QUOTE(Laivite @ 2011 03 11, 01:08)
Merginos dar del tu blynu su idaru paaiskinkit man kaip jus juos darot pirmiausia padarot viena blyna dedat idara ir uzdedat kitu
Nesigavo man nors ir issipute gavosi bet tokie kieti ir lyg nedakepe
Matau, kad susidomėjusių tais pyragėlais yra, bet ne visom išeina, todėl siūlau lengvesnį variantą, bet ne mažiau skanų(man net skanesnis)su visa sesija foto
, nes čia nieko sunkaus nėra.
Gerai, pradedam pyragėliai-dublis 2
4 nemažiems pyragėliams, arba 6 vidut. reikės:
pusės stiklinės kefyro(tirštesnis geriau)
100gr. varškės (dėjau iš pakelių)
200gr. miltų arba stiklinė ir dar ketvirtis jos(stiklinė mano 250ml.sklidina)
šiek tiek mažiau nei pusė šaukštelio sodos
druskos
įdarui:
ferm sūrio~50gr.
k.r. dešros, daktariškos ~po 50gr.
Į dubenį pilam kefyrą, sodą, paskui visa kita.Minkom neilgai su viena ranka
kimba, bet taip ir turi būti(miltų nedauginam)Nukrapštom, kas likę ant rankos, nusiplaunam jas, sausai nušluostom, ant lentutės pabarstom miltų truputį ir išverčiam masę, ant jos vėl truputi miltų, labai nedaug, per sietelį geriausia ir tada suformuojam rutulį, atsignybiam dalį tešlos vėl lentutę miltais šiek tiek pasijojam ir galim tiesiog iškočioti, arba rankomis išploti tešlą.Ant vienos pusės dėti įdarą, kita puse užversti, kraštus užspaudyti pirščiukais ir likusią kraštuose tešlą tiesiog apipjauti, dar šiek tiek pereiti sujungimą pirštais, apspaudžiant ir mūsų pyragėlis gatavas.Prašau tolerancijos tų, kurioms tai atrodo paprasta ir nereikalinga, bet pagal klausimų kiekį sprendžiu, kad verta.Vietoj varškės galima ir bulvių košę dėti, bet man skaniau su varške.Kepam ant aliejaus įkatinto, keptuvėje uždengę dangčiu, po tris minutes iš abiejų pusių, paskui nudengus dar kepiau po minute, ant ant nelabai kaitrios ugnies.