Įkraunama...
Įkraunama...

Namas ar butas

As skaiciavau taip: Kas geriau 3k. butas silainiuose ar namukas kaime? Pasirinkau namuko statyma uz 23 km nuo Kauno akropolio. Svarsciau jai perku 3k buta kaune tai gaunu gyv. ploto apie 65 kv., tai gerai pamislyjas nusprendziau statyti 85kv gyv. ploto namuka (kadangi esu minimalistas tai nusprendziau, kad musu 4 asmenu seimai uzteks). Ka gi statyba uztruko beveik 3 m.( nors plane buvo 1.5m optimistas biggrin.gif ), statybu eigoj uzsimaniau pirteles taigi dar kokius 7 kv. skyriau pirteliai. Praktiskai visus statybos darbus dariau pats. Kas smagiausia kad namuka su baldais ir biutine tehnika, bei lauko terasa pastaciau uz 75st litu, dar 10st lt reikes kiemo aplinkai, trinkelem. Deje jau dabar isaiskejo kai kokie namuko trukumai praktiskai butu gerai dar vienas kambarys kokiu 15 kv. bei kazkokia patalpa susidet rakandam pvz. zoliapjovei! Taigi reikejo statyt 100 kv gyv. ploto!!! g.gif
Atsakyti
cia kaip rashe forumietis, kad bet kada gali ishsikelti i nama ish butu- tai jau priklausys ar tas butas nebus nupiges.. ir nepasikeitus situacija

bet pas mus aplinkoj buvo kaip reikejo spresti ka daryti. reikejo ishsikelti i kita raj. greitai .. - pirko buta ir galvojo tuos 3 metus pagyvens ramiai bute ( kad nereiktu mokescio moketi ) po to parduos ir statysis namuka (gyvent jau tuo laiku butu kur laikinai). ir ka .. shpygute -kaina nukrito jau beveik 100 t .. va tau ir pamastymai ateiciai

taigi jaigu jau norit namuko ishkart griebti jauti uz ragu mirksiukas.gif kiema galima dabar jau ir kitais nebutinai zolyte pasidaryti jeigu nera laiko jai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(glinglingas @ 2009 07 26, 20:55)
cia kaip rashe forumietis, kad bet kada gali ishsikelti i nama ish butu- tai  jau priklausys ar tas butas nebus nupiges.. ir nepasikeitus situacija

bet pas mus aplinkoj buvo kaip reikejo spresti ka daryti. reikejo ishsikelti i kita raj. greitai .. - pirko buta ir galvojo tuos 3 metus pagyvens ramiai bute ( kad nereiktu mokescio moketi ) po to parduos ir statysis namuka (gyvent jau tuo laiku butu kur laikinai). ir ka .. shpygute -kaina nukrito jau beveik 100  t .. va tau ir pamastymai ateiciai

taigi jaigu jau norit namuko ishkart griebti jauti uz ragu  mirksiukas.gif  kiema galima dabar jau ir kitais nebutinai zolyte pasidaryti jeigu nera laiko jai  smile.gif

as tai manau, kad kiekviena "nauja krize" pasimoko is savo klaidu ir igauna vis nauja forma..todel vargiai noreciau tiketi, kad tos NT kainos vel uzkils iki tokiu nerealiu aukstumu, todel as ir galbut visai neatmetu tokio plano pirma isigyti buta, o veliau kraustytis i nama g.gif
Atsakyti
Jeigu kyla toks klausimas is viso, tai sakyciau gal butas geriau.

Man- tik namas.

Gyvenome 4 k. bute Zaliakalnyje, Kaune, bet visada dusau, nes kiemas normaliai netvarkomas, laiptine "visu", nieko neimanomas patobulinti, nes kolchozas- reikia travint kaimynus. Masina pastatai garaze, pedini per tamsu kiema.

Pardavem buta, pasistatem nama ber pati brangmeti, bet nesigailiu, namas- JEGA!
Atsakyti
Turėčiau tokį pasirinkimą - net nedvėjočiau: NAMAS NAMAS NAMAS... biggrin.gif
Pragyvenau kiek metų tai vienam tai kitam nuomojamam bute - tai kaimynai klykia, tai laptinėje pri..., tai mokesčiai iš oro atsiradę... blink.gif
Dabar su MB gyvenam tokiam pusiau name... Vaje... Nors su kaimynais ir ne kokie santykiai, bet vis tik - kiemas yra - auto visada pastatysi be problemų. Kiek šildom, tiek mokam. Žodžiu - pliusų daug...

Bet jei tau dar kyla toks klausimas - manau atsakymas aiškus - tau tik butas...
Atsakyti
QUOTE(justea @ 2009 07 22, 14:50)
Niekur neradau tokios temos, bet man labai idomu kas siai dienai labiau apsimoka, ar turint zemes sklypa neblogoje vietoje Vilniuje statytis koki nedideli (pvz 120 km2) namuka, ar pirkti buta (3-4 kambariu)..
Apskritai galbut kazkas statosi ar jau pasistate panasios kvadraturos nama ir gali pasakyti kiek apytiksliai tam reikia pinigu..nes su butu tai viskas aisku pasiziuri skelbima, matai kokia kaina ir gali orientuotis, bet kokia situacija su namo pastatymu + irengimu? g.gif

mano nuomone nama su butu ner ka ir ligint, ir del kainu ir del patogumu ir ramybes,ypac jei namas prie vln o ne kur vienkiemi nuo miesto 40km biggrin.gif
jei turit savo sklipeli patarciau nama statyt,aisku butai pigesni dabar,bet jei protingai statit nama manau apsimoka del visu variantu thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Paliukas @ 2009 07 26, 13:36)
Tik namas.
Gyvenau bute, o dabar name, kaip ugnis ir vanduo skirtumas.
Statau masina nepergyvendamas jog nebus vietos kieme.
Ramu, jokiu asilu su muzika ir alumi po langais.
darzove savo valgau ( cia jau kaip kas nori).
Jokiu laiptines apsvietimo mokesciu, sildaus tiek kiek noriu ir moku tiek kiek sildaus.
Zodziu, jei esi "asfalto vaikas" - butas. Jei esi nusiteikes kazko siekti ir save realizuoti - namas smile.gif

pritariu visu 100% thumbup.gif
Atsakyti
aciu visiems uz pasamportavimus 4u.gif
Atsakyti
Na ką, pribrendo laikas atidaryt naują temą diskusijoms apie namo/ buto pliusus ir minusus biggrin.gif

QUOTE(SoJa @ 2011 02 14, 00:27)
Mano kaimynai nepasikuklina vasara ir bambalius padegint ant lauzo. Na bet net neabejoju, kad tuoj visos, kurios nemato nei vieno namo trukumo subegs ir parasys, kad kai kaimynai kurenasi, tai joms rozemis kvepia  lotuliukas.gif nes juk negali but kitaip kai gyveni savo svajoniu name, ane?  mirksiukas.gif

Nesuprantu, kur ten jūs gyvenate, kad vasarą laužus bambaliais kūrena g.gif Esu mačius tokius dalykus, kai paaugliai kvailioja turistiniuse žygiuose biggrin.gif

Visi mes turim trūkumų ir žmonės, ir namai, ir butai. Ir kiekvienas renkasi tuos variantus, kurie jiems geriausi.

Aš į butą grįžčiau tik jei būtų labai prasta finansinė situacija ir reikėtų namą parduot verysad.gif O šiaip mes butą tebeturim,mums nereikėjo nieko parduot, kad namą pastatyt, bet grįžt į jį ar kokį kitą butą nėra jokio noro schmoll.gif Labai nuoširdžiai sakau. Nes nekomfortiška. Name geriau.

Bet teisybės dėlei reiktų pasakyt, jei namas būtų baisiai sukriošęs ir senas, griūvantis, kūrenamas kietu kuru kas 3 valandas, kad neatšaltų (esu mačius tokių variantų bigsmile.gif ), kaimynai kūrentų bambalius ir augintų karves bei kiaules gretimuose kiemuose ar būtų asocialūs, būtų kokį 40 km už miesto be jokios infrastruktūros, tai tokiam nenorėčiau gyvent ir jei negalėčiau rinktis geresnio varianto, rinkčiausi geriau butą.

Nes bet kokio namo, kad tik namo, tai man tikrai nereikia biggrin.gif Reikia modernaus, visais atvžilgiais komfortiško namo, su padoriais kaimynais ir sveika aplinka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ilonux: 14 vasario 2011 - 12:11
Na gyvenu as tikrai ne uzkampyje. Kaimynai pardavinejantys nama salia net uzrase, kad tai Senamiestis lotuliukas.gif Na bet teisingumo delei nuo Katedros pusvalandis pesciomis. Taip, kad galit isivaizduot, kad sklypai cia tikrai nepigus, o vat kaimynai (dalis) tai skrudzai nerealus sad.gif Beje ir karviu kazkas uz keliu namu laiko, bet tiksliai nezinau kur nes man nesigirdi ir nesimato, bet kartais matau kai gena i miska pasiganyti, arba palei gatve sienauja blink.gif Nezinau tik kas ta piena geria. Yra pas mus ir senu namu ir visai nauju.
Siaip as nesiskundziu, man visai gerai gyvenasi, tik aiskinti koks geris tas namas ir koks s... yra butas tikrai nedrisciau, nes visur yra ir pliusu ir minusu.
Atsakyti
QUOTE(ilonux @ 2011 02 14, 12:00)
Nes bet kokio namo, kad tik namo, tai man tikrai nereikia  biggrin.gif Reikia modernaus, visais atvžilgiais komfortiško namo, su padoriais kaimynais ir sveika aplinka.

drinks_cheers.gif būtent. Kai pradeda pasakoti pasakas apie savo fantastines "bakužes", kokios jos nerealios, tai nei juoktis, nei verkt. Kai toliau savo tvoros nemato, tai žinoma, viskas rožinėm spalvom ir jokie minusai nė motais. Bet gi minusų, kartais išlendančių per gerklę, nemažai. Tobulų namų visomis prasmėmis, ne prabanga, o lokacija, dydžiu, komfortu ir kt. - ne tiek ir daug.
Kiek kartų buvo minėtas kad ir SoJa rašytas atvejis - kaimynų malkomis kūrenamų namų pasekmės, tai tiek kartų sukeldavo prieštaringų vertinimų.

Kartais pasižiūriu, ką parduoda NT skelbimuose, tai už dyką neimčiau, tiesiog tragedija. Nors kaikurių kainelės.. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2011 02 14, 14:21)
Tobulų namų visomis prasmėmis, ne prabanga, o lokacija, dydžiu, komfortu ir kt. - ne tiek ir daug.

Tobulų namų, tobulų butų, tobulų sutuoktinių nėra. Yra tik optimaliausi variantai wink.gif
Atsakyti
Kad ir kaip butu giriami GERI butai, o statistika rodo ka kita-keicia dauguma butus i namus 4u.gif
http://verslas.delfi...a.d?id=42245277
Atsakyti