Bulvės pagal Ariną.
Apie šias bulves senai girdėjau, bet va vakar radau priminimą žmonių žurnale, Arina jas ruošė.
Reikės:
bulvių
alyvuogių aliejaus
rozmarino šakelių
druskos
pipirų
Nuskusti ir švariai nuplauti bulves, sudėti į puodą, užpilti vandeniu ir pasūdyti, virti IKI užvirimo. Tuomet nupilti vandenį. Kepimo skardą patepti aliejumi ir sustatyti gražiai bulves, pabarstyti druska , pipirais, apdėti rozmarino šakelėmis ir apšlakstyti gausiai aliejumi. Kepti apie 20 min.
Skanaus!!!
Skaičiau ir aš ,,Žmonėse" apie tas bulves. Ule,kaip jos tau??? Su kuo valgėte-kaip garnyrą ar kaip pagrindinį patiekalą? Ačiū
QUOTE(Mil@na @ 2011 03 05, 11:16)
Skaičiau ir aš ,,Žmonėse" apie tas bulves. Ule,kaip jos tau??? Su kuo valgėte-kaip garnyrą ar kaip pagrindinį patiekalą? Ačiū
liuks!!! traski plutele tokia o viduj svelnios,sukrite,kaip bulviu piure kokia
valgem su morku salotom
http://skanusgyvenim...-dz-slyvom.html
ir keptom blauzdelem,nu skanu laaabai
As panasiai darau bulves . Keptos bulvytes su rozmarinu nerealiai skanu
o aš šiandien pusryčiams kepiau Keilos omletą, nu super gavosi, sunku ir patikėti kad tik kiaušiniai ir pienas, o maip sodu buvo ačiū už receptuką, gaila, kad fotiko baterijos nusėdusios, nes gavosi tikrai toks kaip paveiksliuke
Vištienos lazdelės grietinės-sviesto padaže
Reikės:
Vištienos filė ( aš naudojau 400 g )
Maltų džiūvėsėlių
1 kiaušinio
Druskos ,pipirų, petražolių
Padažui : gabaliuko sviesto ir kelių šaukštų grietinės.
Vištienos filė supjaustyti gabaliukais , pabarstyti prieskoniais. Užpaniruoti (džiuvėsėliai ,kiaušinis , džiūvėsėliai) ir apkepti kol gražiai parus. Padažui reikia ištirpinti sviestą ir įdėti porą šaukštų grietinės. Paskaninti padažą ,druska ,pipirais ir petražolėmis.
Reikės:
Vištienos filė ( aš naudojau 400 g )
Maltų džiūvėsėlių
1 kiaušinio
Druskos ,pipirų, petražolių
Padažui : gabaliuko sviesto ir kelių šaukštų grietinės.
Vištienos filė supjaustyti gabaliukais , pabarstyti prieskoniais. Užpaniruoti (džiuvėsėliai ,kiaušinis , džiūvėsėliai) ir apkepti kol gražiai parus. Padažui reikia ištirpinti sviestą ir įdėti porą šaukštų grietinės. Paskaninti padažą ,druska ,pipirais ir petražolėmis.
Apkepas
6-7 mazos bulves
250 maltos mesos
2 svogūnai
2 kiaušiniai
3saukst. grietines
surio 50g
druskos
pipirų
pomidora
Išvirti bulves , ipilti pieno ir padaryti bulviu kose.
Svogunus , morka ir malta mesa pakepinti keptuvei ideti druskos .
sviestu istepame skarda , dedame sluoksniais bulves -malta mesa su svogunai ir morkos.
Kiausiunius ismaisome su grietine iberiam druskos ir pipiru ir uzpilam ta patiekala ant viraus dar sutarkuojam surio. Pomidora supjaustom ir dedam ant virsau
Kepinti apie 30 min. 200C
SKANAUS!!!
6-7 mazos bulves
250 maltos mesos
2 svogūnai
2 kiaušiniai
3saukst. grietines
surio 50g
druskos
pipirų
pomidora
Išvirti bulves , ipilti pieno ir padaryti bulviu kose.
Svogunus , morka ir malta mesa pakepinti keptuvei ideti druskos .
sviestu istepame skarda , dedame sluoksniais bulves -malta mesa su svogunai ir morkos.
Kiausiunius ismaisome su grietine iberiam druskos ir pipiru ir uzpilam ta patiekala ant viraus dar sutarkuojam surio. Pomidora supjaustom ir dedam ant virsau
Kepinti apie 30 min. 200C
SKANAUS!!!
QUOTE(*Keila* @ 2011 03 03, 11:49)
Sveikos
Atnesu darzelio laiku prisiminima
Vaikystes omletas
Produktai:
10 kiaušinių
0,5 ltr. pieno
druska
Eiga: Kiaušinius išplakti, pagardinti druska, supilti pieną ir dar kartą suplakti. Kepimo skardą (mano buvo 20 cm x 20 cm) iškloti kepimo popieriumi arba ištepti aliejumi, supilti kiaušinių masę ir dėti į įkaitintą orkaitę. Kepti 180 - 200 laipsnių, 30 - 35 min.
Skanaus
P.s. Aš kepiau el. orkaitėj, režimas (kepimas iš viršaus ir apačios), pirma pakopa, 200 laipsnių, 35 min.
Atnesu darzelio laiku prisiminima
Vaikystes omletas
Produktai:
10 kiaušinių
0,5 ltr. pieno
druska
Eiga: Kiaušinius išplakti, pagardinti druska, supilti pieną ir dar kartą suplakti. Kepimo skardą (mano buvo 20 cm x 20 cm) iškloti kepimo popieriumi arba ištepti aliejumi, supilti kiaušinių masę ir dėti į įkaitintą orkaitę. Kepti 180 - 200 laipsnių, 30 - 35 min.
Skanaus
P.s. Aš kepiau el. orkaitėj, režimas (kepimas iš viršaus ir apačios), pirma pakopa, 200 laipsnių, 35 min.
Keila aciu labai,jis puikus
stai ir mano
http://skanusgyvenim...iu-omletas.html
aš irgi dariau omletą. Šeimyna sakė labai skanu.
Jei kas būtų anksčiau sakęs, kad kepsiu omletą iš 10 kiaušinių ir pusės litro pieno, tai nė už ką nebūč patikėjus, o dabar kaip matau, kad po kelių metų ta porcija urės būt dviguba, nes šio kiekio tik tik užteko
Jei kas būtų anksčiau sakęs, kad kepsiu omletą iš 10 kiaušinių ir pusės litro pieno, tai nė už ką nebūč patikėjus, o dabar kaip matau, kad po kelių metų ta porcija urės būt dviguba, nes šio kiekio tik tik užteko
QUOTE(Evelincik @ 2011 03 01, 20:06)
Chinkaliai
Gaminau juos-nerealiai skanūs ir labai sotūs Pasikviečiau mamą-vos 3 suvalgė,sakė kiek tu čia į vieną sudėjai mėsos MB tai gyrė ir gyrė-prašė greitu laiku vėl gaminti
Evelincik-ačiū už gerą idėją pietums
Čia nuotraukytės prieš ir po virimo:
O vakar pusryčiams gaminau omletą-tiesiog tirpsta burnoje Tik aš kepiau keptuvėje ir mažesnį kiekį-gavosi kuo puikiausiai Ačiū *Keila*
QUOTE(Rastika @ 2011 03 05, 13:40)
o aš šiandien pusryčiams kepiau Keilos omletą, nu super gavosi, sunku ir patikėti kad tik kiaušiniai ir pienas, o maip sodu buvo ačiū už receptuką, gaila, kad fotiko baterijos nusėdusios, nes gavosi tikrai toks kaip paveiksliuke
Malonu, kad patiko
QUOTE(Ulė @ 2011 03 06, 09:02)
Keila aciu labai,jis puikus
stai ir mano
stai ir mano
Fainuolis koks
QUOTE(keistuole @ 2011 03 06, 09:42)
aš irgi dariau omletą. Šeimyna sakė labai skanu.
Jei kas būtų anksčiau sakęs, kad kepsiu omletą iš 10 kiaušinių ir pusės litro pieno, tai nė už ką nebūč patikėjus, o dabar kaip matau, kad po kelių metų ta porcija urės būt dviguba, nes šio kiekio tik tik užteko
Jei kas būtų anksčiau sakęs, kad kepsiu omletą iš 10 kiaušinių ir pusės litro pieno, tai nė už ką nebūč patikėjus, o dabar kaip matau, kad po kelių metų ta porcija urės būt dviguba, nes šio kiekio tik tik užteko
Paziurejus, kiek pas jus yra valganciuju, tai taip reikes dvigubinti porcija
QUOTE(Moske @ 2011 03 06, 10:08)
O vakar pusryčiams gaminau omletą-tiesiog tirpsta burnoje Tik aš kepiau keptuvėje ir mažesnį kiekį-gavosi kuo puikiausiai Ačiū *Keila*
O as noriu padekoti Srovei uz pyragelius su desrelem. Jie nuostabus
labas rytas..... vis ziurejau ziurejau i tooooki grozi armonika is sprandines, kol galiausiai vakar viska susipirkom, uzsikvietem draugu, ir valgem ja..... vaizgas, kvapas, skonis- NEREALUS!!!!! buvo labai labai skanu, net nesitikejo, seniai kazka tokio buvom ragave.... aciu dideliausias uz tikrai saknu patiekala.... taip , kad tikrai jis dar bus kartojamas!!!