vaje, kiek daug skanių receptukų Elena,
jua pas save nespėju visko į atmintinę krautį ir išbandyti
QUOTE(Elena @ 2011 03 07, 13:14)
[color=darkviolet]Bulvių kukuliai su faršu
Menkė su morkomis ir špinatais
Apelsininė vištiena
Menkė su morkomis ir špinatais
Apelsininė vištiena
Tobula, ypač menkė
Kada tu spėji? Ar čia koks Tavo archyvas?
QUOTE(mamairute @ 2011 03 07, 13:45)
Nu ne ..ne archyvas Čia savaitgalis O jei pradėsiu archyvą krauti..laiko darbui nebus
Elena be nokdauno negalit,ane Puiki kulinare esat
Ziurejau as ziurejau i si daikta,paemiau ir issikepiau:
Turkiskas pyragas
Borek
Reikalingi produktai
Teslai:
4 stiklines(200ml) persijotu miltu
4 a.s. lydyto sviesto
1 mazas ar puse did.kiausinio
a.s.druskos
1 stikline karsto vandens
Idarui:
apie 600 gr maltos kiaulienos
apie 300 gr maltos vistienos
5 dideli pievagrybiai
pora nemazu galvuciu svogunu
prieskoniai
slakelis grietineles(riebios)
Uzpilui:
likusi grietinele is 200ml indelio
2,5 kiausinio(puse likusi nuo teslos)
3 sriub.saukstai grietines
siek tiek pieno atskiest
balti pipirai
druska
dar reikes krakmolo,barstyt stala kociojant tesla
ir lydytas sviesto aptept lakstams(apie 50gr)
Na ir gamybos procesas.Gali pasirodyt,kad darbo laaabai daug,bet as susisukau per 1,5 val,gal greiciau
Tesla:is nurodytu produktu minkom tesla,kol pasidaro elastinga.Galit nebert iskart 4 stikliniu miltu,o palaipsniui,nes miltai skirtingi,kiausiniai irgi,gal kazkam maziau reikes,kitam daugiau.Uzdengiam ir paliekam pusvalandziui.Tuo metu....
Idaras:abu farsus sumaisiau ir kepinau keptuvej su prieskoniais(svogunus as sumaliau su mesa,bet kita karta pjaustysiu i idara) ir pievagrybiais kol isgaravo visi skysciai.Nukeliau nuo ugnies ir sumaisiau su trupuciu grietineles,kad dregnesnis idaras butu.
Uzpilas:kiausinius,grietinele,grietine lengvai isplakiau sluotele su pipirais ir druska ir truputi praskiedziau pienu.
Tesla padalinau i 6 dalis.Imam viena gabaliuka,pasibarstom stalvirsi krakmolu ir kociojam laikrascio storumo laksta.Mazdaug apvalios formos Kociojasi labai gerai,praktiskai neplysta,jei kokia viena maza skylute bus,ne beda Lengvai sutepam laksta sviestu,dedam idara tokiu budu
uzlenkiam taip ir vyniojam i desrele
As naudojau nediduke(20x20) kvadratine forma(graziau butu apvali),patiesiau kepimo popieriu,spirale sudedam 3 desreles su idaru,uzpilam padaziuku,kad patektu ir i tarpelius
kepiau ant 180l mazdaug 45-50 inutes,kol graziai parudavo .Iskepta,palaikyt 15 min uzdenkta.gavosi 2 tokie pyragiukai.
Asmeniskai man,pyragas labai skanus,minkstas,su siek tiek traskia plutele,ne sausas,geras mesos ir teslos santykis.Geras dar ir tuo,kad idara galima pasireguliuot pagal savo skoni
P.S.atsiprasau uz kilometrine paklode Saltinis- madingas siuo metu Say7 forumas
Ziurejau as ziurejau i si daikta,paemiau ir issikepiau:
Turkiskas pyragas
Borek
Reikalingi produktai
Teslai:
4 stiklines(200ml) persijotu miltu
4 a.s. lydyto sviesto
1 mazas ar puse did.kiausinio
a.s.druskos
1 stikline karsto vandens
Idarui:
apie 600 gr maltos kiaulienos
apie 300 gr maltos vistienos
5 dideli pievagrybiai
pora nemazu galvuciu svogunu
prieskoniai
slakelis grietineles(riebios)
Uzpilui:
likusi grietinele is 200ml indelio
2,5 kiausinio(puse likusi nuo teslos)
3 sriub.saukstai grietines
siek tiek pieno atskiest
balti pipirai
druska
dar reikes krakmolo,barstyt stala kociojant tesla
ir lydytas sviesto aptept lakstams(apie 50gr)
Na ir gamybos procesas.Gali pasirodyt,kad darbo laaabai daug,bet as susisukau per 1,5 val,gal greiciau
Tesla:is nurodytu produktu minkom tesla,kol pasidaro elastinga.Galit nebert iskart 4 stikliniu miltu,o palaipsniui,nes miltai skirtingi,kiausiniai irgi,gal kazkam maziau reikes,kitam daugiau.Uzdengiam ir paliekam pusvalandziui.Tuo metu....
Idaras:abu farsus sumaisiau ir kepinau keptuvej su prieskoniais(svogunus as sumaliau su mesa,bet kita karta pjaustysiu i idara) ir pievagrybiais kol isgaravo visi skysciai.Nukeliau nuo ugnies ir sumaisiau su trupuciu grietineles,kad dregnesnis idaras butu.
Uzpilas:kiausinius,grietinele,grietine lengvai isplakiau sluotele su pipirais ir druska ir truputi praskiedziau pienu.
Tesla padalinau i 6 dalis.Imam viena gabaliuka,pasibarstom stalvirsi krakmolu ir kociojam laikrascio storumo laksta.Mazdaug apvalios formos Kociojasi labai gerai,praktiskai neplysta,jei kokia viena maza skylute bus,ne beda Lengvai sutepam laksta sviestu,dedam idara tokiu budu
uzlenkiam taip ir vyniojam i desrele
As naudojau nediduke(20x20) kvadratine forma(graziau butu apvali),patiesiau kepimo popieriu,spirale sudedam 3 desreles su idaru,uzpilam padaziuku,kad patektu ir i tarpelius
kepiau ant 180l mazdaug 45-50 inutes,kol graziai parudavo .Iskepta,palaikyt 15 min uzdenkta.gavosi 2 tokie pyragiukai.
Asmeniskai man,pyragas labai skanus,minkstas,su siek tiek traskia plutele,ne sausas,geras mesos ir teslos santykis.Geras dar ir tuo,kad idara galima pasireguliuot pagal savo skoni
P.S.atsiprasau uz kilometrine paklode Saltinis- madingas siuo metu Say7 forumas
QUOTE(Evelincik @ 2011 03 07, 19:25)
nu jau cia su jumis nespesi visko isbandyt
sita gozy reiks issisaugot
Mesos yra vyras gal nevalgys atbulais dantim
QUOTE(Suprem @ 2011 03 07, 19:32)
Aha..pamiršau parašyti Šiaip aš beveik viską pridengiu su foliją...o pabaigoje kepimo ją nuimu
Risotto su krevetemis ir sampinjonais
(4 porcijoms)
1 nedidelis svogunas
300 gr apvaliu ryziu
100 gr smulkiai tarkuoto Parmezano surio
250 gr kreveciu (tinka ir saldytos ir sviezios)
4-5 dideli sampinjonai (jei mazesni, daugiau)
1 stikline balto vyno
1 ltr zuvies sultinio
Ziupsnis kapotu petrazoliu
Sviesto arba aliejaus
Puse galvutes cesnako
Juodu pipiru
Pirma pasiruosti sultini. As paprastai naudoju is kubeliu, tiesiog uzvirinu puode 1 ltr vandens, ir istirpinu zuvies sultini. Atideti i sali.
Keptuvej (butu gerai jei naudotumet biski aukstesniais krastais) ant sviestuko pakepinti krevetes (jei saldytos, pirma atsildyti), supjaustytus sampinjonus, smulkiai kapota cesnaku ir petrazoles. Papipirinti. Viska atideti i sali.
Toj pacioj keptuvej, ant sviestuko pakepinti smulkiai pjaustyta svoguna. Sudeti i keptuve sausus ryzius ir ipilti 0.5 stiklines balto vyno (galima isipilti sau taure salto balto vyno ir paskanauti ). Viska maisyti mediniu saukstu.
Kai ryziai pradeda darytis bespalviai, po truputi pilti sultini ir maisyti, maisyti. Vel pilti sultini, maisyti. Taip kol isgaruos visas sultinys. Kai jau supilsim 2 trecdalius sultinio normos, supilti likusia 0.5 stiklines vyno (galima papildyti savo taures atsargas, kad maisymo procesas neisvargintu ), sudeti krevetes, sampinjonus. Isbarstyti puse normos Parmezano surio.
Vel pilti sultini, iki ryziai bus isbrinke. As asmeniskai megstu ryzius "kad butu ka kramtyti", ne visiska kose....
Nuemus nuo ugnies palikti 10 min pastoveti, kad susigertu aromatai. Pries patiekiant lekstese apibarstyti parmezanu. As dar papuosiau rukola (nes man ji ziauriai patinka )
Tikrojo italiskojo Risotto esme yra apvalus ryziai (nepamenu kaip vadinasi spec rusis, bet tinka ir belekokie apvalus ryziai), Parmezanas, sultinys ir maisymo procesas, kurio metu isbrinksta ryziai. Visas procesas uztrunka apie 30 min. O i vidu galima deti ir kepta vistiena, ir grybus, ir sparagus, ir spinatus, ir kitas darzoves...
Skanaus
(4 porcijoms)
1 nedidelis svogunas
300 gr apvaliu ryziu
100 gr smulkiai tarkuoto Parmezano surio
250 gr kreveciu (tinka ir saldytos ir sviezios)
4-5 dideli sampinjonai (jei mazesni, daugiau)
1 stikline balto vyno
1 ltr zuvies sultinio
Ziupsnis kapotu petrazoliu
Sviesto arba aliejaus
Puse galvutes cesnako
Juodu pipiru
Pirma pasiruosti sultini. As paprastai naudoju is kubeliu, tiesiog uzvirinu puode 1 ltr vandens, ir istirpinu zuvies sultini. Atideti i sali.
Keptuvej (butu gerai jei naudotumet biski aukstesniais krastais) ant sviestuko pakepinti krevetes (jei saldytos, pirma atsildyti), supjaustytus sampinjonus, smulkiai kapota cesnaku ir petrazoles. Papipirinti. Viska atideti i sali.
Toj pacioj keptuvej, ant sviestuko pakepinti smulkiai pjaustyta svoguna. Sudeti i keptuve sausus ryzius ir ipilti 0.5 stiklines balto vyno (galima isipilti sau taure salto balto vyno ir paskanauti ). Viska maisyti mediniu saukstu.
Kai ryziai pradeda darytis bespalviai, po truputi pilti sultini ir maisyti, maisyti. Vel pilti sultini, maisyti. Taip kol isgaruos visas sultinys. Kai jau supilsim 2 trecdalius sultinio normos, supilti likusia 0.5 stiklines vyno (galima papildyti savo taures atsargas, kad maisymo procesas neisvargintu ), sudeti krevetes, sampinjonus. Isbarstyti puse normos Parmezano surio.
Vel pilti sultini, iki ryziai bus isbrinke. As asmeniskai megstu ryzius "kad butu ka kramtyti", ne visiska kose....
Nuemus nuo ugnies palikti 10 min pastoveti, kad susigertu aromatai. Pries patiekiant lekstese apibarstyti parmezanu. As dar papuosiau rukola (nes man ji ziauriai patinka )
Tikrojo italiskojo Risotto esme yra apvalus ryziai (nepamenu kaip vadinasi spec rusis, bet tinka ir belekokie apvalus ryziai), Parmezanas, sultinys ir maisymo procesas, kurio metu isbrinksta ryziai. Visas procesas uztrunka apie 30 min. O i vidu galima deti ir kepta vistiena, ir grybus, ir sparagus, ir spinatus, ir kitas darzoves...
Skanaus
QUOTE(Evelincik @ 2011 03 07, 18:25)
Esu ir aš kepusi šitą dalykėlį, tik man šiek tiek daugiau to skysčio kažkaip užsipylė ir dž. baziliko į jį dėjau, tai pirmiausiai jį ir nuvalgėm, nes jis skaniausias mums buvo
Guliašova
kiaulienos mentės 400gr.
morkos 130gr.
saldž. paprikos 170gr.
poro 30gr.
marinuoto agurko 100gr.
svogūnai 2
bulvės 4 vidutinės
marinuoto aštraus pipiro nedid. puselė(jei mėgstat aštriau, galit visą dėti)
kmynų žiupsnelis
česnako 2 didesnės skiltelės
tiršto pomidorų padažo 3 šaukštai
paprikos miltelių 2 šaukšteliai
cukraus šaukštelis
garstyčių šaukštelis
miltų 2 šaukštai
sojos padažo šaukštas
penkių pipirų mišinio, lauro lapelių 2, druskos, al. aliejaus.
vandens 1200ml.
Mėsą apkepti nedideliame kiekyje aliejaus, kai parus, supjaustyti vieną skiltelę česnako, suberti pusę supjaustytų svogūnų, viską gerokai apkepti, supilti į verdantį vandenį, pridengti ir troškinti 20min., paskui sudėti morkas, lik. svogūnus, česnaką, porus, lapelius, pipirus, druską, sojos padažą, garstyčias, cukrų, paprikos miltelius, paprikas ir būtinai nepamiršti aštriojo marinuoto pipiro, dar troškinti 10min., po to sudėti agurkus, pom. padažą ir 15min. troškinti pridengus, vėliau nusisemti samtuką skysčio, praaušinti, dėti miltus, išmaišyti, kad neliktų gumuliukų ir maišant supilti į puodą, palaukti, kol užvirs gerai, paskui uždengti dangtį, išjungti ugnį, užmesti kokį storą audeklą ant viršaus ir 15min.laukti.Tuo tarpu susipjaustyti bulves kubeliais, sudėti į kiaurasamtį, nuplauti po šaltu vandeniu, nuvarvinti, dėti į įkaitintą keptuvę su aliejumi ir kepti, kol paraus, sudėti ant pop. rankšluosčio, kad nusausintų aliejų.Pilti guliašovos į lėkštę, užberti keptų bulvių, galima grietinės.
visas moteris su kovo 8 ir uzgavienemis !!
butu labiau tike tulpes , bet si karta jusu deka blynines rozytes!!
vienos su lasisa ir pomidoru ,, kitos su beikonu , suriu ir pomidoru!!
butu labiau tike tulpes , bet si karta jusu deka blynines rozytes!!
vienos su lasisa ir pomidoru ,, kitos su beikonu , suriu ir pomidoru!!
Oi koks grozis,prisidedu prie sveikinimu,daug sypsenu ir geru ideju virtuveje