Įkraunama...
Įkraunama...

Kotletai, šniceliai, zrazai

QUOTE(Miolanda @ 2012 02 17, 21:42)
Reikia skubios pagalbos!!! Kiek sutinuku galima gauti is vienos vistu krutineles?

2 smile.gif
Atsakyti
Na zinokit pasidalinsiu patirtimi atsakydama i savo klausima, kiek suktinuku gaunas is vienos krutineles. Liepiau vyrui pjaustyti ir gauti daugiau gabaliuku, tai jam pavyko supjaustyti krutinele i 6 gabaliukus, t.y. per puse ir tada ta viena puse ir tris sluoksnius. Idariau apkeptais pievagrybiais ir svogunais. Susukau suktinukus, apvyniojau siulais ir apkepiau apvoliojus dziuveseliuose. Po to isvyniojau siulus, sudejau i inda, uzpyliau grietinele ir dar pakepiau orkaiteje. Nu super super ir tie suktinukai nebuvo mazi. Gal kam pravers 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,
perskaičiau visą temą, dabar galvoju kaip čia vakare pasidaryt. O jeigu aš paimu sumaišau faršą su kiaušiniu, džiūvėsiais, morkomis ir svogūnu? Padarau tokius kaip kukulius, apkepu ir į stiklinį indą su supjaustytomis bulvėmis? įpilčiau vandens ir troškinčiau orkaitėje g.gif
Tik kokia masė turi gautis, kad skysta negali būti, tai aišku. O jeigu per kieta? Neturiu daug patirties su kotletais, pradžioj gaudavos, o paskui kuo toliau tuo blogiau ir nežinau kodėl biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Top_Secret @ 2012 05 14, 14:02)
Sveikos,
perskaičiau visą temą, dabar galvoju kaip čia vakare pasidaryt. O jeigu aš paimu sumaišau faršą su kiaušiniu, džiūvėsiais, morkomis ir svogūnu? Padarau tokius kaip kukulius, apkepu ir į stiklinį indą su supjaustytomis bulvėmis? įpilčiau vandens ir troškinčiau orkaitėje g.gif
Tik kokia masė turi gautis, kad skysta negali būti, tai aišku. O jeigu per kieta? Neturiu daug patirties su kotletais, pradžioj gaudavos, o paskui kuo toliau tuo blogiau ir nežinau kodėl  biggrin.gif



Kažkada kažkur skaičiau, kad kotletai nuo kiaušinių būna kieti (beabejo, visgi labiausiai priklauso nuo to, kokia mėsa naudojama).
Atsakyti
QUOTE(Top_Secret @ 2012 05 14, 15:02)
Sveikos,
perskaičiau visą temą, dabar galvoju kaip čia vakare pasidaryt. O jeigu aš paimu sumaišau faršą su kiaušiniu, džiūvėsiais, morkomis ir svogūnu? Padarau tokius kaip kukulius, apkepu ir į stiklinį indą su supjaustytomis bulvėmis? įpilčiau vandens ir troškinčiau orkaitėje g.gif
Tik kokia masė turi gautis, kad skysta negali būti, tai aišku. O jeigu per kieta? Neturiu daug patirties su kotletais, pradžioj gaudavos, o paskui kuo toliau tuo blogiau ir nežinau kodėl  biggrin.gif


neprivarykit dziuveseliu daug,ir minkydama farsa padauzykit gerai-bus purus,minksti ir sultingi mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

gal kas kepate kokius kepsniukus iš maltos mėsos ant grotelių 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rutta77 @ 2012 05 25, 13:42)
neprivarykit dziuveseliu daug,ir minkydama farsa padauzykit gerai-bus purus,minksti ir sultingi mirksiukas.gif

Va ir išbandžiau, labai skanu buvo, bet mėsa gal kiek kietoka buvo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Top_Secret @ 2012 06 03, 22:24)
Va ir išbandžiau, labai skanu buvo, bet mėsa gal kiek kietoka buvo ax.gif

Gal kepet per trumpai?reikejo sultinuko biski ipilt i farsa.Bet tikiu kad skanu buvo,man net seile nutyso 4u.gif biggrin.gif
Atsakyti
Pasiūlysiu išbandyti tokius mėsiškus/daržovinius kotletukus thumbup.gif

patiko, kad greitai paruošiama ir galima valgyti tiek šaltus, tiek karštus mirksiukas.gif




Gaivūs vištienos ir cukinijų kepsneliai

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Receptas

gaunasi: ~20-25 kepsniukų

Reikės:

* 300 -350 g vištienos krūtinėlės filė ( naudojau mažąją filė)
* 2 nedidelės jaunos cukinijos
* 1 kiaušinis
* 3 valg. š. avinžirnių miltų ( galima keisti paprastais)
* 1 arbat. š. smulkintos džiovintos kaliandros
* 1/2 arbat. š. malto imbiero
* druskos
* kokosų aliejaus kepimui ( galima keisti paprastu : saulėgrąžų ar kt. )

Eiga:

Plonomis juostelėmis supjaustyti vištienos krūtinėlės filė.
Nuplauti ir burokine tarka sutarkuoti cukinijas.
Tarkuotas cukinijas ir supjaustytą vištienos filė sudėti į gilų dubenį ir rankomis labai gerai išmaišyti išminkyti.
Išmušti 1 kiaušinį ir vėl viską gerai išmaišyti.
Po vieną šaukštą (palaipsniui vis išmaišant) suberti avinžirnių miltus.
Labai gerai išmaišyti/išminkyti.
Suberti kaliandrą ir maltą imbierą bei druską - viską gerai išmaišyti.
Paruoštą masę palikti šaltai ( šaldytuve ) 20-30 minučių.

Šaukšto pagalba suformuoti kepsniukius ir dėti į įkaitintą keptuvę , pašlaikstytą kokosų aliejumi ir apkepti iš abiejų pusių iki dailiai apskrus. Sudėti į lėkštę ant servetėlių, kad sugertų riebalų perteklių ( kepant kokosų aliejuje, riebalų pertekliaus būna labai mažai) .
Patiekti iš karto karštus su šviežiomis ar garuose virtomis daržovėmis.

Puikiai tiks šalia ir jogurtinis padažiukas ( proporcijos individualiai) :

* jogurto
* druskos
* maltos kaliandros
* šviežios mėtos lapelių


Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rutta77 @ 2012 06 11, 13:46)
Gal kepet per trumpai?reikejo sultinuko biski ipilt i farsa.Bet tikiu kad skanu buvo,man net seile nutyso 4u.gif  biggrin.gif

Vakar vėl užsiėmiau kepimais, tai nedėjau į faršą visai džiūvėsių - mėsytė gavosi sultinga ir minkšta thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2012 06 19, 20:57)
Pasiūlysiu išbandyti tokius mėsiškus/daržovinius kotletukus  thumbup.gif


Kaip patiko ideja wub.gif labai skaniai atrodo, deduosi i favorit wink.gif

Ryt bandysiu „tarybinius“ kotletus daryti, receptukas lyg is „skonio magijos“ smile.gif juokinga, bet mano pirmas bandymas apskritai cia bus su kotletais hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Top_Secret @ 2012 06 20, 09:37)
Vakar vėl užsiėmiau kepimais, tai nedėjau į faršą visai džiūvėsių - mėsytė gavosi sultinga ir minkšta  thumbup.gif

Nu vuo,atradot reiskia savaji recepta biggrin.gif mirksiukas.gif
Atsakyti