ČenakaiVienas mėgstamiausių mano patiekalų.
5 indeliams reikės:
5 nedidelės morkos
6 bulvės
viena cukinija
3 saliero sriebai
3 svogūnai
4 galvutės česnako
700 gr. kiaulienos (naudojau mentę)
skardinė pupelių pomidorų padaže
geltona paprika
druska, pipirai, cukrus, petražolės
Indelius ištepti aliejumi. Supjaustyti smulkiai kiaulieną, pabarstyti druska, pipirais, raudonos paprikos milteliais. Dėti į indelio dugną. Ant mėsos dedu pjaustytus žiedais svogūnus, tuomet kubeliais pjaustytos bulvės, grežinėliais morkos, salierai, kubeliais paprika, cukinijos, kapotas česnakas ir pupelės, aplieti nuo pupelių pomidorų padažu, pagardinti druska, pipirais, šiek tiek cukraus ir pabarstyti pertažolėmis. Užpilti daržoves dar 100 ml. vandens.
Dėti uždengtus indelius į įkaitintą 200 laipsnių orkaitę ir kepti apie 70 min.
Skanaus!!!