Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

Siandien neatsilaikiau ir nusipikau NOIRE DE CRIME pomidoru seklu.Gal kas auginote tokius?
Atsakyti
Ar pomidorų daigų nebandėte auginti plastikiniuose loveliuose? rolleyes.gif
Atsakyti
As auginau ir auginsiu plastikiniuose loveliuose rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Vessta @ 2011 02 26, 18:10)
As auginau ir auginsiu plastikiniuose loveliuose rolleyes.gif

Pagalvojau, kad ant palangių patogiau sutalpinti ir vietos daigams daugiau, nei pl.stiklinėse ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2011 02 26, 15:57)
Ar pomidorų daigų nebandėte auginti plastikiniuose loveliuose? rolleyes.gif

Paprikas jau kelinti metai juose auginu thumbup.gif , šiemet bandysiu dalį pomidorų pasodint, tik imsiu gal gilesnius, kad paskui neišvirstų.
Atsakyti
per savo daigu auginimo praktika, tai gal pirmus metus nesodinau i lovelius, visad ispikiuoju i juos...labai patogu, kai reik pernest, o ir ant platesnes palanges pora eiliu telpa...sodinu pomidorus zigzagu, man pasirode,kad daugiau daigeliu telpa,nei sodinant viena eile g.gif
mano loveliai be lekstes vandeniui ir kiti su padarytom skylem jam nubegt, tai dengiu i apacia siuksliu maisus,kad nebegtu vanduo is ju ir laistau saikingai,kad neuzmirktu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2011 02 26, 16:16)
Pagalvojau, kad ant palangių patogiau sutalpinti ir vietos daigams daugiau, nei pl.stiklinėse ax.gif

man kazkaip loveliuose patogiau ir nesioti i silnami maziau reisu reikia daryt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(blakstiena5 @ 2011 02 26, 19:01)

mano loveliai be lekstes vandeniui ir kiti su padarytom skylem jam nubegt, tai dengiu i apacia siuksliu maisus,kad nebegtu vanduo is ju ir laistau saikingai,kad neuzmirktu ax.gif

Protinga mintis thumbup.gif
Atsakyti
Jei norite tureti ankstyvu pomidoru,pabandykite paziureti filmuka,kurio nuoroda yra temoje Darzo mulciavimas. Man patiko.
Atsakyti
QUOTE(irid @ 2011 02 26, 14:56)
Kelinti metai iš eilės sėju pomidorus, paprikas, baklažanus ir kai kurias gėles tik į durpines tabletes, man labai patogu ir sudygsta puikiai. Tabletes aš užpilu verdančiu vandeniu, jos išsipučia akyse, o ir dezinfekuojasi kartu, sėklytes sudedu dantų krapštuku į dar šiltas tabletes tada tabletes į dėžutę, dėžutę į celofaninį maišelį ir ant šildomų grindų arba ant radijatoriaus. Tokiu būdu pomidorai sudygsta per kelias dienas, ilgiausiai per savaitę. Šiemet sėjau keletą pomidorų rūšių vasario 10 dieną, pirmieji daigeliai pasirodė vasario 14 dieną.

pasakykite man tiksliai, kada ir kokia procedūra nukeliate pradygusius pomidorus.
bėda dabar man, kad toje plastikinėje dėžutėje išdygę dageliai yra, jau pradygę seniai. bet vos tik nuimu nuo radiatoriaus, ima geibti. padedu atgal - atsigauna. nuimu- geibsta. pamaniau, dzin, palaikysiu nuimtus, tai vienas nugeibo. dabar vistiek nuėmiau, bet bijau...
Atsakyti
QUOTE(Partizanė @ 2011 02 26, 18:47)
pasakykite man tiksliai, kada ir kokia procedūra nukeliate pradygusius pomidorus.
bėda dabar man, kad toje plastikinėje dėžutėje išdygę dageliai yra, jau pradygę seniai. bet vos tik nuimu nuo radiatoriaus, ima geibti. padedu atgal - atsigauna. nuimu- geibsta. pamaniau, dzin, palaikysiu nuimtus, tai vienas nugeibo. dabar vistiek nuėmiau, bet bijau...

Aš laikau ant šildomų grindų, tai nėra nuo kur nukelti, bet, kai tik pasirodo pirmieji daigeliai, išimu iš maišiuko ir dedu kuo šviesiau prie pat lango, įjungiu papildomą apšvietimą (paprasta stalinė lempa su taupančia lempute). Jei daiginate ant radijatoriaus, tai pasirodžius daigeliams reikia perkelti ant palangės.
Galbūt geibsta dėl drėgmės trūkumo, gal išdžiūvo per daug.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irid: 26 vasario 2011 - 19:00
QUOTE(jediara @ 2011 02 26, 14:28)
Tik jau nesodinkite į tabletes  schmoll.gif

O kodėl? blink.gif
Atsakyti