Įkraunama...
Įkraunama...

Kotletai, šniceliai, zrazai

Labas,
pasiskaičiusi Jūsų įvairiausių receptukų bandysiu ir as pirmą kartą kepti kotletus arba šnicelį orkaitėje (iki šiol kepdavau tik keptuvėje). Tik norėjau paklausti - kokia turi būti kepimo tempertūra, kiek maždaug laiko kepti ir ar būtinai kepant reikia uždengti g.gif . Iš anksto kuo nuoširdžiausias dėkui už atsakymus.
Atsakyti
Mano vyras labai megsta kopustinius kotletus as juos darau taip:
sutarkuoju kopusta su burokine tarka, pakepinu svoguna, idedu kiausini, prieskoniu ir miltu, viska ismaisau ir kepu apvoliotus dziuveseliuose uzdengtoje keptuveje ant lietos ugnies.
Atsakyti
Labutis,
gal kas zinote kokius nors kokletu su idaru receptus ? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgita:) @ 2006 03 22, 13:47)
Labutis,
gal kas zinote kokius nors kokletu su idaru receptus ? rolleyes.gif


Nieko cia gudro nera. Ar moki paprastus kotletus kepti? Jei taip tai pradziai pabandyk i vidu ideti gabaliuka fermentinio surio. Pamatysi kaip skanu bus.
Galima padaryti su grybais dziovintais ir svieziais. Dziovintus grybus apverdi, po to sumali su mesmale pakepini svoguna, jei megsti gali kartu su morka, po to viska sumaisai idedi prieskoniu ir idaras jau paruostas.
Sviezius grybus supjaustai ir pakepini, o toliau daryk kaip anksciau rasiau tik gali ideti dar maza kiausini(arba tryni), tada gali gautis sausoki.
Pasitelk savo fantazija, gal ka nors atrasi dar.
Linkiu sekmes.
Atsakyti
Džiovintų slyvų dar galima įdėti į vidų. Irgi skanu ax.gif
Atsakyti
Zinoma as moku gaminti kokletus, tik bijau rizikuoti su idarais, todel ir klausiu jusu patarimo, ACIU uz tai 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(valiute @ 2006 03 20, 21:21)
Mano vyras labai megsta kopustinius kotletus as juos darau taip:
sutarkuoju kopusta su burokine tarka, pakepinu svoguna, idedu kiausini, prieskoniu ir miltu, viska ismaisau ir kepu apvoliotus dziuveseliuose uzdengtoje keptuveje ant lietos ugnies.

mano anyta tokius kepa. Jau kokie skanūs, net dabar prisiminus seilė tysta. pas mus juos Apgavikais vadina. Nežinau kodėl g.gif
Atsakyti
Labas,
ar galetumete pasidalinti kokletu receptais, be idaru, gal zinote kokiu nors skaniu.... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(bea @ 2004 05 23, 14:00)
cia mesos suktinukus?
galima darzoviu, pvz. patroskinta tarkuota morka+svogunas+cukinija
galima su spinatais (ce skaneusia su vistiena)
galima shonines juostele
hm.. pagalvosiu dar.

gera ideja davei, reiks pabandyti su spinatais, turetu buti super mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgita:) @ 2006 04 24, 19:24)
Labas,
ar galetumete pasidalinti kokletu receptais, be idaru, gal zinote kokiu nors skaniu....  blush2.gif

Nu tai ka aš žinau, manau, kad nieko mandro nepaskaysiu, bet kotletus kepu taip:

faršą (man labiausiai aptinka kiaulienos ir jautienos maždaug per pusę) sumaišau su kiaušiniu, tarkuota bulve (arba mirkytų pora riekelių batono, man skaniau su bulvėm), saukstu miltų, prieskonių pagal skonį (druska, juodiej pipirai, kvapnieji pipirai, raudonoji saldžioji paprika, kalendra, cesnakine druska arba susmulkinta cesnako skiltele, smulkintas arba sutarkuotas svogunas, mairunas, susmulkintas lauro lapelis). Ir dar pridedu siek tiek sodos arba kepimo milteliu, tada tokie minkstuciukai gaunasi. Aišku viską išmaišau, o iš gautos masės suformuoju kotletukus, juos dedu į keptuvę ir kepu. Kepti galima pagal skonį taukuose arba aliejuje. Man asmeniškai skanesni gaunasi kiaules riebaluose, o pabaigoj pridedant sviesto essen.gif thumbup.gif

O į vidų galima pridėt fermentinio sūrio, virto kiaušinio (aš dedu ketvirtadalį), konservuotų žirnelių, virtų morkų. Įdomus skonis gaunasis su konservuotais ananasais, bet skanu bigsmile.gif
Atsakyti
Kelis kartus gaminau tokius labai skanius kotletus:

1 vidutinio dydžio svogūno galvutė
3 gabaliukai baltos duonos
2 v. š. smulkintų petražolių
500 g faršo
1/2 - 1/4 a. š. maltų juodųjų pipirų
druskos
1 a. š. garstyčių
2 dideli kiaušiniai (trynius ir baltymus atskirti)
2-3 v. š. šalto vandens
aliejaus kepimui

Svogūną nulupti ir stambiai supjaustyti. Duoną pamirkyti vandeny, nuspausti. Duoną, svogūną ir petražoles dėti į blenderį ir pulso režimus sutrinti į vienalytę masę. Dėti mėsą ir dar šiek tiek pamalti, kad mėsa tik susimaišytų su kitais ingredientais (šitą galima atlikti ir mėsmale).
Dėti faršą į dubenį, pasūdyti, berti pipirų, dėti sausas garstyčias ir trynius. Gerai išmaišyti. Jei reikia, įmaišyti šalto vandens.
Atskirai išplakti baltymus (kad nebūtų labai kieti). Pusę baltymų atsargiai įmaišyti į faršą, likusius baltymus mediniu šaukštu tiesiog „paskandinti“ farše. Drėgnomis rankomis formuoti kotletus ir apkepti iš abiejų pusių.

P. S. kotletai gaunasi ypač purūs ir sultingi 4u.gif Mums labai patiko smile.gif

Kitas variantas irgi neblogas smile.gif

Paukštienos burgeriai

500 g paukštienos faršo
1 vidutinio dydžio cukinija (120 g), sutarkuota
1 vidutinio dydžio morka (120 g), sutarkuota
2 v. š. miltų
2 a. š. cajun prieskonių

Sumaišyti faršą, cukiniją, morkas, miltus ir prieskonius. Suformuoti burgerius ir apkepti iš abiejų pusių.

P. S. cajun prieskonių neradau, tai naudojau tiesiog paukštienos prieskonius...

user posted image


Atsakyti
Šiandien kepiau labai skanius kotletus su suflė rolleyes.gif

user posted image

Kotletai su suflė kepurėlėmis

1 kg bet kokio faršo
2 didelės svogūno galvutės
malti juodieji pipirai
druska
100 ml grietinės, majonezo, kefyro ar vandens
5 kiaušiniai
200 g majonezo
100 g tarkuoto sūrio

Faršą išmaišyti su druska, pipirais, sutarkuotu ar smulkiai supjaustytu vienu svogūnu, grietine (majonezu, kefyru ar vandeniu) ir 2 kiaušiniais. Padėti į šaldytuvą 0,5 - 1 val.
Majonezą išplakti su 3 kiaušiniais. Įmaišyti smulkiai sutarkuotą sūrį. Smulkiai supjaustyti svogūną.
Į skardą, išteptą riebalais, dėti iš faršo suformuotus kotletus. Kotletų viduryje padaryti nedidelius įdubimus, į juos suberti smulkintus svogūnus. Užpilti majonezo ir kiaušinių plakiniu. Kepti iki 200C įkaitintoje orkaitėje 30 - 40 min.

P. S. į kalakutienos faršą dėjau grietinės. Vietoje svogūno į kotletų įdubimus įdėjau po gabaliuką sūrio. Labai skanu 4u.gif

user posted image
Atsakyti