Prisiskaičiau čia visko net seilė nutyso, jau šiandien tikrai ką nors išbandysiu nes jau nesugalvoju ką ir padaryti.
Merginos, gal patartumete man kaip pradedanciajai, kaip daryti kiausiniu idara zrazams? Ar ten tik smulkinti kiausiai ar dar kas nors daugiau?
QUOTE(zuzuza @ 2006 06 20, 00:02)
Merginos, gal patartumete man kaip pradedanciajai, kaip daryti kiausiniu idara zrazams? Ar ten tik smulkinti kiausiai ar dar kas nors daugiau?
As tai isvirta kiausini perpjaunu i keturias dalis (per puse ir dar karta per puse isilgai). Ir tokias dalis dedu i zrazus
Papildyta:
Be kiausinio dar dedu virtos morkytes gabaliuka (irgi pailga), grybu jeigu turiu ir konservuotu zirneliu
Kartais idedu fermentinio surio gabaliuka
Atrodo nieko neuzmirsau
QUOTE(Eni @ 2006 06 20, 02:04)
As tai isvirta kiausini perpjaunu i keturias dalis (per puse ir dar karta per puse isilgai). Ir tokias dalis dedu i zrazus
Papildyta:
Be kiausinio dar dedu virtos morkytes gabaliuka (irgi pailga), grybu jeigu turiu ir konservuotu zirneliu
Kartais idedu fermentinio surio gabaliuka
Atrodo nieko neuzmirsau
Papildyta:
Be kiausinio dar dedu virtos morkytes gabaliuka (irgi pailga), grybu jeigu turiu ir konservuotu zirneliu
Kartais idedu fermentinio surio gabaliuka
Atrodo nieko neuzmirsau
Aciu
Kai atsibosta gaminti kotletus, zrazus ir t.t., tai darau štai tokį faršo troškinuką (gana greitai pagaminama )
Pakepinu kalakutienos faršą ant trupučio aliejaus, po 5 min dedu smulkiai sutarkuotą morką (kai turiu kartu su morka dedu ir smulkiai tarkuotos cukinijos) ir troškinu dar 5 min, po to dedu žaliąją poro dalį, išspaudžiu porą skiltelių česnako ir prieskonių pagal skonį. Truputį patroškinus pridedu pjaustytų pievagrybių ir prieš pat pabaigą kokių nors žalumynų (dažniausiai dabar dedu krapus) bei kečiupo. Maždaug per 20-25min troškinukas gatavas O lygiagrečiai verdu makaronus, nors skanu ir su ryžiais
Pakepinu kalakutienos faršą ant trupučio aliejaus, po 5 min dedu smulkiai sutarkuotą morką (kai turiu kartu su morka dedu ir smulkiai tarkuotos cukinijos) ir troškinu dar 5 min, po to dedu žaliąją poro dalį, išspaudžiu porą skiltelių česnako ir prieskonių pagal skonį. Truputį patroškinus pridedu pjaustytų pievagrybių ir prieš pat pabaigą kokių nors žalumynų (dažniausiai dabar dedu krapus) bei kečiupo. Maždaug per 20-25min troškinukas gatavas O lygiagrečiai verdu makaronus, nors skanu ir su ryžiais
QUOTE(Ingulė @ 2004 05 23, 15:37)
Sveiki, su kokiais idarais ruosiat suktinukus?
Nu nusibodo jau suris , grybai ir kiausiniai. Gal kas koki idomu zinot. Kazkada darbovietes valgykloj labai skanu buvo kepsnys "pasaka", bet jo idaro sudeties tikrai nepasakyciau. (kai prisimenu , net seile tista )
Nu nusibodo jau suris , grybai ir kiausiniai. Gal kas koki idomu zinot. Kazkada darbovietes valgykloj labai skanu buvo kepsnys "pasaka", bet jo idaro sudeties tikrai nepasakyciau. (kai prisimenu , net seile tista )
As tai darau suktinukus su medziotoju desrele
Papildyta:
QUOTE(valiute @ 2006 03 20, 22:21)
Mano vyras labai megsta kopustinius kotletus as juos darau taip:
sutarkuoju kopusta su burokine tarka, pakepinu svoguna, idedu kiausini, prieskoniu ir miltu, viska ismaisau ir kepu apvoliotus dziuveseliuose uzdengtoje keptuveje ant lietos ugnies.
sutarkuoju kopusta su burokine tarka, pakepinu svoguna, idedu kiausini, prieskoniu ir miltu, viska ismaisau ir kepu apvoliotus dziuveseliuose uzdengtoje keptuveje ant lietos ugnies.
As tai perpus dar farso dedu, o daugiau viska taip pat
QUOTE(Sonatina @ 2006 05 09, 20:56)
Šiandien kepiau labai skanius kotletus su suflė
Kotletai su suflė kepurėlėmis
1 kg bet kokio faršo
2 didelės svogūno galvutės
malti juodieji pipirai
druska
100 ml grietinės, majonezo, kefyro ar vandens
5 kiaušiniai
200 g majonezo
100 g tarkuoto sūrio
Faršą išmaišyti su druska, pipirais, sutarkuotu ar smulkiai supjaustytu vienu svogūnu, grietine (majonezu, kefyru ar vandeniu) ir 2 kiaušiniais. Padėti į šaldytuvą 0,5 - 1 val.
Majonezą išplakti su 3 kiaušiniais. Įmaišyti smulkiai sutarkuotą sūrį. Smulkiai supjaustyti svogūną.
Į skardą, išteptą riebalais, dėti iš faršo suformuotus kotletus. Kotletų viduryje padaryti nedidelius įdubimus, į juos suberti smulkintus svogūnus. Užpilti majonezo ir kiaušinių plakiniu. Kepti iki 200C įkaitintoje orkaitėje 30 - 40 min.
P. S. į kalakutienos faršą dėjau grietinės. Vietoje svogūno į kotletų įdubimus įdėjau po gabaliuką sūrio. Labai skanu
Kotletai su suflė kepurėlėmis
1 kg bet kokio faršo
2 didelės svogūno galvutės
malti juodieji pipirai
druska
100 ml grietinės, majonezo, kefyro ar vandens
5 kiaušiniai
200 g majonezo
100 g tarkuoto sūrio
Faršą išmaišyti su druska, pipirais, sutarkuotu ar smulkiai supjaustytu vienu svogūnu, grietine (majonezu, kefyru ar vandeniu) ir 2 kiaušiniais. Padėti į šaldytuvą 0,5 - 1 val.
Majonezą išplakti su 3 kiaušiniais. Įmaišyti smulkiai sutarkuotą sūrį. Smulkiai supjaustyti svogūną.
Į skardą, išteptą riebalais, dėti iš faršo suformuotus kotletus. Kotletų viduryje padaryti nedidelius įdubimus, į juos suberti smulkintus svogūnus. Užpilti majonezo ir kiaušinių plakiniu. Kepti iki 200C įkaitintoje orkaitėje 30 - 40 min.
P. S. į kalakutienos faršą dėjau grietinės. Vietoje svogūno į kotletų įdubimus įdėjau po gabaliuką sūrio. Labai skanu
Hmmm skaniai atrodo! Kiek cia skaniu receptu. Visus isbandysiu.
ir as noreciau pasidalinti vienu receptu
gavau ji is vienos seimos, pas kuria gyvenau italijoje. mano receptas truputi pakoreguotas, veliau idesiu originala.
500g farso (geriau versienos, bet galima ir is kiaulienos, man visai nieko isejo, brolis susizioplines ne tokios nupirko ), kiausinio, saujeles tarkuoto parmezano, saujeles dziuveseliu, 1 morkos, svoguno (kaip kam kiek patinka), prieskoniu kotletams, baziliko, konservuotu pomidoru skardine (pomodori pelati), alyvuogiu aliejaus.
atskiriam 400 g farso, i ji dedam tarkuota morka, pakepinta svoguna, prieskonius kotletams, kiausini, dziuveselius, parmezana, viska gerai ismaisom, formuojam 2-4 cm skersmens rutuliukus, juos apkepam alyvuogiu aliejuje.
likusi farsa apkepam (kad gautusi smulkus), i ji suverciam pomidorus (galima pries tai juos trumpam nukaisti, kad vos vos atvestu ir nesitaskytu taip), juos pasmulkinam medine mentele (galima ir pries verciant), viska gerai ismaisom, troskinam ant silpnos vidutines ugnies, dedam bazilika, nuolat pamaisant troskinam apie 15 min, tada sudedam kotletukus, atsargiai pamaisom, kad padazas gerai juos apsemtu, ant silpnos ugnies troskinam apie 10-15 min.
galima pomidoru deti daugiau, taip bus daugiau padazo, jei jo liks, bus galima panaudot makaronams ruosti (iseis pasta alla bolognese- makaronai bolonietiskai), jei nesusivalgys galima i padaza nedet farso, bet tada patroskint reiketu ilgiau kotletukus. valgyti su kuo sugalvoji (tinka bulves, darzoves, iki parduodami prancuziski batonai). skanaus!
gavau ji is vienos seimos, pas kuria gyvenau italijoje. mano receptas truputi pakoreguotas, veliau idesiu originala.
500g farso (geriau versienos, bet galima ir is kiaulienos, man visai nieko isejo, brolis susizioplines ne tokios nupirko ), kiausinio, saujeles tarkuoto parmezano, saujeles dziuveseliu, 1 morkos, svoguno (kaip kam kiek patinka), prieskoniu kotletams, baziliko, konservuotu pomidoru skardine (pomodori pelati), alyvuogiu aliejaus.
atskiriam 400 g farso, i ji dedam tarkuota morka, pakepinta svoguna, prieskonius kotletams, kiausini, dziuveselius, parmezana, viska gerai ismaisom, formuojam 2-4 cm skersmens rutuliukus, juos apkepam alyvuogiu aliejuje.
likusi farsa apkepam (kad gautusi smulkus), i ji suverciam pomidorus (galima pries tai juos trumpam nukaisti, kad vos vos atvestu ir nesitaskytu taip), juos pasmulkinam medine mentele (galima ir pries verciant), viska gerai ismaisom, troskinam ant silpnos vidutines ugnies, dedam bazilika, nuolat pamaisant troskinam apie 15 min, tada sudedam kotletukus, atsargiai pamaisom, kad padazas gerai juos apsemtu, ant silpnos ugnies troskinam apie 10-15 min.
galima pomidoru deti daugiau, taip bus daugiau padazo, jei jo liks, bus galima panaudot makaronams ruosti (iseis pasta alla bolognese- makaronai bolonietiskai), jei nesusivalgys galima i padaza nedet farso, bet tada patroskint reiketu ilgiau kotletukus. valgyti su kuo sugalvoji (tinka bulves, darzoves, iki parduodami prancuziski batonai). skanaus!
Lb aciu uz receptus
QUOTE(zuzuza @ 2006 06 20, 00:02)
Merginos, gal patartumete man kaip pradedanciajai, kaip daryti kiausiniu idara zrazams? Ar ten tik smulkinti kiausiai ar dar kas nors daugiau?
As tai dedu pakepintus sampinjonus su svoguniukais ir vegeta, tada sumaisau su kiausiniu ir kemsu zrazus
QUOTE(Sonatina @ 2006 05 09, 20:56)
Šiandien kepiau labai skanius kotletus su suflė
Kotletai su suflė kepurėlėmis
1 kg bet kokio faršo
2 didelės svogūno galvutės
malti juodieji pipirai
druska
100 ml grietinės, majonezo, kefyro ar vandens
5 kiaušiniai
200 g majonezo
100 g tarkuoto sūrio
Faršą išmaišyti su druska, pipirais, sutarkuotu ar smulkiai supjaustytu vienu svogūnu, grietine (majonezu, kefyru ar vandeniu) ir 2 kiaušiniais. Padėti į šaldytuvą 0,5 - 1 val.
Majonezą išplakti su 3 kiaušiniais. Įmaišyti smulkiai sutarkuotą sūrį. Smulkiai supjaustyti svogūną.
Į skardą, išteptą riebalais, dėti iš faršo suformuotus kotletus. Kotletų viduryje padaryti nedidelius įdubimus, į juos suberti smulkintus svogūnus. Užpilti majonezo ir kiaušinių plakiniu. Kepti iki 200C įkaitintoje orkaitėje 30 - 40 min.
P. S. į kalakutienos faršą dėjau grietinės. Vietoje svogūno į kotletų įdubimus įdėjau po gabaliuką sūrio. Labai skanu
Kotletai su suflė kepurėlėmis
1 kg bet kokio faršo
2 didelės svogūno galvutės
malti juodieji pipirai
druska
100 ml grietinės, majonezo, kefyro ar vandens
5 kiaušiniai
200 g majonezo
100 g tarkuoto sūrio
Faršą išmaišyti su druska, pipirais, sutarkuotu ar smulkiai supjaustytu vienu svogūnu, grietine (majonezu, kefyru ar vandeniu) ir 2 kiaušiniais. Padėti į šaldytuvą 0,5 - 1 val.
Majonezą išplakti su 3 kiaušiniais. Įmaišyti smulkiai sutarkuotą sūrį. Smulkiai supjaustyti svogūną.
Į skardą, išteptą riebalais, dėti iš faršo suformuotus kotletus. Kotletų viduryje padaryti nedidelius įdubimus, į juos suberti smulkintus svogūnus. Užpilti majonezo ir kiaušinių plakiniu. Kepti iki 200C įkaitintoje orkaitėje 30 - 40 min.
P. S. į kalakutienos faršą dėjau grietinės. Vietoje svogūno į kotletų įdubimus įdėjau po gabaliuką sūrio. Labai skanu
niam, niam, gavosi labai skanu sonatina, aciu uz puikus receptus