Sveikos kepejeles, labai reikia Jusu patarimo reikia iskepti ryt torciuka, turiu daug sluoksniuotos bemieles teslos uzsipirkus, noriu ja ir isnaudot visada darau napaleona, bet gal yra koks kitas pertepimas, tinkantis sluoksniuotai teslai? Tinka visi produktai, vaisiai, konservuoti vaisiai,riesutai, sokoladas, kava, kakava, isskyrus kondencuota piena ir rududu
Busiu labai labai Jums dekinga, nes visas rytas bandau iekot ,,tortuose,, bet randu tik napaleona, arba visur kitur tenka biskvita kept paciai
QUOTE(Milux @ 2011 03 27, 20:58)
galima dazyt, o tu kaip nori ji dazyt i mase det dazu ar ant virsaus, nes i mese, tai buvo mineta kad jis labai gerai ima spalvas, na o ant virsaus as daziau bet geles krastelius ir siek tiek lapelius tai nezinau jai didesni plota ar lygiai jie pasiskirstys
aciu tai reiskias viskas bus gerai, noriu i mase deti, figurelems lipdyti bijojau kad bus spalvos nelygiai pasiskirsciusios ACIU
QUOTE(LadyAgne @ 2011 03 28, 09:33)
aciu tai reiskias viskas bus gerai, noriu i mase deti, figurelems lipdyti bijojau kad bus spalvos nelygiai pasiskirsciusios ACIU
Jo drasiai tik reik ilgai minkyt kol susivienodins mases spalva
Mergaites, norejau paklausti:"Varskiniam gaivumeliui" plombyro skonio varske noreciau pakeisti paprasta varske (nelabai man patinka tas plombyro skonis ). Suprantu, kad reikes dadeti cukraus, bet ar bus skanu? Gal galetumete ideti nuoroda, kur rasti koki pertepima, kuriame butu grietinele, varske, cukrus ir zele gabaleliai (idomu, kokios proporcijos). Is anksto dekoju
QUOTE(Bijuna @ 2011 03 26, 22:32)
Sveikos, atnesu tortuka-bandyma. Tortas paprastas, su persikais,zele ir grietinele, puostas slapiu beze, bet specialiai, kad izbandyciau, jog slapia beze nebijo grietineles. Zinokite aplamai, slapia beze yra geris As kol kas tik mokausi, neturiu jokiu priemoniu graziam atlikimui, bet kai kai turesiu su kuo ..... Beze net su abrikosu lieciasi, nebijo ji nieko, tik nelimpa prie jo
o kur butu galima perskaityti detalesni receptuka?
QUOTE(Aleisaba @ 2011 03 28, 11:32)
Mergaites, norejau paklausti:"Varskiniam gaivumeliui" plombyro skonio varske noreciau pakeisti paprasta varske (nelabai man patinka tas plombyro skonis ). Suprantu, kad reikes dadeti cukraus, bet ar bus skanu? Gal galetumete ideti nuoroda, kur rasti koki pertepima, kuriame butu grietinele, varske, cukrus ir zele gabaleliai (idomu, kokios proporcijos). Is anksto dekoju
Gali det varske, as taip darydavau kitam tortukui, drietinele su cukrum ir varske.Arba jai nori ka panasaus i si tortuka isgaut tai tiktu pakeist kokia vaniline varskyte, ar as dariau su bananine ir labai skanu.Manau tai priduoda savo tos varskytes ne tik kad jos saldzios, bet skoniu ir kvapu
QUOTE(Barbaryta @ 2011 03 28, 14:12)
o kur butu galima perskaityti detalesni receptuka?
parašysiu savo vaisinio torto receptuka.....tiksliau pertepimo....
1didelis ind grietineles
o,5didelio ind Smilgos jogurto su persikais.
100gr cukraus
0,5 arb š citrinos rugšteles
vanil cukraus
konservuotu persiku....
grietineles su cukrum,vanil. cukrum ir rugštele išplakti iki standžios konsistencijos,letai maišant sudeti puse ind jogurto ir permaišyti.....
biskvita sudrekinti atskiestu sirupu nuo persiku...atskiesti virintu vandenuku,deti padaryta kremuka...pabarstyti supjaustytu persiku...tada deti kita biskvita ir taip susluoksniuoti....
iš tokio kiekio kremo aš sutepu 24 cm skermens torčiuka...buna 4 sluoksniai biskvito ir 3 kremo.....
Kirbe noriu paklausti,ar i si krema nereikia zelatinos,ar jis neistezta,
QUOTE(agu0na @ 2011 03 28, 16:00)
Kirbe noriu paklausti,ar i si krema nereikia zelatinos,ar jis neistezta,
aš nededu...grietinele kada standžiai išsiplaka,o jogurto ne tiek daug ysipila,tai truputy praskysta kremukas,bet tikrai puikiai laikosi....pats tortas tada buna toks minkštas,šlapias...pats einamiausias pas mane......
QUOTE(*caffe macchiato* @ 2011 03 28, 15:12)
o kur butu galima perskaityti detalesni receptuka?
Sveikos. Tai kad nera to recepto Šį karta norejau pabandyti "super sveika" tortuka, kadangi savaitgaliui reikia padaryti torta labai maziems vaikuciams. Torto biskvitas is 6 kiausiniu, 6 šaukštu cukraus ir 6 šaukštų miltų, toks senovinis O pertepimui naudojau tik išplakta su cukrum grietinelę. Vienam sluoksnyje dejau konservuotus persikus, kitam aviečių žele. Sulaisčiau tuo pačiu persiku skystimu. Kaip ir rašiau, papuošiau šlapia beze, tokia su trupučiu rūkštele Gavosi toks....... nu nekaltai lengvas, net keista, bet per savaitgali (4 namiškiai) jį suvalgėm
kirbe, man irgi keista, ar ne per skystas pertepimas gaunasi, man plakta grietinėlė jau yra paiti ta riba, jei dar koks vaisius tai baisu, kad nepatystu, bet matyt, čia skonio reikalas
QUOTE(Bijuna @ 2011 03 28, 18:06)
kirbe, man irgi keista, ar ne per skystas pertepimas gaunasi, man plakta grietinėlė jau yra paiti ta riba, jei dar koks vaisius tai baisu, kad nepatystu, bet matyt, čia skonio reikalas
pabandykit ir žinosit...ne pirmus metus darau šy torta-man super viskas gerai.......
Ateinu su torciuko recepteliu. Pati is galvos sumeistravau, jei yra toks kitu pavadinimu, tai reiskias esu su kazkuom giminingos sielos
Biskvitui:
3 XL dydžio kiaušiniai
170 ml cukraus
60 ml aliejaus
400 ml miltų
1 pertepimui:
250 gr ricottos sūrio
¼ skardinės kondensuoto pieno
2 pertepimui:
200 gr sviesto
200 gr šokolado
Sulaistymui:
citrinos sultys
vanduo
Papuošimui:
150 gr šokolado
50 ml pieno
Biskvitams kiaušinius gerai išplakite su cukrumi. Plakite kol masė pabals ir jos padaugės kelis kartus. Supilkite aliejų ir dar paplakite apie 1 minutę. Padalinkite į 4 dalis ir kepkite iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Forma 15-16 cm.
1 pertepimui rikotą išplakite su kondensuotu pienu. Plakite iki vientisos masės.
2 pertepimui kambario temperatūros sviestą įdėkite į mikrobangę 8-10 sekundžių ir išplakite iki purumo. Plakite apie 10 minučių kol sviestas pašviesės. Ant garų vonelėje išlydykite šokoladą, jį pravėsinkite. Šokolado temperatūra turi būti panaši į išsukto sviesto temperatūrą. Dėkite dalimis šokoladą į sviestą ir plakite kol viskas susimaišys.
Tortą formavau tokia tvarka: biskvitą gausiai sulaisčiau atskiestomis citrinos sultimis ir dėjau rikotos pertepimą. Tada dėjau kitą biskvitą, sulaisčiau ir tepiau šokoladinio sviesto kremu. Trečią biskvitą tepiau vėl rikotos kremu. Suformuotą tortą aptepiau šokoladiniu sviestiniu kremu.
Puošimui išlydykite šokoladą ir į jį įpilkite šilto pieno. Atvėsinkite ir užpilkite ant torto. Iš likučių šokoladinio sviestinio kremo padarykite dzibukus. Papuošimas minimalus, bet man labai skanus buvo.
Tortas riebokas, bet ne itin saldus. Skanaus!
Biskvitui:
3 XL dydžio kiaušiniai
170 ml cukraus
60 ml aliejaus
400 ml miltų
1 pertepimui:
250 gr ricottos sūrio
¼ skardinės kondensuoto pieno
2 pertepimui:
200 gr sviesto
200 gr šokolado
Sulaistymui:
citrinos sultys
vanduo
Papuošimui:
150 gr šokolado
50 ml pieno
Biskvitams kiaušinius gerai išplakite su cukrumi. Plakite kol masė pabals ir jos padaugės kelis kartus. Supilkite aliejų ir dar paplakite apie 1 minutę. Padalinkite į 4 dalis ir kepkite iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Forma 15-16 cm.
1 pertepimui rikotą išplakite su kondensuotu pienu. Plakite iki vientisos masės.
2 pertepimui kambario temperatūros sviestą įdėkite į mikrobangę 8-10 sekundžių ir išplakite iki purumo. Plakite apie 10 minučių kol sviestas pašviesės. Ant garų vonelėje išlydykite šokoladą, jį pravėsinkite. Šokolado temperatūra turi būti panaši į išsukto sviesto temperatūrą. Dėkite dalimis šokoladą į sviestą ir plakite kol viskas susimaišys.
Tortą formavau tokia tvarka: biskvitą gausiai sulaisčiau atskiestomis citrinos sultimis ir dėjau rikotos pertepimą. Tada dėjau kitą biskvitą, sulaisčiau ir tepiau šokoladinio sviesto kremu. Trečią biskvitą tepiau vėl rikotos kremu. Suformuotą tortą aptepiau šokoladiniu sviestiniu kremu.
Puošimui išlydykite šokoladą ir į jį įpilkite šilto pieno. Atvėsinkite ir užpilkite ant torto. Iš likučių šokoladinio sviestinio kremo padarykite dzibukus. Papuošimas minimalus, bet man labai skanus buvo.
Tortas riebokas, bet ne itin saldus. Skanaus!