Labas rytas, gal kas turit įdomų išbandytą triušienos paruošimo receptą?
QUOTE(Srove @ 2011 03 08, 14:23)
Tai, kad paskaičiau, kad jį pasigaminti neužima laiko, kefyrą, arba jogurtą praskiedi mineraliniu, arba paprastu vandeniu, arba agurkų sultimis, santykiu 500ml. kefyro ir 250ml. vandens, galima krapų įdėti, truputį druskos ir airanas gatavas.
tikra tiesa, as irgi vasara taip darau- leduku dar imetu Bet as tik druskytes dejau ir vandens, daugiau nieko.
Mamairute, as kadangi AIRANO esu Turkijoje ragavus...ka ten ragavus, po puslitriuka iskart 'suragaudavau', tai drystu teigti, jog ir is musisko jogurto, kaip Srove aprasius, gaunasi labai labai panasus jogurto gerimas...
Tik turkai, speju, ji daro is to riebesniojo jogurto- graikisko, kur tzatziki galima padaryt, tai prieskonis ciut kitoks..
Deja, sio jogurto pas mus nera Niekur neradau, jokiam PC, tik vakar is PL parsiveziau
Jo riebumas 9%, gaminau padaza, kaip tzatzdiki, gal nepatikesit, bet su saslyku- fantastiskas derinys
Beje, triusiena daznai pas aguonele maciau- jos blog'e paziurekit
Elena, kokios tulpes, kaip tikros
Evelincik, borek'as labai skaniai atrodo !!!
Srove, guliasova- neraliai skani sriubyte, ka ten sriubyte, antrasis patiekalas
Braske tzatziki buvo pastebetas didziojoj RIMI(vilniuje)
Rozyciu ideja tikrai nusigvelbsiu- labai graziai atrodo, o ir tikiu, kad skoniu neatsilieka
QUOTE(Evelincik @ 2011 03 09, 12:34)
Braske tzatziki buvo pastebetas didziojoj RIMI(vilniuje)
Turkisko (graikisko) jogurto irgi ten yra
QUOTE(brashke77 @ 2011 03 09, 10:28)
*tikra tiesa, as irgi vasara taip darau- leduku dar imetu Bet as tik druskytes dejau ir vandens, daugiau nieko.
Mamairute, as kadangi AIRANO esu Turkijoje ragavus...ka ten ragavus, po puslitriuka iskart 'suragaudavau', tai drystu teigti, jog ir is musisko jogurto, kaip Srove aprasius, gaunasi labai labai panasus jogurto gerimas...
Tik turkai, speju, ji daro is to riebesniojo jogurto- graikisko, kur tzatziki galima padaryt, tai prieskonis ciut kitoks..
Deja, sio jogurto pas mus nera Niekur neradau, jokiam PC, tik vakar is PL parsiveziau
Jo riebumas 9%, gaminau padaza, kaip tzatzdiki, gal nepatikesit, bet su saslyku- fantastiskas derinys
**Beje, triusiena daznai pas aguonele maciau- jos blog'e paziurekit
Mamairute, as kadangi AIRANO esu Turkijoje ragavus...ka ten ragavus, po puslitriuka iskart 'suragaudavau', tai drystu teigti, jog ir is musisko jogurto, kaip Srove aprasius, gaunasi labai labai panasus jogurto gerimas...
Tik turkai, speju, ji daro is to riebesniojo jogurto- graikisko, kur tzatziki galima padaryt, tai prieskonis ciut kitoks..
Deja, sio jogurto pas mus nera Niekur neradau, jokiam PC, tik vakar is PL parsiveziau
Jo riebumas 9%, gaminau padaza, kaip tzatzdiki, gal nepatikesit, bet su saslyku- fantastiskas derinys
**Beje, triusiena daznai pas aguonele maciau- jos blog'e paziurekit
* Airaną aš irgi Tukrijoj atradau - su giozleme O ir šiaip atsigaivinti liuks Manau, kad esminis skirtumas yras tas, kad turkai savo jogurtą gamina iš avies arba ožkos pieno, todėl ir skonis taip skiriasi Beje, mačiau pirkti RIMI, bet pati dar nebandžiau
**Būk gera, įmesk nuorodą Ačiū
QUOTE(mamairute @ 2011 03 09, 11:19)
Labas rytas, gal kas turit įdomų išbandytą triušienos paruošimo receptą?
Išverdu, nukaulinu, supjaustau gabalėliais ir dedu į keptuvę, kurioje pakepintos morkytės su svogūnu, druskos, pipiro, įdedu mėgstamų prieskonių mėsai. Ten dar įpilu skysčio likusio nuo mėsos ir patroškinu apie 15 min.. Labai skanu su bulvėmis arba ryžiais, is daržovių tinka - agurkas arba pomidoras, nes kitų daržovių jau yra su mėsyte. Aišku, pateikimas lėkstėje irgi pusė patiekalo sėkmės, nes juk pirmiausia valgome akimis. Skanaus
QUOTE(Kleoja @ 2011 03 09, 14:07)
Išverdu, nukaulinu, supjaustau gabalėliais ir dedu į keptuvę, kurioje pakepintos morkytės su svogūnu, druskos, pipiro, įdedu mėgstamų prieskonių mėsai. Ten dar įpilu skysčio likusio nuo mėsos ir patroškinu apie 15 min.. Labai skanu su bulvėmis arba ryžiais, is daržovių tinka - agurkas arba pomidoras, nes kitų daržovių jau yra su mėsyte. Aišku, pateikimas lėkstėje irgi pusė patiekalo sėkmės, nes juk pirmiausia valgome akimis. Skanaus
Ačiū labai Patikslink prašau, kas yra skystis nuo mėsos?
Lašiša kepta grilyje
4 lašišos kepsneliams reikės:
2 šaukštų grūdėtų garstyčių
2 šaukštai medaus tikro
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukšteliai citrinos sulčių
2 šaukštai sojos
druskos,pipirų
Sumaišyti visus ingridientus ir ištepti lašišos gabalėlius. Palikti valandai vėsiai. Į įkaitintą grilį ar ant grotelių dedam ant didžiausios kaitros 2 min. iš vienos pusės, verčiam 2 min. iš kitos pusės. Kaitrą sumažiname per pus ir dar pakepame apie 2 minutes.
[img]
Daržovių vėrinukai:
Ant išmirkytų medinių iešmelių susmaigstyti mėgstamas daržoves, užpilti padažu nuo lašišos ir taip pat apkepti šalia ant grotelių.
Skanaus!!
4 lašišos kepsneliams reikės:
2 šaukštų grūdėtų garstyčių
2 šaukštai medaus tikro
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukšteliai citrinos sulčių
2 šaukštai sojos
druskos,pipirų
Sumaišyti visus ingridientus ir ištepti lašišos gabalėlius. Palikti valandai vėsiai. Į įkaitintą grilį ar ant grotelių dedam ant didžiausios kaitros 2 min. iš vienos pusės, verčiam 2 min. iš kitos pusės. Kaitrą sumažiname per pus ir dar pakepame apie 2 minutes.
[img]
Daržovių vėrinukai:
Ant išmirkytų medinių iešmelių susmaigstyti mėgstamas daržoves, užpilti padažu nuo lašišos ir taip pat apkepti šalia ant grotelių.
Skanaus!!
QUOTE(mamairute @ 2011 03 09, 14:07)
**Būk gera, įmesk nuorodą Ačiū
http://aguonele.blog...h/label/triusis
prasom
QUOTE(Ulė @ 2011 03 09, 16:40)
ooo! Dziaugsmas mano akims !
Marinatas- tobulas, isivaizduoju kaip skanu
Papildyta:
QUOTE(Evelincik @ 2011 03 09, 13:34)
Braske tzatziki buvo pastebetas didziojoj RIMI(vilniuje)
Kaune neradau nei uz ka, nepamenu kurioje, lyg ir Aukstuju Sanciu
O gal blogai ziurejau
QUOTE(petrovna @ 2011 03 09, 16:08)
mergaites,help,susiruosiau gaminti pyragelius su idaru,kur originale su desrelemis,berods,pati tesla is surio,miltu,kefyro....susitarkavau pievagrybius ir mastau:juos apkepti ar zalius deti i vidu????help
manau pakepk dar kokia morkyte ir svoguniuka kartu jei megsti