Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

QUOTE(simike @ 2011 02 24, 17:37)
Būna, kad ir man nepakyla, jei per daug aliejaus įpilu į keptuvę. Aliejaus reikia labai mažai, čia kaip kepant naliesnikus  blush2.gif

Na, kai prikuriat savas receptūras tai ir nesigauna... koks dar aliejus doh.gif geri blynai, visada gaunasi, o jau Dievas mato, kokia iš manęs virėja lotuliukas.gif lengvesnio blynų recepto tikriausiai nėra...
Atsakyti
QUOTE(Srove @ 2011 03 01, 00:24)
Greiti, skanūs pyragėliai
<...> pasimiltuoti rankas, padaryti blynelius, dėti į vidų dešreles, kepti ant įk.aliejaus,

4u.gif nelabai supratau kokio kietumo ta tešla turi būti? ir kaip tiksliau lipdyt tuuos ale pončikus? man jie tokie stori atrodo, kad nesuprantu kaip tuos blynelius padaryt? blush2.gif
ačiū už ats. 4u.gif


Atsakyti
Vakar kepiau visciuka su rozmarinais:

sviesto skardos/indo istepimui,
apie 1.6kg visciuko,
1kg bulviu, jei jos dideles, tai reikia supjaustyti i kelias dalis,
2 cesnako galvos,
100ml balto vyno,
100ml vistienos sultinio,
2 stiebai rozmarinu, sulauzytu i smulkias sakeles,
6 lauro lapai,
1 citrina, supjaustyta griezineliais

1. Ikaitinti orkaite iki 160 laipsniu (su vejeliu 140 laipsniu). Skarda/inda istepti sviestu ir jame istrinti visciuka (as tai truputi sviesto istirpinau ir juo apipyliau visciuka).
2. I sviestu istepta skarda/inda deti visciuka, aplink ji sudeti bulves, sudeti perpus supjaustytas cesnako skilteles, apipilti vynu, sultiniu, ir uzdengus folija kepti apie 1val. Po 1val nuimti folija, bulves pamaisyti/apversti. Sudeti rozmarina, lauro lapus, citrinos griezinelius ir atidengus kepti 50min.
3. Temperatura padidinti iki 220 laipsniu (su vejeliu iki 200 laipsniu) ir dar kepti 30min. Po 30min isimti is orkaites, visciuka pridengti su folija ir palikti maziausiai 10min iki valgymo. Patiekiant maista galima apslakstyti skysciu, kuris yra kepimo skardoje/inde.

Skanaus!


Mano kepinio foto
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Amiala @ 2011 03 02, 18:26)
Nužiūrėjau ir aš rožes iš blynų. thumbup.gif  O su kokiu padažu darei?



Ačiū mergaitės už pagyras mano puokštei lotuliukas.gif O valgėm tiesiog su grietine 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Srove @ 2011 03 02, 21:19)
Prašom, smagu, kad pavyksta 4u.gif
Aišku gausis, drinks_cheers.gif  nu negali taip būti, kad vienai išeina, kitai ne, svarbiausia neprarasti ūpo! 4u.gif
Tai, kalbos nėra, kad skaniau, tik reiktų tą faršą apkepti su kokiais svogūniukais, daržovėm, jei mėgstat, su grybais 4u.gif

Rugiagėle, tuos blynus ir mano vyras žino, užklausiau dabar  , sakė yra valgęs, pavadinimas jų yra plecik, ar placik biggrin.gif , nežinau, tai tu nueik pas dėdę googlą paklausinėk, sakė neblogi šiaip, viršuj tarkuotos bulvės, o viduj sakė visokio jukso yra  hihihi.gif ir paprikos ir mėsos ir sūrio gal, nu žodžiu paieškok 4u.gif
Radau, Placki vadinasi, tik ten jų devynios galybės doh.gif , reikia žinoti su kuo buvo jie, turi Nerytės paklausti, ji turėtų žinoti, ten gyvena juk.

ULE, kada atostogų išeisi iš virtuvės thumbup.gif


Aciu labai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(S.N.A.S @ 2011 03 03, 02:33)
4u.gif  nelabai supratau kokio kietumo ta tešla turi būti? ir kaip tiksliau lipdyt tuuos ale pončikus? man jie tokie stori atrodo, kad nesuprantu kaip tuos blynelius padaryt? blush2.gif
ačiū už ats.  4u.gif

Tai, kad jie išsipučia labai, kai kepa , todėl ir stori atrodo, tešla minkšta tokia gaunasi, sūrį kai tarkuojat, stenkitės tarkuoti trumpesnėmis juostelėmis, lengviau paskui daryti, nesimakaluoja tas sūris, neužmirškit uždengti dangčio aukštesnio, kad blynai turėtų kur pūstis.

QUOTE(rugiagele26 @ 2011 03 03, 09:56)
Aciu labai biggrin.gif

Tai, kad nieko nepagelbėjau smile.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Atnesu darzelio laiku prisiminima

Vaikystes omletas
user posted image
Produktai:

10 kiaušinių
0,5 ltr. pieno
druska

Eiga: Kiaušinius išplakti, pagardinti druska, supilti pieną ir dar kartą suplakti. Kepimo skardą (mano buvo 20 cm x 20 cm) iškloti kepimo popieriumi arba ištepti aliejumi, supilti kiaušinių masę ir dėti į įkaitintą orkaitę. Kepti 180 - 200 laipsnių, 30 - 35 min.
Skanaus

P.s. Aš kepiau el. orkaitėj, režimas (kepimas iš viršaus ir apačios), pirma pakopa, 200 laipsnių, 35 min.
user posted image

Atsakyti
net seile nutiso bigsmile.gif o namie kiausiniu ner verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Renata N. @ 2011 03 03, 11:17)
net seile nutiso bigsmile.gif o namie kiausiniu ner verysad.gif

Ir man. Labai skaniai atrodo. Jau žinau kas bus pusryčiams šeštadienį. smile.gif
Pagalvojau, gal galima būtų kokių šaldytų daržovių pridėti g.gif

Visų receptukai tiesiog nuostabus. 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Be jūsų būtų labai skurdus patiekalai ir jaučiu vyras iš namų išmestu tokią šeimininkę hihihi.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Oxys: 03 kovo 2011 - 11:34
QUOTE(*Keila* @ 2011 03 03, 12:49)
Sveikos 4u.gif

Atnesu darzelio laiku prisiminima

Vaikystes omletas


ATsimenu ir as ,kaime pas mociute peciuj kepdavo ir vadindavo ji "pautiene" hihihi.gif is pradziu galvojau kol neperskaiciau kad pas jus cia koks sviestas, toks tobulas gavos
Atsakyti
QUOTE(GITALE @ 2011 03 03, 11:43)
ATsimenu ir as ,kaime pas mociute peciuj kepdavo ir vadindavo ji "pautiene" hihihi.gif is pradziu galvojau kol neperskaiciau kad pas jus cia koks sviestas, toks tobulas gavos


Man mociutes "pautiene" irgi labai patikdavo... o dar peciuj kepta... ech sad.gif ner jau kam tokios kept. Bet orkaitej ir as isbandysiu smile.gif
Atsakyti
mmm...skaniai atrodo
Atsakyti