Įkraunama...
Įkraunama...

Nestandartinės vestuvės

QUOTE(konkreciai @ 2011 05 29, 09:24)
Pasakyk kaip, kokiu būdu tai padarei bigsmile.gif  Išduok man tą paslaptį 4u.gif

Siuliau daug ivairiu variantu ir vis kaliau i galva kad kas nores tas pasveikins,o jei bus baliaus su kruva zmoniu vien del vaizdo tai cia nebe musu svente bus.Ir vis primindavau kad svarbiausia ta diena kad mes laimingi butumem smile.gif
Sunku buvo,bet paemiau virsu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Menule @ 2006 06 18, 11:09)
kokios dar laidotuves  biggrin.gif cia daug rasoma apie visokius renginiu vedejus ir organizatorius, DJ ir muzikantus, idomesnius fursetus ir net kinietiskas virtuves...vestuves laivuose ir t.t.
O vat lietuviskos salotos(baltos misraines), karbonadai ir degtine  g.gif  tradicines vestuves...  g.gif  posli juokeliai apie "kita gala"... na....?
Na kaip kas nori taip tas daro, bet jau nereikia lyginti su laiduotuvem, nes tai yra kazkam pati graziausia diena, o jei teko dalyvauti vestuvese kaip laidotuvese, tai man tada labai gaila tu kas jas organizavo ir tu kas jose dalivavo  mastau.gif
Sekmes ir Jums smile.gif

As pilnai sutinku, praeita vasara dalyvavau savo seses vestuvese, jos buvo maisytos, kadangi jaunasis buvo ne lietuvis, taigi sveciu buvo puse lietuviu ir puse ne. Grojo gyva muzika, superinis vedejas ir veliau dj, geresnese vestuvese nesu dalyvavusi thumbup.gif , vedejas neleido liudet nei minutes ir nebuvo jokiu karciu degtiniu ir pirslio korimu schmoll.gif , pries vestuves buvo abejoniu, kad jos bus linksmos kadangi be paprociu ir ne lietuviskos, bet pasirodo jog netradicines ir laisvos vestuves simta kart geriau cool.gif . Savo vestuves darysiu butent tokias, sia vasara mano mamos vestuves, ji taip pat turi ne lietuvi, as su vaikinu busim liudininkais, kazak reiketu sugalvot zaidimu ar kazko, taciau labai sunku nes tai bus tik kuklus baliukas, teka jau antra kart taigi tradiciniu zaidimu irgi nepadarysi, nezinau akip su sia uzduotimi susitvarkyt doh.gif , gal kas pasiulymu turite?
Atsakyti
Paskaičiau ir supratau, kad mūsų vestuvės irgi buvo nestandartinės (nors man jos tokios neatrodė visai biggrin.gif). Visų pirma, mes irgi susituokėm pirmiausia CMB tik su liudininkais (netgi be tėvų) ir išdūmėm į kelionę dviese.

Po to po metų suorganizavom 'tikras' vestuves, kur jau susituokėm bažnyčioj. Per ceremoniją ir po to bažnyčios kieme grojo smuikais. Tad visus svečius išsiuntėm išnuomotu autobusiuku į šventės vietą, o patys pasifotografavom. Svečiai tuo tarpu žaidė žaidimus susipažinimui. Paskui atvykom ir mes, susėdom visi prie stalų. Tiek jaunasis, tiek jo brolis, tiek tėvai buvo paruošę pasirodymus: kas dainas (su visu back vokalu), kas spektaklius, kur su jaunikiu abu (plius dar keli svečiai) gavom savo scenarijus vaidint.

Pirmam šokiui buvom paruošę lotynų amerikos šokių miksą ir irgi buvom pasamdę šokių mokytoją pamokyt šeik tiek svečius - tiesa gaila daug kas jau buvo pavargę ir vyresni jau nebešoko, be jauniems tai labai patiko.

Beje, mama irgi bandė protinti, kad be tradicinių muzikantų bus ne vestuvės, o kažkokia nesąmonė, bet pasakėm labai griežtą ne, juk patys mokam, tai patys ir muziką renkam. Tai kai pamatė, kad daug visko priorganizuota buvo ir visiems smagu, tai po to nieko nebesakė, nors smegenis prieš tai gerokai paėdė. manau, tėvams yra įaugus ta tradicija, kad jie už vestuves moka, jie organizuoja, o jau jaunieji atsiims, kai patys vaikus tekins. Tuo tarpu šiais laikais situacija nebe ta, jaunieji antras puses renkas patys, už vestuves moka irgi patys. Tai tėvai kaip ir negauna vestuvių organizuoti, mano mama net pasiskundė, kad pati neturėjo progos visko daryti, kaip norėjo.

Beje, iš gėrimų pas mus stiprių buvo labai nedaug, alaus irgi tik bare ir tik tiems kurie patys prašė. Šiaip buvo serviruojamas daugiausia vynas ir būtent jį daugiausia visi ir gėrė. Bet kažkaip aš neprieštaravau ,kad būtų ir degtinės, ir alaus, nes yra kam gi nepatinka vyno skonis ir šiaip norėjos, kad visiems linksma buvo. Gėrimų ėmėm po butelį per žmogų (kaip kažkas ir čia rašė), tai šampaną išgėrė visą, vyno daugumą, tuo tarpu stiprių mažiau nei pusę. Dar iki dabar tų stiprių gėrimų likę, brendį po truputį pyragams naudoju lotuliukas.gif
Atsakyti
Kažkaip prisiminiau iš savo vestuvių atsiliepimų... Žmonės kikeno, kad nebuvo kada gert, nes piršliai labai užėmė (tai nebuvo priekaištas, greičiau komplimentas). Tai iš to darau išvadą: reikia daug ir smagaus užimtummo, tada nebus nei laiko, nei noro gert. Tačiau ... kas norės, ras kaip prisilakt. Pas mus irgi tokių pora buvo. Vienas tyliai dingo, kitas... užvirto už suolo kieme ir taip miegojo kojom į viršų doh.gif lotuliukas.gif Bet jį pastebėjo tik ryte, niekam jis neužkiuvo ir nuotaikos nesugadino. Greičiau sukėlė daug juoko ir sau gėdos prisidarė. Iš to išlukštensiu dar vieną patarimą - nesinervinkit už visus. Neužsikraukit sau jų bėdų. Kiekvienas suaugęs atsakingas už save. Ir jei daro nesąmones (jei nepriekabiauja ir nieko negriauna), tai žiūrėkit į tai tarsi iš šalies - jis save demonstruoja. Žinoma, visiems norisi idealių vestuvių, bet... Niekas ant šios žemės nėra idealus, neieškokim tad idealų, o džiaukimės tuo, ką turime (pagalvokit, kaip būtų, jei neturėtumėt tų žmonių) Lai atsipalaiduoja. Ir, jei darot šventę su būriu svečių, tai jau nebe jūsų vienų šventė. Reikėtų į tai žiūrėt kaip į giminės susitikimą.
Norintiems šventės tik sau - vakarietiškas šventės variantas, kai svečiai paliekami švęsti, o jaunieji iškeliauja į povestuvinę kelionę.
Atsakyti
QUOTE(Rose Prick @ 2011 05 24, 14:17)
aš laaabai noriu, kad vestuvėse nebūtų stipraus alkoholio, tik alus/vynas/šampanas/ arba, kad visai jo nebūtų, tik nežinau kaip visi sureaguotų į tai ir kaip praeitų pati šventė, neįsivaizduoju kuo žmones reiktų užimti  g.gif

Pas mus taip buvo, na dar truputis brendzio buvo taip pat - tiems, kas norejo (liko jo dar paskui po vestuviu). Tai jusu vestuves, darykit taip, kaip norit jus - ir pries nieka nesiteisinkit. Mes nesulaukem nei vieno priekaisto i akis - o jei kas buvo nepatenkintas, tai mums del to sirdis neskaudejo. Iki dabar dziaugiuosi, kad nebuvo girtu, tik lengvai linksmai spangteleje ax.gif
Atsakyti
Svarbiausia manau, yra gerai atsirinkti svečius - kviesti gerai pažįstamus, artimus žmones, o ne kažką todėl, kad reikia, kad negražu nekviest ir pan. Tada nesvarbu, turėsit to alkoholio, ar ne, niekas nesiskųs ir niekas neprisigers. Geriau jau pora nemalonių akimirkų kam nors atsakant, kad jie nekviečiami, nei sugadinta jaunųjų šventė.
Atsakyti
papasakosiu kokiose vestuvėse man teko dalyvauti (tiksliau jų trečdalyje). jaunieji susituokė metrikacijoje (dalyvavo tik tėvai ir broliai/seserys). Po metų bažnyčioje, kurion be tėvų atėjo ir draugai su mažais vaikais +vakarienė restorane. Po savaitės jaunieji su draugais, kurie vaikų neturėjo išplaukėm baidarėmis. Buvo pačios geriausios vestuvės. Nei suknelės pirkti, nei batelių. Maudymosi kostiumėlis, šortai. Kai nuplaukėm į vietą buvo išnuomota aikštė. Ten kepėmės šašlykus, sakėm tostus, vėliau žaidėm šaradas ir kitus žaidimus. Jei ne naktį užklupusi audra sakyčiau pačios smagiausios iš 5 dalyvautų. Aišku padovanojome vokelį.

Taigi visoms, kurios bijo "baliuko": jei atskirsite tėvus, tetas, senelius nuo jaunesnių draugų manau ne tik sutaupysite, bet įtiksite tiek tėvams, tiek ir patys pasilinksminsite.
Atsakyti
Sveikos.
Perskaičiau temą ir džiaugiuosi, kad yra kitaip įsivaizduojančių šventę, nei tik susėdimas užu stalo ir muzikanto vadovavimas "paradui", kada ir kiek pakelt ir išgert smile.gif
Kol kas iš savo patirties neturiu ką papasakoti, tačiau benaršydama aptikau puslapiuką, kuriame galima rasti idėjų kitokioms nei įprastos lietuviškos vestuvės smile.gif noriu juo ir pasidalinti smile.gif

http://thelane.com/t.../painted-forest

Sėkmės visoms keičiant giminių ir artimųjų supratimą apie šią šventę smile.gif
Atsakyti
Pas mus labai mazai bus vyresniuju, pagrinde sesesrys ir broliai su antrom pusem, tai tikiuosi viskas praeis ok biggrin.gif
Atsakyti
Na prisiduosiu ir aš apie savo netradicines (o gal jau tradicines??) vestuves smile.gif

Apranga:
trumpa lininė suknelė, visiškai ne vestuviniai "bateliai". Puokštė - trys saulėgrąžos be jokių priedų, tik surištos kaspinu lininiu. Mediniai auskarai. Vienoje rankoje man šuo biggrin.gif na gal ne visą laiką, tikiuosi smile.gif

CM:
13val. Liepkalnyje (slidinėjimo kalnas Vilniuje), nuo jo atsiveria nuostabi panorama į Vilniaus miškus ir miestą.

Šventė:
bus mini open-air festivalio tipo šventė. Bus ir palapinių miestelis svečiams smile.gif) (name, kuris visgi yra, pirtyje miegamas vietas gaus tie, kurie turi vaikelių).

Visas šventės centras bus po didele palapine, kurioje bus daug sėdmaišių ir pagalvių didelių, DJ stalas, alaus pilstymo stalas(na visgi open-airas:D).

Nebus jokio stalo, už kurio visi sėdėtų. Maistas bus padalintas į vienkartinius popierinius indus. Vegetariškas. Kam norėsis mėsos, bus kepami kepsniai griliaus.

Muzika:
bus bardų tipo grupė, pagros apie vieną valandą.
Paskui ateis eilė Dj su pritarimu saksofono.
Na o vėliau vietą prie pulto užleis jaunikiui... smile.gif Bus dar keli Dj draugai wink.gif

Saldumynai:
mamų,močiučių, tetos, sesės bei mano kepti "firminiai" tortai/pyragai su įsmeigtom kortelėms kas ką ir kaip gamino smile.gif

Papuošimai:
skintos gėlės(jei jų gausim) įmerktos į cinkuotus kibirus. Prašysim, kad neleistų pinigų skjintoms gėlėms ir tada geriau neštų vazonines su žiedais (kad ir lauko gėles), jomis ir apdėliosime palapinę ir teritoriją smile.gif Taip pat fakelus. Bei helio balionų pieva, helio balionai bus pririšti prie obuolių dėl to visaip ridensis/judės po pievą.

Antrą dieną:
daug įvairių veiklų/ spot`ų. Būrimo salonas, piešimo kampelis, šaudymo iš šautuvų tikrų varžybos, pravežimas motokrosiniu motociklu, sushi gamybos pamoka ir t.t.

Dovanos:
prašysime draugų, kad nedovanotų dovanų ar pinigų, o kad prisidėtų prie festivalio Veselius organizavimo. Kas gros saksu, kas padeda organizuoti, kas ves šaudymo varžybas ir pan wink.gif

Na manau idėja aiški:)

Atsakyti
QUOTE(seemle @ 2011 08 14, 20:10)
Na prisiduosiu ir aš apie savo netradicines (o gal jau tradicines??) vestuves smile.gif

Liuksusinės vestuvės, Seemle!
Mano irgi svajų svaja buvo džiazo festivalis per vestuves, bet žinojau, kad neįpirksiu aš tokios muzikos ir tokio kiekio, tad liko vakarėlis džiazo klube. smile.gif Nu smagu kūrybingų panų sutikti, ir jaunasis, berods, pats šios idėjos entuziastas, o gal ir generuotojas? Nu faina, labai smagu tokias vizijas skaityti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vylabusle: 14 rugpjūčio 2011 - 23:28
QUOTE(vylabusle @ 2011 08 15, 01:20)
Liuksusinės vestuvės, Seemle!
Mano irgi svajų svaja buvo džiazo festivalis per vestuves, bet žinojau, kad neįpirksiu aš tokios muzikos ir tokio kiekio, tad liko vakarėlis džiazo klube. smile.gif Nu smagu kūrybingų panų sutikti, ir jaunasis, berods, pats šios idėjos entuziastas, o gal ir generuotojas? Nu faina, labai smagu tokias vizijas skaityti.

Dėkui, ape tave Vylabusle tą patį galiu pasakyti, tiek klubas, tiek apranga, tiek kvietimai, tiek web`as(kažkaip atradau ir įlindau blush2.gif ) nerealūs!

O jaunikis tai jojo, jam reikia tikro open-air`o, jam net popierinių kvietimų nereikėjo biggrin.gif
Bet čia jau aš sušvelninau šį rekalą, kad būtų panašiau į vestuves biggrin.gif
Tik tikiuosi pavyks savo brangųjį nuo Dj pulto atplėšti per mūsų vestuves doh.gif biggrin.gif
Atsakyti