Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

vaje, kiek daug skanių receptukų tongue.gif Elena, thumbup.gif
jua pas save nespėju visko į atmintinę krautį ir išbandyti tongue.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2011 03 07, 13:14)
[color=darkviolet]Bulvių kukuliai su faršu

Menkė su morkomis ir špinatais

Apelsininė vištiena



Tobula, ypač menkė good.gif ploja.gif
Kada tu spėji? Ar čia koks Tavo archyvas? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(mamairute @ 2011 03 07, 13:45)
Tobula, ypač menkė  good.gif  ploja.gif
Kada tu spėji? Ar čia koks Tavo archyvas? bigsmile.gif



Nu ne ..ne archyvas blush2.gif Čia savaitgalis tongue.gif O jei pradėsiu archyvą krauti..laiko darbui nebus lotuliukas.gif
Atsakyti
thumbup.gif kaip skaniai viskas atrodo bigsmile.gif
bulvių kukulius bandysiu bigsmile.gif
Atsakyti
Elena be nokdauno negalit,ane hihihi.gif Puiki kulinare esat user posted image


Ziurejau as ziurejau i si daikta,paemiau ir issikepiau:

Turkiskas pyragas

Borek
user posted imageuser posted image

Reikalingi produktai

Teslai:
4 stiklines(200ml) persijotu miltu
4 a.s. lydyto sviesto
1 mazas ar puse did.kiausinio
a.s.druskos
1 stikline karsto vandens

Idarui:
apie 600 gr maltos kiaulienos
apie 300 gr maltos vistienos
5 dideli pievagrybiai
pora nemazu galvuciu svogunu
prieskoniai
slakelis grietineles(riebios)

Uzpilui:
likusi grietinele is 200ml indelio
2,5 kiausinio(puse likusi nuo teslos)
3 sriub.saukstai grietines
siek tiek pieno atskiest
balti pipirai
druska

dar reikes krakmolo,barstyt stala kociojant tesla
ir lydytas sviesto aptept lakstams(apie 50gr)

Na ir gamybos procesas.Gali pasirodyt,kad darbo laaabai daug,bet as susisukau per 1,5 val,gal greiciau

Tesla:is nurodytu produktu minkom tesla,kol pasidaro elastinga.Galit nebert iskart 4 stikliniu miltu,o palaipsniui,nes miltai skirtingi,kiausiniai irgi,gal kazkam maziau reikes,kitam daugiau.Uzdengiam ir paliekam pusvalandziui.Tuo metu....

Idaras:abu farsus sumaisiau ir kepinau keptuvej su prieskoniais(svogunus as sumaliau su mesa,bet kita karta pjaustysiu i idara) ir pievagrybiais kol isgaravo visi skysciai.Nukeliau nuo ugnies ir sumaisiau su trupuciu grietineles,kad dregnesnis idaras butu.

Uzpilas:kiausinius,grietinele,grietine lengvai isplakiau sluotele su pipirais ir druska ir truputi praskiedziau pienu.

Tesla padalinau i 6 dalis.Imam viena gabaliuka,pasibarstom stalvirsi krakmolu ir kociojam laikrascio storumo laksta.Mazdaug apvalios formos smile.gif Kociojasi labai gerai,praktiskai neplysta,jei kokia viena maza skylute bus,ne beda smile.gif Lengvai sutepam laksta sviestu,dedam idara tokiu budu
user posted image
uzlenkiam taip ir vyniojam i desrele smile.gif
user posted image

As naudojau nediduke(20x20) kvadratine forma(graziau butu apvali),patiesiau kepimo popieriu,spirale sudedam 3 desreles su idaru,uzpilam padaziuku,kad patektu ir i tarpelius
user posted image

kepiau ant 180l mazdaug 45-50 inutes,kol graziai parudavo .Iskepta,palaikyt 15 min uzdenkta.gavosi 2 tokie pyragiukai.
Asmeniskai man,pyragas labai skanus,minkstas,su siek tiek traskia plutele,ne sausas,geras mesos ir teslos santykis.Geras dar ir tuo,kad idara galima pasireguliuot pagal savo skoni

P.S.atsiprasau uz kilometrine paklode blush2.gif Saltinis- madingas siuo metu Say7 forumas
Atsakyti
QUOTE(Evelincik @ 2011 03 07, 19:25)


Turkiskas pyragas 



nu jau cia su jumis nespesi visko isbandyt lotuliukas.gif
sita gozy reiks issisaugot 4u.gif
Mesos yra vyras gal nevalgys atbulais dantim lotuliukas.gif wub.gif
Atsakyti
Labas,

sakykit tuos kukulius su bulvemis kepti pridengtus? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Suprem @ 2011 03 07, 19:32)
Labas,

sakykit tuos kukulius su bulvemis kepti pridengtus? 4u.gif



Aha..pamiršau parašyti blush2.gif Šiaip aš beveik viską pridengiu su foliją...o pabaigoje kepimo ją nuimu 4u.gif
Atsakyti
Risotto su krevetemis ir sampinjonais

(4 porcijoms)

• 1 nedidelis svogunas
• 300 gr apvaliu ryziu
• 100 gr smulkiai tarkuoto Parmezano surio
• 250 gr kreveciu (tinka ir saldytos ir sviezios)
• 4-5 dideli sampinjonai (jei mazesni, daugiau)
• 1 stikline balto vyno
• 1 ltr zuvies sultinio
• Ziupsnis kapotu petrazoliu
• Sviesto arba aliejaus
• Puse galvutes cesnako
• Juodu pipiru

Pirma pasiruosti sultini. As paprastai naudoju is kubeliu, tiesiog uzvirinu puode 1 ltr vandens, ir istirpinu zuvies sultini. Atideti i sali.

Keptuvej (butu gerai jei naudotumet biski aukstesniais krastais) ant sviestuko pakepinti krevetes (jei saldytos, pirma atsildyti), supjaustytus sampinjonus, smulkiai kapota cesnaku ir petrazoles. Papipirinti. Viska atideti i sali.

Toj pacioj keptuvej, ant sviestuko pakepinti smulkiai pjaustyta svoguna. Sudeti i keptuve sausus ryzius ir ipilti 0.5 stiklines balto vyno (galima isipilti sau taure salto balto vyno ir paskanauti biggrin.gif ). Viska maisyti mediniu saukstu.

Kai ryziai pradeda darytis bespalviai, po truputi pilti sultini ir maisyti, maisyti. Vel pilti sultini, maisyti. Taip kol isgaruos visas sultinys. Kai jau supilsim 2 trecdalius sultinio normos, supilti likusia 0.5 stiklines vyno (galima papildyti savo taures atsargas, kad maisymo procesas neisvargintu rolleyes.gif ), sudeti krevetes, sampinjonus. Isbarstyti puse normos Parmezano surio.

Vel pilti sultini, iki ryziai bus isbrinke. As asmeniskai megstu ryzius "kad butu ka kramtyti", ne visiska kose....

Nuemus nuo ugnies palikti 10 min pastoveti, kad susigertu aromatai. Pries patiekiant lekstese apibarstyti parmezanu. As dar papuosiau rukola (nes man ji ziauriai patinka blush2.gif )

Tikrojo italiskojo Risotto esme yra apvalus ryziai (nepamenu kaip vadinasi spec rusis, bet tinka ir belekokie apvalus ryziai), Parmezanas, sultinys ir maisymo procesas, kurio metu isbrinksta ryziai. Visas procesas uztrunka apie 30 min. O i vidu galima deti ir kepta vistiena, ir grybus, ir sparagus, ir spinatus, ir kitas darzoves...

Skanaus wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Angel*ina: 07 kovo 2011 - 20:53
QUOTE(Evelincik @ 2011 03 07, 18:25)
Ziurejau as ziurejau i si daikta,paemiau ir issikepiau:
Turkiskas pyragas 


Esu ir aš kepusi šitą dalykėlį, tik man šiek tiek daugiau to skysčio kažkaip užsipylė ir dž. baziliko į jį dėjau, tai pirmiausiai jį ir nuvalgėm, nes jis skaniausias mums buvo thumbup.gif

Guliašova

kiaulienos mentės 400gr.
morkos 130gr.
saldž. paprikos 170gr.
poro 30gr.
marinuoto agurko 100gr.
svogūnai 2
bulvės 4 vidutinės
marinuoto aštraus pipiro nedid. puselė(jei mėgstat aštriau, galit visą dėti)
kmynų žiupsnelis
česnako 2 didesnės skiltelės
tiršto pomidorų padažo 3 šaukštai
paprikos miltelių 2 šaukšteliai
cukraus šaukštelis
garstyčių šaukštelis
miltų 2 šaukštai
sojos padažo šaukštas
penkių pipirų mišinio, lauro lapelių 2, druskos, al. aliejaus.
vandens 1200ml.
Mėsą apkepti nedideliame kiekyje aliejaus, kai parus, supjaustyti vieną skiltelę česnako, suberti pusę supjaustytų svogūnų, viską gerokai apkepti, supilti į verdantį vandenį, pridengti ir troškinti 20min., paskui sudėti morkas, lik. svogūnus, česnaką, porus, lapelius, pipirus, druską, sojos padažą, garstyčias, cukrų, paprikos miltelius, paprikas ir būtinai nepamiršti aštriojo marinuoto pipiro, dar troškinti 10min., po to sudėti agurkus, pom. padažą ir 15min. troškinti pridengus, vėliau nusisemti samtuką skysčio, praaušinti, dėti miltus, išmaišyti, kad neliktų gumuliukų ir maišant supilti į puodą, palaukti, kol užvirs gerai, paskui uždengti dangtį, išjungti ugnį, užmesti kokį storą audeklą ant viršaus ir 15min.laukti.Tuo tarpu susipjaustyti bulves kubeliais, sudėti į kiaurasamtį, nuplauti po šaltu vandeniu, nuvarvinti, dėti į įkaitintą keptuvę su aliejumi ir kepti, kol paraus, sudėti ant pop. rankšluosčio, kad nusausintų aliejų.Pilti guliašovos į lėkštę, užberti keptų bulvių, galima grietinės.
user posted image
Atsakyti
visas moteris su kovo 8 ir uzgavienemis 4u.gif 4u.gif !!
butu labiau tike tulpes , bet si karta jusu deka blynines rozytes!!
vienos su lasisa ir pomidoru ,, kitos su beikonu , suriu ir pomidoru!!

user posted image

user posted image
Atsakyti
Oi koks grozis,prisidedu prie sveikinimu,daug sypsenu ir geru ideju virtuveje
Atsakyti