Virtų bulvių rageliai su mėsa
virtų grūstų šaltų bulvių 600gr.
2 kiaušiniai
70gr. krakmolo
120gr. miltų
druskos
voliojimui džiuvėsėlių
Įdarui:
virtos mėsos~300 gr.
sviesto 20gr.
svogūnas
Padažui:
sviesto 20gr.
grietinėlės 100gr.
grietinės tirštos šaukštas
druskos, pipirų
Vieną kiaušinį susiplakti aptepimui, kitą dėti prie visų išvardintų ingriedijentų ir užminkyti minkštą tešlą.Įdarui virtą mėsą susmulkinti (aš turėjau virtos avienos, tai ją ir dėjau), galima sumalti, jei norite, svogūną pakepti ant sviesto, sudėti mėsą ir šiek tiek pakepinti.Imti tešlos gabaliuką, padaryti pailgą blynelį, uždėti įdaro ir tiesiog suvynioti ant lentutės, kraštą užspaudžiant pirštais.Kadangi man patogiau aptepinėti šėpėtėliu juos, o ne kilnoti į plakinį, nes mažiau deformuojasi, tai aš taip ir padariau, viršų aptepiau plakiniu, pabarsčiau džiuvėsėlių, lengvai paverčiau ant lentutės, kur papilti džiuvėsiai ir lengvai pirmyn, atgal suvoliojau, truputį sulenkiau ir dėjau į kiek įkaitintą aliejų, kurio pyliau į keptuvę šiek tiek daugiau, nei padengtas dugnas.Kepiau ant nedid. karščio, kol gražiai parudavo.Padažui sviestą su grietinėle užvirti, paskui dėti grietinę, maišant užvirinti, įdėti druskos, pipirų.
Jeigu kam neaiški eiga, tai galima čia pamatyti daugiau.
http://srovesblogspotcom.blogspot.com/
Uoga 83, čia kaip kokius tuos pyragėlius darysi, jei dideli bus kokie 7-8, jei mažiukai gal koki ir 12 būti
Papildyta:
QUOTE(Evelinčikas @ 2011 03 04, 18:16)
O greitus blynelius išbandžiauir aš dabar vat staigiai tai naudojau parmezana tai jis ganaper daug jaučiasi . Lauksim vyro respekto . Beje skanesni karšti jie man .
Parmezanas geras sūris
užtai ir jaučiasi, kad yra, bet šiaip tai tikrai nuo sūrio daug priklauso, kiekviena kartą su kitokiu, kitokie ir gaunasi tikrai, išbandžiau.