Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

QUOTE(Ulė @ 2011 02 24, 12:03)
Amerikietiški blyneliai

Šitiek blyneliai labai skanūs. Jų receptą ir kaip kepti per TV rodė p. K. Prunskienė prieš kokius 10 m. Bet jie mano mylimiausi ir skaniausi. Niam niam, Užgavėnėm bus pats tas thumbup.gif
Atsakyti
Šalia amerikoniškų tikrai skanių blynelių noriu pasiūlyti dar ir lietuviškų blynų biggrin.gif
o gal rusiškų net nežinau rolleyes.gif Ule čia užkrėtė tais blynais, jau vakar norėjau kepti ale susiturėjau biggrin.gif

Plikyti blynai

300gr. pieno
50gr. sviesto
230gr.miltų karališkų
4 kiaušiniai
50gr.cukraus pudros
apelsino žievelės(nebūtina)
žiupsnis druskos

Pieną su sviestu užvirinti, nuimti nuo ugnies, greit maišant suberti miltus, su šaukštu paminkyti, kol šiek tiek praauš, sudėti, su cukraus pudra išsuktus trynius(gerai išsukti, turi pabalti šiek tiek) masę išminkyti, baltymus išplakti iki standumo, sudėti palaipsniui minkant į tešlą.Dėti į įkaitintą keptuvę su aliejumi(aliejaus, kad padengtų dugną)ir kepti ant nelabai stiprios ugnies, pavartant.Galima dėti su šaukštu, su kitu šaukštu nubraukiant ir keptuvėje paskleidžiant, galima ir pasimiltuoti rankas ir su šaukštu dėti į vieną ranką, kita miltuota ranka paplojant, kaip jums patogiau, aš dėjau iškart su šaukštais.Nuo recepto nenukrypau, išėjo puikūs blynai, be jokios sodos, ar kep. miltelių, labai purūs, minkšti ir skanūs.
Šaltinis:day.lt
user posted image
user posted image

Daiva p - 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Srove: 24 vasario 2011 - 13:26
o dieve kokieee wub.gif wub.gif wub.gif
pas mus atostogos taj blynai kasdien biggrin.gif doh.gif
ryt kepam,ale labai jausis jei miltai ne karaliski bus unsure.gif
Atsakyti
[quote=brashke77,2011 02 22, 21:37]
Plovu pavadinti nedrįstu, todėl tebūnie "Plovo pusbrolis" biggrin.gif

Pas mane naudoti apvalieji ryžiai, todėl plovas nebirus, bet aš taip mėgstu blush2.gif
O šiaip, skanu, paprasta, greit padaroma 4u.gif

Brashke77 mirksiukas.gif gal galit pasakyt kokie geriausiai tinktų ryžiai kad būtų birus plovas wub.gif , savaitgalį žadu svečius pavaišint, norėč biraus plovo.Tiesa gal galit pasuflruot blush2.gif koks tiktų daržovių garnyras prie jo g.gif .Ačiū.
Atsakyti
QUOTE(SOLI-SOL @ 2011 02 24, 16:19)
Brashke77  mirksiukas.gif gal galit pasakyt kokie geriausiai tinktų ryžiai kad būtų birus plovas wub.gif , savaitgalį žadu svečius pavaišint, norėč biraus plovo.Tiesa gal galit pasuflruot  blush2.gif koks tiktų daržovių garnyras prie jo g.gif .Ačiū.

aisku, galeciau sakyti- plikyti, bet butu tikra 'chaltura' biggrin.gif
Siaip bet kurie ilgagrudziai, tik juos reikia nuplauti per daug vandenu, kad beveik jau vandenukas nebe balzganas butu. Ir nepervirti, ir vandens nepadaugint 4u.gif
Atsakyti
[quote=Srove,2011 02 24, 13:23]
Plikyti blynai
[/quote]

Katik isbandziau, alia manieji nebuvo taip graziai pasipute g.gif gal kad baltymus neatsargiai imaisiau, o su mikseriu prasukau g.gif
Bet siaip tai skanus thumbup.gif
[quote=SOLI-SOL,2011 02 24, 14:19]
[quote=brashke77,2011 02 22, 21:37]
Brashke77 mirksiukas.gif gal galit pasakyt kokie geriausiai tinktų ryžiai kad būtų birus plovas wub.gif , savaitgalį žadu svečius pavaišint, norėč biraus plovo.Tiesa gal galit pasuflruot blush2.gif koks tiktų daržovių garnyras prie jo g.gif .Ačiū.
[/quote]
As viasad naudoju tik plikytus ryzius, jie man niekada nesukimba, ir plovas buna birus mirksiukas.gif

Daznai paskaitineju, retai kada rasau, tai ta pacia proga noriu padekoti Ulei, Srovei ir Elenai uz nerealius patiekalus, nevisus esu isbandzius, kartais uztenka ir i ekrana paziuret hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2011 02 24, 11:03)

Amerikietiški blyneliai
Receptą  radau  neringa-blogas.com . Labai švelnūs, lengvi, puikūs blynai.
Reikia:

Stiklinė 200 ml.

1 ir 1/4 stiklines miltų
1 kiaušinis
1 ir 1/4 stiklines kefyro
1/4 stiklinės cukraus
1 a.š. kepimo miltelių
1/4 stiklinės aliejaus
druskos

Dariau kaip tik sia savaite pagal si recepta, bet man kazkodel taip graziai nepakilo ir dar buvo skystoki, tai teko daugiau ideti miltu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2011 02 24, 14:40)

ryt kepam,ale labai jausis jei miltai ne karaliski bus unsure.gif

Turbūt, kad ne, tik aš tokia pagedusi esu cool.gif tik su karališkais viską gaminu.
Man kažkaip jie geriausiai pritiko 4u.gif

QUOTE(rasyte_ @ 2011 02 24, 16:03)
Katik isbandziau, alia manieji nebuvo taip graziai pasipute g.gif gal kad baltymus neatsargiai imaisiau, o su mikseriu prasukau g.gif
Bet siaip tai skanus thumbup.gif

Taip ir buvo tikriausiai, prasukai su mikseriu, susiplakė baltymuose esantis oras su miltais ir sukrito unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(kaledukas @ 2011 02 24, 17:51)
Dariau kaip tik sia savaite pagal si recepta, bet man kazkodel taip graziai nepakilo ir dar buvo skystoki, tai teko daugiau ideti miltu  g.gif

Būna, kad ir man nepakyla, jei per daug aliejaus įpilu į keptuvę. Aliejaus reikia labai mažai, čia kaip kepant naliesnikus blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(simike @ 2011 02 24, 17:37)
Būna, kad ir man nepakyla, jei per daug aliejaus įpilu į keptuvę. Aliejaus reikia labai mažai, čia kaip kepant naliesnikus  blush2.gif

kad siems blynams visiskai i keptuve pilti aliejaus nereikia.
Atsakyti
Gal kas nors sukurs NAUJĄ TEMĄ????? Paskui nereikia ilgai ieškoti smile.gif. Ar man tai padaryti ?
Atsakyti
QUOTE(Agrefa @ 2011 02 24, 17:55)
Gal kas nors sukurs NAUJĄ TEMĄ????? Paskui nereikia ilgai ieškoti smile.gif. Ar man tai padaryti ?

naujai temai laikas bus po keliu savaiciu,dabar rasote naujoje temoje biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti