Įkraunama...
Įkraunama...

Nestandartinės vestuvės

lotuliukas.gif kiek buvau vestuvese, galiu pasakyti ten kur ner zaidimu liudna, jei yra geri pirsliai - vestuviu negadina ir kaip kazkas minejo, sokoladiniu bibuku nedovanoja.. cia jau mergvakariu ir bernvaariu atributika.. geri muzikantai svente irgi puosia o .. klausimas kiek pinigu galit isleisti? ir kokios organizacijos norit.. viskas priklauso nuo jusu isradingumo..

o kam patinka ale amerikietiskos vestuves.. pirmyn.. visgi pas mus demokratija
Atsakyti
Būsiu dar viena nuotaka, kurios vestuvėse neužuosit lietuviškų tradicijų.
asmeniškai man priimtina kaip amerikiečiai daro:
ryte fotosesija dviese, vakarop (yparasta apie17-18h) ceremonija pasirinktoje vietoje, tuomet kokteiliai ir užkandžiai, bendravimas, jaunosios ir tėvo šokis, jaunųjų valsas, vakarienė, visi namo apie 24h.
per vakarienę tostai, torto pjovimas

taigi mano vestuvės vyks panašiai.
Pirma fotosesija dviese, kad netampytumėm svečių. norėčiau dalį fotografuoti studijoj, dalį interjero salone (reikia pasidomėti ar galima šitaip). Dalį - lauke.
Tuomet kelionė į Zaksą, prie zakso kviesiu visus draugus pakelt taurę šompano, tuomet truputi nuotraukų su visais, kelionė su giminėm į restoraną, ten tostai, užkandžiai, pietūs, vestuvinis tortas, šokiai ir vakare visi namo.
o mes dviese važiuosim į pajūrį porai dienų.
Atsakyti
O man visada kyla vienas klausimas, kam vestuvėse imituoti tradicijas?:)Na, pvz, pora kartu gyvena jau n laiko, bet kažkodėl daro išlydėjimą iš namų. Man tai truputi juokinga. Arba jaunoji sega rūtų vainikėlį, kai jau seniai jokiomis rūtomis nekvepia arba jau ir pilvukas pūpso.
Mes per savo vestuves labai kritiškai vertinome visas tradicijas ir jeigu jos bent kiek nesiderino su mūsų realiu gyvenimu, atmetėme. Net nuometą ar keliaraištį, nes jie irgi turi simbolinę prasmę, kuri nieko benra neturėjo su mūsų apsisprendimu ir gyvenimu.
Piršliai man irgi yra viena iš keisčiausių tradicijų - sutinku, jei tai žmonės, kurie iš tikro turėjo įtakos jaunųjų susitikimui, bet dažniausiai tai nieko bendro neturi.
Man atrodo, kad vestuvės turėtų būti dviejų žmonių šventė, grįsta tuo, kaip jie gyvena kasdien, o ne tradicijomis, kurios įgyvendinamos tik dėl to, kad taip reikia ar draugas/-ė taip darė, o iš tiesų nė vienas tų tradicijų prasmės nesuvokia ir jaučiasi nepatogiai atlikdami tuos simbolinius ritualus, kuriuose jau nė kiek nebėra jokios dvasios.
Aišku, kitas variantas, jei tradicijų laikomasi, nes pora iš tikro pagal jas gyvena ir visa širdimi tiki ir žino, dėl ko daromas vienas ar kitas dalykas.
Atsakyti
Man visai butu idomu suzinoti tikraja tradiciju reiksme smile.gif Nors konkrecios vestuviu datos neturime, bet, manau, artimiausiu laiku paskirsime. biggrin.gif Noreciau savos sventes be pirsliu, poru ir kitu atributu. Kartu esame daugiau nei 6 metai, kazkaip man asmeniskai juokinga butu vaidint ta spektakli su pirsliais, rutu vainikeliais ar islydetuvemis is tevu namu (juo labiau, kai kartu gyvename). Tos senosios tradicijos labiau atspindi senus laikus, kai tuokdavosi po metu, dvieju draugystes (ir dazniausiai pora ta laika budavo atskirai, nes jaunikis armijoj tarnaudavo biggrin.gif ), kai gyventi kartu buvo didziausia nuodeme ir t.t. Zinoma, ir siais laikais visokiu situaciju pasitaiko, bet as labiau linkusi prie vestuviu be senu tradiciju. Zodziu, kiek nuotaku, tiek nuomoniu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo katex: 10 balandžio 2010 - 19:41
Sveikos smile.gif
busiu svocia tokiose pusiau tradicinese vestuvese. Jaunieji nori, kad islydetuves butu tik is jaunikio namu. Gal turit kokiu minciu, kaip apjungti jaunikio ir nuotakos islydejima (su nuotakos atpazinimu, teveliu palaiminimu ir pan) is vienu namu??? g.gif
Atsakyti
Sveika..pas mus taip pat bus islydetuves tik is vienu namu,bet ne is jaunojo,o is jaunosios smile.gif
Tai atvaziuos jaunikis,jam duos kelias uzduoteles,tada pasakys liudininkai kelis palinkejimus,paprasys abieju teveliu palaiminti mus ir vaziuosime smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Audrutyte @ 2010 06 16, 22:24)
Sveika..pas mus taip pat bus islydetuves tik is vienu namu,bet ne is jaunojo,o is jaunosios  smile.gif
Tai atvaziuos jaunikis,jam duos kelias uzduoteles,tada pasakys liudininkai kelis palinkejimus,paprasys abieju teveliu palaiminti mus ir vaziuosime  smile.gif

Tai va, is jaunosios namu gal paprasciau. O musu atveju.. kazkaip keistai atrodytu, jei jaunikis atvaziuotu i savo namus ir ten ieskotu savo nuotakos. (O gal??? smile.gif) O jei jaunoji atvaziuotu pas jauniki tai tada isvis kazkaip ne taip. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Shorena @ 2010 06 16, 22:51)
Tai va, is jaunosios namu gal paprasciau. O musu atveju.. kazkaip keistai atrodytu, jei jaunikis atvaziuotu i savo namus ir ten ieskotu savo nuotakos. (O gal??? smile.gif) O jei jaunoji atvaziuotu pas jauniki tai tada isvis kazkaip ne taip. smile.gif

niu man irgi kazkaip ne taip ir nekaip atrodytu.. ax.gif Tikriausiai Tau teks galbut sugalvot kazkokias uzduoteles abiems atskiras, kazka tokio mini patikrinima, ar tikrai pasiryze zengt santuokos keliu (reiktu pagalvot, ir jei norima), tada supazindinamas pulkas, susegamos gelytes, isgeriama sampano, pulkas pakvieciamas eit puost masinas.. griztama atgal i kambari, tada tiesiog grazus zodziai apie jaunuosius, apie ju susipazinima ir pasiryzima visa gyvenima praleist kartu..tada kazkas grazaus teveliams ir po to paprasoma palaimint pora. Na ir tada pasakot, kad issivezat i ilga kelione, po kurios gris vyras ir zmona. Atsisveikinat su liekanciais, sedat i masinas ir... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aridax: 16 birželio 2010 - 21:58
QUOTE(katex @ 2010 04 10, 20:37)
Man visai butu idomu suzinoti tikraja tradiciju reiksme smile.gif  Nors konkrecios vestuviu datos neturime, bet, manau, artimiausiu laiku paskirsime. biggrin.gif  Noreciau savos sventes be pirsliu, poru ir kitu atributu. Kartu esame daugiau nei 6 metai, kazkaip man asmeniskai juokinga butu vaidint ta spektakli su pirsliais, rutu vainikeliais ar islydetuvemis is tevu namu (juo labiau, kai kartu gyvename). Tos senosios tradicijos labiau atspindi senus laikus, kai tuokdavosi po metu, dvieju draugystes (ir dazniausiai pora ta laika budavo atskirai, nes jaunikis armijoj tarnaudavo biggrin.gif ), kai gyventi kartu buvo didziausia nuodeme ir t.t. Zinoma, ir siais laikais visokiu situaciju pasitaiko, bet as labiau linkusi prie vestuviu be senu tradiciju. Zodziu, kiek nuotaku, tiek nuomoniu 4u.gif

As mastau lygiai taip pat ir mano situacija identiska, tik vestuviu data jau nustatyta 4u.gif nebus pas mus jokiu islydejimu is namu, pirsliu,poru, zaidimu ir pan. Susitiksim su jaunikiu baznycioj (nakvosim kartu), paskui keliu valandu fotosesija dviese ir vakare vakariene su seima kavineje be jokiu stalo ispirkimu ir pan. doh.gif
Atsakyti
Mes darėme vestuves be tradicijų, išsyrus tai, kad bažnyčioje uždegėme šeimos židinį, ir dar ilgiausių metų net du kartus dainavo biggrin.gif. Bet daugiau nieko, net pamergių ir pabrolių nebuvo, ką čia kalbėti apie duoną ir druską biggrin.gif.
Likome laaaabai patenkinti savo vestuvėmis, ir dar norėtume pakartoti smile.gif. O linksmybių netrūko, turėjome vedėją, nuostabią grupę ir šaunius svečius smile.gif.

O tradicinių vestuvių nenorėjome dėl to, kad buvome pernai vienose tokiose su tradicijomis, ir nepaliko jos įspūdžio, o be to, dar reikia ir tradicijų reikšmes žinoti, nes dauguma jau pragyvenus po kelis ir daugiau metų kartu, atrodo juokingos.

Atsakyti
Verta daryti tradicijas, kai ismanai, ka kiekvienas veiksmas ar dalykas reiskia... Daranti tradicijas is inercijos - kvailumas absoliutus tongue.gif
Atsakyti
Pritariu! tradiciju reikia laikytis tada, kai jos tau kazka reiskia. Man grazu tradicines lietuviskos vestuves, taciau tam, kad tokias iskelciau, reiketu pora menesiu gerai pasedeti internete, nes as tu tadiciju paprasciausiai nezinau biggrin.gif savaime suprantama, tai butu didziausias abssurdas, todel darau taip vadinamas netradicines vestuves...
Atsakyti