Įkraunama...
Įkraunama...

Kotletai, šniceliai, zrazai

QUOTE(Sonatina @ 2006 05 09, 08:37)
Kelis kartus gaminau tokius labai skanius kotletus:

1 vidutinio dydžio svogūno galvutė
3 gabaliukai baltos duonos
2 v. š. smulkintų petražolių
500 g faršo
1/2 - 1/4 a. š. maltų juodųjų pipirų
druskos
1 a. š. garstyčių
2 dideli kiaušiniai (trynius ir baltymus atskirti)
2-3 v. š. šalto vandens
aliejaus kepimui

Svogūną nulupti ir stambiai supjaustyti. Duoną pamirkyti vandeny, nuspausti. Duoną, svogūną ir petražoles dėti į blenderį ir pulso režimus sutrinti į vienalytę masę. Dėti mėsą ir dar šiek tiek pamalti, kad mėsa tik susimaišytų su kitais ingredientais (šitą galima atlikti ir mėsmale).
Dėti faršą į dubenį, pasūdyti, berti pipirų, dėti sausas garstyčias ir trynius. Gerai išmaišyti. Jei reikia, įmaišyti šalto vandens.
Atskirai išplakti baltymus (kad nebūtų labai kieti). Pusę baltymų atsargiai įmaišyti į faršą, likusius baltymus mediniu šaukštu tiesiog „paskandinti“ farše. Drėgnomis rankomis formuoti kotletus ir apkepti iš abiejų pusių.

P. S. kotletai gaunasi ypač purūs ir sultingi 4u.gif Mums labai patiko smile.gif



Sonatina, atsiprašau neseku tavo temos blush2.gif ar šitam receptui tinka kalakutienos faršas?
Atsakyti
mergaitės, turiu kalakutienos faršo. Kadangi esu maitinanti mama, norėčiau pasigaminti tokius dietinius (be daug prieskonių) kukuliukus, gal su baltu padažu. Bet nesu kulinarė labai jau didelė ir laiko su mažiuku leliuku skaityti visas temas nėra. Gal kuri galėtų paprastai parašyti, kaip pasigaminti tokius kaip ir pusiau troškintus kukuliukus?

Dėkui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(InRed @ 2007 03 06, 13:49)
mergaitės, turiu kalakutienos faršo. Kadangi esu maitinanti mama, norėčiau pasigaminti tokius dietinius (be daug prieskonių) kukuliukus, gal su baltu padažu. Bet nesu kulinarė labai jau didelė ir laiko su mažiuku leliuku skaityti visas temas nėra. Gal kuri galėtų paprastai parašyti, kaip pasigaminti tokius kaip ir pusiau troškintus kukuliukus?

Dėkui 4u.gif



KALAKUTIENOS KUKULIAI
Maltus džiūvėsius užpilame sultinių ir palaikome 15 min.
Į maltą kalakutieną įmušame kiaušinius, ,dedame užpiltus sultinių džiūvėsius,dedame kepintus svogūnus,druską ir viską gerai išminkome.Formuojame kukulius apvalios formos,apvoliojame miltuose ir kepame orkaitėje 200C iki gatavumo,GALIMA IR KEPTUVĖJE

tAIP PAT Į FARŠĄ GALIMA ĮDETI SŪRIO SU RAZINOMIS IR GAUSI ĮDARYTĄ KALAKUTIENOS KOLETĄ.ARBA ĮDARYTI DŽ.ABRIKOSAIS thumbup.gif




Atsakyti
Parašysiu vieną receptuką, kurį neseniai susigalvojau-prisiminiau-patobulinau. Mūsų šeimynai labai skanu smile.gif
Vadinu zrazais, nors čia tikrai ne zrazai, sunku net pasakyti, kaip pavadinti teisingai smile.gif
Imam kiaulienos nugarinės arba sprandinės faršo, padruskinam, įmalam pipirų, pridedam truputį baziliko arba mairūno, kas ką mėgsta. Pridedamam vieną kiaušinį (jei 2-3 porcijos, pakanka ir trynio), įdedam džiūvėsių, iš anksto apipiltų pienuku ir jau išbrinkusių ir aliejuje pakeptų svogūnų kubelių.
Pasiruošiam tokį įdarą. Iš anksto reikia išsivirti džiovintų grybų (tikrų grybų smile.gif ; pievagrybiai čia netiks smile.gif ). Supjaustyti porą vidutinio dydžio svogūnų kubeliais, apkepti iki geltumo alyvų aliejuje (dalį jų sudėti į faršą), pridėti kubeliais supjaustytus grybus ir dar pakepti. Iš faršo darom blyną, į vidų dedam įdarą ir padarom pailgą kepsnį. Paniruojam džiūvėsėliuose. Kepam aliejuje apie 15-20 min., kol gražiai aprus, ant vidutinio stiprumo ugnies.
Labai skanu su bulvių koše ir tarim kopūstų-morkų garnyru.
Atsakyti
o gal kas gaminot kotletukus is kepenu?noreciau receptuko... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Pumpurėlis @ 2007 03 06, 18:27)
Imam kiaulienos nugarinės arba sprandinės faršo, padruskinam, įmalam pipirų, pridedam truputį baziliko arba mairūno, kas ką mėgsta. Pridedamam vieną kiaušinį (jei 2-3 porcijos, pakanka ir trynio), įdedam džiūvėsių, iš anksto apipiltų pienuku ir jau išbrinkusių ir aliejuje pakeptų svogūnų kubelių.
Pasiruošiam tokį įdarą. Iš anksto reikia išsivirti džiovintų grybų (tikrų grybų smile.gif ; pievagrybiai čia netiks smile.gif ). Supjaustyti porą vidutinio dydžio svogūnų kubeliais, apkepti iki geltumo alyvų aliejuje (dalį jų sudėti į faršą), pridėti kubeliais supjaustytus grybus ir dar pakepti. Iš faršo darom blyną, į vidų dedam įdarą ir padarom pailgą kepsnį. Paniruojam džiūvėsėliuose. Kepam aliejuje apie 15-20 min., kol gražiai aprus, ant vidutinio stiprumo ugnies.
Labai skanu su bulvių koše ir tarim kopūstų-morkų garnyru.


O apversti kaip, grybai neiškris? Paniruojam- tai apvoliojam? ax.gif
Atsakyti
Sonatinos receptukas thumbup.gif tik as biskiuka pakeiciau ax.gif i ant farso gamaleliu dejau pakepintus grybukus su morkytem ir svoguniukais essen.gif niam niam,MB valge ir vis gyre gyre gyre...aciu,Sonatina mirksiukas.gif
Atsakyti
savaitgali gaminau toki kiaulienos troskini Neradau kur siuo receptu pasidalinti tai rasau siame skyrelije kai vyreliui paskaiciau recepta tai uzprotestavo kad nevalgys tokios makalynes bet as labai norejau pabandyti ir pagaminau tai valge net ausys raitesi
Reikės (2 porcijoms):
200 g kiaulienos, 2 šaukštų miltų, 2 svogūnų, 2 pomidorų, 2 šaukštų aliejaus, 1 šaukštelio kario, 1 kubelio sultinio, 4 šaukštų grietinės, 1 šaukštelio citrinos sulčių, 1 banano, žiupsnelio druskos, žiupsnelio maltų juodųjų pipirų.
Gaminame:
Mėsą supjaustykite plonais šiaudeliais. 1 šaukštą miltų sumaišykite su pipirais ir šiame mišinyje apvoliokite mėsos šiaudelius. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais. Pomidorus perpjaukite į 4 dalis, išskobkite minkštimą ir supjaustykite į 8 dalis.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir dažnai maišydami apkepinkite mėsą. Apkepusią mėsą išgriebkite ir nuvarvinkite riebalus. Į riebalus, kurie liko keptuvėje, įpilkite šaukštą aliejaus. Kai riebalai ims čirškėti, suberkite svogūnus ir kepkite, kol pagels. Galiausiai į keptuvę suberkite miltus ir apkepinkite.
Į svogūnus suberkite karį, sutrupinkite sultinio kubelius, sukrėskite grietinę, supilkite citrinos sultis ir 1/4 l vandens. Išmaišykite, pagardinkite prieskoniais ir virkite, kol padažas sutirštės.
Bananą supjaustykite griežinėliais. Į padažą sudėkite apkepintą mėsą, pomidorus ir bananą. Troškinį šiek tiek pakaitinkite ir dar pagardinkite pagal skonį.
Prie troškinio tinka ryžiai, pagardinti sviestu, ryžių troškinys su žirneliais bei lapinės salotos su aliejaus, citrinos sulčių, garstyčių užpilu.
Atsakyti
sveikos,as karts nuo karto payvairinant i kiaulienos farsa itarkuoju brokine tarka kotusto.Taip pat kotletukai buna purus,bet ir kitokiu skoniu.Savo seimynai darau ir visiem skanu
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2006 02 11, 06:05)
Del ko majonezo negalima deti i orkaite... na tiksliau kepti su majonezu ka nors  g.gif



Turbut turejo omenyje, kad per daug riebalu ax.gif , nors siais laikasi daug kas negalima ir nepatartina irnesakyk.gif
Atsakyti
Na o as zraziukus daru taip:paimu sonines juosteles i vidu dedu farsa sumaisyta su morkytem,svoguniuku,grybukais, be abejo cia juk skonio reikalas ir galima deti ko tiks srdis gerdzia.Tai va,ta juostele apvinioju paruosta mase farso ir apkepu keptuveje.Po to dedu i skardele ir uzpilu grietinele ir troskinu orkaiteje,patiektiu su bulvytem fri ir salotom niam niam biggrin.gif Kaip ar patiko kam nors ax.gif
Atsakyti
O aš norėčiau žuvies kotletukų receptu pasidalinti smile.gif
SKORPIJONŽUVIŲ FILE KOTLETAI:

Reikės:
Skorpijonžuvių file šaldytų gabalikų ( būna sušaldyta į kvadratibius gabalėliu)
2 kiaušinų
3 šaukštų majonezo
3 šaukštų krakmolo
žuvies prieskonių
poro

Žuvyte paliekame kambario temperatūroje, kad atsileistų. Tada ją reikia sumalti smile.gif Sudeti kiaušinius, prieskonius, supjaustytą porą. Viską gerai išmaišyti ir kepti gerai įkaitintoje keptuvėje.
Pastaba ( pati žuvytė yra rieboka, tai aliejaus pilti reikia praktiškai vieną kartą, paskui kepant iš pačios žuvytės riebaliukų užtenka)

Skanaus smile.gif
Atsakyti