Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

QUOTE(jurga r @ 2011 03 02, 09:35)
Srove aciu ,labai smagu is jusu sulaukt tokiu atsiliepimu 4u.gif

Bet būtų smagiau, jei man sakytų tu, nesijausčiau tokia stipriai pagyvenusi hihihi.gif

QUOTE(Liutuke! @ 2011 03 02, 11:33)
Viriau Sroves (atrodo) durniukus su perlinem kruopom ir bulviu tarkiais. Tai vyras valge ir burbuliavo, o mes su dukryte kapojom issijuose  lotuliukas.gif  O jau juokas man paeme, sakiau kad dar darysiu, tai svelniai pasake, kad gal nereikia  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif


Oh, tie vyrai doh.gif lotuliukas.gif , jiems tik lašinių, kumpio, voblos ir arielkos lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif O čia matai kruopų pridėjo hihihi.gif
Atsakyti
Šiupininė sriuba arba "solianka"

user posted image

250 gr. kiaulienos
250 gr. vištienos
150 gr. rūkytos raumeningos dešros
100 gr. šlapios dešros
4 marinuoti agurkai
20 alyvuogių be kauliukų
2 maži svogūnai arba 1 didelis
1 valgomasis šaukštas pomidorų pastos
vanduo, aliejus, prieskoniai
citrina


Kiaulieną ir vištieną sudėti į puodą ir užpilti vandeniu. Virti apie 1.5 val. Susmulkinti kubeliais dešrą, sutarkuoti agurkus, smulkiai supjaustyti svogūnus, per pusę perpjauti alyvuoges. Apkepinti šlakelyje aliejaus svogūnus, dėti dešrą, pomidorų pastą, viską gerai pakepinti, dėti agurkus, gerai būtų apie 0.5 stiklinės agurkų marinato. Suberkite alyvuoges, druską, pipirus ir troškinkite apie 30 min.

user posted image


Iš sultinio išimti vištieną ir kiaulieną, atvėsinti ir suplėšyti smukiai. Berti atgal į puodą.
Visą keptuvės turinį taip pat berti į puodą, pavirti dar apie 10 min, ir patiekti.
Citrinos grežinėlis lėkštėje būtinas!!!

user posted image
Atsakyti
Merginos padekit... nu vyras mane uzkniso jau, sako Lenkijoj yra toks patiekalas, aisku pats nevalges, tik zino kaip papasakot doh.gif ir nori tokiu blynu: zaliu bulviu blynai, o viduj ne mesa, o kazko, kaip darzoviu prideta. Nu toks kazkoks apibudinimas doh.gif gal kam teko lenkijoj valgyt. Net pavadinimo nezino...
Atsakyti
QUOTE(Mil@na @ 2011 03 01, 21:52)
O koks dar sūris tiktų?



Galima deti bet koki kitoki, svarbiausia, kad butu kietas.
Atsakyti
QUOTE(Srove @ 2011 03 01, 23:33)
Reiškias pavyko, o tai gerai 4u.gif



Pavyko mirksiukas.gif biski nesusitarem pradzioj,sakau pyrageliui "davai vyniokis" tas sako" schmoll.gif " o idaras sake"tuoj isvis pabegsiu,kol cia barates tongue.gif " tai todel jiem kazkokie nevientisi virsuij
QUOTE(Liutuke! @ 2011 03 02, 11:33)
o galima butu sio skanesto receptely  ax.gif ?

Nu gi va gi,pries 3 psl Srove dejo mirksiukas.gif

QUOTE(Ulė @ 2011 03 02, 12:31)
Šiupininė sriuba arba "solianka"


Sriubu sriuba wub.gif tikrai,be citrinkos niekaip
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 03 02, 12:41)
Merginos padekit... nu vyras mane uzkniso jau, sako Lenkijoj yra toks patiekalas, aisku pats nevalges, tik zino kaip papasakot  doh.gif ir nori tokiu blynu: zaliu bulviu blynai, o viduj ne mesa, o kazko, kaip darzoviu prideta. Nu toks kazkoks apibudinimas  doh.gif gal kam teko lenkijoj valgyt. Net pavadinimo nezino...

Aprasymas man labai primena vadinamuosius "Kedainiu blynus". Cia viskas labai aiskiai parodyta, kaip gaminti. O idara galima deti ne tik mesos, bet koki tik norit
http://www.patiekalu...edainiu-blynai/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Egluotė: 02 kovo 2011 - 13:30
QUOTE(Srove @ 2011 03 01, 00:24)


Greiti, skanūs pyragėliai


user posted image
user posted image

Nesigavo verysad.gif schmoll.gif

Gavosi kieti, degė sūris. Pyliau ne kefyrą, be pasukas. Gal todėl. Nekokia iš manęs šiandien kulinarė.
Atsakyti
Rožės iš blynų

Nepamiršot kad greitai Užgavenės?Kepam blynus ir dalinamės receptais 4u.gif

Lietinių blynų receptą kiekviena šeimininkė turi savo.Tad ir kepam savo lietinius 4u.gif

Labai skanus lietiniai pagal šį receptą lietiniai

O galima paprastai:


4 kiaušiniai
1,5 puodelio pieno (gali prireikti ir daugiau)
1,5puodelio miltų
žiupsnelis druskos
2 šaukštai ištirpinto sviesto


Kiaušinius išplakame su pienu,supilame sviestą, sudedame miltus, druską ir gerai išplakame.
Miltus aš persijoju.
Tešlą paliekame pastovėti nors pusvalandį.
Kepame blynus gerai įkaitintoje keptuvėje ir abiejų pusių.

Įdarui reiks kumpio arba daktariškos dešros ir sūrio.
Dešrą supjaustome labai plonai o sūrį sutarkuojame.
Imame blyną ir iš abiejų pusių jį užlenkiame.
Vienoje pusėje dedame tarkuotą sūrį,ant viršaus išdėliojame dešrą kad krašteliai jos matytųsi,uždengiame blyną ir susukame kaip rožę.
Manau paveiksliuke geriau matosi kaip tai darome.
Kepimo indą ištepame su sviestu,sustame rožės ir dedame į orkaitę 200 l/t maždaug 15 minučių,kol sūris išsilydys.

Skanaus 4u.gif

user posted image

user posted image

user posted image




Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elena: 02 kovo 2011 - 15:16
QUOTE(Agrefa @ 2011 03 02, 15:15)
Nesigavo  verysad.gif  schmoll.gif

Gavosi kieti, degė sūris. Pyliau ne kefyrą, be pasukas. Gal todėl. Nekokia iš manęs šiandien kulinarė.


Jai gavosi kieti, reiškia miltų padauginta, pasukos skystesnės, automatiškai daugiau miltų nori, blynus reikia miltuotom rankom daryti, jei krašte esantis sūris bus padengtas miltais, jis nedegs, aišku ir temperatūra turi būti ne per aukšta, tai tiek, gaila, kad nesigavo, aš siandien dar ir su grybais su svogūnais kepiau, nu viskas kuo puikiausiai gaunasi unsure.gif

Elena-kokios gražios rožytės!
Atsakyti
Elena super thumbup.gif

Kukuliai medaus- gastyčių padaže

Jie puikūs, mikšti, pūrus su labai aromatingu, švelniu gomuriui padažu.

user posted image

0.5 kg. maltos jautienos, galima ir kiaulieną
2 riekelės batono
pieno joms išmirkyti
kiaušinis
svogūnas
kelios skiltelės česnako
druska, pipirai

Batono riekeles užmerkti piene, susmulkinti svogūną ir česnaką. Į mėsą maišyti kiaušinį, batoną vos nusunktą ir svogųną su česnaku, druską, pipirus ir viską gerai išminkyti.
Formuoti nedidelius kukulius, apvolioti juos miltuose ir apkepti keptuvėje ant aliejaus iš abiejų pusių.

Padažas:

400 ml.vandens
2 šaukštai angliškų grūdėtų garstyčių
1 šaukštas medaus
1.5 kubelio bet kokio sultinio.
2 šaukštai miltų
kelios skiltelės česnako

Karštame vandenyje ištirpinti kubelius sultinio,įmaišyti garstyčias, medų ir česnaką.Į kitą dubenelį suberti miltus ir po truputėlį maišant pilti padažą, kad neliktų gumulėlių.
Į gilią keptuvę sudėti kukulius ir užpilti padažu. Maišant kepti ant nedidelės ugnies 5-7 min.
Uždengti ir leisti pastovėti dar 10 min.

Skanaus!!!

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ulė: 02 kovo 2011 - 15:34
QUOTE(Elena @ 2011 03 02, 16:07)
Rožės iš blynų



kaip toki grozi galima valgyt?
Aciu,Elena, uz nuostabias idejas 4u.gif
Atsakyti
Elena jus su savo sugebejimais turetumet buti visoms moterims pavizdys, ta pati galiu priskirti ir Srovei su Ula, bei (Sonatinai su Nerybe kurios cia beveik nesilanko), jus mano favorines, daug ka bandau is jusu receptuku, tik paciai dar geda blush2.gif tiesa jauciu greitu laiku ir aguoneles blogas taps favoritas, jau kaikas isbandyta smile.gif dekui mergaites, kad jus esat ir kad taip nuosirdziai dalinates receptukais su mumis, nes jie tikrai labai gelbsti 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti