
grožis , valgyt gaila būtų, suprinė idėja nevalgiukams

Nieko mandro, bet labai skani, minkštutė vištiena gaunasi... rimta konkurentė keptai orkaitėje
Reikia:
Ketvirčių, perpjaunu per pusę
Grietinės šaukšto
Česnako pora skiltelių ,spausto
Druskos, pipirų, prieskonių vištienai (nebūtina)
Mėsytę su kūjeliu pamušti, sulaužyti kaulelius, bet nepersistengt, nesukapot...tiesiog pamušti kaip kokį karbonadą,įtrinti prieskoniais bei grietine, palikti bent kelioms valandoms.
Pasiruošti didelę keptuvę, lėkštę kiek mažesnę nei keptuvė, pripilti trilitrinį stiklainį vandens.
Keptuvę vos patepti aliejumi, įkaitinti, sudėti mėsą, uždėti lėkštę, paslėgti stiklainiu ir kepti ant nedidelės ugnies apie 15 mni, paskui apversti ir dar kepti taip pat ir tiek pat.
Tikrai, turi kažką ypatingo tokiu būdu kepta vištytė

jei kam bus įdomu, įkeliu ir įrenginio foto

Iki skausmo žinomi koldūnai:
3 stiklinės miltų
1 stiklinė verdančio vandens
3 šaukštai aliejaus
druskos.
Miltus užplikyti, supilti aliejų, druską ir kai pravės, gerai išminkyt apie 10 min, ne trumpiau. Tešla būtinai turi būti kietoka, nes jei paminkštinsit- koldūnai bus irgi minkšti, nelabai skanūs
Įdarui: jautienos/kiaulienos faršo apie gr, svogūnas sukapotas, druska, pipirai, keli šaukštai vandenuko. Viską gerai išminkyt.
Na, ir formuojam kolduniukus


Reikia:
Ketvirčių, perpjaunu per pusę
Grietinės šaukšto
Česnako pora skiltelių ,spausto
Druskos, pipirų, prieskonių vištienai (nebūtina)
Mėsytę su kūjeliu pamušti, sulaužyti kaulelius, bet nepersistengt, nesukapot...tiesiog pamušti kaip kokį karbonadą,įtrinti prieskoniais bei grietine, palikti bent kelioms valandoms.
Pasiruošti didelę keptuvę, lėkštę kiek mažesnę nei keptuvė, pripilti trilitrinį stiklainį vandens.
Keptuvę vos patepti aliejumi, įkaitinti, sudėti mėsą, uždėti lėkštę, paslėgti stiklainiu ir kepti ant nedidelės ugnies apie 15 mni, paskui apversti ir dar kepti taip pat ir tiek pat.
Tikrai, turi kažką ypatingo tokiu būdu kepta vištytė


jei kam bus įdomu, įkeliu ir įrenginio foto


Iki skausmo žinomi koldūnai:
3 stiklinės miltų
1 stiklinė verdančio vandens
3 šaukštai aliejaus
druskos.
Miltus užplikyti, supilti aliejų, druską ir kai pravės, gerai išminkyt apie 10 min, ne trumpiau. Tešla būtinai turi būti kietoka, nes jei paminkštinsit- koldūnai bus irgi minkšti, nelabai skanūs

Įdarui: jautienos/kiaulienos faršo apie gr, svogūnas sukapotas, druska, pipirai, keli šaukštai vandenuko. Viską gerai išminkyt.
Na, ir formuojam kolduniukus


Tokiu "paslėgtu" būdu aš kepu viščiuką "Tabaka". Tik slegiu su statybine plyta
Skonis tikrai nenusileidžia keptai orkaitėje.

Mmm kaip skanu pas jus cia viskas,kazkada viena karta dariau koldunus tai nelabai pavyko daugiau ir nebandziau,bet reiks pagal jusu receptuka ismegint,labai jau skaniai atrodo

QUOTE(jurga r @ 2011 02 19, 12:12)
Mmm kaip skanu pas jus cia viskas,kazkada viena karta dariau koldunus tai nelabai pavyko daugiau ir nebandziau,bet reiks pagal jusu receptuka ismegint,labai jau skaniai atrodo 

labai geras tas koldūnų receptas, kiek bandžiau kitų, tai daugiau nebebandau.
QUOTE(liepa68 @ 2011 02 19, 14:12)
Tokiu "paslėgtu" būdu aš kepu viščiuką "Tabaka". Tik slegiu su statybine plyta
Skonis tikrai nenusileidžia keptai orkaitėje.

na taip, cia ir yra adaptuota pagal visciuka 'tabaka', o jau kuo paslegti, nesvarbu. Plytos po ranka neradau, tai uzteko ir stiklainio svorio

QUOTE(jurga r @ 2011 02 19, 14:12)
Mmm kaip skanu pas jus cia viskas,kazkada viena karta dariau koldunus tai nelabai pavyko daugiau ir nebandziau,bet reiks pagal jusu receptuka ismegint,labai jau skaniai atrodo 

tesla labai maloni, nelimpa prie ranku, tik sakau, ja reikia kietesne palikti, tokia ir gaunasi pagal recepta. o as kazkada vandens dapyliau ir koldunai buvo skysti

Aciu

Ryžių ir morkų kotletukai
Ryžiai
Morkos
Česnakas
Kiaušinis
Sūris
Karis
Druska
Pipirai
Manai
Aliejus
Sumaišyti išvirtus ryžius, tarkuotas morkas ir sūrį, smulkintą česnaką, kiaušinį, prieskonius ir formuoti kotletukus. Juos apvolioti manuose ir iškepti. Valgyti su grietine arba jogurtu. Kitą dieną likusius kotletus atnaujinau taip: į puodą įtarkavau morkos, įpjausčiau svogūno, sudėjau kotletukus, įpyliau sultinio ir keletą minučių patroškinau, tuomet įpyliau grietinėlės ir dar truputį patroškinau.
Ryžiai
Morkos
Česnakas
Kiaušinis
Sūris
Karis
Druska
Pipirai
Manai
Aliejus
Sumaišyti išvirtus ryžius, tarkuotas morkas ir sūrį, smulkintą česnaką, kiaušinį, prieskonius ir formuoti kotletukus. Juos apvolioti manuose ir iškepti. Valgyti su grietine arba jogurtu. Kitą dieną likusius kotletus atnaujinau taip: į puodą įtarkavau morkos, įpjausčiau svogūno, sudėjau kotletukus, įpyliau sultinio ir keletą minučių patroškinau, tuomet įpyliau grietinėlės ir dar truputį patroškinau.
Būtinai išbandysiu taip šlauneles išsikepti.Pirmą kart matau tokį būdą

QUOTE(sobieska @ 2011 02 19, 14:28)
Iš ryto paskaičiau...dabar pasigaminau....
atrodo gundanciai , bet recepto nematau


QUOTE(brashke77 @ 2011 02 19, 12:19)
na taip, cia ir yra adaptuota pagal visciuka 'tabaka', o jau kuo paslegti, nesvarbu. Plytos po ranka neradau, tai uzteko ir stiklainio svorio

Aš tai puodą mažesnio diametro pripylu vandens ir pastatau ant lėkštės

Papildyta:
QUOTE(**sea** @ 2011 02 19, 16:12)
,,Krabų lazdeles sutarkuoti. Sumaišyti su fermentiniu sūriu, imušti kiaušinį, druskos/pipirų. Visą masę išmaišyti ir suformuoti kotletus. Juos pavolioti džiūvesėliuose ir kepti keptuvėje, kol apskrus.
Mes vaglėm, su majonezo/kečupo/česnako padažu"