Įkraunama...
Įkraunama...

Nestandartinės vestuvės

na mes nesilaikem jokiu tradiciju. Su vyru iki vestuvi7 gyvenom kartu, tai kokie čia rūtų vainikėliai ir pan. Neturėjau ir keliaraiščio, piršlių nebuvo. Nebuvo ir žaidimų smile.gif
Jeigu jau laikytis tracdicijų, tai visų, oe ne vienos kokios ir po to sakyt, kad tradicinės lietuviškos vestuvės buvo. Bet tai tik mano nuomonė.
Atsakyti
QUOTE(aciai @ 2010 07 31, 18:15)
na mes nesilaikem jokiu tradiciju. Su vyru iki vestuvi7 gyvenom kartu, tai kokie čia rūtų vainikėliai ir pan. Neturėjau ir keliaraiščio, piršlių nebuvo. Nebuvo ir žaidimų smile.gif
Jeigu jau laikytis tracdicijų, tai visų, oe ne vienos kokios ir po to sakyt, kad tradicinės lietuviškos vestuvės buvo. Bet tai tik mano nuomonė.

As nevadinu musu vestuviu tradicinemis,bet tradiciju jose buvo..tik tos,kurios mums buvo svarbios!Pvz buvo islydejimas is namu (su vyru mes negyvenome kartu), o savo tevu namuose gyvenau iki santuokos dienos,tad man islydejimas buvo reiksmingas...
Kazkas minejo,kad pirsliai yra kai istikruju zmones supersa biggrin.gif Pas mus pirsliu nebuvo,nors deka savo liudininku pora mes susipazinome..ir dar viena tradicija pas mus buvusi pasitikimas su duona ir druska. Visa kita buvo netradiciska, jokiu dainu apie karcia degtine ir pan.
Ir viskas pas mus buvo ne del to,kad kazkam reikia,o del to kad mums tai buvo svarbu!
Atsakyti
Mūsų vestuvėse irgi nebuvo jokių piršlių, rūtų vainikėlių(nejuokinkit smile.gif ), išlydėjimo iš namų (4 metus kartu gyvenome), nebuvo ir tradicinių sėdėjimų prie stalo ir dainavimo "kaimyną pabučiuok"linguojant į taktą armonikos muzikai:) Net santuokų rūmų atsisakėme, nes Klaipėdoje jie baisūs:) Po bažnyčios buvo didelė palapinė, pakeltomis sienomis, toks tik stogas, nes labai karšta buvo, joje stalai prie kurių irgi sėdėjom tik kol valgėm, o paskui tiesiog šventėm kaip kam patiko-kas valgė,kad šoko,kas kalbėjosi,kas žaidimus su vedėja žaidė. Svečiam patiko. ir mum LABAI patiko nes nepavargom ir nebuvo streso:) iš tokių a la "tradicijų" buvo puokštės/keliaraiščio metimai,torto pjaustymai ir nešimas per tiltąsmile.gif
Atsakyti
mes irgi plius minus darysim tradicines, aisku atsisakysim tokiu tradiciju kaip islydejimas, rutu vainikeliai ir pan ax.gif
Atsakyti
pas mus tai bus daugumoj be tų senovinių tradicijų smile.gif
Atsakyti
Ar būtinai vestuvės turi būti su balta nuotakos suknele ir vienodomis pamergių suknelėmis? O gal į šią gražią šventę galima pažvelgti kiek kitaip? Netradiciškai bet kūrybiškai? smile.gif
Papildyta:
Savo šventei iš anksto pasirinkom data kad būtų šilta, ir gamta graži. Kad antrą vestuvių dieną galėtume švęsti tiesiog savo sode. Ir savo suknelę renkuosi ne baltą, o nertą ir šiek tiek alyvinę. blush2.gif Nors iš pradžių sulaukiau daugybės komentarų iš aplinkinių kad reikia laikytis tradicijų ir baltos suknelės reikia , ir kokios nors kaimo sodybos svečiams reikia o ne didžiulio sodo. Bet juk šventė mūsų ir pirmiausia paisom savo interesų, darom taip kad patiem būtų gera ir jauku po daugelio metų prisiminti šventę tokią kokios norėjom, apie kokią svajojom.
o gal elgiamės egoistiškai nepaisydami aplinkinių nuomonės. blush2.gif
Atsakyti
aš už originalumą biggrin.gif man atrodo, kad visos tos tradicijos jau pasidarė per daug perdirbtos, todėl nublanksta. visi skolinasi kazkokius vestuviu momentus is kitu saliu kaip : kazkas seno,kazkas skolinto, kazkas melyno ir kazkas naujo ar pan., puokstes metimas ir t.t. mes su MB irgi nusprendem kitaip svesti vestuves. deja nei vienas mano giminaiciu neturi grazaus sodo, tad teko rinkti sodybos nuoma, o ceremonija irgi bus pagal senovinius paprocius, lietuviskus wub.gif tad nereikia jaudintis kad kazkam nepatinka tokios idejos. manau, svarbiausia, kad butu jaunieji patenkinti svente, ir geriausia butu, kad skeptisku sveciu nebutu sventeje, tad nesugadintu nuotaikos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(SunriseGirl @ 2011 02 16, 13:44)
Ar būtinai vestuvės turi būti su balta nuotakos suknele ir vienodomis pamergių suknelėmis? O gal į šią gražią šventę galima pažvelgti kiek kitaip? Netradiciškai bet kūrybiškai?  smile.gif
Papildyta:
Savo šventei iš anksto pasirinkom data kad būtų šilta, ir gamta graži. Kad antrą vestuvių dieną galėtume švęsti tiesiog savo sode. Ir savo suknelę renkuosi ne baltą, o nertą ir šiek tiek alyvinę. blush2.gif  Nors iš pradžių sulaukiau daugybės komentarų iš aplinkinių kad reikia laikytis tradicijų ir baltos suknelės reikia , ir kokios nors kaimo sodybos svečiams reikia o ne didžiulio sodo. Bet juk šventė mūsų ir pirmiausia paisom savo interesų, darom taip kad patiem būtų gera ir jauku po daugelio metų prisiminti šventę tokią kokios norėjom, apie kokią svajojom.
o gal elgiamės egoistiškai nepaisydami aplinkinių nuomonės.  blush2.gif

As 100% uz. Egoistiskai elgtumetes reikalaudami is aplinkiniu derintis ir sokti pagal jusu dudele - ka rengtis, kaip rengtis, ir t.t. Man tai yra 2 zmoniu svente, tos atributikos su vienodomis suknelemis as apskritai niekada nesupratau. ir apskritai, kiek teko matyti lietuvisku tradiciju, ypac nuotakos islydejimus ir stalo ispirkimus (sie man apskritai kazkas klaikaus), tai kazkaip is grazios romantiskos dvieju zmoniu sventes padaromas cirkas su balaganu.
Sukneles spalva irgi manau nuotakos reikalas, svarbu, kad ta diena jautiesi gerai tu ir tie zmones, kurie bus drauge.
O del sventimo vietos tai 100% pritariu, mes irgi rinkomes, kad oras butu ne per daug karstas, nors aisku nuo krituliu neapsisaugosi, tik ivertine maisto paruosima ir seimininkiu samdyma bei apgyvendinima uosviu ir keleto draugu ne vietiniu, pasirinkom sodyba All Inclusive, kur tiesiog reikes atvaziuoti ir pasilinksminti, be jokiu mastymu, kaip papuosti ar nepuosti sales ir t.t.
Atsakyti
Aš irgi manau kad pirmiausia tokią dieną reikia žiūrėti savo interesų, kad mums būtų gera prisiminti savo šventę. smile.gif
Atsakyti
Svarbiausia, kad jaunuju pora jaustusi gerai, kad ir kokias vestuves pasirinktu, cia juk dvieju zmoniu svente wub.gif
Atsakyti
Mano galvą irgi užgriuvo baisulinė krūva minčių, kai mano braniausiasis užmovė sužadėtuvių žiedą.
Labai nenoriu ir klaikstu nuo tradicinių lietuviškų balaganinių vestuvių.
Labai norėčiau, gal iš dalies Amerikoniškų vestuvių ... kai visi susirenka bažnyčioje, priimamas santuokos sakramentas, pasisveikinimai lauke, pasifotografavimas norimose vietose ir kažkoks minimalus pasivaišinimas su svečiais (draugais, giminėmis)-ale kaip furšetas.
Tačiau net neįsivaizduoju kaip tai įgyvendinti. Juk mūsų tautiečiai nėra linkę geranoriškai susirinkti keletui valandų, pasipuošti, būti puikios nuotaikos iš karto, ir linksmintis ,,stačiomis" bei šokti šviesoje.
Gal kas galite ką patarti? kokią vietą rinktis ... nes vestuves preliminariai planuojame rugpjūčio pabaigoje, rugsėjį.
Atsakyti
QUOTE(Miglaitė @ 2011 02 18, 13:29)
Mano galvą irgi užgriuvo baisulinė krūva minčių, kai mano braniausiasis užmovė sužadėtuvių žiedą.
Labai nenoriu ir klaikstu nuo tradicinių lietuviškų balaganinių vestuvių.
Labai norėčiau, gal iš dalies Amerikoniškų vestuvių ... kai visi susirenka bažnyčioje, priimamas santuokos sakramentas, pasisveikinimai lauke, pasifotografavimas norimose vietose ir kažkoks minimalus pasivaišinimas su svečiais (draugais, giminėmis)-ale kaip furšetas.
Tačiau net neįsivaizduoju kaip tai įgyvendinti. Juk mūsų tautiečiai nėra linkę geranoriškai susirinkti keletui valandų, pasipuošti, būti puikios nuotaikos iš karto, ir linksmintis ,,stačiomis" bei šokti šviesoje.
Gal kas galite ką patarti? kokią vietą rinktis ... nes vestuves preliminariai planuojame rugpjūčio pabaigoje, rugsėjį.

O koks mazdaug planuojamas biudzetas? Jei finansai leidzia, as rinkciausi ta vadinama euro-pavesine kur nors grazioje vietoje ax.gif
Atsakyti