As tai taip darau suktinius/zrazus:
Reikia jautienos. Jautienos gabaliukus pabarstau druska, pipiras ir patepu garstyciom. Tada dedu plonai pjaustyta rukyta sonine su lasinuku ir plonai pjaustitus raugintus agurkus. Viska suviniojam ir kepam keptuvej. Apkepintus zrazus reikia sudeti i puoda. O keptuve kur jie kepe (neplauta) supilti 200 ml. raudono vyno, ji trumpam uzvirti ir tada pilti ant zrazu, ir dar ant virsaus buljono, kad apsiamtu. Ir virti 1,5 val. Pries baigiant virt reikia ydet milteliu (Mondamin), kad padazas sutirstetu. Ir mums l. patinka. valgom su bulviu kose ir darzovem.
QUOTE(Slibiniukas @ 2006 02 13, 12:25)
As tai taip darau suktinius/zrazus:
Reikia jautienos. Jautienos gabaliukus pabarstau druska, pipiras ir patepu garstyciom. Tada dedu plonai pjaustyta rukyta sonine su lasinuku ir plonai pjaustitus raugintus agurkus. Viska suviniojam ir kepam keptuvej. Apkepintus zrazus reikia sudeti i puoda. O keptuve kur jie kepe (neplauta) supilti 200 ml. raudono vyno, ji trumpam uzvirti ir tada pilti ant zrazu, ir dar ant virsaus buljono, kad apsiamtu. Ir virti 1,5 val. Pries baigiant virt reikia ydet milteliu (Mondamin), kad padazas sutirstetu. Ir mums l. patinka. valgom su bulviu kose ir darzovem.
Reikia jautienos. Jautienos gabaliukus pabarstau druska, pipiras ir patepu garstyciom. Tada dedu plonai pjaustyta rukyta sonine su lasinuku ir plonai pjaustitus raugintus agurkus. Viska suviniojam ir kepam keptuvej. Apkepintus zrazus reikia sudeti i puoda. O keptuve kur jie kepe (neplauta) supilti 200 ml. raudono vyno, ji trumpam uzvirti ir tada pilti ant zrazu, ir dar ant virsaus buljono, kad apsiamtu. Ir virti 1,5 val. Pries baigiant virt reikia ydet milteliu (Mondamin), kad padazas sutirstetu. Ir mums l. patinka. valgom su bulviu kose ir darzovem.
oi labai skanus receptukas tik man iskilo toks klausimas: kas per Mondamin milteliai
QUOTE(Slibiniukas @ 2006 02 13, 18:44)
"Mondamin" tai seip nezinau ar LT yra. O jie tai padazams sutirstinti. Yra sviesiems ir tamsiems padazams. Kvapas ju tai kazkuo krakmola gal primena. Tai gal Lietuvoj yra kokiu milteliu padazams sutirstinti, is bedos ir miltai tinka, bet ten terliotis... O tie milteliai
hmmmm , pirmą kartą ir aš girdžiu apie tokius tirštiklius
QUOTE(Slibiniukas @ 2006 02 13, 17:44)
"Mondamin" tai seip nezinau ar LT yra. O jie tai padazams sutirstinti. Yra sviesiems ir tamsiems padazams. Kvapas ju tai kazkuo krakmola gal primena. Tai gal Lietuvoj yra kokiu milteliu padazams sutirstinti, is bedos ir miltai tinka, bet ten terliotis... O tie milteliai
reiks miltus tada dėti, nes tokių miltelių nei mačiau, nei girdėjau apie juos Matyt Lietuvoje jų nėra
QUOTE(Elena @ 2005 01 07, 13:50)
balandėlius irgi darau orkaitėje..
Padarai balandėlį ir dedi kept į orkaitę, ane? o įpilt į keptuvę ką nors reikia?
QUOTE(Venecija @ 2005 01 09, 17:02)
Veiname formue buvo pasiulytas stai toks receptukas, koteletamas kepti orakaitej. As bandziau man tai Viską daryti kaip kotletams su malta mėsa. Paskui iš tos mėsos formuoti kotletą ir viduryje išspausti duobutę. Į tą duobutę dedame griežinėliais pjaustytą svogūną ( galima porą), majonezo, petražolių, tomato. Ant viršaus tarkuoto sūrio. Ir dar žalumynų.
Va tokį teko ragaut, bet duobutėj buvo tarkuotos morkos. Skanu
Čia pasiskaičius kepiau kotletukus orkaitėje. Gavosi tikrai skaniai - man keptuvėje dažnokai gaunasi sausi, o čia gavosi sultingi ir tokie apkepe skaniai Į faršą dėjau majonezo ir piene mirkytos batono riekelę. aišku prieskonių pagal skonį. į indą su dangčiu dėjau suformuotus kotletukus ir į orkaitę. galima į tarpus ir bulvytes sukaišiot, bet aš dariau su bulvių koše. tai vat kai jau iš kotletukų paspaudus bėga baltos sultys, tada ant viršaus dar uždedu tarkuotų pievagrybių, svoguniukų, česnakų ir majonezo - aš mėgstu vilniasu pikantišką majonezą, kai truputį pasitroškina dedu tarkuoto sūrio ir viskas - patiekalas paruoštas - skanaus
QUOTE(dolile @ 2006 02 18, 23:10)
Čia pasiskaičius kepiau kotletukus orkaitėje. Gavosi tikrai skaniai - man keptuvėje dažnokai gaunasi sausi, o čia gavosi sultingi ir tokie apkepe skaniai Į faršą dėjau majonezo ir piene mirkytos batono riekelę. aišku prieskonių pagal skonį. į indą su dangčiu dėjau suformuotus kotletukus ir į orkaitę. galima į tarpus ir bulvytes sukaišiot, bet aš dariau su bulvių koše. tai vat kai jau iš kotletukų paspaudus bėga baltos sultys, tada ant viršaus dar uždedu tarkuotų pievagrybių, svoguniukų, česnakų ir majonezo - aš mėgstu vilniasu pikantišką majonezą, kai truputį pasitroškina dedu tarkuoto sūrio ir viskas - patiekalas paruoštas - skanaus
hmmmmm.....kaip skaniai valget...
As kepu keptuveje ant silpnos ugnies kotletus, tai irgi sultingi gaunasi
QUOTE(Mil@na @ 2004 06 08, 23:53)
Labutis! Noriu pasidalinti nauju receptuku(na gal tik man jis naujas) apie tai, kaip issikepti laaabai skanu sniceli. I 1 kilograma farso idedame kokiu norime prieskoniu, pakepinto svoguno, puse stiklines vandens ir du saukstus krakmolo, suformuojame snicelius ir kepame orkaiteje kol apskrunda. Jokiu kiausiniu, batonu ir pan. dalyku nedeti .Pabandykite!!!
labai skanus sniceliai ,gaila,kad tik dabar atradau,aciu
Nagi receptas po nosimi
Sveikos,
viena diena buvau "Cili kaime" labai patiko patiekalas "mamos kotletai", kotletai- fantastiski, tik nezinau kaip tokius pasidaryti, gal kas zinote?
viena diena buvau "Cili kaime" labai patiko patiekalas "mamos kotletai", kotletai- fantastiski, tik nezinau kaip tokius pasidaryti, gal kas zinote?