ZEMAICIU BLYNAI(gamino mano MB )
receptukas elementariausias
http://www.mamosrece...u-blynai-1.html
tik mes dejome ne farsa,o virta ir mesmale permalta mesyte,kuria pakepinom keptuveje su prieskoniais ir svogunu
MAJONEZE TROSKINTA JUROS LYDEKA
zuvi supjausciau gabaliukais,padruskinau,ispaudziau siek tiek citrinos,pabarsciau baltais pipirais ir zuvies prieskoniais.I puodo dugna suberiau pjaustytus svogunus ir tarkuotas morkas,viska aptepiau majonezu,sudejau zuvi ir taip sluoksniavau,man gavosi trys sluoksniai,uzdengiau ir ant silpnos ugnies troskinau 20min.Nuotrauka nekokybiska,bet buvo labai skanu,sia zuvi gaminu daznai,tai vienas is megstamiausiu mano receptuku.
BLYNAI
suplakiau du kiausinius su cukrum(pagal skoni)as dedu kokius 5 saukstus,ipyliau pieno(mazdaug 400g),pora saukstu grietines,siek tiek kepimo milteliu,miltu tiek,kad tesla butu tirsta.kartais itarkuoju pora obuoliu
QUOTE(daivaP @ 2011 02 24, 20:39)
atėjau padėkoti , receptas tobulas, skonis nuostabus, tiko net mažiesiems valgytojams, turbūt vienintelis būdas pamaitinti brokoliais vaikus, ačiū, ačiū
QUOTE(yuki @ 2011 02 27, 11:54)
atėjau padėkoti , receptas tobulas, skonis nuostabus, tiko net mažiesiems valgytojams, turbūt vienintelis būdas pamaitinti brokoliais vaikus, ačiū, ačiū
Kaip smagu Tikrai sutinku, kad vaikai nevalgo brokolių, o čia susmulkinai ir dar blynelius iškepei
Esu tylioji sio skyrelio gerbeja,bet negaliu nepadekot Ulei uz nuostabiuosius Aksominius blynelius Eina bet kokie karsti,salti su uogomis ir be ju.Superiniai,be jokiu riebalu.Aciu,Ulei
Na, ir vėl paprastai, bet skaniai
Žuvytė su brokoliais
Sterkinės nototenijos apie kg.
Gyros and Souvlaki prieskonių (graikiški, yra sveriamu prieskoniu parduotuvėlėse)
Miltų
Aliejaus kepimui
Druskos , jei reikia.
Brokolių, svogūno, druskos, cukraus, citrinų sulčių, sviesto.
Žuvį pamarinuoti kiek galima ilgiau, bent jau valandą-būtinai prieskoniuose. Pavolioti miltuose ir kepti įkaitintame aliejuje uždengus. Kai apskrunda, apversti, uždengti ir vėl kepti... Tokiu būdu žuvis bus ir apskrudus, ir minkšta viduje.
Brokolius apvirti pasūdytame ir parūgštintame vandenyje. Keptuvėje apkepti svogūnus svieste, pasūdyti, įberti truputį cukraus, pipirų, po to sudėti brokolius ir dar pora minučių kepti vis pamaišant.
Valgėme su basmati ryžiais, burokėlių salotomis (marinuoti burokėliai, pipirai, svogūnas, majonezas).
Žuvytę būtina palaistyt citrinos sultimis prieš valgant, jei tik mėgstat
Žuvytė su brokoliais
Sterkinės nototenijos apie kg.
Gyros and Souvlaki prieskonių (graikiški, yra sveriamu prieskoniu parduotuvėlėse)
Miltų
Aliejaus kepimui
Druskos , jei reikia.
Brokolių, svogūno, druskos, cukraus, citrinų sulčių, sviesto.
Žuvį pamarinuoti kiek galima ilgiau, bent jau valandą-būtinai prieskoniuose. Pavolioti miltuose ir kepti įkaitintame aliejuje uždengus. Kai apskrunda, apversti, uždengti ir vėl kepti... Tokiu būdu žuvis bus ir apskrudus, ir minkšta viduje.
Brokolius apvirti pasūdytame ir parūgštintame vandenyje. Keptuvėje apkepti svogūnus svieste, pasūdyti, įberti truputį cukraus, pipirų, po to sudėti brokolius ir dar pora minučių kepti vis pamaišant.
Valgėme su basmati ryžiais, burokėlių salotomis (marinuoti burokėliai, pipirai, svogūnas, majonezas).
Žuvytę būtina palaistyt citrinos sultimis prieš valgant, jei tik mėgstat
QUOTE(Terija:) @ 2011 02 27, 16:00)
Esu tylioji sio skyrelio gerbeja,bet negaliu nepadekot Ulei uz nuostabiuosius Aksominius blynelius Eina bet kokie karsti,salti su uogomis ir be ju.Superiniai,be jokiu riebalu.Aciu,Ulei
braske superrrrr
Braske, o kaip skaniai atrodo zuvyte
mūsų vakarykščiai pietūs:
Kijevo kotletai
Reikės:
Vištienos krūtinėlės
Druskos
Prieskonių
50 gr. sviesto
trupučio druskos
krapų
prieskonių
miltų
džiūvėsėlių
1 kiaušinio
Pas mane buvo vištienos krūtinėlė su kaulu, taigi reikia nuimti ją nuo kaulo. Nuo krūtinėlės atskirti mažąją filė. Krūtinėlę dėti ant kepimo popieriaus, užkloti juo ir mėsos plaktuku (ta puse, kur nėra dantukų) išmušti plonai. Svarbu nepadaryti jokių skylių. Mažąją file taip pat išmušti. Pabarstyti druska, prieskoniais.
Ruošiame sviestą:
Sviestą ištrinti su druska, prieskoniais bei krapais. Padalinti į 2 gabalėlius ir dėti į kamerą, kad sušaltų.
Pirmiausią sviestą įvyniojame į mažąją file, po to į krūtinėlę. Apvoliojame miltuose, po to plaktame kiaušinyje, galiausiai džiūvėsėliuose.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir dedame kijevo kotletus, kepame iš visų pusių 20 min.
Skanaus!
daugiau foto čia
mūsų vakarykščiai pietūs:
Kijevo kotletai
Reikės:
Vištienos krūtinėlės
Druskos
Prieskonių
50 gr. sviesto
trupučio druskos
krapų
prieskonių
miltų
džiūvėsėlių
1 kiaušinio
Pas mane buvo vištienos krūtinėlė su kaulu, taigi reikia nuimti ją nuo kaulo. Nuo krūtinėlės atskirti mažąją filė. Krūtinėlę dėti ant kepimo popieriaus, užkloti juo ir mėsos plaktuku (ta puse, kur nėra dantukų) išmušti plonai. Svarbu nepadaryti jokių skylių. Mažąją file taip pat išmušti. Pabarstyti druska, prieskoniais.
Ruošiame sviestą:
Sviestą ištrinti su druska, prieskoniais bei krapais. Padalinti į 2 gabalėlius ir dėti į kamerą, kad sušaltų.
Pirmiausią sviestą įvyniojame į mažąją file, po to į krūtinėlę. Apvoliojame miltuose, po to plaktame kiaušinyje, galiausiai džiūvėsėliuose.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir dedame kijevo kotletus, kepame iš visų pusių 20 min.
Skanaus!
daugiau foto čia
wow, Raseliuke, skanėstas amžinas
Drįstu teigti, kad tai bene skaniausias mėsos kepsnys iš visų. Šaunuole, tau pavyko labai gerai padaryt :
Drįstu teigti, kad tai bene skaniausias mėsos kepsnys iš visų. Šaunuole, tau pavyko labai gerai padaryt :
QUOTE(brashke77 @ 2011 02 27, 20:39)
wow, Raseliuke, skanėstas amžinas
Drįstu teigti, kad tai bene skaniausias mėsos kepsnys iš visų. Šaunuole, tau pavyko labai gerai padaryt :
Drįstu teigti, kad tai bene skaniausias mėsos kepsnys iš visų. Šaunuole, tau pavyko labai gerai padaryt :
ir aš labai džiauguosi pirmas kartas ir visai vykęs tik žiauriai dideli, kitą kartą krūtinėlę būtinai perpjausiu išilgai.
Ir as kepiau pagal Ules recepta Sprandines armonika super kepsnys,10 balu visiems labai patiko.Troskinti kopustai su mesa Reikes:didesnio kopusto,2 morku,2 svogunu,pievagrybiu,pomidoru padazo,500gr.kiaulienos,keliu cesnako skilteliu,druskos ,pipiru,2 lauro lapai,aliejaus.Smulkintus svogunus pakepinti iki aukso spalvos,tarkuotas morkas prideti prie svogunu ,kai morkos suminkstes deti pomidoru padaza ir dar siek tiek pakepti.Prie darzoviu prideti smulkintus pievagrybius,pilti 0,5 stiklines vandens ir 5min.patroskinti.Atskirai pakepinti kubeliais pjaustyta mesa.Smulkinta kopusta deti i didesni puoda,ant virsaus deti darzoves ir apkepusia mesa,pasudyti,berti pipiru pilti vandens,kad apsemtu trecdali troskinio,tusinti ant dideles ugnies apie 40min.vis permaisant,kad troskinys nepridegtu,pries baigiant troskintis sudeti smulkinta cesnaka ir lauro lapus.SKANAUS!