Įkraunama...
Įkraunama...

Kotletai, šniceliai, zrazai

QUOTE(vijolytė @ 2006 10 22, 16:03)
g.gif  šnicelis ir kotletas - skirtumai...  mirksiukas.gif

Įprasta kotletų vadinti mėsos gabalą su kauliuku (na karbonadas kitaip sakant), šnicelis yra maltos mėsos gaminys.
Atsakyti
QUOTE(tavi @ 2006 10 23, 13:43)
Įprasta kotletų vadinti mėsos gabalą su kauliuku (na karbonadas kitaip sakant), šnicelis yra maltos mėsos gaminys.

Nu tada as visiska tundra blush2.gif bet visa gyvenima kotletais vadinu gaminius is farso ir pirmą kartą girdziu, kad kotletas, tai mesos gabalas su kaulu hihihi.gif
Kazka maisai, tavi tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Eni @ 2006 10 23, 14:49)
Nu tada as visiska tundra  blush2.gif  bet visa gyvenima kotletais vadinu gaminius is farso  ir pirmą kartą girdziu, kad kotletas, tai mesos gabalas su kaulu  hihihi.gif
Kazka maisai, tavi  tongue.gif

Atsiversk dabartines kulinarines knygas. Aš taip pat kotletais vadinau maltos mėsos gaminius, deja.Turbūt juos teisingiau vadinti maltiniais. Man tiesa sakant dzin, aš ir toliau vadinu kotletais.
Atsakyti
QUOTE(tavi @ 2006 10 23, 14:05)
Atsiversk dabartines kulinarines knygas. Aš taip pat kotletais vadinau maltos mėsos gaminius, deja.Turbūt juos teisingiau vadinti maltiniais. Man tiesa sakant dzin, aš ir toliau vadinu kotletais.

Nu tada as visiska tundra atsilikus nuo naujoviu blush2.gif
Zinojau, kad kai kur uzsienyje vadinama atvirksciai: kotletai - karbonadais, o karbonadai - kotletais. Tai matyt is uzsienio ta naujove atejo ax.gif
Pabandziau per google paziuret kas vis delto yra tas kotletas:
1 apibrezimas: Kotletas daromas iš faršo. Jis yra apvalus skoniu panašus i koldūnus blink.gif . dažniausiai valgomas su makaronais ar ryžiais. faršas perkamas parduotuvėje arba daromas rankomis.
2 apibrezimas: Kotletas (pr. côtelette, côte, lot. costa - šonas, nugara) - grynos mėsos nugarinės pjausnys su kauliuku. Prieš kepant kotletas nėra išmušamas.

Dabar uzsisakant kotleta kokioj kavinej reiks issiaiskint kas tai per daiktas, kad neatnestu mesgalio su kauliuku schmoll.gif
Atsakyti
Bent jau Austrijoj tai snicelis yra karbonadas smile.gif
Atsakyti
Aš sakau, jai rašo maltinis tai viskas aišku, o jai kotletas - tai jau diapazonas patiekalų išsiplečia lotuliukas.gif
Atsakyti
mirksiukas.gif Na mergaitės , įdomiai čia Jūs diskutuojat... Šnicelis , paprastai būna plokštesnis už musų vadinamą kotletą iš faršo, bet kaip jį tokį iškepti , kad labai nesipūstų g.gif Pagalvojau , ar svarbu kaip vadinti ... svarbiausia , kad būtų skanu biggrin.gif Skanių pietukų mirksiukas.gif
Atsakyti
Šnicelis yra šnicelis. Tai austrų virtuvės patiekalas. Gaminamas iš veršienos. Mėsa yra supjaustoma storais, apie du cm. pločio gabaliukais. Labai plonai išmušamas ir po to labai stipriai paniruojamas maltuose džiuvesėliuose. Taip manau, kad būtent dėl tos paniruotės ir buvo vadinami šniceliais malti kotletai mūsų visuomeniniame maitinime.
Atsakyti
Norėjau paklausti burgeriams kaip tarkuoti cukiniją su morka, per burokinę ar tą bulvinę tarką?
Atsakyti
QUOTE(Mil@na @ 2004 06 09, 22:42)
Taip-snicelis tai pailgas kotletas...O vanduo net nezinau kam, bet taip reikia. Su majonezu taip pat skanu, bet  man taip skaniau, o ir vaikai labai pamego sbutent siuo budu keptus snicelius thumbup.gif

vanduo reikalingas tam, kad butu minkstesni, nes kepant is mesos isgaruoja visas vanduo, cia tipo papildoma doze smile.gif
Atsakyti
[quote=Sonatina,2006 05 09, 19:56]
Šiandien kepiau labai skanius kotletus su suflė rolleyes.gif

user posted image

Kotletai su suflė kepurėlėmis

1 kg bet kokio faršo
2 didelės svogūno galvutės
malti juodieji pipirai
druska
100 ml grietinės, majonezo, kefyro ar vandens
5 kiaušiniai
200 g majonezo
100 g tarkuoto sūrio

Sonatina,
nelabai as suprantu tai reikia i farsa deti ir 100 ml. grietines ir 100 ml majonezo ir 100 ml kefyro ar turiu pasirinkti kazka viena is siu produktu? g.gif

Atsakyti
QUOTE(violet @ 2007 01 25, 13:19)
Sonatina,
nelabai as suprantu tai reikia i farsa deti ir  100 ml. grietines ir 100 ml majonezo ir  100 ml kefyro ar turiu pasirinkti kazka viena is siu produktu? g.gif

( blush2.gif atsakysiu už Sonatiną, nes gaminau jau 8 kartus) reikia kažką vieną iš šių produktų pasirinkt
Atsakyti