Įkraunama...
Įkraunama...

Kotletai, šniceliai, zrazai

QUOTE(dilgelyti @ 2007 08 08, 14:42)
O aš norėčiau žuvies kotletukų receptu pasidalinti smile.gif
SKORPIJONŽUVIŲ FILE KOTLETAI:

Reikės:
Skorpijonžuvių file šaldytų gabalikų ( būna sušaldyta į kvadratibius gabalėliu)
2 kiaušinų
3 šaukštų majonezo
3 šaukštų krakmolo
žuvies prieskonių
poro

Žuvyte paliekame kambario temperatūroje, kad atsileistų. Tada ją reikia sumalti smile.gif Sudeti kiaušinius, prieskonius, supjaustytą porą. Viską gerai išmaišyti ir kepti gerai įkaitintoje keptuvėje.
Pastaba ( pati žuvytė yra rieboka, tai aliejaus pilti reikia praktiškai vieną kartą, paskui kepant iš pačios žuvytės riebaliukų užtenka)

Skanaus smile.gif


Kepiau kotletukus, bet man zuvis per riebi, antra kart nekepciau schmoll.gif ir dar atsiduoda dumblu smile.gif aisku cia kiekvieno skonio reikalas, bet man tai schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laurada: 16 rugpjūčio 2007 - 14:30
QUOTE(Soft @ 2007 05 05, 21:47)
o gal kas gaminot kotletukus is kepenu?noreciau receptuko... g.gif

Mano sūnus labai mėgsta. Tik receptukas be proporcijų. smile.gif

Vištų kepenėles sumalu mėsmale ( galima įmalti ir truputį širdelių ). Kartu įmalu svogūno, česnako. Dedu visokių prieskonių - druska, pipirai, bazilikas. Į visą šią masę dar įberiu miltų ir įmušu kiaušinį. Viską išmaišius galima jau ir kepti kotletukus - blynelius. Mat masė gaunasi panaši į tešlą blynams ir kabinama šaukštu. Kepu keptuvėje, su trupučiu aliejaus. Garnyras pagal kiekvieno skonį.

P.S.susimalti galima daugiau kepenėlių ir dalį jų užšaldyti. Atšildžius liks tik sudėti likusius ingridientus ir išsikepti.
Atsakyti
QUOTE(dianute @ 2006 08 07, 19:08)
ir as noreciau pasidalinti vienu receptu smile.gif
gavau ji is vienos seimos, pas kuria gyvenau italijoje. mano receptas truputi pakoreguotas, veliau idesiu originala.
500g farso (geriau versienos, bet galima ir is kiaulienos, man visai nieko isejo, brolis susizioplines ne tokios nupirko doh.gif ), kiausinio, saujeles tarkuoto parmezano, saujeles dziuveseliu, 1 morkos, svoguno (kaip kam kiek patinka), prieskoniu kotletams, baziliko, konservuotu pomidoru skardine (pomodori pelati), alyvuogiu aliejaus.
atskiriam 400 g farso, i ji dedam tarkuota morka, pakepinta svoguna, prieskonius kotletams, kiausini, dziuveselius, parmezana, viska gerai ismaisom, formuojam 2-4 cm skersmens rutuliukus, juos apkepam alyvuogiu aliejuje.
likusi farsa apkepam (kad gautusi smulkus), i ji suverciam pomidorus (galima pries tai juos trumpam nukaisti, kad vos vos atvestu ir nesitaskytu taip), juos pasmulkinam medine mentele (galima ir pries verciant), viska gerai ismaisom, troskinam ant silpnos vidutines ugnies, dedam bazilika, nuolat pamaisant troskinam apie 15 min, tada sudedam kotletukus, atsargiai pamaisom, kad padazas gerai juos apsemtu, ant silpnos ugnies troskinam apie 10-15 min.
galima pomidoru deti daugiau, taip bus daugiau padazo, jei jo liks, bus galima panaudot makaronams ruosti (iseis pasta alla bolognese- makaronai bolonietiskai), jei nesusivalgys smile.gif galima i padaza nedet farso, bet tada patroskint reiketu ilgiau kotletukus. valgyti su kuo sugalvoji (tinka bulves, darzoves, iki parduodami prancuziski batonai). skanaus! 4u.gif


thumbup.gif Labai skanus patiekalas. I padaza farso nedejau, visa kita, kaip auksciau thumbup.gif
Atsakyti
O as zrazus darau taip-i farso vidu dedu smulkinta kiausini,svoguna ir zirnelius (mase tokia0 ir formuoju tokius kaip cepelinus. Apkepu ir troskinu-labai skanu smile.gif
Atsakyti
parasysiu ir as kaip kepu savo kotletukus;paimu kilograma farso,i ji idedu ta maza pakeli saldvos maltos mesos prieskoniu,imusu kiausini ir per cesnakine ispaudziu svoguna(cia mamos paslaptis blush2.gif )viska gerai ismaisau suformuoju kotletus ir dedu ant skardos ir i orkaite.smulkiai supjaustyta svoguna ir cesnaka pakepu keptuveje,dedu grybu,grietines ir vegetos.iskepusius kotletus dedu i ta keptuve su padazu ir dar truputi patroskinu.seimyna kapoja net ausys linksta mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo roky: 23 spalio 2007 - 21:15
Na, o as prie kelias dienas dariau toki patiekaliuka smile.gif seimyna pristukus apsilaize, tikiuosi nepasikartosiu blush2.gif stai receptukas :

Kotletai su įdaru


kiauliena
1 kiaušinis
druska
prieskoniai
svogūnai
pomidorų padažas
majonezas
riebalai kepimui




Mėsą sumalti, įdėti druskos, prieskonių, įmušti kiaušinį, viską išminkyti, tada formuoti kotletus ir sudėti į skardą.
Kiekvieno kotleto viduryje įspausti duobutę.
Supjaustyti svogūnus ir sudėti į duobutes, ant jų - po šaukštelį pomidorų padažo ir majonezo.
Tarp kotletų ant skardos įdėti riebalų ir kepti orkaitėje, kol majonezas parus.

Tik as emiau ne kliauliena, o vistiena rolleyes.gif ir dar fermentinio surio uztarkavau rolleyes.gif su bulviu kosyte ir salotom... buvo super! essen.gif yess.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Keelle: 26 spalio 2007 - 21:23
QUOTE(Mil@na @ 2004 06 08, 21:53)
Labutis! Noriu pasidalinti nauju receptuku(na gal tik man jis naujas) apie tai, kaip issikepti laaabai skanu sniceli. I 1 kilograma farso idedame kokiu norime prieskoniu, pakepinto svoguno, puse stiklines vandens ir du saukstus krakmolo, suformuojame snicelius ir kepame orkaiteje kol apskrunda. Jokiu kiausiniu, batonu ir pan. dalyku nedeti .Pabandykite!!! thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

Norėčiau paklaust dėl tų šnicelių : ar prieš dedant į skardą juos apvoliot džiuvėsiuose;
ar uždengtoj skardoj juos kept;
kokioj temperatūroj ir kiek laiko kept.

Atsakyti
Aš nevolioju-kepu atviroje skardoje, t.y. nepridengiu. Tiesa, aš kepu ant kepimo akmens, bet kai kepdavau skardoje irgi nevoliodavau.O kiek laiko-net nežinau, tiesiog pagal išvaizdą.Jei nesu įsitikinusi, ar iškepė-paragauju.Sėkmės
Atsakyti
BRAZILISKI KAPOTI MUSTINIAI(BIFSTEKSAI)
4 jautienos rostbifai;(arba paprasciausias megiamas farsas,forma reikalinga tokia, suploto kotleto);
1 didelis svogunas;
kubelis sultinio;
5 saukstai miltu;
stikline sviesaus alaus;
2 saukstai sviesto;
pipiru,druskos.

Svoguna nulupti, sutrakuoti. Sultinio kubeli istirpinti virintame karstame vandenyje. Alu gerai ismaisyti su sultiniu, miltais ir svogunu, iberti druskos ir pipiru.
Padazas turi buti tirstas. Mustinius pamirkyti padaze ir kepti karstame svieste is abieju pusiu. Baigti kepti pridengus ant mazos ugnies.
Galima ideti i orkaite ir uzlydyti tarkuotos mozarellos, arba padaryti pievagrybiu padaza.
Man labai skanu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūtelė @ 2007 08 28, 11:46)
Mano sūnus labai mėgsta. Tik receptukas be proporcijų.  smile.gif

Vištų kepenėles sumalu mėsmale ( galima įmalti ir truputį širdelių ). Kartu įmalu svogūno, česnako. Dedu visokių prieskonių - druska, pipirai, bazilikas. Į visą šią masę dar įberiu miltų ir įmušu kiaušinį. Viską išmaišius galima jau ir kepti kotletukus - blynelius. Mat masė gaunasi panaši į tešlą blynams ir kabinama šaukštu. Kepu keptuvėje, su trupučiu aliejaus. Garnyras pagal kiekvieno skonį.

P.S.susimalti galima daugiau kepenėlių ir dalį jų užšaldyti. Atšildžius liks tik sudėti likusius ingridientus ir išsikepti.

labai skaniai gavosi, ačiū. su bulvių koše ir raugintais agurkais, aš dėjau pusę kepenėlių ir pusę širdelių biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Linusikas: 13 vasario 2008 - 19:14
QUOTE(Taurė @ 2004 06 09, 02:27)
mano vyras kepa taip : i jautienos farsa ipila grietineles, truoputuka batono mirkyto piene, bet nedaug,kiausinis.prieskoniai. farsas turi gautis toks skystokas. tada formuoja kotletukus, volioja juos manu kruopose ir kepa keptuveje ant abai mazos ugnies. niaaaaaaaaam niaaaaaaaaaam niaaaaaaaaaaaaam  thumbup.gif
Isbandziau ,patiko thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Owly @ 2006 10 05, 18:09)
Ir man būtų įdomu sužinot kuo skiriasi faršas nuo maltos mėsos  lotuliukas.gif

Nebent maltą mėsą turėjo omeny virtą ir sumaltą  mastau.gif


tai Lietuvoj turbut nera jokio skirtumo. Bet pvz. Prancuzijoje malta mesa yra kai tau is tavo parodyto mesos gabalo pardavejas vietoj su mesmale sumala ir parduoda tau. o farshas - tai jau malta mesa su ivairiais prieskonaisi ir zolytemis. perki jau paruoshta, supreskoniuota.

klausykit, o zrazus kai apkepinate, tai kame troshkinate? sultinyje ar dar kur? mastau.gif
Atsakyti