskoniai), tuomet tikrai mėsa išlieka minkštutė. Žinoma, gaminant iš maximinės-akcijinės mėsos, tai ne nuostabu, kad gaunasi sausa ir kieta...


Kai kepiau is "kaimiškos" mėsos, tai tik prieskoniais itryniau ir kepiau, žodžiu viską pagal receptą dariau. Beje, iškepus gabalas sumažėjo beveik per pusę, ir liko sausa, nors sulčių buvo laaaabai daug g.gif
Atsakyti
kepiau ir aš tą armoniką, nusipirkau paprasčiausią sprandinės gabalą (rimi) ir viską dariau pagal receptą, jokių išankstinių marinavimų ir pan.. Tai vyras sakė jog nepaprastai skanu. Jokio sausumo nebuvo schmoll.gif
Vaizdas irgi superinis. Vienu žodžiu, ačiū Ulei už receptą 4u.gif

O jei kieta, tai gal per trumpai kepė, gal senas gyvulys ir pan. Nes sprandinė iš principo būna minkšta, kadangi joje pilna riebalinių intarpų.
Dar galima iškepus leist kokį pusvalandį pastovėt tose sultyse, tai gali kiek paminkštinti
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 03 11, 12:17)
kepiau ir aš tą armoniką, nusipirkau paprasčiausią sprandinės gabalą (rimi) ir viską dariau pagal receptą, jokių išankstinių marinavimų ir pan.. Tai vyras sakė jog nepaprastai skanu. Jokio sausumo nebuvo  schmoll.gif
Vaizdas irgi superinis. Vienu žodžiu, ačiū Ulei už receptą  4u.gif

drinks_cheers.gif man ta pati sake ir mesa nebuvo sausa
Atsakyti
Mesa kieta ir nuo perkepimo buna 4u.gif

Plovas

user posted image



4 maišeliai plikytų ryžių
500 gr. mėsos ( nors vyras skundžiasi , kad jos visada per daug smile.gif )
3 vidutinės morkos
didelė česnako galva
2 svogūnai
šaukštas grūdėtų garstyčių
3-4 šaukštai pomidorų padažo
druska, pipirai, petražolės, raudonos paprikos miltelių
aliejaus

Pirmiausia išverdame ryžius, taip kaip parašysiu !
Į verdantį vandenį sudedame maišelius ir verdame lygiai 10 min. Viskas juos išimame ir leidžiame nuvarvėti.
Mėsą supjaustome mažais kubeliais, pagardiname prieskoniais ir apkepame įkaitintame aliejuje ant didelės ugnies, kepame neilgai, vis maišydami, kol ant mėsos susidarys apkepusi plutelė apie 5 min. Vidus mėsos turi būt žalokas, tik paviršius apskrudęs.
Išimame mėsą, tuomet keptuvėje pakepiname svogūną, dedame per puse perpjautą česnaką, ir tarkuotas morkas, viską gražiai apskrudiname iki auksinės spalvos.
Imame skardą ir storasienį puodą kurį galima naudoti orkaitėje ir dedame ryžius, mėsą, kepintas daržoves, garstyčias, pomidorų padažą ir prieskonius, viską gerai permaišome. Ir statome į įkaitintą 200 laipsnių orkaitę
maždaug 20 min.

user posted image

Atsakyti
Kepa mano armonika bigsmile.gif ,o jau namai kvepia wub.gif o jau kaip gražiai susisloksniavo wub.gif kad tik ir skonis būtų toks gražus wub.gif ax.gif
jei pavyks po visko bus foto ax.gif

QUOTE(Ulė @ 2011 03 11, 12:37)

bigsmile.gif ryt bus plovas bigsmile.gif tik mano receptas kiek kitoks,bet irgi skanus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Laivite @ 2011 03 11, 01:08)
Merginos dar del tu blynu su idaru paaiskinkit man kaip jus juos darot pirmiausia padarot viena blyna dedat idara ir uzdedat kitu  g.gif
Nesigavo man nors ir issipute  gavosi bet tokie kieti ir lyg nedakepe  doh.gif


Matau, kad susidomėjusių tais pyragėlais yra, bet ne visom išeina, todėl siūlau lengvesnį variantą, bet ne mažiau skanų(man net skanesnis)su visa sesija foto biggrin.gif , nes čia nieko sunkaus nėra.

Gerai, pradedam hihihi.gif pyragėliai-dublis 2

4 nemažiems pyragėliams, arba 6 vidut. reikės:
pusės stiklinės kefyro(tirštesnis geriau)
100gr. varškės (dėjau iš pakelių)
200gr. miltų arba stiklinė ir dar ketvirtis jos(stiklinė mano 250ml.sklidina)
šiek tiek mažiau nei pusė šaukštelio sodos
druskos
įdarui:
ferm sūrio~50gr.
k.r. dešros, daktariškos ~po 50gr.

Į dubenį pilam kefyrą, sodą, paskui visa kita.Minkom neilgai su viena ranka smile.gif kimba, bet taip ir turi būti(miltų nedauginam)Nukrapštom, kas likę ant rankos, nusiplaunam jas, sausai nušluostom, ant lentutės pabarstom miltų truputį ir išverčiam masę, ant jos vėl truputi miltų, labai nedaug, per sietelį geriausia ir tada suformuojam rutulį, atsignybiam dalį tešlos vėl lentutę miltais šiek tiek pasijojam ir galim tiesiog iškočioti, arba rankomis išploti tešlą.Ant vienos pusės dėti įdarą, kita puse užversti, kraštus užspaudyti pirščiukais ir likusią kraštuose tešlą tiesiog apipjauti, dar šiek tiek pereiti sujungimą pirštais, apspaudžiant ir mūsų pyragėlis gatavas.Prašau tolerancijos tų, kurioms tai atrodo paprasta ir nereikalinga, bet pagal klausimų kiekį sprendžiu, kad verta.Vietoj varškės galima ir bulvių košę dėti, bet man skaniau su varške.Kepam ant aliejaus įkatinto, keptuvėje uždengę dangčiu, po tris minutes iš abiejų pusių, paskui nudengus dar kepiau po minute, ant ant nelabai kaitrios ugnies.
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Srove: 11 kovo 2011 - 14:16
Srove, norejau paklausti o orkaitej butu imanoma iskepti tuos pyragelius? blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vix: 11 kovo 2011 - 17:11
QUOTE(Vix @ 2011 03 11, 18:10)
Srove, norejau paklausti o orkaitej butu imanoma iskepti tuos pyragelius? blush2.gif


Gal ir galima, tik kažin, ar nesigaus kietesni, reiktų tada gal padėti šalia kokį bliūdelį didesnį su vandeniu verdančiu, arba apačioje į skardą įpilti vandens, kepti aukščiau ant grotelių, padėjus mažesnę skardelę ir įkatinti orkaitę, gal net indą, kur kepsit g.gif Bandykit ir mums pasakysit, aš nebandžiau, nes ir taip juk užima tik keleta minučių iškepimas, šitie išvis labai minkštučiai.
Pamiršau įrašyti doh.gif dar šaukštelį nep. cukraus dėjau 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Srove: 11 kovo 2011 - 17:33
QUOTE(Srove @ 2011 03 11, 15:32)
Gal ir galima, tik kažin, ar nesigaus kietesni, reiktų tada gal padėti šalia kokį bliūdelį didesnį su vandeniu verdančiu, arba apačioje į skardą įpilti vandens, kepti aukščiau ant grotelių, padėjus mažesnę skardelę ir įkatinti orkaitę, gal net indą, kur kepsit g.gif Bandykit ir mums pasakysit, aš nebandžiau, nes ir taip juk užima tik keleta minučių iškepimas, šitie išvis labai minkštučiai.
Pamiršau įrašyti doh.gif dar šaukštelį nep. cukraus dėjau 4u.gif

dekui uz atsakyma, mat pas mane keptuve nelabai kokia..o ir dangcio neturiu..tai uztai ir mastau apie orkaite smile.gif na bet jei isbandysiu butinai pranesiu cia 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, šiandien kepiau paprastus pyragėlius su daržovių įdaru smile.gif

"Pyragėliai su daržovėmis"


Reikės: Pakelio bemielės sluoksniuotos tešlos
Trijų morkų
Pusės kopūsto
Kiaušinio aptepimui, prieskonių, sezamo ar linų sėklų.
Tešlą atšildyti, pakočioti, supjaustyti norimo dydžio kvadratėliais. Morkas sutarkuoti burokine tarką, kopūstus supjaustyti, viską troškinti ant silpnos ugnies uždengtoje keptuvėje su porą šaukštų aliejaus, galima dar įpilti nedaug vandens - nereik padauginti aliejaus, jog nebūtų riebu. Gardinti prieskoniais, druska. Įdaryti pyragėlius, aptepti kiaušinio plakiniu, apibarstyti sėklomis ir kepti 20min. 200laipsn. orkaitėje.
Skanaus mirksiukas.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo drugelis.: 11 kovo 2011 - 19:49
Pas mus šiandien žuvies diena.
Tik ne visų žuvyčių spėjau nuotraukas padaryti ax.gif

Kepta žuvis

Reikės:
žuvies
persilado prieskonių
citrinos sulčių
aliejaus kepimui

Žuvį (mano atvėju tai buvo plekšnė ir gabaliukas sterko) supjaustyti norimais gabaliukais. Pabarastyti persiladu, apšlaikstyti citrinos sultymis. Palikti pasimarinuoti valandai. Ir kepti keptuvėje. Valgėm su ryžiais ir keptom morkom.
http://i059.radikal....17128fedac5.jpg

Dar turėjau vieną doradą. Ją kepiau druskoje. Žuvį išvaliau. Į blėka pripyliau druskos, ant druskos uždėjau žuvį ir apklojau ją druska, kad nesimatytų. Kepiau 200C apie valandą. Labai skanu, tik nuotraukų nėra blush2.gif
Atsakyti
Ule, plovas atrodo nuostabiai, uzbekai tavim didzuotus biggrin.gif thumbup.gif Bent jau vizualiai tai tikrai 4u.gif

Srove, kaip visada thumbup.gif
Atsakyti