QUOTE(Sonatina @ 2006 05 09, 20:56)
QUOTE(Sonatina @ 2006 09 12, 16:48)
Mama_Tania, ačiū
nera uz ka, juk tau aciu uz tokius puikius receptus, o siandien gaminau biski kitaip, nei tu davei ta recepta (nes nemegstu ir nevalgau svogunus , tai dariau pagal save )
Tai dariau taip: Farsa pagal Sonatinos tikra recepta padariau, tik nedejau svogunu, o majonezo daug piliau, nes atrode is salies, kad mesos nera, o vien majonezas . Ir padejau i saldytuva.
Tada tuo metu pakepinau grybus (nes turejau saldytuve, o kepti svogunai dar siek tiek man ) su dideliu svogunu.
Majoneza isplakti su 3 kiausiniai, imaisyti sutarkuota suri.
I skarda, istepta aliejumi, deti is farso suformuotus kotletus, as juos dariau, kaip "rudnosiukams", t.y. didesni idubima, i kuri dejau pakepintus grybus. Uzpilti majonezo ir kiausiniu plakiniu. Kepti kaip nurodyta recepte.
P.S. jei deti svogunus, tai kotletai gausis biski sultingesni, nors ir sie man laaaaaaaaabai patiko. Niam-niam.
P.S. tikiuosi sonatina neuzpyks uz sugadinta recepta
o gavosi stai kas:
mano patiekalas darzovinis, nes nemegstu mesos, stai darzoviu kotletai ir gaila be foto:
cukinija ar moliugas, morkos, gumbinis ne lapinis salieras sutarkuojami kuo smulkiau,smulkia burokine tarka, sumaisomi pagal skoni 2-3 kiausiniai, siek tiek miltu, kad nebutu labai skysta. dar galima idet kas megsta zalius ar atitirpintus is saldytu brokolius. prie ju tinka varskinis padazas, padazas su pievagrybiais ar siaip grietine, patiekti ant salotos ar pekino kopusto ar spinatu, ant padazo ar greitines megstu pabarstyti linu seklyciu paskrudintu sausoje keptuveje ar orkaiteje arba sezamo seklyciu.visa ta mase galima kepti kaip baklazano idara
cukinija ar moliugas, morkos, gumbinis ne lapinis salieras sutarkuojami kuo smulkiau,smulkia burokine tarka, sumaisomi pagal skoni 2-3 kiausiniai, siek tiek miltu, kad nebutu labai skysta. dar galima idet kas megsta zalius ar atitirpintus is saldytu brokolius. prie ju tinka varskinis padazas, padazas su pievagrybiais ar siaip grietine, patiekti ant salotos ar pekino kopusto ar spinatu, ant padazo ar greitines megstu pabarstyti linu seklyciu paskrudintu sausoje keptuveje ar orkaiteje arba sezamo seklyciu.visa ta mase galima kepti kaip baklazano idara
QUOTE(Mil@na @ 2004 06 08, 23:53)
Labutis! Noriu pasidalinti nauju receptuku(na gal tik man jis naujas) apie tai, kaip issikepti laaabai skanu sniceli. I 1 kilograma farso idedame kokiu norime prieskoniu, pakepinto svoguno, puse stiklines vandens ir du saukstus krakmolo, suformuojame snicelius ir kepame orkaiteje kol apskrunda. Jokiu kiausiniu, batonu ir pan. dalyku nedeti .Pabandykite!!!
As vakar kepiau snicelius pagal si recepta tai jie man is dideliu susitrauke i tokius maziukus maziukus kotleciukus, o skonis gavosi kaip to netikro zuikio ir dar kieti buvo labai. Tikriausiai kad bloga as kulinare
QUOTE(Mama_Tania @ 2006 09 12, 15:11)
niam, niam, gavosi labai skanu sonatina, aciu uz puikus receptus
ir mum labai patiko
Sveikos, mergaites!
Nezinau tikslaus recepto zrazu, bet darau taip (cia dar tiems, kas klause ka dar galima deti i zrazus, kotletus). Paimu mesite (kokia turiu), supjaustau dideliais lapais ir ismushu, atskirai turiu farsa arba dar geriau malta miesa. Viska apibarstau druska ir j. pipiriukais. Gaminu idarus (cia kad butu idomiau, niekada niezinai su kom gausi ): 1) Supjaustau greifruta ir chesnaka; 2) supjaustau apelsina ir chesnaka; 3) dziovintos slivos ir chesnaka. Ant mesos lapo idedu idara ir farsho.. suvinioju. Viska kepu orkaitei (175 laipsniu).
Kai lieka farsho ir idaro.. I farso vidu idedu gabaliuka sviesto ir idara.. ta kotletuka suvinioju i is miesos padaritus plonos juosteles (josteles irgi ismushu) kepu orkaitei kartu su zrazais.
Kai viska isemam is orkaites ir sudedam i inda butinai nepamirskite apipilt patiekala sultim kuris atsirado kepimo metu!!!
Skanaus! Bet nepiknaudziaukit, nes paskui kaip as galesite tik ziuret o ne ragaut!!!
Nezinau tikslaus recepto zrazu, bet darau taip (cia dar tiems, kas klause ka dar galima deti i zrazus, kotletus). Paimu mesite (kokia turiu), supjaustau dideliais lapais ir ismushu, atskirai turiu farsa arba dar geriau malta miesa. Viska apibarstau druska ir j. pipiriukais. Gaminu idarus (cia kad butu idomiau, niekada niezinai su kom gausi ): 1) Supjaustau greifruta ir chesnaka; 2) supjaustau apelsina ir chesnaka; 3) dziovintos slivos ir chesnaka. Ant mesos lapo idedu idara ir farsho.. suvinioju. Viska kepu orkaitei (175 laipsniu).
Kai lieka farsho ir idaro.. I farso vidu idedu gabaliuka sviesto ir idara.. ta kotletuka suvinioju i is miesos padaritus plonos juosteles (josteles irgi ismushu) kepu orkaitei kartu su zrazais.
Kai viska isemam is orkaites ir sudedam i inda butinai nepamirskite apipilt patiekala sultim kuris atsirado kepimo metu!!!
Skanaus! Bet nepiknaudziaukit, nes paskui kaip as galesite tik ziuret o ne ragaut!!!
QUOTE(Chikipiki @ 2006 10 04, 19:52)
Sveikos, mergaites!
Nezinau tikslaus recepto zrazu, bet darau taip (cia dar tiems, kas klause ka dar galima deti i zrazus, kotletus). Paimu mesite (kokia turiu), supjaustau dideliais lapais ir ismushu, atskirai turiu farsa arba dar geriau malta miesa. Viska apibarstau druska ir j. pipiriukais. Gaminu idarus (cia kad butu idomiau, niekada niezinai su kom gausi ): 1) Supjaustau greifruta ir chesnaka; 2) supjaustau apelsina ir chesnaka; 3) dziovintos slivos ir chesnaka. Ant mesos lapo idedu idara ir farsho.. suvinioju. Viska kepu orkaitei (175 laipsniu).
Kai lieka farsho ir idaro.. I farso vidu idedu gabaliuka sviesto ir idara.. ta kotletuka suvinioju i is miesos padaritus plonos juosteles (josteles irgi ismushu) kepu orkaitei kartu su zrazais.
Kai viska isemam is orkaites ir sudedam i inda butinai nepamirskite apipilt patiekala sultim kuris atsirado kepimo metu!!!
Skanaus! Bet nepiknaudziaukit, nes paskui kaip as galesite tik ziuret o ne ragaut!!!
Nezinau tikslaus recepto zrazu, bet darau taip (cia dar tiems, kas klause ka dar galima deti i zrazus, kotletus). Paimu mesite (kokia turiu), supjaustau dideliais lapais ir ismushu, atskirai turiu farsa arba dar geriau malta miesa. Viska apibarstau druska ir j. pipiriukais. Gaminu idarus (cia kad butu idomiau, niekada niezinai su kom gausi ): 1) Supjaustau greifruta ir chesnaka; 2) supjaustau apelsina ir chesnaka; 3) dziovintos slivos ir chesnaka. Ant mesos lapo idedu idara ir farsho.. suvinioju. Viska kepu orkaitei (175 laipsniu).
Kai lieka farsho ir idaro.. I farso vidu idedu gabaliuka sviesto ir idara.. ta kotletuka suvinioju i is miesos padaritus plonos juosteles (josteles irgi ismushu) kepu orkaitei kartu su zrazais.
Kai viska isemam is orkaites ir sudedam i inda butinai nepamirskite apipilt patiekala sultim kuris atsirado kepimo metu!!!
Skanaus! Bet nepiknaudziaukit, nes paskui kaip as galesite tik ziuret o ne ragaut!!!
kuo skiriasi ?
QUOTE(Mama_Tania @ 2006 10 05, 09:46)
kuo skiriasi ?
Ir man būtų įdomu sužinot kuo skiriasi faršas nuo maltos mėsos
Nebent maltą mėsą turėjo omeny virtą ir sumaltą
QUOTE(Eni @ 2006 10 05, 19:09)
Ir man būtų įdomu sužinot kuo skiriasi faršas nuo maltos mėsos
Nebent maltą mėsą turėjo omeny virtą ir sumaltą
Nebent maltą mėsą turėjo omeny virtą ir sumaltą
manau,kad turėta galvoj,kad faršas-tai pirktas parduotuvėj,o malta mėsa,kai pati namie susimali kokį gabaliuką
Pastebėjau, daug šeimininkių į faršą deda batono. Aš irgi iš mamos buvau nusižiūrėjusi dėti mirkyto batono arba tarkių, dabar visada įberiu smulkintų džiuvėsėlių- ir paprasta, ir skanu .
šnicelis ir kotletas - skirtumai...