Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

QUOTE(pavasarinė @ 2011 03 10, 18:26)
As dariau is vadinamos kaimiskos kiaulienos nugarines ir sprandines. Ta prasme ne parduotuvej pirktos. Gavosi sausa doh.gif  Kita kart  marinuosiu per nakti, kad bent kiek suminkstetu tiek nugarine, tiek sprandine ax.gif

Man buvo sausoka,bet buvo l.storas gabalas,gal del to unsure.gif .Galvoju kita kart ne folijoj,o rankovej bandyt kept biggrin.gif
Atsakyti
na manęs irgi ryt laukia armonika,aš jau iš vakaro pasimarinavau su prieskoniukais ,ryt tik susluoksniuosiu ir bandysiu kepti,labai bijau,kad neišsausėtų,nes mano dujinė rūriko laikų blush2.gif bet gal kaip nors ax.gif
Atsakyti
o kodel jus marinuojate mesa armonikai??
mesa todel ir issauseja kaip ja supjaustote marinuojate veliau kepate,kaip kepate gabala marinuoti tinka,kaip pjaustytas juosteles jokio priessankstinio marinavimo nereik, ir visai nepriklauso ar sprandine ar nugarine.
Pas mane buvo puse skardos sulciu kaip praplesiau folija, bet as ruosiu taip kaip pateikiu ir jums, o jei jus jau sugalvojate para marinuoti, prieskoniuoti taj nereik rasyti,kad mesa bloga,ar armonika sausa tongue.gif tongue.gif tongue.gif




biggrin.gif


Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2011 03 10, 20:33)
o kodel jus marinuojate mesa armonikai??
mesa todel ir issauseja kaip ja supjaustote  marinuojate veliau kepate,kaip kepate gabala marinuoti tinka,kaip pjaustytas juosteles jokio priessankstinio marinavimo nereik, ir visai nepriklauso ar sprandine ar nugarine.
Pas mane buvo  puse skardos sulciu kaip praplesiau folija, bet as ruosiu taip kaip pateikiu ir jums, o jei jus jau sugalvojate para marinuoti, prieskoniuoti taj nereik rasyti,kad mesa bloga,ar armonika sausa tongue.gif  tongue.gif  tongue.gif
biggrin.gif


Bet tai taip ir lieka neaišku, kodėl vienoms gaunasi kramtoma ta armonika, kitoms nelabai biggrin.gif

Kai aš pradengiau folija, tai sulčių irgi buvo daug, bet pati mėsa tai ganėtinai kieta ir sausa g.gif Viską dariau pagal receptą ax.gif , gavosi taip pat kaip jūsų foto 4u.gif Kepiau elektrinėj krosnelėj. Nebuvo gabalas nei sprandinės, nei nugarinės didelis ar pan. Todėl ir mąstau, kad kitą kart reiks marinuot iš vakaro visa gabalą , kad per naktį suminkštėtų,o ryte supjaustyt. Gal net su majonezu marinatą daryt? unsure.gif Gal turit idėjų kas ne taip, ir kaip padaryti, kad būtų minkšta mėsa? g.gif
Beje, visą ta armoniką perdariau į šį guliašą http://skanusgyvenim...s-guliasas.html tongue.gif gavosi thumbup.gif Vyrui nostalgija " tarybinėms" valgykloms, tai sakė pagaliau išmokai guliašą padaryt biggrin.gif Ačiū Ule 4u.gif

Atsakyti
nzn kuri įkėli recepta "Greiti, skanūs pyragėliai" tai ir aš išbandžiau, tik man gal rieboka, bet MB sakė pats tas biggrin.gif pasiroodau kaip gavosi, žinoma foto nekokia, nes nemoku gražiai blush2.gif user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rastika: 10 kovo 2011 - 19:14
šiaip tai mėsos kietumas labai priklauso nuo gyvulio senumo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pavasarinė @ 2011 03 10, 20:08)
Kai aš pradengiau folija, tai sulčių irgi buvo daug, bet pati mėsa tai ganėtinai kieta ir sausa g.gif 

Man lygiai tas pats,sulciu daug,bet va sausoka.Marinavau 3-4 val...As vis tik galvoju,kad gabalas per storas g.gif
Atsakyti
merginos,
jei marinuojat kūdą mėsą, nedėkit druskos. DRUSKA IŠTRAUKIA VANDENĮ. tada mėsa lieka sausa.. Sūdykit tik prieš kepdamos. druskos tikrai užteks, nebent mėgstate l.sūriai.
Atsakyti
QUOTE(Palmira @ 2011 03 11, 00:43)
merginos,
jei marinuojat kūdą mėsą, nedėkit druskos. DRUSKA IŠTRAUKIA VANDENĮ. tada mėsa lieka sausa.. Sūdykit tik prieš kepdamos. druskos tikrai užteks, nebent mėgstate l.sūriai.


Bet tai ir marinuojame tam, kad mėsa įgautų kiek sūrumo ir prieskonių aromato. Aš visada darau marinatą aliejaus pagrindu ( aliejus, druska, prieskoniai), tuomet tikrai mėsa išlieka minkštutė. Žinoma, gaminant iš maximinės-akcijinės mėsos, tai ne nuostabu, kad gaunasi sausa ir kieta...
Atsakyti
Sveikutes,

Merginos dar del tu blynu su idaru paaiskinkit man kaip jus juos darot pirmiausia padarot viena blyna dedat idara ir uzdedat kitu g.gif
Nesigavo man nors ir issipute gavosi bet tokie kieti ir lyg nedakepe doh.gif

Aciu uz armonikos recepta kaip tik turejau zverienos ispjova tai gavosi labai skaniai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(liepa68 @ 2011 03 11, 00:17)
Žinoma, gaminant iš maximinės-akcijinės mėsos, tai ne nuostabu, kad gaunasi sausa ir kieta...

Tipo Rimi akcijine geresne? laugh.gif
Atsakyti
Ule, dar karta aciu uz blyneliu recepta 4u.gif dariau is puses normos, nes galvojau kad bus per daug, bet kai iskepe , pradejom su sunum ragaut ir tik ziurim kad 1 blynas beliko blink.gif Zodziu laaaaaaabai skanus thumbup.gif
Atsakyti