O tai kiek to vandens pilti, neisivaizduoju? Juk jis tuoj isgaruos???
Karta kepiau ipylusi aliejaus, tai jie kazkokiu panasiu dalyku i lajumi buvo aplipe, gal tais taukais is kotletu:)
Neisgaruos nebijok na nedaug ipilk,ant dugno..
Aš dar ant kepamojo popieriaus prilipdau, gaunasi tokie ploni, labai skanūs ant sumuštinių, kažkas panašaus kaip hamburgeriuose. Ir iškepa akimirksniu.
Ir dar siulau, kad tie kotletukai butu ne tokie kasdieniski papildyti receptuka
Pasidarome farsa toki pat kaip ir kotletukams, idarui naudojame ziemai paruostus grybus, galima marinuotus, galima sudytus. Pakepiname svoguniuka, sumalame grybukus, dedame kiausinuka, pipiru, druskytes jei reikia, zodziu, kad butu skanu
Idara dedame i kotletuko mase, kaip cepelinus formuojame ir pasauname i orkaite
Skonis Ir vargo nedaug..
Idaro galima prisigalvoti labai ivairaus, kaip kieno fantazija geba
Skanaus...
Pasidarome farsa toki pat kaip ir kotletukams, idarui naudojame ziemai paruostus grybus, galima marinuotus, galima sudytus. Pakepiname svoguniuka, sumalame grybukus, dedame kiausinuka, pipiru, druskytes jei reikia, zodziu, kad butu skanu
Idara dedame i kotletuko mase, kaip cepelinus formuojame ir pasauname i orkaite
Skonis Ir vargo nedaug..
Idaro galima prisigalvoti labai ivairaus, kaip kieno fantazija geba
Skanaus...
Pas mane tokia skarda yra su grotelėm, tai aš i skardą pylu vandens biški o ant grotelių dedu kotletus..tikrai skanu, ir karbonadus kepu orkaitėje, aplamai keptuvėje mažai ką kepu, arba orkaitėje, arba garpuodį...balandėlius irgi darau orkaitėje..
Picolo, su įdaru tikrai labai skanu gaunasi , o aš dar bandžiau įdėt tiesiog sūrio lazdele, per puse perpjautą, nes ilgoką ...visai skanu..
Picolo, su įdaru tikrai labai skanu gaunasi , o aš dar bandžiau įdėt tiesiog sūrio lazdele, per puse perpjautą, nes ilgoką ...visai skanu..
aš kai tingiu irgi terliotis-o paskutiniu metu taip ir yra-tai visada sulipinu įvairaus dydžio cepelinus-mažesnius mažėliui, vidutinius vyresnėliui, didesnius tėveliams, sudedu į tefloninę skardą, įpilu nepilną stiklinę vandens, o į tarpelius prikašioju ir bulvių, supjaustytų maždaug nykščio storio riekutėm ir viską kartu iškepu-ištraukus bulves dar pabarstau bulvių prieskoniais, palaistau skysčiu atsiradusiu skardoj. tiesa, ir žalias bulves, kai neužmirštu pabarstau prieskoniais O kol viskas kepa-maždaug 40min-belieka kokios žolės pasipjaustyti
suformuoti paprastus kotletus, apkepinti is abieju pusiu keptuvei. ikisti su ta pacia keptuve, jei, aisku, rankena ne plastmasine, i ikaitinta orkaite ir pakepinti dar kokiu 15 min. jokio vandens nereikia.
As tai darau taip : pasidarot farsa kaip paprastiem kotletam, padarot plonus betdidokus kotletus( nu per visa delna), apkepinat gerai keptuvei(beveik kad iskeptu). Tada sudedat kotletus i blekutu, ant kotletu dedat is anksto sutarkuotos morkos, smulkiai sukapoto poro(arba svogunu laisku) ir uzpilat padazu. As padaza darau lygiom dalim keciupo ir majonezo ir ispaudziu pora skilteliu cesnako. Padazo negailekite!!! O tada jau ant visko uzdeti daug tarkuoto suriu ir i orkaite. Pakepti mazdaug apie 15 minuciu. O gaunasi , tokie kaip kepsniai is farso.
Tikiuosi aiskiai parasiau
Tikiuosi aiskiai parasiau
Veiname formue buvo pasiulytas stai toks receptukas, koteletamas kepti orakaitej. As bandziau man tai Viską daryti kaip kotletams su malta mėsa. Paskui iš tos mėsos formuoti kotletą ir viduryje išspausti duobutę. Į tą duobutę dedame griežinėliais pjaustytą svogūną ( galima porą), majonezo, petražolių, tomato. Ant viršaus tarkuoto sūrio. Ir dar žalumynų.
Patiekti galima su bulvių koše. Kepti orkaiteje.
Patiekti galima su bulvių koše. Kepti orkaiteje.
QUOTE(Gyncė @ 2005 01 09, 14:56)
As tai darau taip : pasidarot farsa kaip paprastiem kotletam, padarot plonus betdidokus kotletus( nu per visa delna), apkepinat gerai keptuvei(beveik kad iskeptu). Tada sudedat kotletus i blekutu, ant kotletu dedat is anksto sutarkuotos morkos, smulkiai sukapoto poro(arba svogunu laisku) ir uzpilat padazu. As padaza darau lygiom dalim keciupo ir majonezo ir ispaudziu pora skilteliu cesnako. Padazo negailekite!!! O tada jau ant visko uzdeti daug tarkuoto suriu ir i orkaite. Pakepti mazdaug apie 15 minuciu. O gaunasi , tokie kaip kepsniai is farso.
Tikiuosi aiskiai parasiau
Tikiuosi aiskiai parasiau
viskas ok tik va kad gyvenu su profesionalu kulinaru tame paciame name ir kai jis pamate jog majonezo bent laselis dedamas i orkaite - pasishiaushe kaip povas mat tai laaaaabaaaiiiii nesveika ir negalima!!!!!!
QUOTE(uogute @ 2006 02 10, 22:52)
viskas ok tik va kad gyvenu su profesionalu kulinaru tame paciame name ir kai jis pamate jog majonezo bent laselis dedamas i orkaite - pasishiaushe kaip povas mat tai laaaaabaaaiiiii nesveika ir negalima!!!!!!
Del ko majonezo negalima deti i orkaite... na tiksliau kepti su majonezu ka nors
mamos, noriu su valentynke saviškiui padaryt ką nors toookio, kad pirštus nusigriaužtų. turiu daug kiaulienos ir su lašinuku, ir liesos labai geros, ir maltos, ir rūkytų lašinių paltį, bet nesumastau ką čia tokio pagamint...