Labas rytas Tuos prieskonius esu turejus nuo vaikystes . Nepasakyčiau ,kad jie man patinka . O pasižiurejus į ju sudeti galima susimaišyti pačioms http://www.delona.lt...uneli-100g.html
Mano receptas bulvinių blynų labai paprastas: bulvės ir svogūnas,druska. Sutarkuojame bulvės kartu su svogūnais,išpilame viską į kiaurasamtį kad skysčio ko mažiau būtų,dedame druskos pagal skonį ir išmaišome.
Baravykus supjaustome per pusę.
Gerai įkaitiname keptuvę, Dedame baravykus,apkepiname iš vienos pusės,apverčiame ir uždengiame grybus bulvių tarkiais.Kepame blynus. pateikiame su grietinę.
Gerumo neįmanoma atiduoti, nes jis visada sugrįžta...
Aš pirkau gabaliuką jautienos kumpio ir kiaulienos šoninės (nelabai riebios) gabaliuką. Mėsą sumalame.Įtarkuojame svogūną, įmušame kiaušinį, dedame druskos,pipirų pagal skonį ir gerai išmaišome. Bulvės nulupame ir sutarkuojame su burokinę tarką.Nuspaudžiame gerai,dedame biški miltų,džiovintų prieskoninių žolėlių,druskos ir išmaišome. Iš mėsos faršo formuojame kukulius,dedame į bulvių tarkius,apvoliojome ir gerai rankomis apspaudžiame,kad bulvės stipriai laikytųsi. Kepti galima keptuvėje.Formą galima pasidaryti kaip kotletu. Aš kepiau orkaitėje 200 l/t maždaug 40 min. Valgome su grietine.
Žuvį supjaustome norimo dydžio gabaliukais,apibarstome prieskoniais,druska,išspaudžiame citrinos sulčių ir paliekame pasimarinavimui. Morkas sutarkuojame. Troškintuve išlydome sviestą,dedame smulkintą svogūną,morkas ir apkepiname. Špinatus jei švieži supjaustome,jei šaldyti tiesiog dedame į morkas. Paskaniname druska,pipirais ir troškiname kol suminkštės morkos. Pabaigoje įpilame grietinėles. Žuvį apkepiname keptuvėje iš abiejų pusių. Pateikiame su morkomis.
Apelsininė vištiena
Produktai:
vištienos krūtinėlė 150 ml apelsinų sulčių 10 ml likerio Kuantro 1 arbat.šaukštelis krakmolo ryžiai
Vištieną išplauname,nusausiname. Filę gražiai su aštriu peiliu įpjauname. Apibarstome su druska ir apelsininiais pipirais. Keptuvę labai gerai įkaitiname,dedame vištieną ir kepame iš abiejų pusių. Į kitą keptuvę įpilame apelsinų sultys ir dedame iškeptą vištieną. Krakmolą gerai išmaišome su likeriu ir įpilame į keptuvę. Troškiname vištieną iš abiejų pusių maždaug po 3 minutes. Pateikiame su ryžiai,į lėkštę įdedame padažo.
Gerumo neįmanoma atiduoti, nes jis visada sugrįžta...