QUOTE(Sonatina @ 2006 05 09, 08:37)
Kelis kartus gaminau tokius labai skanius kotletus:
1 vidutinio dydžio svogūno galvutė
3 gabaliukai baltos duonos
2 v. š. smulkintų petražolių
500 g faršo
1/2 - 1/4 a. š. maltų juodųjų pipirų
druskos
1 a. š. garstyčių
2 dideli kiaušiniai (trynius ir baltymus atskirti)
2-3 v. š. šalto vandens
aliejaus kepimui
Svogūną nulupti ir stambiai supjaustyti. Duoną pamirkyti vandeny, nuspausti. Duoną, svogūną ir petražoles dėti į blenderį ir pulso režimus sutrinti į vienalytę masę. Dėti mėsą ir dar šiek tiek pamalti, kad mėsa tik susimaišytų su kitais ingredientais (šitą galima atlikti ir mėsmale).
Dėti faršą į dubenį, pasūdyti, berti pipirų, dėti sausas garstyčias ir trynius. Gerai išmaišyti. Jei reikia, įmaišyti šalto vandens.
Atskirai išplakti baltymus (kad nebūtų labai kieti). Pusę baltymų atsargiai įmaišyti į faršą, likusius baltymus mediniu šaukštu tiesiog paskandinti farše. Drėgnomis rankomis formuoti kotletus ir apkepti iš abiejų pusių.
P. S. kotletai gaunasi ypač purūs ir sultingi Mums labai patiko
1 vidutinio dydžio svogūno galvutė
3 gabaliukai baltos duonos
2 v. š. smulkintų petražolių
500 g faršo
1/2 - 1/4 a. š. maltų juodųjų pipirų
druskos
1 a. š. garstyčių
2 dideli kiaušiniai (trynius ir baltymus atskirti)
2-3 v. š. šalto vandens
aliejaus kepimui
Svogūną nulupti ir stambiai supjaustyti. Duoną pamirkyti vandeny, nuspausti. Duoną, svogūną ir petražoles dėti į blenderį ir pulso režimus sutrinti į vienalytę masę. Dėti mėsą ir dar šiek tiek pamalti, kad mėsa tik susimaišytų su kitais ingredientais (šitą galima atlikti ir mėsmale).
Dėti faršą į dubenį, pasūdyti, berti pipirų, dėti sausas garstyčias ir trynius. Gerai išmaišyti. Jei reikia, įmaišyti šalto vandens.
Atskirai išplakti baltymus (kad nebūtų labai kieti). Pusę baltymų atsargiai įmaišyti į faršą, likusius baltymus mediniu šaukštu tiesiog paskandinti farše. Drėgnomis rankomis formuoti kotletus ir apkepti iš abiejų pusių.
P. S. kotletai gaunasi ypač purūs ir sultingi Mums labai patiko
Sonatina, atsiprašau neseku tavo temos ar šitam receptui tinka kalakutienos faršas?