Įkraunama...
Įkraunama...

Nestandartinės vestuvės

Atnaujint g.gif
Na, tai ne man...
Aš iš tų, kurie taria žodį kartą ir visiems laikams.
Na, kada nueina į bažnyčią tų jubiliejų proga - tai taip.
Bet pagoniškos vestuvės turėtų būti su persikrikštijimu į tą tikėjimą.
Aš dar tam nepasiruošus.
Atsakyti
QUOTE(zvaigzdut @ 2011 03 27, 01:26)
planuoju tykiai ramiai apsizenyt su konkreciu kunigu ir konkrecioj baznycioj bet kada savaites vidury, dalyvaujant tik tevams ir broliams, na dar seneliams. Viska nufilmuot, sestadieni susikviest gimines ir visus, kuriuos noretumem matyt "vestuvese" i netoliese esancia kaimo sodyba nuomuojama, ten uzdet ta video paziuret visiems ir susipras visi kokia cia proga susirinko smile.gif kviesim labai paprastai "sestadienio saslykams ir poros valandu piknikui ant zoles". Viskas. Nei sukneliu, nei kitokiu nesamoniu. Kadangi abu is ta pacio miesto, tai beveik nebus problemu su atvaziavimu giminiu, nes visi cia vietoj (blogiausiu atveju patys atsivesim, tikiuosi, kad sestadienio popiete ras bent valanda laiko pabut gamtoj), toliau gyvenantiems pasakysim paprastai, kad susirasem ir norim bendro 2 seimu pikniko. Noriu paprastai be tu "vestuviniu cirku" (makiazai uz 100 litu, sveikinimu oficialios kalbos, jaunuju sokiu ir pan). Ech, jau dabar isivaizduoju kaip musu tevai keps saslus, mamos pjaustis visokius agurkus ir pomidorus ir ciauskes apie busimus anukus, su pusseserem paklosim kokius patiesalus ant zolytes, su tetulem sudeliosim graziai sumustekus biggrin.gif
Jei draugai bus labai pries, gal koki tusa surengsim atskirai aplaistymui biggrin.gif bet cia siaip, kadanors veliau.

Baliukas sode nera originalumo virsune... o jaunuju soki, balta suknele ar tevu sveikinumus vadinti cirkais.. unsure.gif Nes tai ir kiti dalykai isskiria vestuves is kitu svenciu, gimtadieniu ir pan. Atvykusi i tokia svente kaip Jusu, pagalvociau, kad tiesiog jaujieji taupo, o ne kad stengesi originalias vestuves padaryti. Kaip jaustis sveciams, kai jie "susipras" kokia proga susirinko? Sakys, o mes be dovanu, kaip apsirenge ir pan, irgi i nepatogia padeti statysit. Paskaitykit uzsienio vestuviu planuotoju blog'us, ten rasite zymiai grazesniu ideju, kaip originaliai bet nebrangiai padaryti grazia svente. Gal dar nevelu. Jei jau vestuves Jums nera svarbi svente, tai kam toks "balius"? gal geriau jokio biggrin.gif

Pritariu Pašnekutei, jos ivardintas scenarijus tikrai tiketinas.

Musu vestuves nebus kazkuo labai pritrenkiancios ar isskirtines, bet mes tokiu ir norime smile.gif graziu, jaukiu VESTUVIU, o ne baliuko kavineje prie stoties, kaip kazkas irgi minejo..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupsia: 16 balandžio 2011 - 22:40
QUOTE(Pupsia @ 2011 04 16, 23:38)
Musu vestuves nebus kazkuo labai pritrenkiancios ar isskirtines, bet mes tokiu ir norime smile.gif graziu, jaukiu VESTUVIU, o ne baliuko kavineje prie stoties, kaip kazkas irgi minejo..

Jeigu kavinė, kurioje rengiama šventė, yra prie stoties - tai jau baliukas? smile.gif)))

Vestuves išskiria iš kitų švenčių tikrai ne suknios spalva, ne limuzinai ir ne valsas, o tai, jog du žmonės tą dieną prisiekia vienas itam amžiną meilę, sujungia savo likimus ir savo šeimas į vieną. Ir per šio įvykio minėjimą, manau, svarbu praleisti laiką taip, kaip iš tiesų norisi. Jums norisi didelės suknios, valso ir U formos stalo - tai ir darykitės, jeigu tai atliepia jūsų dvasią ir skonį.

O jeigu porai yra smagu pasibūti su giminaičiais ir draugais kepant šašlykus - kodėl jie turėtų veidmainiauti? Nepasijus tie svečiai nepatogiai, nes niekas tokiose vestuvėse ir nesitikės iš jų dovanų. Juk mergina puikiai supranta, kad vos kam pasakysi "vestuvės" - tuoj visi ims kaip jūs kudakuoti, kad čia reikia puoštis, krauti dovanas ir kt. Žmonės kaip tik nori to išvengti - nori tiesiog susituokti, ir po to pabūti su mielais žmonėmis be jokių įpareigojančių suknių, tostų ir tikrai cirkinių žaidimų.

O mūsų "baliukas" šiaip bus su puikiu gyvu džiazo ansambliu, šokėjais, vedėju, ir "prie stoties", žinokite, yra vietų su puikiais virėjais, kurie tiekia be galo gardžius ir gražius furšetus. Tad savo pamąstymus apie "baliukus" pasilikite sau, gerbiamoji.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vylabusle: 17 balandžio 2011 - 00:18
QUOTE(vylabusle @ 2011 04 12, 22:02)
Tik kad troleibusu kas važiuotų (nenuomotu) - dar tikrai nemačiau. Bet įdėsime nuotraukas į facebooke - ir kitamet bus tuzinas tokių porų! biggrin.gif

o aš mačiau smile.gif na ne troleibusu, ne Lietuvoj, bet esmė ta pati smile.gif
http://www.facebook....t...e=1
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mafijozė: 17 balandžio 2011 - 18:14
Tenka sutikti su pašnekute, kad apie jokius netradičiškumus šitoje temoje skaityti neteko. Jeigu suknia ne ilga ir Mendelsono maršas negroja, tai toli gražu ne kažkoks stebuklas, tiesiog, taip žmonėms labiau prie širdies. Sakyčiau, kad į vestuves apsivilkusios kamufliažu tanku atvažiuotumėt ir vietoj baliuko svečius po kokį kliūčių ruožą avižinės košės užvalgius palakstyt paleistumėt, tada būtų originalu, o dabar tiesiog darote taip, kaip jums geriau, neisderinant prie bobučių, tai tikrai nėra neįprasta.
Atsakyti
QUOTE(Sorceress @ 2011 04 17, 19:25)
Tenka sutikti su pašnekute, kad apie jokius netradičiškumus šitoje temoje skaityti neteko. Jeigu suknia ne ilga ir Mendelsono maršas negroja, tai toli gražu ne kažkoks stebuklas,

Va, va,
su trumpa suknia mano mama ženijosi.
O dabar kažkas tai laiko ORIGINALUMU doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sorceress @ 2011 04 17, 19:25)
Tenka sutikti su pašnekute, kad apie jokius netradičiškumus šitoje temoje skaityti neteko. Jeigu suknia ne ilga ir Mendelsono maršas negroja, tai toli gražu ne kažkoks stebuklas, tiesiog, taip žmonėms labiau prie širdies. Sakyčiau, kad į vestuves apsivilkusios kamufliažu tanku atvažiuotumėt ir vietoj baliuko svečius po kokį kliūčių ruožą avižinės košės užvalgius palakstyt paleistumėt, tada būtų originalu, o dabar tiesiog darote taip, kaip jums geriau, neisderinant prie bobučių, tai tikrai nėra neįprasta.

Na, aš sutinku, kad nieko iš koto verčiančio tuose "nebobutiniuose" variantuose nėra, bet tiesiog jeigu šioje temoje rašytų tiktai su tankais ar ant akrobatų lyno besituokiančios nuotakos, ji būtų tuštut tuštutėlė. Žinoma, galima pasikalbėti apie hipotetines originalias vestuves (kad ir versija su tanku, kuri labiau primena fuxų krikštynų nei vestuvių scenarijų), bet man visai smagu paskaityti apie tai, kiek realiai žmonės nūdien nukrypsta nuo standartų. Taip, trumpų suknelių, spalvotų suknelių, nelimuzinų, nevalsų, ir nemišrainių - jau gana dažnai pasitaiko, tačiau tokias idėjas vis dar sunku "prastuminėti", ir derantis su paslaugų tiekėjais, tenka įsitikinti, kad standartai ir šablonai vis tik yra RYŠKI dominantė, ir tuos "patogiuosius" variantus renkasi labai nedidelė besituokiančių porų dalis.

Pavyzdžiui, ir Jūs, Sorceress bei Pašnekute, galėtumėte pasiūlyti kokių nors hipotetinių, bet įgyvendinamų variantų.
Atsakyti
QUOTE(vylabusle @ 2011 04 17, 20:53)
Pavyzdžiui, ir Jūs, Sorceress bei Pašnekute, galėtumėte pasiūlyti kokių nors hipotetinių, bet įgyvendinamų variantų.

Pagal šios temos kriterijus, mūsų pačių vestuvės tada irgi netradicinės. Nebus nei valso, anei gi muzikantų su akordeonais, netgi dvi dienas šventė nevyks, baltų mišrainių ant stalų nebus ir net alkoholis upėmis nesilies, o jeigu būtų pinigų maišas didelis namuose, tai suknia ne balta, o bordo spalvos būtų buvus, va kaip netradiciškai hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Sorceress @ 2011 04 18, 15:19)
Pagal šios temos kriterijus, mūsų pačių vestuvės tada irgi netradicinės. Nebus nei valso, anei gi muzikantų su akordeonais, netgi dvi dienas šventė nevyks, baltų mišrainių ant stalų nebus ir net alkoholis upėmis nesilies, o jeigu būtų pinigų maišas didelis namuose, tai suknia ne balta, o bordo spalvos būtų buvus, va kaip netradiciškai hihihi.gif

Sorceress, iš kur šitiek ironijos? Tema juk nesivadina "šokiruojančios vestuvės" ar "ultra-nematytos vestuvės", o tik "netradicinės". smile.gif

Beje, kiek teko Jūsų pasisakymų skaityti - vestuvės pas Jus nusimato tikrai netradicinės, vertinant Lietuvos kontekste. Bet Jūs, kaip suprantu, tekate kitoje šalyje, kur, įtariu, Jūsų pasirinktas modelis yra praktikuojamas. O Lietuvoje prastūminėti netgi paprastą idėją, kad alkoholio nebūtinai turi būti marios, yra labai sunku. Manau, šalyje, kurioje gyvenate ir švęsite, atrodytumėte tikra keistuolė, jeigu patiektumėte degtinės po butelį-ant-galvos, o Lietuvoje yra atvirkščiai.
Žinau, kad mūsų vestuvėse alkoholio "pritrūks" ir kai kurie mus, galbūt, išvadins šykštuoliais. smile.gif O Jumi tai negresia, taigi lygiai tas pats elementas LT netradiciškas, UK ar dar kur nors - visiška norma.

Off-topic: mintyse praskriejo vaizdelis, kaip aš lakstau tarp svečių, ir iškilmingai uždedu kiekvienam po degtnės butelį ant makaulės... biggrin.gif Uf, groteskas...

O kalbant dar apie netradicines: čia (kažkur forume) buvo parodyta pora vaizdelių, kaip į bažnyčią ateinama su šokiais. Sprendžiant iš tokių pocesijų kiekio youtube, tai yra net ne tradiciška, o nuvalkiota (tokiems dalykms nuvalkioti užtenka antro pakartojimo). Man atrodo, apskritai vestuvės turėtų būti kuriamos tiesiog ne pagal šabloną. Kai kurie tradiciniai dalykai natūraliai įtraukiami, nes pasirodo esą būtini, o kai kurie kiti dalykai natūraliai gaunasi labai originalūs, nors niekas tyčia lyg ir nesistengia griauti kanonų, tiesog asmenybių savitumas prasimuša...
Atsakyti
QUOTE(vylabusle @ 2011 04 18, 13:42)
Sorceress, iš kur šitiek ironijos? Tema juk nesivadina "šokiruojančios vestuvės" ar "ultra-nematytos vestuvės", o tik "netradicinės". smile.gif

Aš išvis žmogus sarkastiškas/ironiškas, be šių dalykų, nė iš vietos, toks jau mano būdas, bet tikrai nieko įžeidžinėt tuo nesiekiu ax.gif
Beje, kiek teko Jūsų pasisakymų skaityti - vestuvės pas Jus nusimato tikrai netradicinės, vertinant Lietuvos kontekste.

O kas dabar Lietuvoje yra tradicinės vestuvės? Juk retas, kas besirenka dėdes, kurie užsėda stalus, geria degtinaitę su duona ir druska vos beatvykę į šventės vietą ar vysto lėles. O gal čia tik man taip atrodo, nes mano aplinkoje tokių vestuvių niekada ir nebuvo.
Bet Jūs, kaip suprantu, tekate kitoje šalyje, kur, įtariu, Jūsų pasirinktas modelis yra praktikuojamas.

Ne visai toks, kaip mūsų, visgi susilieja dvi kultūros, todėl šiaip ar taip bus kažkoks skirtumas, bet dviejų (ar daugiau) dienų vestuvių sodybose su kubilais čia tikrai nieks nedaro.
O Lietuvoje prastūminėti netgi paprastą idėją, kad alkoholio nebūtinai turi būti marios, yra labai sunku.

Anglijoje gėrimo kultūra yra baisiai įsisenėjusi, niekas penktadieninio atsipalaidavimo su draugais kitaip nei prilupus bare/klube neįsivazuoja, todėl, nežinau, kaip bus reaguojama į minimalų alkoholio kiekį, bet tai jau čia ne mūsų bėda, bus baras, galės nusipirkti, jeigu norės, mes už savo pinigus svečių tikrai negirdysim be saiko.
Manau, šalyje, kurioje gyvenate ir švęsite, atrodytumėte tikra keistuolė, jeigu patiektumėte degtinės po butelį-ant-galvos, o Lietuvoje yra atvirkščiai.

Čia jau nuo kompanijos priklauso biggrin.gif
Man atrodo, apskritai vestuvės turėtų būti kuriamos tiesiog ne pagal šabloną. Kai kurie tradiciniai dalykai natūraliai įtraukiami, nes pasirodo esą būtini, o kai kurie kiti dalykai natūraliai gaunasi labai originalūs, nors niekas tyčia lyg ir nesistengia griauti kanonų, tiesog asmenybių savitumas prasimuša...

Labai gerai pasakyta, kad vestuvės turėtų būti sąvitos, o ne šabloniškos, bet savitumo, bent aš, nesiečiau su originalumu. Juk va kiek vintažinių vestuvių pastaraisiais metais vyksta. Tikrai neoriginalu, bet žmonėm tas dalykas dėl asmeninių priežasčių tinkamas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sorceress: 18 balandžio 2011 - 14:58
QUOTE(Sorceress @ 2011 04 18, 15:57)
Aš išvis žmogus sarkastiškas/ironiškas, be šių dalykų, nė iš vietos, toks jau mano būdas, bet tikrai nieko įžeidžinėt tuo nesiekiu ax.gif

Tai yra ok, o aš esu žmogus, mėgstantis polemiką, ginčus - provokatorė. wink.gif Taip kad pokalbio raida - dėsninga. smile.gif

O kas dabar Lietuvoje yra tradicinės vestuvės? Juk retas, kas besirenka dėdes, kurie užsėda stalus, geria degtinaitę su duona ir druska vos beatvykę į šventės vietą ar vysto lėles. O gal čia tik man taip atrodo, nes mano aplinkoje tokių vestuvių niekada ir nebuvo.

Oi, daro ir stalų užsėdimus, ir rūtų vainikėlius nešioja, ir iš namų išlydi, nors ta nuotaka jau seniai atskirai gyvena. Bet tikrų tikriausia tradicija - didelis stalas, nukrautas maistais ir stipriais gėrimais, "ansamblis" su jonika ir kt.

Ne visai toks, kaip mūsų, visgi susilieja dvi kultūros, todėl šiaip ar taip bus kažkoks skirtumas, bet dviejų (ar daugiau) dienų vestuvių sodybose su kubilais čia tikrai nieks nedaro.
Anglijoje gėrimo kultūra yra baisiai įsisenėjusi, niekas penktadieninio atsipalaidavimo su draugais kitaip nei prilupus bare/klube neįsivazuoja, todėl, nežinau, kaip bus reaguojama į minimalų alkoholio kiekį, bet tai jau čia ne mūsų bėda, bus baras, galės nusipirkti, jeigu norės, mes už savo pinigus svečių tikrai negirdysim be saiko.

Ogo, aš nemaniau, kad ten tai įprasta... Tokiu atveju tikrai drąsiai elgiatės, apribodami gėrimų kiekį. Mes irgi ruošiamės labai gerai paskaičiuoti optimalų kiekį, kad niekas nepradėtų virtinėti... Mane labai stebina mamos argumentai: ji mano, kad ne mūsų rūpestis ir reiklas, ko ir kiek privartos svečiai; neva, jeigu nenorime leisti pinigus alkoholiui - jie patys nupirksią... Bet juk ne tame esmė - tiesiog nenorime vakarop veidų nebepažinti...

Beje, gal nepaslaptis, pagal kokią formulę daugmaž skaičiuojate alkoholio kiekį?..

Labai gerai pasakyta, kad vestuvės turėtų būti sąvitos, o ne šabloniškos, bet savitumo, bent aš, nesiečiau su originalumu. Juk va kiek vintažinių vestuvių pastaraisiais metais vyksta. Tikrai neoriginalu, bet žmonėm tas dalykas dėl asmeninių priežasčių tinkamas.

Na, bet grįžtame prie to paties: tema bevertė ir niekam nėra ką pasakyti, nes visko jau būta, viskas jau išbandyta. Net jeigu kas į vestuves pasikviestų Jamiroquai - tai būtų ne originalu, o tiesiog prašmatnu ir gražu, ir tiek.
Atsakyti
QUOTE(vylabusle @ 2011 04 18, 20:38)
Beje, gal nepaslaptis, pagal kokią formulę daugmaž skaičiuojate alkoholio kiekį?..

Dvi taurės vyno su pietumis ir taurė šampano tostui + vienas - du gėrimai vakarui. Toks ir skaičiavimas blush2.gif Visą kitą galės pirkti patys svečiai iš savų pinigų, kadangi pas mus tai norma, manom, kad niekas tikrai neįsižeis. Kitaip tariant, reikalingas gėrimų kiekis bus patiekiamas, o jeigu kas nors norės lakti litrais, tai jau patys tegu ir moka už tai.
Na, bet grįžtame prie to paties: tema bevertė ir niekam nėra ką pasakyti, nes visko jau būta, viskas jau išbandyta.

Nemanau, kad tema bevertė, tiesiog neteisingai užvadinta smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sorceress: 18 balandžio 2011 - 21:50