Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(Nome @ 2011 02 22, 08:28)
Labas rytas.
Rytą pradedu nuo pomidorų temos skaitymo  lotuliukas.gif

O kiek toks rinkinukas kainavo?  rolleyes.gif

10lt ax.gif

Labas rytas 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(linagele @ 2011 02 22, 09:06)
Nu,bet kas per velnias tos seklos,perki perki ir vis negana,as jau nuo savo namiskiu slepiu naujas rusis,kurias isigyju. Greiciau ta sejimo diena ateitu,tada gal jau butu ramu?

irgi ta pati pagalvojau drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(linagele @ 2011 02 22, 08:45)
O kokius Sperli samen firmos pomidorus auginate?

pomidorus Sperli auginau, berods, tik Corazon g.gif Šiemet pirkau dar jų Fantasio. Bet šiaip kitokių daržovių tos firmos auginau - morkų, salotų, cukinijų, pupelių, ridikėlių. Visad stengiuosi imt iš tų, kur Beste sorten pažymėta.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2011 02 22, 10:09)
pomidorus Sperli auginau, berods, tik Corazon  g.gif  Šiemet pirkau dar jų Fantasio. Bet šiaip kitokių daržovių tos firmos auginau - morkų, salotų, cukinijų, pupelių, ridikėlių. Visad stengiuosi imt iš tų, kur Beste sorten pažymėta.

O aš visada galvojau, kad nuo firmos nepriklauso sėklos. Veislė yra veislė... g.gif

Corazon pirkau Sėkluvos pakavimo - apsidžiaugiau, kad 2 lt pigiau nei kitur, tai net įpakavimo nemačiau cool.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2011 02 22, 10:01)
O kokie pernai pas tave jie užaugo? Lipai kopėčiom padangėsna skint?

Pasakysiu ką pastebėjau.
Aš Delfine anksčiau augindavau vienu stiebu, tai rudenį be kopėčių derliaus nepasiekdavau. Paskui pasiskaičiau, kad auginant aukštaūgius dviem stiebais, gaunamas gerokai didesnis derlius bigsmile.gif Taigi Delfine pernai auginau dviem stiebais, krūmas užaugo apie 2.5 m. Šalia augo Marfa, irgi dviem stiebais, tai ta virš 3 metrų buvo.. Brooklyn irgi virš 3 metrų.. Corazon dviem stiebais virš 2 metrų.

Taigi, auginant aukštaūgius vienų stiebu, pomidorų derlius pasiekiamas tik su sraigtasparniu..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ex: 22 vasario 2011 - 09:13
QUOTE(aaagnex @ 2011 02 22, 09:11)
O aš visada galvojau, kad nuo firmos nepriklauso sėklos. Veislė yra veislė... g.gif

gal ir nepriklauso. Sunku pasakyt, ar kuo skiriasi kuo tos pačios veislės skirtingų firmų augaliukai. Nebandžiau sodint palyginimui.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2011 02 22, 10:09)
pomidorus Sperli auginau, berods, tik Corazon  g.gif  Šiemet pirkau dar jų Fantasio. Bet šiaip kitokių daržovių tos firmos auginau - morkų, salotų, cukinijų, pupelių, ridikėlių. Visad stengiuosi imt iš tų, kur Beste sorten pažymėta.

Auginau Sperli vyšninius pomidorus "Totem". Tikrai negaliu skųstis, pomidoriukų buvo daug, augalas atsparus ligoms. Na, bet čia vyšniniai, jie dažniausiai tokiomis savybėmis pasižymi. Bet kokiu atveju - nenusivyliau.
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2011 02 22, 09:12)
Pasakysiu ką pastebėjau.
...

o kaip derlius - ar didesnis buvo dviem stiebais auginant?
Pas mane Corazon irgi pernai 2 m aukščio buvo, dviem stiebais augo. Bet su tais keliais stiebais (vyšninių dar daugiau stiebų) man privargau rišant pomidorus doh.gif Buvau nusprendus šiemet vienu stiebu augint. Ale visgi reik sugalvot ką nors su tuo tvirtinimu g.gif
Atsakyti
QUOTE(ievakata @ 2011 02 21, 21:59)
Trukt uz vadziu............ lotuliukas.gif
tik neberasykit nauju pavadinimu lotuliukas.gif
Nebereikia nieko , nebereikia tongue.gif

Nu truputi parašysiu nepykit blush2.gif :
Pas dieduką dar syki buvau nuėjus. Reikėjo tik geltonų paprikų, bet nusipirkau ir pomidorų blush2.gif
Bet tik 3 rūšis. "Prirėmiau" dieduką prie sienos ir liepiau pasakyti, kurios rūšys derėjo per tuos baisius karščius.
Tai nusipirkau :
"Cukrinis dramblys", "Japoniškas avietinis", "Gigantų karalius".
Vardijo ir daugiau rūšių, buvo tame tarpe ir čiornyj mavr.
Bet man daugiau nereikėjo schmoll.gif
Jau sveikstu. biggrin.gif

QUOTE(lolita1960 @ 2011 02 22, 00:06)
o taip ir sodina-  kibiro dugne skyle ir pakabinama aukstai , i ta skyle pasodinama pomidoras ir gaunas aukstyn kojom,bet galvoju svyranti koki i kibira pasodint normaliai,pakabint aukstai ir te jis svirs ,kaip sulfinijos g.gif ka jus i tai doh.gif

QUOTE(Ex @ 2011 02 22, 07:17)
Yra visai fainų, viliojančiai ir šauniai atrodančių svyrančių balkoninių pomidorų wub.gif  Berods pavadinimas TUMBLING TOM raudoni ir geltoni, nehibridiniai. Aš jų neturiu, bet kai kurios siuntėsi. Tik jų visai nereikia sodint aukštyn kojomis, jie normaliai auga, o šakos pačios svyra, kaip surfinijos.... rolleyes.gif

Kiek žinau, kas pernai pomidorus augino "aukštyn papais", toks triukas nepasiteisino.

Aš pernai auginau šios rūšies pomidorus. Tam tikra prasme patiko, šiemet jau pasisėjau, bet tik radau 4 sėkliukes. Matyt kažkur pokiuke skylė buvo.
Auginau 5 krūmus. Du augo visai lauke - neapsaugoti nuo lietaus, nu tai bandė sirgti bet vaisius vedė. Vieną su vazonu bandžiau įkišt į šiltnamį, tai jam karštis irgi nepatiko. O du krūmus augunau taip: kai nelyja išnešu į lauką ir būna lauke, kai blogas oras parnešdavau į verandą. Nu tai ka: pomidorų daug, krūmai gražūs, bet vargas tai buvo. Vazonai dideli, sunkūs, tai tas tampymas nusibozdavo. Bet vaikams tie pomidorai patiko, tai todėl ir šiemet likusias sėklas jau pasėjau.
Manau jiems patiktų augti saulėtoj atviroj verandoj.
Pas mane tokios vietos prie namų dar nėra, vyras šiemet žada pavesinę padaryti, tai manau ji bus papuošta pomidorais.
Bet vazonai tikrai negali kabėti, nes vazonai reikalingi dideli, kitaip mažnesiuose vazonuose pomidorai vargsta. As vazonus, kur auginau lauke dar padėdavau ant aukštų kelmų, kad būtu gražiau. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Emila @ 2011 02 21, 23:56)
užsisakiau Super sweet 100. Daugmaž viskas aišku, bet kokio aukščio jie užauga, gal galėtų kas man atsakyt? unsure.gif  Nes labai prieštaringą info gaunu....

pas mane pernai buvo 1,80 - 2,10 m aukscio.
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2011 02 22, 07:17)
Oi, LOLITA, jau tikriausiai sumušt rekordą iki 100 veislių nori lotuliukas.gif

Yra visai fainų, viliojančiai ir šauniai atrodančių svyrančių balkoninių pomidorų wub.gif  Berods pavadinimas TUMBLING TOM raudoni ir geltoni, nehibridiniai. Aš jų neturiu, bet kai kurios siuntėsi. Tik jų visai nereikia sodint aukštyn kojomis, jie normaliai auga, o šakos pačios svyra, kaip surfinijos.... rolleyes.gif

Kiek žinau, kas pernai pomidorus augino "aukštyn papais", toks triukas nepasiteisino.

tai as ir auginau "aukstyn papais",tai siemet noris pabandyt paprastai pasodint tu svyranciu ,tai ir klausiu kaip jie vadinas,dekui uz pavadinima.Nu liga ryskiai pazenge doh.gif ,ka darysi "ryski senatvine silpnaprotyste ",bet taip noris visko po truputi g.gif

na ka darysi dar karta reiks vykt seklu , naujas isbandymas nervams,as pas ta ponia kur perku seklas,ji greit alergija gaus nuo manes blush2.gif , isklausinejau kaip ji daro pom padaza ,kaip atskiria seklas nuo minkstimo ,tai ji man paaiskino ,kad turi vasara laiko ir seklas, pries darydama padaza ,paprasciausiai isrenka is pomidoro ,o paskui tik per tinkleli istrina ir palieka tik odele ir visa beda ,nes man visada lieka seklos ir daug minkstimo ,gaila mest ,tai as vel kartu viska supilu doh.gif

DEKUI TAU uz seklas ,jau gavau ,
DEKUI AUSRAP uz seklas ,jau gavau
DEKUI AUSRONEI uzseklas,jau gavau jums visoms 4u.gif 4u.gif 4u.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lolita1960: 22 vasario 2011 - 11:22
4u.gif Sveikos, turiu pomidoru hoire de crime, green zebra, hugo galėčiau pasikeisti ant paprikos penio mirksiukas.gif arba gal agurku turi kokiu mandresniu g.gif kuo jie prastesni už pomidorus? blush2.gif Jau matau užmarinuotus tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzhine @ 2011 02 21, 17:09)
Kitais metais forumietės vienas kitas jau pažins prie sėklų kioskelių pagal perkamų pomidorų rūšis biggrin.gif

Ale realiai. Stoviu Sėklelej , šalia dar kelios pirkėjos - o aš ir mintyju "o gal iš forumo" lotuliukas.gif

QUOTE(0-0_lina @ 2011 02 21, 21:50)
Šiandien prasisukau "Sėklelėje" tarp pomidorų sėklų. Asortimentas sumažėjęs, bet sakė, jeigu gerai atsimenu, trečiadienį turėtų pasipildyti asortimentą  smile.gif.

Neeee nu.... man vėl ten mirtinai "reikės" doh.gif

QUOTE(linagele @ 2011 02 22, 09:06)
Nu,bet kas per velnias tos seklos,perki perki ir vis negana,as jau nuo savo namiskiu slepiu naujas rusis,kurias isigyju. Greiciau ta sejimo diena ateitu,tada gal jau butu ramu?

Mano irgi netyčia pamatė kiek... Sako kam tiek reik... O man vis negana.. Bijau kad naivu manyt kad manija po sėjimo dienos praeis blush2.gif
Atsakyti