Sveikos! Cia gal ir buvo kur rasyta, bet belabai radau... Man butu labai idomu suzinot kaip iskept toki didziuli kepsni, toki koks restoranuose buna, per puse lekstes... ten malta mesa ar musta? Ka ten reikia det, kad nesuaitrauktu i maziuka kepsniuka? Gal zinot..?
Na labai jau neaiskus jusu klausimas
QUOTE(Danačka @ 2015 01 20, 22:30)
Na labai jau neaiskus jusu klausimas
Pritariu.
Bet, manau, kad tai greiciausiai bus eilinis karbonadas. Kuo ploniau ismusit mesa, tuo didesnis kepsnys gausis. Mesa yra paprieskoniuojama, pamirkoma kiausinio plakinyje, o po to apvoliojama dziuveseliuose. Kuo plonesnis kepsniukas, tuo trumpiau reikia kepti, kad mesa nebutu sausa ir gumine.
QUOTE(AkvileZ @ 2014 07 16, 15:07)
Aš nededu kiaušinio. Jis kietina. O visa kitą darau kaip ir Jūs tik apkepinus dar dedu patroškinti. Mum skaniau su padažu. O troškinu paprastai. Puode apkepinu morką su svogūnu, prieskoniais, pilu vandenuko ir kai jis verda sudedu kotletus. Uždengiu ir patroškinu bent dešimt minučių. Pabaigoje įdedu šaukštą grietinės. Jei norit tirštesnio padažo tada į grietinę reikia įmaišyti miltų šiek tiek.
As irgi apkepu ir patroskinu kotletus. Dedu I puoda tarkuotas morkas, svoguna, kotletukai, paprika ir brokolis. Priekoniuku, sviestuko. Ipilu vandenuko ir troskinu apie 20 min. Paskui idedu pora saukstu grietines. man asmeniskai labia skanu. ir greita. Kas laiko neturi. Nes as asmeniskai savaitgali kai daugiau laiko turiu apsikepinu keptuveje kotletukus. Uzsisaldau saldiklyje ir kai is darbo parlekiu, sudedu viska I puoda su darzovemis ir viskas, po pusvalandzio silta, skani vakariene. :-)
QUOTE(vita31 @ 2014 06 17, 10:28)
Kai vaikai pradejo eiti i darzeli, primine kokie skanus budavo darzelio kotletai ir man. Gal kas galit pasidalinti paslaptimi, kaip gaminami tie minksti, kvapnus darzelio kotletai?
Gal jie gaminami panašiai kaip ir "mokykliniai"
http://maistomagija....i-kotletai.html
QUOTE(G_arbanele @ 2012 07 18, 11:13)
Rekomenduokite pačius skaniausius Šnicelius
man skaniausi ir visuomet pagal šita recepta darau :
Ingredientai
500 g kiaulienos faršo
1 svogūnas
2-3 šaukštai manų kruopų
4 šaukštai džiūvėsėlių
2 kiaušiniai
druska
juodieji pipirai
prieskoniai
Instrukcijos
1. Faršą sumaišome su maltu svogūnu ir dar kartą gerai išmaišome.
2. Mėsą pagardiname prieskoniais, užberiame druskos, juodųjų pipirų.
3. Supilame manų kruopas ir plaktą kiaušinį ant mėsos.
4. Tada mėsą labai gerai išminkome ir suformuojame plokščius paplotėlius.
5. Paplotėlius, kuriuos suformavome, išvoliojame džiuvėsėliuose ir kepame gerai įkaitintame aliejuje. SKANAUS!
fotki
QUOTE(Renata123 @ 2015 01 21, 00:55)
Pritariu.
Bet, manau, kad tai greiciausiai bus eilinis karbonadas. Kuo ploniau ismusit mesa, tuo didesnis kepsnys gausis. Mesa yra paprieskoniuojama, pamirkoma kiausinio plakinyje, o po to apvoliojama dziuveseliuose. Kuo plonesnis kepsniukas, tuo trumpiau reikia kepti, kad mesa nebutu sausa ir gumine.
Bet, manau, kad tai greiciausiai bus eilinis karbonadas. Kuo ploniau ismusit mesa, tuo didesnis kepsnys gausis. Mesa yra paprieskoniuojama, pamirkoma kiausinio plakinyje, o po to apvoliojama dziuveseliuose. Kuo plonesnis kepsniukas, tuo trumpiau reikia kepti, kad mesa nebutu sausa ir gumine.
Vargu ar rasite restorane mirkytą kiaušinio plakinyje ir paniruotą džiuvesėliuose karbonadą. Paprastai kepamas mėsos gabalas konvekcinėje krosnyje arba ant grotelių be paniruočių. Tiesiog mėsa turi būti jauno gyvulio artam patiekalui tinkama
QUOTE(Aricci @ 2015 01 20, 14:48)
Sveikos! Cia gal ir buvo kur rasyta, bet belabai radau... Man butu labai idomu suzinot kaip iskept toki didziuli kepsni, toki koks restoranuose buna, per puse lekstes... ten malta mesa ar musta? Ka ten reikia det, kad nesuaitrauktu i maziuka kepsniuka? Gal zinot..?
Ką prieš mane išvardino - tinka. O dar jie turi spec tokius "kočėlus", kur mėsytę vienu mostu padaro "mikrono" storio Užtatai ji ir per puse lėkštės. O kiaušinis ir džiuvėsėliai, žinia, pigiau kainuoja
QUOTE(vita31 @ 2014 06 17, 11:28)
Produktai:
- 1 vidutinė kepinta smulkiai pjaustyta svogūno galva ant sviesto arba aliejaus (taip atradau, kad skonis svogūno švelnesnis ir saldesnis būna)
- Faršas apie 300-400 g (dažniausiai dedu kiaulienos ir jautienos mišinį)
- Batono 3-4 riekelės, mirkytos piene arba mineraliniame vandenyje (man pasakojo, kad būtent mineralinis vanduo ir suteikia minkštumo). Gal daugiau batono reikėtų, kad būtų minkštesni kotletai?
- 1 šaukštas majonezo, nors ir be jo gerai gaunasi
- prieskoniai: druska, juodas maltas pipiras, kartais kalendros ar mairūno, skiltelė smulkinto česnako
- 1 plaktas kiaušinis ir džiūvėsėliai ar miltai apvoliojimui
Viską sumaišau, formuoju kotletukus, apvolioju ir dedu į jau karštą aliejų keptuvėje. Apkepu iš abiejų pusių, kad apskrustų, o paskui dar uždedu keptuvės dangtį ir ant mažiausios ugnies palaikau, kad pašustų kelias minutes. Gal reikėtų ilgiau? Arba kokiu nors būdu juos patroškinti?
- 1 vidutinė kepinta smulkiai pjaustyta svogūno galva ant sviesto arba aliejaus (taip atradau, kad skonis svogūno švelnesnis ir saldesnis būna)
- Faršas apie 300-400 g (dažniausiai dedu kiaulienos ir jautienos mišinį)
- Batono 3-4 riekelės, mirkytos piene arba mineraliniame vandenyje (man pasakojo, kad būtent mineralinis vanduo ir suteikia minkštumo). Gal daugiau batono reikėtų, kad būtų minkštesni kotletai?
- 1 šaukštas majonezo, nors ir be jo gerai gaunasi
- prieskoniai: druska, juodas maltas pipiras, kartais kalendros ar mairūno, skiltelė smulkinto česnako
- 1 plaktas kiaušinis ir džiūvėsėliai ar miltai apvoliojimui
Viską sumaišau, formuoju kotletukus, apvolioju ir dedu į jau karštą aliejų keptuvėje. Apkepu iš abiejų pusių, kad apskrustų, o paskui dar uždedu keptuvės dangtį ir ant mažiausios ugnies palaikau, kad pašustų kelias minutes. Gal reikėtų ilgiau? Arba kokiu nors būdu juos patroškinti?
Viską darau lygiai taip pat, bet vieną kartą susiruošus gaminti kotletukus, pastebėjau, kad neturiu batono, o turiu virtų ryžių. Tai panaudojau ryžius vietoj batono. Mums patiko.
O jei ganinu zrazus, tai į mėsos vidų visad įdedu sviesto gabaliuką (šalto).