Rekomenduokite pačius skaniausius Šnicelius
Kazkada pries 15 metu ragawau labai skaniu zrazu. Skonis ligsiol man islikes. Gal kas turit recepta zrazu sawo mamu ar mociuciu? Yra daug receptu,bet kiek gaminu,wis ne tokie gaunasi
kai jau nebeišmanai ką daryti griebiesi kotletų gamybos
vakar sugalvojau įdėti garstyčių į kotletus nu žinokit skonis pasaka,tik taip ir darysiu kol neatrasiu ko nors naujo...geras kilas faršo kiaulienos,du šaukšteliai arbatiniai garstyčių,pakepiau morkas su svogūnais sudėjau,naminių kotletų prieskonių,druskos,česnako(nepagailėjau),kiaušiniai 3-4 išmaišiau....apvoliojau džiuvėsiuose ir ant nedidelės ugnies kepiau...šeimyna liko labai patenkinta
skanių kotletukų
vakar sugalvojau įdėti garstyčių į kotletus nu žinokit skonis pasaka,tik taip ir darysiu kol neatrasiu ko nors naujo...geras kilas faršo kiaulienos,du šaukšteliai arbatiniai garstyčių,pakepiau morkas su svogūnais sudėjau,naminių kotletų prieskonių,druskos,česnako(nepagailėjau),kiaušiniai 3-4 išmaišiau....apvoliojau džiuvėsiuose ir ant nedidelės ugnies kepiau...šeimyna liko labai patenkinta
skanių kotletukų
QUOTE(Ocean Sun @ 2013 02 07, 07:33)
kai jau nebeišmanai ką daryti griebiesi kotletų gamybos
vakar sugalvojau įdėti garstyčių į kotletus nu žinokit skonis pasaka,tik taip ir darysiu kol neatrasiu ko nors naujo...geras kilas faršo kiaulienos,du šaukšteliai arbatiniai garstyčių,pakepiau morkas su svogūnais sudėjau,naminių kotletų prieskonių,druskos,česnako(nepagailėjau),kiaušiniai 3-4 išmaišiau....apvoliojau džiuvėsiuose ir ant nedidelės ugnies kepiau...šeimyna liko labai patenkinta
skanių kotletukų
vakar sugalvojau įdėti garstyčių į kotletus nu žinokit skonis pasaka,tik taip ir darysiu kol neatrasiu ko nors naujo...geras kilas faršo kiaulienos,du šaukšteliai arbatiniai garstyčių,pakepiau morkas su svogūnais sudėjau,naminių kotletų prieskonių,druskos,česnako(nepagailėjau),kiaušiniai 3-4 išmaišiau....apvoliojau džiuvėsiuose ir ant nedidelės ugnies kepiau...šeimyna liko labai patenkinta
skanių kotletukų
tikrai skanūs
QUOTE(adiaVT @ 2013 02 08, 18:44)
tikrai skanūs
smagu,kad patiko...kažkam ne naujiena gal tokie kotletukai,bet aš kai nemėgstu eksperimentuoti tai man atradimas
QUOTE(samanaa @ 2012 12 15, 22:02)
Kazkada pries 15 metu ragawau labai skaniu zrazu. Skonis ligsiol man islikes. Gal kas turit recepta zrazu sawo mamu ar mociuciu? Yra daug receptu,bet kiek gaminu,wis ne tokie gaunasi
as irgi gavau uzduoti, vyras uzsiprase zrazu, o mano seimoje niekas negamino , pati irgi niekad nevalgius padekite
Kai vaikai pradejo eiti i darzeli, primine kokie skanus budavo darzelio kotletai ir man. Gal kas galit pasidalinti paslaptimi, kaip gaminami tie minksti, kvapnus darzelio kotletai?
Papildyta:
Pamėginsiu sukonkretinti klausimą, papasakodama, kaip aš darau kotletus.
Pagalvojau, kad gal turi didelės reikšmės produktų santykis ar dar kas nors...
Produktai:
- 1 vidutinė kepinta smulkiai pjaustyta svogūno galva ant sviesto arba aliejaus (taip atradau, kad skonis svogūno švelnesnis ir saldesnis būna)
- Faršas apie 300-400 g (dažniausiai dedu kiaulienos ir jautienos mišinį)
- Batono 3-4 riekelės, mirkytos piene arba mineraliniame vandenyje (man pasakojo, kad būtent mineralinis vanduo ir suteikia minkštumo). Gal daugiau batono reikėtų, kad būtų minkštesni kotletai?
- 1 šaukštas majonezo, nors ir be jo gerai gaunasi
- prieskoniai: druska, juodas maltas pipiras, kartais kalendros ar mairūno, skiltelė smulkinto česnako
- 1 plaktas kiaušinis ir džiūvėsėliai ar miltai apvoliojimui
Viską sumaišau, formuoju kotletukus, apvolioju ir dedu į jau karštą aliejų keptuvėje. Apkepu iš abiejų pusių, kad apskrustų, o paskui dar uždedu keptuvės dangtį ir ant mažiausios ugnies palaikau, kad pašustų kelias minutes. Gal reikėtų ilgiau? Arba kokiu nors būdu juos patroškinti?
Papildyta:
Pamėginsiu sukonkretinti klausimą, papasakodama, kaip aš darau kotletus.
Pagalvojau, kad gal turi didelės reikšmės produktų santykis ar dar kas nors...
Produktai:
- 1 vidutinė kepinta smulkiai pjaustyta svogūno galva ant sviesto arba aliejaus (taip atradau, kad skonis svogūno švelnesnis ir saldesnis būna)
- Faršas apie 300-400 g (dažniausiai dedu kiaulienos ir jautienos mišinį)
- Batono 3-4 riekelės, mirkytos piene arba mineraliniame vandenyje (man pasakojo, kad būtent mineralinis vanduo ir suteikia minkštumo). Gal daugiau batono reikėtų, kad būtų minkštesni kotletai?
- 1 šaukštas majonezo, nors ir be jo gerai gaunasi
- prieskoniai: druska, juodas maltas pipiras, kartais kalendros ar mairūno, skiltelė smulkinto česnako
- 1 plaktas kiaušinis ir džiūvėsėliai ar miltai apvoliojimui
Viską sumaišau, formuoju kotletukus, apvolioju ir dedu į jau karštą aliejų keptuvėje. Apkepu iš abiejų pusių, kad apskrustų, o paskui dar uždedu keptuvės dangtį ir ant mažiausios ugnies palaikau, kad pašustų kelias minutes. Gal reikėtų ilgiau? Arba kokiu nors būdu juos patroškinti?
as tai manau, kad jie tokie minkstuciai buna, nes yra laikomi uzdengti puoduose, kad ilgiau neatvestu, ir taip jie tarsi pašunta... dar daug reikšmės turi padažas
Aš nededu kiaušinio. Jis kietina. O visa kitą darau kaip ir Jūs tik apkepinus dar dedu patroškinti. Mum skaniau su padažu. O troškinu paprastai. Puode apkepinu morką su svogūnu, prieskoniais, pilu vandenuko ir kai jis verda sudedu kotletus. Uždengiu ir patroškinu bent dešimt minučių. Pabaigoje įdedu šaukštą grietinės. Jei norit tirštesnio padažo tada į grietinę reikia įmaišyti miltų šiek tiek.
Čia tai bent..darželio kotletukai minkšti.. kaip pasisekė tiems vaikučiams, kurie tokius valgė. Aš pati jau daug metų atgal dirbau darželyje.Kartą teko dirbt be šeimininkutės, tų kotletų liko, tai parsinešiau namo. Jie pravėsę buvo tokie kieti, kad net mano tėtis, kurs valgo viską, jų nenorėjo. Man vis tokia asociacija, kad valdiškas maistas nieko gero. Bet pvz arbata darželio būdavo tikrai skani, namie taip skaniai nepavykdavo išvirt. Esu skaičiusi, kad norint išsaugoti kotletuose mėsos sultingumą, reikia prieš apkepant pavolioti kiaušinio baltymo plakiny.Pabandykit, priduoda minkštumo.