Radau, kas ten do placki kai isbandysiu, butinai pasirodysiu, nes tikrai neeilinis patiekalas
QUOTE(Srove @ 2011 03 03, 11:44)
Tai, kad jie išsipučia labai, kai kepa , todėl ir stori atrodo, tešla minkšta tokia gaunasi, sūrį kai tarkuojat, stenkitės tarkuoti trumpesnėmis juostelėmis, lengviau paskui daryti, nesimakaluoja tas sūris, neužmirškit uždengti dangčio aukštesnio, kad blynai turėtų kur pūstis.
vistiek nesupratau tai vienam payragėliui reikalingi du blyneliai, tarp jų dedi įdarą, užspaudi ir kepi?
Vištienos kotletukai
500 gr.vištienos faršo (faršui ėmiau krūtinelės)
1 svogūnas
2 riekės baltos duonos
Krapų/ petražolių
Druskos/pipirų pagal skonį
2 kiaušiniai (trynius atskirti nuo baltymų)
aliejaus kepimui
Svogūną stambiai supjaustyti. Duoną pamirkyti piene ir nuspausti. Duoną, svogūną ir žalumynus su blenderio pagalba sutrinti į vientisą masę.
Viską sudėti į faršą, įdėti druskos pagal skonį, pipirų, trynius.
Maišyti iki vientisos masės.
Baltymus išplakti,ir dalimis atsargiai sumaišyti su faršu.
Imame faršo gabaliuką ir formuojame kotletus.
Kepame gerai įkaitintoje keptuvėje arba orkaitėje.
Garnyras: virti makaronai.
Padažas: pievagrybiai ir svogūnai apkepiname,dedame druskos,pipirų ir grietinės.
500 gr.vištienos faršo (faršui ėmiau krūtinelės)
1 svogūnas
2 riekės baltos duonos
Krapų/ petražolių
Druskos/pipirų pagal skonį
2 kiaušiniai (trynius atskirti nuo baltymų)
aliejaus kepimui
Svogūną stambiai supjaustyti. Duoną pamirkyti piene ir nuspausti. Duoną, svogūną ir žalumynus su blenderio pagalba sutrinti į vientisą masę.
Viską sudėti į faršą, įdėti druskos pagal skonį, pipirų, trynius.
Maišyti iki vientisos masės.
Baltymus išplakti,ir dalimis atsargiai sumaišyti su faršu.
Imame faršo gabaliuką ir formuojame kotletus.
Kepame gerai įkaitintoje keptuvėje arba orkaitėje.
Garnyras: virti makaronai.
Padažas: pievagrybiai ir svogūnai apkepiname,dedame druskos,pipirų ir grietinės.
QUOTE(S.N.A.S @ 2011 03 03, 15:12)
vistiek nesupratau tai vienam payragėliui reikalingi du blyneliai, tarp jų dedi įdarą, užspaudi ir kepi?
as tai kepiau taip:emiau kupina v.sauksta teslos,ant miltuoto stalo pirstais darydavau ale blynelius,dejau idara ir virsuj uzspausdavau,priplodavau kad plokstesni butu
QUOTE(Oxys @ 2011 03 03, 11:31)
Ir man. Labai skaniai atrodo. Jau žinau kas bus pusryčiams šeštadienį.
Pagalvojau, gal galima būtų kokių šaldytų daržovių pridėti
Pagalvojau, gal galima būtų kokių šaldytų daržovių pridėti
Aisku, kad galima prideti saldytu darzoviu, dar kokios desrytes.
QUOTE(GITALE @ 2011 03 03, 11:43)
ATsimenu ir as ,kaime pas mociute peciuj kepdavo ir vadindavo ji "pautiene" is pradziu galvojau kol neperskaiciau kad pas jus cia koks sviestas, toks tobulas gavos
Sakai "pautiene" lb geras pavadinimas.
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 03 03, 14:04)
Radau, kas ten do placki kai isbandysiu, butinai pasirodysiu, nes tikrai neeilinis patiekalas
Dafai, dafai tik greičiau
MB sakė, kad jei tai tas patiekalas, tai gerai bedančiams viduje kažkoks skystumynas
QUOTE(S.N.A.S @ 2011 03 03, 15:12)
vistiek nesupratau tai vienam payragėliui reikalingi du blyneliai, tarp jų dedi įdarą, užspaudi ir kepi?
Galima ir taip, koks skirtumas, kaip juos daryti, kaip patogiau jums, aš tai pasidarau vieną didelį blyną, kad net nutysta per rankos kraštus ant vienos pusės dedu įdarą, kitą pusę užverčiu ir užspaudau kraštus
QUOTE(Srove @ 2011 03 03, 16:04)
Dafai, dafai tik greičiau
MB sakė, kad jei tai tas patiekalas, tai gerai bedančiams viduje kažkoks skystumynas
Galima ir taip, koks skirtumas, kaip juos daryti, kaip patogiau jums, aš tai pasidarau vieną didelį blyną, kad net nutysta per rankos kraštus ant vienos pusės dedu įdarą, kitą pusę užverčiu ir užspaudau kraštus
MB sakė, kad jei tai tas patiekalas, tai gerai bedančiams viduje kažkoks skystumynas
Galima ir taip, koks skirtumas, kaip juos daryti, kaip patogiau jums, aš tai pasidarau vieną didelį blyną, kad net nutysta per rankos kraštus ant vienos pusės dedu įdarą, kitą pusę užverčiu ir užspaudau kraštus
Ale, kad as radau ta patiekala ne su skystu viduriu. Ten perlenktas blynas iskeptas, ir viduj ideta tokio al'a guliaso. Vadinasi vengriskas blynas. Nu siandien darysiu, bet siek tiek su pakeitimais, tai imesiu
o jezus
ir as darysiuuuuu sekmadieni nai nai nai
a jis nesukris ir man toks gausis
as cia apie omleta
ir as darysiuuuuu sekmadieni nai nai nai
a jis nesukris ir man toks gausis
as cia apie omleta
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 03 03, 15:04)
Radau, kas ten do placki kai isbandysiu, butinai pasirodysiu, nes tikrai neeilinis patiekalas
na palauksim
Na va, mes po skanios vakarienes tikrai labai skanu buvo. Bandysiu atkurt, kiek ko dejau:
Pavadinkim
Vengriski blynai kitaip
Cia kokiem 5 blynam 18 cm skersmens.
Apie 10 bulviu vidutinio dydzio.
Kiausinis,
pora saukstu miltu,
druskos,
pipiru,
svogunas.
Idarui:
400 g farso (dejau kiaulienos),
svogunas,
1 paprika,
4 pievagrybiai,
druska,
pipirai,
farso prieskoniai (is Delonos),
siek tiek vandens,
1 saukstas miltu,
3 saukstai pomidoru padazo.
Bulves sutarkuot, det kiausini ir kitus ingredientus. Kepti keptuveje (as 18 cm skersmens) blynus.
Farsa apkepint, det svogunus, pievagrybius ir kt.ingredientus, ipilti koki puse stiklines vandenuko, miltus sudeti, ir viska patroskinti.
Bandziau vadovautis stai siuo receptu
Vyrui sakiau, kad galima ir paprastai iskept blynukus ir valgyt su siuo padazu. Sake "aaaaa, bus netas"
Pavadinkim
Vengriski blynai kitaip
Cia kokiem 5 blynam 18 cm skersmens.
Apie 10 bulviu vidutinio dydzio.
Kiausinis,
pora saukstu miltu,
druskos,
pipiru,
svogunas.
Idarui:
400 g farso (dejau kiaulienos),
svogunas,
1 paprika,
4 pievagrybiai,
druska,
pipirai,
farso prieskoniai (is Delonos),
siek tiek vandens,
1 saukstas miltu,
3 saukstai pomidoru padazo.
Bulves sutarkuot, det kiausini ir kitus ingredientus. Kepti keptuveje (as 18 cm skersmens) blynus.
Farsa apkepint, det svogunus, pievagrybius ir kt.ingredientus, ipilti koki puse stiklines vandenuko, miltus sudeti, ir viska patroskinti.
Bandziau vadovautis stai siuo receptu
Vyrui sakiau, kad galima ir paprastai iskept blynukus ir valgyt su siuo padazu. Sake "aaaaa, bus netas"
QUOTE(Ulė @ 2011 03 03, 16:35)
o jezus
ir as darysiuuuuu sekmadieni nai nai nai
a jis nesukris ir man toks gausis
as cia apie omleta
ir as darysiuuuuu sekmadieni nai nai nai
a jis nesukris ir man toks gausis
as cia apie omleta
Na kiek kartu dariau, tai jis man ne karto nesukrito, koks nuotraukoj, toks ir orkaitej buna kai kepa. Tikrai gausis