QUOTE(ievakata @ 2011 02 21, 21:59)
Trukt uz vadziu............
tik neberasykit nauju pavadinimu
Nebereikia nieko , nebereikia
Nu truputi parašysiu nepykit
:
Pas dieduką dar syki buvau nuėjus. Reikėjo tik geltonų paprikų, bet nusipirkau ir pomidorų
Bet tik 3 rūšis. "Prirėmiau" dieduką prie sienos ir liepiau pasakyti, kurios rūšys derėjo per tuos baisius karščius.
Tai nusipirkau :
"Cukrinis dramblys", "Japoniškas avietinis", "Gigantų karalius".
Vardijo ir daugiau rūšių, buvo tame tarpe ir čiornyj mavr.
Bet man daugiau nereikėjo
Jau sveikstu.
QUOTE(lolita1960 @ 2011 02 22, 00:06)
o taip ir sodina- kibiro dugne skyle ir pakabinama aukstai , i ta skyle pasodinama pomidoras ir gaunas aukstyn kojom,bet galvoju svyranti koki i kibira pasodint normaliai,pakabint aukstai ir te jis svirs ,kaip sulfinijos
ka jus i tai
QUOTE(Ex @ 2011 02 22, 07:17)
Yra visai fainų, viliojančiai ir šauniai atrodančių svyrančių balkoninių pomidorų
Berods pavadinimas TUMBLING TOM raudoni ir geltoni, nehibridiniai. Aš jų neturiu, bet kai kurios siuntėsi. Tik jų visai nereikia sodint aukštyn kojomis, jie normaliai auga, o šakos pačios svyra, kaip surfinijos....
Kiek žinau, kas pernai pomidorus augino "aukštyn papais", toks triukas nepasiteisino.
Aš pernai auginau šios rūšies pomidorus. Tam tikra prasme patiko, šiemet jau pasisėjau, bet tik radau 4 sėkliukes. Matyt kažkur pokiuke skylė buvo.
Auginau 5 krūmus. Du augo visai lauke - neapsaugoti nuo lietaus, nu tai bandė sirgti bet vaisius vedė. Vieną su vazonu bandžiau įkišt į šiltnamį, tai jam karštis irgi nepatiko. O du krūmus augunau taip: kai nelyja išnešu į lauką ir būna lauke, kai blogas oras parnešdavau į verandą. Nu tai ka: pomidorų daug, krūmai gražūs, bet vargas tai buvo. Vazonai dideli, sunkūs, tai tas tampymas nusibozdavo. Bet vaikams tie pomidorai patiko, tai todėl ir šiemet likusias sėklas jau pasėjau.
Manau jiems patiktų augti saulėtoj atviroj verandoj.
Pas mane tokios vietos prie namų dar nėra, vyras šiemet žada pavesinę padaryti, tai manau ji bus papuošta pomidorais.
Bet vazonai tikrai negali kabėti, nes vazonai reikalingi dideli, kitaip mažnesiuose vazonuose pomidorai vargsta. As vazonus, kur auginau lauke dar padėdavau ant aukštų kelmų, kad būtu gražiau.