Įkraunama...
Įkraunama...

Kotletai, šniceliai, zrazai

Prisiskaičiau čia visko net seilė nutyso, jau šiandien tikrai ką nors išbandysiu nes jau nesugalvoju ką ir padaryti.
Atsakyti
Ačiū visoms už receptus ir patarimus. Šiandien bandysiu kurį nors, nes ryte išsitraukiau faršo atšildyti ir vis sukau galvą, ką čia padarius, kad būtų ne kaip visada. Tikiuosi, bus skanu thumbup.gif
Atsakyti
Merginos, gal patartumete man kaip pradedanciajai, kaip daryti kiausiniu idara zrazams? Ar ten tik smulkinti kiausiai ar dar kas nors daugiau? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzuza @ 2006 06 20, 00:02)
Merginos, gal patartumete man kaip pradedanciajai, kaip daryti kiausiniu idara zrazams? Ar ten tik smulkinti kiausiai ar dar kas nors daugiau?  blush2.gif

As tai isvirta kiausini perpjaunu i keturias dalis (per puse ir dar karta per puse isilgai). Ir tokias dalis dedu i zrazus mirksiukas.gif
Papildyta:
Be kiausinio dar dedu virtos morkytes gabaliuka (irgi pailga), grybu jeigu turiu ir konservuotu zirneliu bigsmile.gif
Kartais idedu fermentinio surio gabaliuka rolleyes.gif
Atrodo nieko neuzmirsau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Eni @ 2006 06 20, 02:04)
As tai isvirta kiausini perpjaunu i keturias dalis (per puse ir dar karta per puse isilgai). Ir tokias dalis dedu i zrazus  mirksiukas.gif
Papildyta:
Be kiausinio dar dedu virtos morkytes gabaliuka (irgi pailga), grybu jeigu turiu ir konservuotu zirneliu  bigsmile.gif
Kartais idedu fermentinio surio gabaliuka  rolleyes.gif
Atrodo nieko neuzmirsau  ax.gif


Aciu 4u.gif
Atsakyti
Kai atsibosta gaminti kotletus, zrazus ir t.t., tai darau štai tokį faršo troškinuką (gana greitai pagaminama 4u.gif )
Pakepinu kalakutienos faršą ant trupučio aliejaus, po 5 min dedu smulkiai sutarkuotą morką (kai turiu kartu su morka dedu ir smulkiai tarkuotos cukinijos) ir troškinu dar 5 min, po to dedu žaliąją poro dalį, išspaudžiu porą skiltelių česnako ir prieskonių pagal skonį. Truputį patroškinus pridedu pjaustytų pievagrybių ir prieš pat pabaigą kokių nors žalumynų (dažniausiai dabar dedu krapus) bei kečiupo. Maždaug per 20-25min troškinukas gatavas thumbup.gif O lygiagrečiai verdu makaronus, nors skanu ir su ryžiais mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingulė @ 2004 05 23, 15:37)
Sveiki, su kokiais idarais ruosiat suktinukus?
Nu nusibodo jau suris , grybai ir kiausiniai. Gal kas koki idomu zinot. Kazkada darbovietes valgykloj labai skanu buvo kepsnys "pasaka", bet jo idaro sudeties tikrai nepasakyciau. (kai prisimenu , net seile tista tongue.gif )

As tai darau suktinukus su medziotoju desrele blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(valiute @ 2006 03 20, 22:21)
Mano vyras labai megsta kopustinius kotletus as juos darau taip:
sutarkuoju kopusta su burokine tarka, pakepinu svoguna, idedu kiausini, prieskoniu ir miltu, viska ismaisau ir kepu apvoliotus dziuveseliuose uzdengtoje keptuveje ant lietos ugnies.

As tai perpus dar farso dedu, o daugiau viska taip pat
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 05 09, 20:56)
Šiandien kepiau labai skanius kotletus su suflė rolleyes.gif

user posted image

Kotletai su suflė kepurėlėmis

1 kg bet kokio faršo
2 didelės svogūno galvutės
malti juodieji pipirai
druska
100 ml grietinės, majonezo, kefyro ar vandens
5 kiaušiniai
200 g majonezo
100 g tarkuoto sūrio

Faršą išmaišyti su druska, pipirais, sutarkuotu ar smulkiai supjaustytu vienu svogūnu, grietine (majonezu, kefyru ar vandeniu) ir 2 kiaušiniais. Padėti į šaldytuvą 0,5 - 1 val.
Majonezą išplakti su 3 kiaušiniais. Įmaišyti smulkiai sutarkuotą sūrį. Smulkiai supjaustyti svogūną.
Į skardą, išteptą riebalais, dėti iš faršo suformuotus kotletus. Kotletų viduryje padaryti nedidelius įdubimus, į juos suberti smulkintus svogūnus. Užpilti majonezo ir kiaušinių plakiniu. Kepti iki 200C įkaitintoje orkaitėje 30 - 40 min.

P. S. į kalakutienos faršą dėjau grietinės. Vietoje svogūno į kotletų įdubimus įdėjau po gabaliuką sūrio. Labai skanu 4u.gif

user posted image


Hmmm skaniai atrodo! Kiek cia skaniu receptu. thumbup.gif Visus isbandysiu. smile.gif
Atsakyti
ir as noreciau pasidalinti vienu receptu smile.gif
gavau ji is vienos seimos, pas kuria gyvenau italijoje. mano receptas truputi pakoreguotas, veliau idesiu originala.
500g farso (geriau versienos, bet galima ir is kiaulienos, man visai nieko isejo, brolis susizioplines ne tokios nupirko doh.gif ), kiausinio, saujeles tarkuoto parmezano, saujeles dziuveseliu, 1 morkos, svoguno (kaip kam kiek patinka), prieskoniu kotletams, baziliko, konservuotu pomidoru skardine (pomodori pelati), alyvuogiu aliejaus.
atskiriam 400 g farso, i ji dedam tarkuota morka, pakepinta svoguna, prieskonius kotletams, kiausini, dziuveselius, parmezana, viska gerai ismaisom, formuojam 2-4 cm skersmens rutuliukus, juos apkepam alyvuogiu aliejuje.
likusi farsa apkepam (kad gautusi smulkus), i ji suverciam pomidorus (galima pries tai juos trumpam nukaisti, kad vos vos atvestu ir nesitaskytu taip), juos pasmulkinam medine mentele (galima ir pries verciant), viska gerai ismaisom, troskinam ant silpnos vidutines ugnies, dedam bazilika, nuolat pamaisant troskinam apie 15 min, tada sudedam kotletukus, atsargiai pamaisom, kad padazas gerai juos apsemtu, ant silpnos ugnies troskinam apie 10-15 min.
galima pomidoru deti daugiau, taip bus daugiau padazo, jei jo liks, bus galima panaudot makaronams ruosti (iseis pasta alla bolognese- makaronai bolonietiskai), jei nesusivalgys smile.gif galima i padaza nedet farso, bet tada patroskint reiketu ilgiau kotletukus. valgyti su kuo sugalvoji (tinka bulves, darzoves, iki parduodami prancuziski batonai). skanaus! 4u.gif
Atsakyti
Lb aciu uz receptus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzuza @ 2006 06 20, 00:02)
Merginos, gal patartumete man kaip pradedanciajai, kaip daryti kiausiniu idara zrazams? Ar ten tik smulkinti kiausiai ar dar kas nors daugiau?  blush2.gif

As tai dedu pakepintus sampinjonus su svoguniukais ir vegeta, tada sumaisau su kiausiniu ir kemsu zrazus rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 05 09, 20:56)
Šiandien kepiau labai skanius kotletus su suflė rolleyes.gif

user posted image

Kotletai su suflė kepurėlėmis

1 kg bet kokio faršo
2 didelės svogūno galvutės
malti juodieji pipirai
druska
100 ml grietinės, majonezo, kefyro ar vandens
5 kiaušiniai
200 g majonezo
100 g tarkuoto sūrio

Faršą išmaišyti su druska, pipirais, sutarkuotu ar smulkiai supjaustytu vienu svogūnu, grietine (majonezu, kefyru ar vandeniu) ir 2 kiaušiniais. Padėti į šaldytuvą 0,5 - 1 val.
Majonezą išplakti su 3 kiaušiniais. Įmaišyti smulkiai sutarkuotą sūrį. Smulkiai supjaustyti svogūną.
Į skardą, išteptą riebalais, dėti iš faršo suformuotus kotletus. Kotletų viduryje padaryti nedidelius įdubimus, į juos suberti smulkintus svogūnus. Užpilti majonezo ir kiaušinių plakiniu. Kepti iki 200C įkaitintoje orkaitėje 30 - 40 min.

P. S. į kalakutienos faršą dėjau grietinės. Vietoje svogūno į kotletų įdubimus įdėjau po gabaliuką sūrio. Labai skanu 4u.gif

user posted image

niam, niam, gavosi labai skanu thumbup.gif thumbup.gif sonatina, aciu uz puikus receptus thumbup.gif
Atsakyti