Įkraunama...
Įkraunama...

Nestandartinės vestuvės

nu as kolkas neplanuoju nei puokstes mest nei keleraiscio smile.gif
Atsakyti
Na, kas kaip tas tradicijas supranta... Pvz. be tradiciju, tai reikstu be lietuvisku tradiciju? O amerikietiskos ar italiskos tradicijos, tai jau reiskia modernu? Manau, kad reikia, kad svente butu isimintina ir originali, skirtusi nuo eilinio baliaus...

Mano vestuves buvo pries pora savaiciu. Labai norejome "netradiciniu", todel sugalvojome keleta siuolaikisku elementu, bet tradiciju is esmes neimanoma isvengti, na, kad ir pamergiu bei pabroliu buvimas - jau yra tradicija. Vistiek galiu sakyti, kad dareme netradicines, nes trukme - 1 diena, nebuvo pirslio ir svocios, nebuvo nesimo per tilta, jokiu skaryciu ar prijuosciu, ir visu jaunuju palaiminimu (na paklubdymu ir perzegnojimu)... Zodziu, daug visu senoviniu elementu nebuvo... Be to, pas mus buvo saksofonas ir visa vakara gyvai koncertavo grupe... Nebuvo Puko lygio dainu, nuvalkiotu juokeliu, nes sveciu dauguma sudare jaunimas, kurie ir prisidejo prie sventes nuotaikos sukurimo savo originalumu ..

Taigi, as uz siuolaikiskas vestuves , bet ne uz amerikietiskas (puokstes metimas) ar italiskas (kuomet tevelis lydi prie altoriaus)... Taciau nereikia pamirsti, kad lietuviskos tradicijos kinta, moderneja ir nebutina imti "modernumus" is uzsienieciu, reikia sugalvoti ka nors naujo - artimo lietuviams. Manau, kad svarbu - vientisas stilius, nepadarymas is sventes kico (tradiciju samplaikos). Nes juokinga, kai pvz. svente yra su senomis tradicijomis ir lyg is niekur atsiranda keliaraiscio metimas bei torto pjaustymas ir pan. kas nera musu tradicija.
Atsakyti
Vat man irgi truputi nelabai patinka tokios vestuves kai sumaisoma viskas ir daug ir dar nelabai skoningai. Prasideda nuo tevu palaiminimu ir visokiu sventu zodziu, paskui iskilmingos ceremonijos baznyciose, visa tai labai auksta ir rimta, bet kai po viso to seka gan vulgarus keliaraiscio nuemimas ir rutu vainikelio deginimas.... visokiu suriu spaudimas ir patalines tikrinimas... g.gif o kur dar pirslio korimas, na visai nepamaldus dalykas. Na as gal cia nelabai skalndziai, bet manau suprasite apie ka as blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Menule @ 2006 06 29, 16:03)
<...> o kur dar pirslio korimas, na visai nepamaldus dalykas <...>

sewbaz biggrin.gif Pamaldžios vestuvės turbūt įmanomos tik į vienuolyną stojant ( mergelės tampa Kristaus žmonomis).
Atsakyti
manau menule galvojo kai ka kita sakydama pamaldzios biggrin.gif gal ne ta zodi parinko
Atsakyti
QUOTE(Žuvė @ 2006 06 29, 15:07)
sewbaz biggrin.gif Pamaldžios vestuvės turbūt įmanomos tik į vienuolyną stojant ( mergelės tampa Kristaus žmonomis).

ax.gif na cia as apie tai kad po graziu ir iskilmingu ceremoniju, kaip tevu palaiminimas ir ceremoniju baznyciose seka pirslio korimai ir t.t. blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Astaiciuke @ 2006 06 29, 15:11)
manau menule galvojo  kai ka kita sakydama pamaldzios biggrin.gif gal ne ta zodi parinko

taip 4u.gif tu mane supratai
Atsakyti
QUOTE(Menule @ 2006 06 29, 13:33)
Vat man idomu, vestuves be lietuvisku tradiciju, o jus per savo vestuves naudojote tokias "nemusiskas" tradicijas kaip nuotakos puokstes metimas, keliaraiscio numovimas?  g.gif

Per musu vestuves tai buvo vieninteles tradicijos: nesimas per tilta (tiksliau per mazyti tilteli tongue.gif ), puokstes metimas ir keliaraiscio numovimas. Viskas, daugiau jokiu pirsliu, poru, islydejimu is namu, rutu vainikeliu, seimos zidiniu ir pan. schmoll.gif
Atsakyti
vat del seimos zidinio g.gif as tai seip gal ir nelabai zinau jo paskirties ir reiksmes sios tradicijos, bet kai radau koki as noreciau tureti tai susigalvojau, kad mes dviese, su vyru, tiesiog uzsidegsime ji sau "alia" ikurdami savo seimos zidini ir tiek, be jokiu kalbu ar ten perdavimo is tevu ta ugni smile.gif na tiesiog kaip stalo papuosima sau pasidesime, nes jis mums tiktu prie musu stalo

Atsakyti
O man tai per vestuves geriausia grupe butu "SPORTAS" biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Ten net programos atskiros sveciams nebereikia, visi ir taip nuo juoko luztu is kedziu 4u.gif
Atsakyti
Kategoriskai pries pirslius svo vestuvese, man sis zmogaus vaidmuo vestuviu puotoje visiskai nejuokingas, ir kazkokia nesamuone gal tai ateje is vaikystes, kai keliose vestuvese tetis buvo pirslys, ir kuomet ateidavo laikas karti pirsli mes su sese labai verkdavom, kad veda karti musu teti , kazkoks siaubas( nesupratome tuo laiku kad tai tik sveciu linksminimas) o man ir siandien tai visai nejuokinga.
Atsakyti
Va, ir man tas pats budavo, tik as viena pasislepusi uz duru verkdavau unsure.gif Tai jau per vestuves tikrai neleisciau pirslio karti, po dar ir pagiriamaji rasta iteikciau, kad suvede pacia graziausia pora 4u.gif Bet visu tu tradiciju nori "senimas" dedes ir tetos, ir aplamai man atrodo, kad jie labiausiai ir noti vestuviu sventes. Palinguoti, pasigerti.. O man tai tikras siaubas toks sventimas. Turi buti kazkas naujo, netiketo, va tada bus ispudis visiems! Laikas kurti naujas tradicijas biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
amerika tegu lieka amerika, kiekviena salis turi savo tradicijas jas ir reikia gerbt. buvau as tikrose amerikoniskose vestuves, tikrai negaliu pasakyt kad man patiko
Atsakyti