Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

QUOTE(Rastika @ 2011 03 06, 22:48)
noriu išbandyti Evelincik Chinkali, bet nzn kas yra chmeli-suneli ?

chmeli suneli tai prieskoniai,tikrai nera butini 4u.gif priduoda toki kaukazietiska akcenta.
Atsakyti
QUOTE(Rastika @ 2011 03 06, 21:48)
noriu išbandyti Evelincik Chinkali, bet nzn kas yra chmeli-suneli ?


http://www.prieskoni...e...t&Itemid=33
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 03 06, 22:59)

o pardfuotuvėje yra pirkti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rastika @ 2011 03 07, 08:51)
o pardfuotuvėje yra pirkti? g.gif


Specializuotuose yra 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 03 07, 11:28)
Specializuotuose yra  4u.gif

man labai sita patinka, visko visko yra...negaliu ramiai praeiti blush2.gif blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Rastika @ 2011 03 07, 09:51)
o pardfuotuvėje yra pirkti? g.gif

yra,tik ,kad dabar prisiminciau kurioj pirkau,manau,kad maximoj g.gif
va tokius turiu
user posted image
Atsakyti
Labas rytas
Tuos prieskonius esu turejus nuo vaikystes . Nepasakyčiau ,kad jie man patinka . O pasižiurejus į ju sudeti galima susimaišyti pačioms http://www.delona.lt...uneli-100g.html
Atsakyti
Bulviniai blynai su baravykais

Man atrodo baravykų pernai prisirinko visi hihihi.gif

Ištraukiau savo šaldytus rolleyes.gif

Kepsime bulvinius blynus 4u.gif


Mano receptas bulvinių blynų labai paprastas: bulvės ir svogūnas,druska.
Sutarkuojame bulvės kartu su svogūnais,išpilame viską į kiaurasamtį kad skysčio ko mažiau būtų,dedame druskos pagal skonį ir išmaišome.

Baravykus supjaustome per pusę.

Gerai įkaitiname keptuvę,
Dedame baravykus,apkepiname iš vienos pusės,apverčiame ir uždengiame grybus bulvių tarkiais.Kepame blynus.
pateikiame su grietinę.


user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Elena, seile tiesiog varva bigsmile.gif šaunuolė 4u.gif
Atsakyti
4u.gif didelis dėkui Ulei 4u.gif ir jos batonui pradedančiojom thumbup.gif
tik iškepus pamačiau,kad nepadariau įpjovimų,bet nebėda,kitu kartu bus,nes jis bus kartojamas dažnai thumbup.gif
user posted image
user posted image
Atsakyti
[quote=Evelincik,ačiū už ats.
ELENA super mintis taip blynus išsikepti tongue.gif thumbup.gif
Atsakyti
Bulvių kukuliai su faršu

Produktai:

bulvės
faršas
prieskoniai,druska
miltai

Faršą pasirenkame pagal skonį ir piniginę.

Aš pirkau gabaliuką jautienos kumpio ir kiaulienos šoninės (nelabai riebios) gabaliuką.
Mėsą sumalame.Įtarkuojame svogūną, įmušame kiaušinį, dedame druskos,pipirų pagal skonį ir gerai išmaišome.
Bulvės nulupame ir sutarkuojame su burokinę tarką.Nuspaudžiame gerai,dedame biški miltų,džiovintų prieskoninių žolėlių,druskos ir išmaišome.
Iš mėsos faršo formuojame kukulius,dedame į bulvių tarkius,apvoliojome ir gerai rankomis apspaudžiame,kad bulvės stipriai laikytųsi.
Kepti galima keptuvėje.Formą galima pasidaryti kaip kotletu.
Aš kepiau orkaitėje 200 l/t maždaug 40 min.
Valgome su grietine.

user posted image

user posted image

user posted image

Menkė su morkomis ir špinatais

Produktai:

Menkės filė
Prieskoniai žuviai,druska
Morkos,špinatai
Grietinėlė
Mažas svogūnas
Sviesto gabaliukas
Citrinos sulčių


Žuvį supjaustome norimo dydžio gabaliukais,apibarstome prieskoniais,druska,išspaudžiame citrinos sulčių ir paliekame pasimarinavimui.
Morkas sutarkuojame.
Troškintuve išlydome sviestą,dedame smulkintą svogūną,morkas ir apkepiname.
Špinatus jei švieži supjaustome,jei šaldyti tiesiog dedame į morkas.
Paskaniname druska,pipirais ir troškiname kol suminkštės morkos.
Pabaigoje įpilame grietinėles.
Žuvį apkepiname keptuvėje iš abiejų pusių.
Pateikiame su morkomis.

user posted image

user posted image


Apelsininė vištiena

Produktai:

vištienos krūtinėlė
150 ml apelsinų sulčių
10 ml likerio Kuantro
1 arbat.šaukštelis krakmolo
ryžiai

Vištieną išplauname,nusausiname.
Filę gražiai su aštriu peiliu įpjauname.
Apibarstome su druska ir apelsininiais pipirais.
Keptuvę labai gerai įkaitiname,dedame vištieną ir kepame iš abiejų pusių.
Į kitą keptuvę įpilame apelsinų sultys ir dedame iškeptą vištieną.
Krakmolą gerai išmaišome su likeriu ir įpilame į keptuvę.
Troškiname vištieną iš abiejų pusių maždaug po 3 minutes.
Pateikiame su ryžiai,į lėkštę įdedame padažo.

user posted image

user posted image

Atsakyti