dangiuk, tortas atrodo laaabai skaniai
QUOTE(convict @ 2011 02 17, 13:28)
dangiuk, tortas atrodo laaabai skaniai
ir yra nerealus tikrai siūlau pabandyt - nėra sudėtingas, ne itin brungus, ir labai skanus šiandiem kaip reikiant įmirko, tiesiog tirpsta burnoje
QUOTE(dangiuk @ 2011 02 17, 14:53)
ir yra nerealus tikrai siūlau pabandyt - nėra sudėtingas, ne itin brungus, ir labai skanus šiandiem kaip reikiant įmirko, tiesiog tirpsta burnoje
Antra diena žiūriu ir varvinu seilę.. Einu kepti
Ar didelis išėjo?
QUOTE(Etina @ 2011 02 17, 16:48)
nemažas, svert nesvėriau, bet, manyčiau, apie 2kg....
QUOTE(dangiuk @ 2011 02 16, 21:02)
Atsinešu naują (bent jau man) tortą. Receptą` radau rusaičių forume, laukiau progos išbandyt, nenuvylė
SPARTAKAS
Tešla:
50g aliejaus, 3 st. miltų, 2 v.š. kakavos, 2v.š. medaus, 1st. cukraus, 1a.š. sodos, 1 kiaušinis, 6v.š. pieno.
Sumaišyti miltus, kakavą ir sodą. Atskirai sumaišyti pieną, medų. cukrų, kiaušinį ir supilti aliejų. Pastatyti ant garų vonelės ir kaitinti, kol ištirps cukrus. Nukelt nuo ugnies ir atvėsinti bet masė turi likti šilta. Kai pravės, užmaišyti tešlą, ji bus minkštoka, padalinti į 10-11 gabaliukų, iškočioti lakštus ir kepti, Lakštai plonyčiai labai gaunasi.
Kremas:
300g sviesto, 1,5 st. cukraus pudros, 1 cirtina, 0,5l pieno, 2 kiaušiniai, 2v.š. miltų.
Sumaišyti pieną, kiaušinis ir miltus, dėti kaitinti, kol ims tirštėti. Nuimt, atvėsint. Sviestą ištrint su pudra, sudėt citrinos žievelę, sultis, atvėsusią masę, viską išmaišyt ir sutept lakštus.
Labai patiko, sotus, iš sunkesnių kategorijos (toks a la šokoladinis napoleonas). Nuo savęs įdėjai likeryje mirkytų ir trintų razinų į vieną sluoksnį. KItąsyk dėsiu ne razinų, bet ko nors gaivesnio - kad kiek saldumą atmuštų.
SPARTAKAS
Tešla:
50g aliejaus, 3 st. miltų, 2 v.š. kakavos, 2v.š. medaus, 1st. cukraus, 1a.š. sodos, 1 kiaušinis, 6v.š. pieno.
Sumaišyti miltus, kakavą ir sodą. Atskirai sumaišyti pieną, medų. cukrų, kiaušinį ir supilti aliejų. Pastatyti ant garų vonelės ir kaitinti, kol ištirps cukrus. Nukelt nuo ugnies ir atvėsinti bet masė turi likti šilta. Kai pravės, užmaišyti tešlą, ji bus minkštoka, padalinti į 10-11 gabaliukų, iškočioti lakštus ir kepti, Lakštai plonyčiai labai gaunasi.
Kremas:
300g sviesto, 1,5 st. cukraus pudros, 1 cirtina, 0,5l pieno, 2 kiaušiniai, 2v.š. miltų.
Sumaišyti pieną, kiaušinis ir miltus, dėti kaitinti, kol ims tirštėti. Nuimt, atvėsint. Sviestą ištrint su pudra, sudėt citrinos žievelę, sultis, atvėsusią masę, viską išmaišyt ir sutept lakštus.
Labai patiko, sotus, iš sunkesnių kategorijos (toks a la šokoladinis napoleonas). Nuo savęs įdėjai likeryje mirkytų ir trintų razinų į vieną sluoksnį. KItąsyk dėsiu ne razinų, bet ko nors gaivesnio - kad kiek saldumą atmuštų.
Aij, nervina... dar vienas tortas eilej daryt
Merginos, gal kuri gali skubiai patarti Tepu torta Snikers ir darau jam karamelini ganasa, bet man verdant, susicukravo, dabar dadejau vandes dar koki sauksta ir vel verdu. Ar reikia pamaisyt verdant? Kodel man cukruojasi?
Ir dar, ar galesiu tuo ganasu aptepti ir sonus torto? O ant jo virasuas galima lieti sokolada? Zinoma jei jis man iseis
Aciukas
Ir dar, ar galesiu tuo ganasu aptepti ir sonus torto? O ant jo virasuas galima lieti sokolada? Zinoma jei jis man iseis
Aciukas
QUOTE(*saules_zuikutis* @ 2011 02 17, 13:26)
kiek tortui maziausiai laiko reikia ,kad jis susistovetu ir galeciau dengti mase? visada islaukdavau para,bet galvoju,gal galeciau ir ta pacia diena dengti,t.y. ryte sutepiau,vakare dengiu..?gal jau bus susigulejes
dažnai taip darau...ryte sutepu,po pietu jau dengiu......
QUOTE(kirbe @ 2011 02 17, 20:52)
dažnai taip darau...ryte sutepu,po pietu jau dengiu......
aciu,jau padengtas
laba diena
man dar vienas klausimas pasistojo
"atsargiai ismaisyti su mediniu saukstu" - koks skirtumas tarp medinio ir paprasto sauksto? ar kazkas keiciasi nuo to medzio?
man dar vienas klausimas pasistojo
"atsargiai ismaisyti su mediniu saukstu" - koks skirtumas tarp medinio ir paprasto sauksto? ar kazkas keiciasi nuo to medzio?
kimynas malesi miltus ir padovanojo broliui uz tai kad padejo maisus nesiot... ka daryt su auksciausios rusies miltais klausimu nekyla , o ka galima kept is pirmos rusies miltu? tortam ko gero nelabai zinau pora pyragu (na batonu/ragaisiu) receptu, gal tiem tiks
QUOTE(julioske @ 2011 02 19, 14:40)
kimynas malesi miltus ir padovanojo broliui uz tai kad padejo maisus nesiot... ka daryt su auksciausios rusies miltais klausimu nekyla , o ka galima kept is pirmos rusies miltu? tortam ko gero nelabai zinau pora pyragu (na batonu/ragaisiu) receptu, gal tiem tiks
teks blynus keptis